- 20 Kasım 2023
- 8
- -6
- 29
-
- Konu Sahibi snowflowerr
Evlenmeden önce de yerdik gezerdik ama evlenince biraz daha ağır başlı olur diye düşünüyordum bunu tahmin edemedim aslaEvlenmeden öncede mi böyleydi bilerek mi evlendiniz? Çocuk yapmayın net
Evimiz var babasından kalan kendimiz almadık maaşımı ona vermeyeceğim bunu düşünüyorum ama kavga çıkarmak istemiyorumBu ekonomide iyi cesaret ikinizinki de. Bu anlatımda eviniz aracınız olduğunu varsaysam bile içinden çıkamıyorum. Ülkenin hali berbat, elbette mezara gitmeyecek para ama mezara para götürecek kadar kazananlar var mı hakikaten ya hu. Suratını asıyor diye pahalı dediğiniz de kıyamıyorsunuz anlaşılan ama o sizin binbir emekle kazandığınız paraya çatır çatır kıyıyor. Bu şekilde ev ekonomisi olmaz, kuvvetle muhtemel ev araç vs de olmaz yoktur yani. Gerçekten çözüm arıyorsanız asılan suratını bir kenara bırakıp, kendi maaşınızı eşinizden çekin. Tek maaş ile bir geçim yapsın, böyle harcayabiliyor mu bakalım.
Borca girmek biraz korkutur en azından haklısınız ay sonu taksit korkusu bir nebze olsa dikkat etmesine sebep verebilirher ay maaştan belirli bir parayı birikime ayırın gerisini harcayın. araba yoksa kredi çekin borca girin.
başka türlü birikim yapmak imkansıza yakın. her ay atıyorum maaş 20 binse kira derdiniz yok herkes 6 6 versin ortak fon olabilir altın olabilir orasını siz bilirsiniz. birikim parasını baştan ayırın.Borca girmek biraz korkutur en azından haklısınız ay sonu taksit korkusu bir nebze olsa dikkat etmesine sebep verebilir
Ben bu konuyu eve geldiği zaman ciddi ciddi konuşup buna bir çözüm bulacağım iyi ki buraya konu açtım yoksa kendimi cimri baskıcı birisi olarak görüyordumbaşka türlü birikim yapmak imkansıza yakın. her ay atıyorum maaş 20 binse kira derdiniz yok herkes 6 6 versin ortak fon olabilir altın olabilir orasını siz bilirsiniz. birikim parasını baştan ayırın.
Kartlar onda ben mobil bankacılık kullanıyorum para hesabını bana bırak demişti ilk senemizden beri böyle bu bir kere bu konuyu açtım aslında açmadım açmak istedim ama gururu kırılır diye sustumMaaşınızı niye ona veriyorsunuz?
İlk zamandan beri böyle bu konuşmaya çekindim ama bunu da konuşacağımMaaşınızı neden veriyorsunuz?başta yanlış burdan başlıyor. 5 yıla gireceğiz ihtiyaç olduğunda eşim bir miktar ister veririm kalanı birikim yaparım.
Evimiz var babasından kalan kendimiz almadık maaşımı ona vermeyeceğim bunu düşünüyorum ama kavga çıkarmak istemiyorum
O sizin alın teriniz. Evlilikte tabiki ayrı gayrı olmaz biz baştan beri bu şekilde devam ediyoruz eşim gerekmedikçe istemez bile geleceğimiz için biriktirdiğimi bilir.İlk zamandan beri böyle bu konuşmaya çekindim ama bunu da konuşacağım
Çok haklısınız ben gerçekten şu an kendimi vasıfsız hissettim bunca zaman aksiyon almak yerine sadece köşeden izledim kendimi sinir ettim boşuna ama gerçekten iyi ki konu açtım bana cesaret verdiniz iyi ki varsınızBir cinnet her şeyi çözer, kavga yetmiyor ise. Çıkarmazsanız çok daha kötü olacak. Yahut politik bir şekilde, kendi maaşım ile bizim için birikim yapacağım. Sen de seninki ile harcamaları dilediğin gibi yapabilirsin dersin. Hesaplar ikiniz tarafından da kontrol edilebilir olur ( yani gizli birikim vs değil, al bak şu kadar döviz altın vs aldım, yatırdım) bu şekilde size parayı ondan kaçırıyorsunuz muamelesi de yapamaz. Ev konusunda şaşırmadım, rahata fazla alışmış birini rahatsız etmezseniz başınız çok ağrır.
Kız al paranı birikim yapicam de.iyi gün var kötü gün var kenarda para dursun de altın falan al. Sana danışmadan elaleme borç veriyormuş sen ne çekiniyon.Kartlar onda ben mobil bankacılık kullanıyorum para hesabını bana bırak demişti ilk senemizden beri böyle bu bir kere bu konuyu açtım aslında açmadım açmak istedim ama gururu kırılır diye sustum