Para konusunda eşime güvenemiyorum.

snowflowerr

Zaman her şeyin ilacı.
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2023
8
-6
29
Merhaba siteyi uzun zamandır takip ediyorum konu açmak bu güne kısmet oldu eşimle her konuda anlaşıyoruz ama para konusunda resmen bir çocuk gibi canımız ne isterse alıyor kıyafet alıyoruz parasına bile bakmaz içim gidiyor bu çok pahalı diyorum bana surat asıyor diyor ki heves ediyorum alıyorum sana teşekkür etmek yerine paraya bakıyorsun diyor bu sefer vicdan azabı çekiyorum ama paraya da üzülüyorum ikimizde çok çalışıyoruz yani bu para gökten gelmiyor ki emek var ama kendisi anlamıyor arkadaşları arıyor borç istiyor neden diye sormadan veriyor artık o arkadaşı o parayı ne zaman geri verir Allah bilir yani canım çok sıkılmaya başladı markete gider her şeyi kafasına göre doldurur aynı tadı veren daha uygun ürünler var ama o bakmıyor bile sanki evde kıtlık var gibi dolduruyor her şeyi bu yüzden asla birikim yapamıyoruz defalarca dedim her dediğimde parayı mezara mi götüreceğiz bu kadar parayı düşünme ikimizde çalışıyoruz zamanı gelince birikim yaparız gibi şeyler diyor bende artık kendim çabalıyorum tek başıma birikim yapıyorum ama olmuyor yani bu adamı nasıl daha tutumlu yapacağım gerçekten gıcık olmaya başladım 5 senedir evliyiz köşede olan ne diye sorarsanız 0 kocaman bir 0

Bu ekonomide iyi cesaret ikinizinki de. Bu anlatımda eviniz aracınız olduğunu varsaysam bile içinden çıkamıyorum. Ülkenin hali berbat, elbette mezara gitmeyecek para ama mezara para götürecek kadar kazananlar var mı hakikaten ya hu. Suratını asıyor diye pahalı dediğiniz de kıyamıyorsunuz anlaşılan ama o sizin binbir emekle kazandığınız paraya çatır çatır kıyıyor. Bu şekilde ev ekonomisi olmaz, kuvvetle muhtemel ev araç vs de olmaz yoktur yani. Gerçekten çözüm arıyorsanız asılan suratını bir kenara bırakıp, kendi maaşınızı eşinizden çekin. Tek maaş ile bir geçim yapsın, böyle harcayabiliyor mu bakalım.

Evimiz var babasından kalan kendimiz almadık maaşımı ona vermeyeceğim bunu düşünüyorum ama kavga çıkarmak istemiyorum

Borca girmek biraz korkutur en azından haklısınız ay sonu taksit korkusu bir nebze olsa dikkat etmesine sebep verebilir
başka türlü birikim yapmak imkansıza yakın. her ay atıyorum maaş 20 binse kira derdiniz yok herkes 6 6 versin ortak fon olabilir altın olabilir orasını siz bilirsiniz. birikim parasını baştan ayırın.

başka türlü birikim yapmak imkansıza yakın. her ay atıyorum maaş 20 binse kira derdiniz yok herkes 6 6 versin ortak fon olabilir altın olabilir orasını siz bilirsiniz. birikim parasını baştan ayırın.
Ben bu konuyu eve geldiği zaman ciddi ciddi konuşup buna bir çözüm bulacağım iyi ki buraya konu açtım yoksa kendimi cimri baskıcı birisi olarak görüyordum

Bir cinnet her şeyi çözer, kavga yetmiyor ise. Çıkarmazsanız çok daha kötü olacak. Yahut politik bir şekilde, kendi maaşım ile bizim için birikim yapacağım. Sen de seninki ile harcamaları dilediğin gibi yapabilirsin dersin. Hesaplar ikiniz tarafından da kontrol edilebilir olur ( yani gizli birikim vs değil, al bak şu kadar döviz altın vs aldım, yatırdım) bu şekilde size parayı ondan kaçırıyorsunuz muamelesi de yapamaz. Ev konusunda şaşırmadım, rahata fazla alışmış birini rahatsız etmezseniz başınız çok ağrır.
Evimiz var babasından kalan kendimiz almadık maaşımı ona vermeyeceğim bunu düşünüyorum ama kavga çıkarmak istemiyorum

Çok haklısınız ben gerçekten şu an kendimi vasıfsız hissettim bunca zaman aksiyon almak yerine sadece köşeden izledim kendimi sinir ettim boşuna ama gerçekten iyi ki konu açtım bana cesaret verdiniz iyi ki varsınız

Kartlar onda ben mobil bankacılık kullanıyorum para hesabını bana bırak demişti ilk senemizden beri böyle bu bir kere bu konuyu açtım aslında açmadım açmak istedim ama gururu kırılır diye sustum
Kız al paranı birikim yapicam de.iyi gün var kötü gün var kenarda para dursun de altın falan al. Sana danışmadan elaleme borç veriyormuş sen ne çekiniyon.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…