Para da insanı değiştiriyormuş

Evliliğimle ilgili büyük küçük demeden bir çok derdimi burada paylaşıp fikirlerinizi dikkate almıştım. Evliliğimizin 2. yılını da doldurduk.Bütün sorunları aştık derken yine dertler bitmiyor. Eşim jandarma eğitiminde. Bense ailemde kalıyorum.Hanımla eşim öncden asgari ücretle çalışan biriydi. Şimdi memur maaşı alıyor. 5700.Fakat gelin görün ki bu para çok şeyi değiştirdi. Şimdilerde kocamdan eser yok. Bekar adam gibi 300 liraya traş makinesi alıyor. Evde bile değil. Askeriyede eğitimde. Sonra hafta sonu izinlerinde gezmediği Avm, mekan kalmıyor.Telefon uygulaması var maaş kartının banka hesabının. Ben girip bakıyordum nereye harcama yapıyoruz bu ay nereye çok gitmiş falan diye. Ama gerçekten de not defterim vardır nereye para vereceğim nereden para alacağım hepsini tutarım. Çar çur etmem paramı, tutumluyum. Şimdi ise eşim bankanın mobil uygulamasına girip parayı nereye verdiğine bakmayayım diye direniyor.Sürekli işe yaramaz pahalı şeyler alıyor.Ama ben geçen kış doğalgaz kira su elektrik yüzünden bir tane ekmek alacak paramız olmadığı zamanları hiç unutmuyorum. İstiyorum ki tutumlu olup, evse ev arabaysa araba ya da bir bankada birikim yapmak istiyorum. Ama eşim sürekli bana benim param karışma diyor. Bu o kadar ağır bir şey ki. Sürekli para isteyip, kuaför salonu kuaför salonu, Alışveriş merkezi falan gezen biri değilimYanlış anlaşılmasın tabiki gidiyoruz ara ara ama eşimden para istryip de bütün parayı oralarda harcamıyorum.Eşim net çizgi koydu benim param karışma deyince bende artık kendi içimde bir daha hiç bir şeye karışmayıp, en ufak ihtiyacımda bile para istememe kararı aldım.Ha bir de tabiki tetikte para bekleyen ailesi var.Görümcem arıyor eşimi abi doğum günüm diye.bir ay sonra da kayınvalidemin doğum günü.Eşim paralanınca sürekli arıyorlar. Ama eşim asgari ücretliyken ben vardım yanında.Jandarma olamadı ilk sınavda kaldı.Gözünde gözlük var diye. Sonra eşim annesinde para vardı bilezik yaptı koluna .vermedi eşime sana para vermem diye bağırmıştı.Ben kaçarak evlendim.Ne düğünümüz oldu ne bir şey.İki bileziğim vardı onuda eşime verdim. Gözünden lazer ameliyat olsun önce sağlığını kazansın sonra da meslek sahibi olsun da gidelim onlarla aynı şehirde durmayalım diye .Kayınvalidem sürekli görev yeri çıkınca oraya gelmek istediğini söylüyor. Ben istemiyorum. Çünkü küfürler, hakaretler, üzerime bile yürüdü.Fakat ben kaldıramıyorum,unutamam bu yaptıklarını. Psikolojik sorunları var bence.Öyle olmasa bir benimle anlaşamazdı ama o herkesle aynı. Şimdi eşime çok iyi davranıyorlar sırf para için.Ve ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum.
Şu erkeklerdeki kafasızlık kimsede yok. Ailesi, anası suratına küfür de etse kazık da atsa ilk koştukları yine kendi anaları oluyor. Ne aşkmış arkadaş. Bence siz de yiyin o parayı. Neden almam diyorsunuz ki. Kardeşi göz dikiyorsa siz de dikin. Belki doğuda köye falan çıkar görev yeriniz de ne eşiniz para harcar ne de kv gelmek ister

Son düzenleme:
''benım param karışma.'' ne biçim laf. Demek ki bir kadının kendi ayak üstünde durup kimseye muhtaç kalıp parasını almaması gerekiyormuş. Sonra lafı atıyorlar boyle

Sana bir eş olarak 100 200 gonderen bir adamdan ne beklıyosun? Adam sana para vermekten bıkmış. Git kendin çalış kendi ayakların üstünde dur kendı paranı kazan bak o zaman senden değerlisi olmaz ama. Aklı sıra para veriyor dıye havalara girmiş

adam biraz yaşasın hayatını bu kadar sıkmak doğru değil çok parasızlık çekmiş 300 tl traş makinesi diyorsunuz belki ne zamandır içindeydi ancak alabildi ben eşime böyle bir durumda kıyamazdım. Zaten kendim çalıştığım için ne ben ona ne o bana para sormaz size de tavsiye ederim

bence ilk önce sizde bir iş bulun, net. eşiniz piskolojik olarak bu şekilde davranıyor olabilir, çok sıkışık dönemlerden görece bolluk dönemine geçmişsiniz lakkkiiiinnnn, sonuçta evlisiniz ve bu benim param demeye hakkı yok, diyorsa da ben o evliliğe evlilik gözüyle bakmam..

Hayır kendisi harcıyor ben istediğimde 100 200 gönderiyor. Maaşı tek başına yiyor. Bende artık gurur yaptım isteyemiyorum.
Su zmanlarda cok ıyı bır para degıl ama adam askarı ucretten sonra bu para ona vok gelmıs harcaması fılan normal ama sıze gondermıyor ve benım param dıyorsa sımdıden ılerde olacaklar daha kotu olacak derım yolu yol degıl aılesınden para sakınıp kendı fazla fazla harcayan adamın gurur yapma kavga doguste olsa ıste ve bırıkım yapmaya basla bence o senın ve cocugununda hakkı sakın gurur yapma gurur yapan herzman daha cok kaybeder. Bu tarz adamlar gururlu degıl gurursuz sever

Bence çok bunalttığınız için benim param demiş. Bazen ben de eşim harcamalara dikkat edelim diye üsteleyince sinir oluyorum ve diyorum. Aldığı traş makinesi bile rahatsız etmiş sizi oysaki bu adam hergün düzenli traş olacak artık. Siz mi cimrisiniz acaba biraz.

Adam rahat rahat bekar gibi harcıyor sıkıntı burada
Kendi karısını anasının babasının yanına gönderip eline 200 lira verince tabiki hesap yapmaz ona buna harcar
Üstüne benim param muhabbeti yapar
Bu adam olmamış üstüne kaynana problemi var
babalık sorumluluğu bilinci yok bunda

Lütfen yanlış anlamayın asla küçümsemiyorum ama ‘para insanı değiştiriyormuş’ görünce , miras kaldı , piyango çıktı filan sandım . Bahsettiğiniz maaş Türkiye şartlarında yüksek değilki.. siz dua edin madem adama piyango filan çıkmasın 🙄

tras makinası alması avM gezmesi mesele değil gezsin tabi parasızlıgi görmüş harcasın yeri gelince ama gormemisler gibi davranması benim param karışma demesi asıl can sıkan bunlar esin evliliğin anlamını kavrayamamis bunda ayrı kalmış olmanızda etkli bence ne yap et esin yanına git

Adamın maaşı artalı ne kadar oldu ki? Zaten parasızlık çekmiş, biraz harcasın, hemen ev araba alalım arttıralım diye kontrol etmeye çalışınca o da benim param demiş. Siz de sıkmasaydınız o kadar.

Evet paranın böyle bir şeyi var değiştiriyor insanı; ya da değiştiriyor demiyelim de para olmadığı zaman mecburen tutumlu davranmak zorunda olan ama aslında harcamayı seven bir insan biraz para buldu mu su gibi harvıyor; tersi de olur cimri bir insan para gelse de onu harcamaz biriktirir; bazısı da para yokken gider kredi çeker saçma şeyler için müsriflik yapar o model en tehlikelisi. Siz para istediğinizde sizden esirgiyorsa o zaman çok yanlış bir şey yapıyor. Eğer sizden esirgemiyorsa, sizin de harcamanıza bir şey demiyorsa ve evin ihtiyaçlarına öncelik veriyorsa, para da çoksa harcayabilir. "Benim param karışma" lafını belki de sizi cimri bulduğu için söylüyordur. Size cimri demiyorum bu arada cimrilik iyi bir şey değil ama tutumluluk bence iyi bir şey ama insanlar tutumluluk ile cimriliği birbirine karıştırırlar hep. Benim eşim de böyle bana cimri der bazen. Ben tutumluyumdur ama eşim müsriftir. Saçma sapan harcar yazsam buraya BDV konusu olur.
Valla evlilikte senin paran benim param olmaz aslında bizim paramızdır ama benim babamdan kalan biraz bir birikimim var bankada ve ben utanarak bunu eşimden gizliyorum yoksa onu da harcarız eşim yüzünden. Birlikte karşılarız evin ihtiyaçlarını harcamalarımızda ortaktır ama maaş hesaplarımız ayrıdır mesela. İleride hastalığı var Allah göstermesin kanseri, hastanesi vs yani bir ölümlük dirimlik bir şeyler ayırmak lazım. Eşler arasında biri müsrif biri tutumlu olunca biraz sorunlar olabiliyor böyle.

Eşinizin maaşı Türkiye şartlarında normal. Uzun süre yokluk görmüş birinin istediklerini alması da normal. Normal olmayan eşinizin aile evlilik bilincini kazanmamış olması , size karşı bencil olması. Eşinizin yanına gidin ve onu yalnız bırakmayın. Erkeklerin sağı solu belli olmaz. Siz verici olursunuz ailem kocam dersiniz ama hayal kırıklığı yaşamayın sonra

Harcasin o parasızlık gördüyse onunla birlikte siz de görmüşsünüz 100 200 lira komik bir rakam aldığını paranın yanında. Daha fazla göndersin siz de gezin eğlenin nasıl bi mantık anlamadım.

Israrla 5700 maaşı küçümseyenler, adam 2000 tl asgari ile geçinmek zorundayken neredeyse üç katına kavuşmuş. Haliyle bi moda girer insan.
Konu sahibi eşin hakaten sorumsuzca mı harcıyor, yani biraz rahatlamışken avm gezmesi falan çok gelmedi bana. Bence biraz hevesini alsın ya bırak, ama anlaş onunla aylık en az 700 göndersin sana.

Yemeyenin malını yerler ! Hayatın kuralı bu o harcıyorsa sen de harca kaç ay daha ayrısınız ki bir süre sonra bir borca girer birikime başlarsınız biraz keyfini çıkarın

Back
X