Benim çok yakın bir arkadaşımın eşi cimrilikte level atlamış biridir.
Bir gün yemeğe çıktık 3 bayanız tek erkek kendisi masada, neyse yedik içtik afiyet olsun hesap istemiyor adam.
Hani masada erkek varken garsonu bayanın çağırması hoş değildir.
Neyse 3 bayanız ben ve eşi cimriliğini biliyor da diğer kız arkadaşımız bilmiyor,
Baktım olacağı yok çocuğun okul çıkışına yetişmem lazım herifin keyfini mi bekliycem?
Hesap istedim benim hesap istememle bizim arkadaşın eşi wc ye kalktı eşi çok bozuldu zaten insanı en çok üzen de arkadaşımızı bizim yanımızda O duruma sokması,
Abartmıyorum 15 dk boyunca ne hesap var ortada ne herif ikisi de gelmiyor, Neyse arkadaşımın eşi geldi wc den arkasından hesap geldi. Ben ödemek için bana uzat kuzum dedim garsona uzatmıyor çocuk gitti önüne koydu bunun, 3 dk da hesaba bakındı ne yedik ne içtik diye ama belli garson buna takmış hani garson hesabı verir gider sonrası göz takibi olur ya olmadı. Garson başında bekliyor, bizimkinin eli arka cebine gidiyor ama Allah canını alıyor. Diğer kız arkadaş huyunu bilmediğinden laf da sokamıyorum. Kalktık arabalara dağılırken gittim benim ve diğer kız arkadaşımın yediğinin parasını ödedim. Benim karım senin arkadaşın değil mi onu da ödesene dedi. Güya şaka yaptı.
Okuyunca çok itici geliyordur eminim herkese, konu burada ödenen hesap para pul değil Konu bu derece küçülmemek.
Para konuşmayı ayıplarım, kadın yada erkek farketmez.
Bazıları samimiyet demiş tabi ki geleceğe yönelik plan yaparsın oturur kız arkadaşınla hesap kitap yaparsın, şöyle yaparız böyle yaparız dersin ekonomik davranırsın,
Fakat kızı bir yere götürüp şu kadar para var yanımda dersen, Onun anlamı şu kadarlık bişey ye demektir.
Cebinde paran yoksa bahane uydur götürme kızı bir yere,
Kız ille gidelim diyorsa söyle ama utanmayıda bil be adam derler insana