Para da insanı değiştiriyormuş

Hayır kendisi harcıyor ben istediğimde 100 200 gönderiyor. Maaşı tek başına yiyor. Bende artık gurur yaptım isteyemiyorum.
İste canım o senin eşin. Bugün ona yarın sana bu işler. Ben geçen yıl çalışmadım eşim geçinirdi evi çekinerek de olsa istiyordum o da veriyordu Allah razı olsun i. Şimdi Ben atandım o atandığım yerde iş bulana kadar çalışmayacak ben geçindireceği. Eşler arasında para söz konusu olmamalı. Fakat ben kazanıyorum dite de çar çur edemem o para evimizin rızkı sonuçta.

Gurur yapma daha fazla harca ki sana yetişemediği için başkalarına fırsat kalmasın 😉 Seni çalıştırmıyorsa yapacağın bu o para onun filan değil ikinizin. Eğer benim diyorsa sende bende çalışırım o zaman de. Hatta çalış. O evi geçindirsin sen çatır çatır kendine harca kazandığını 👍

Evliliğimle ilgili büyük küçük demeden bir çok derdimi burada paylaşıp fikirlerinizi dikkate almıştım. Evliliğimizin 2. yılını da doldurduk.Bütün sorunları aştık derken yine dertler bitmiyor. Eşim jandarma eğitiminde. Bense ailemde kalıyorum.Hanımla eşim öncden asgari ücretle çalışan biriydi. Şimdi memur maaşı alıyor. 5700.Fakat gelin görün ki bu para çok şeyi değiştirdi. Şimdilerde kocamdan eser yok. Bekar adam gibi 300 liraya traş makinesi alıyor. Evde bile değil. Askeriyede eğitimde. Sonra hafta sonu izinlerinde gezmediği Avm, mekan kalmıyor.Telefon uygulaması var maaş kartının banka hesabının. Ben girip bakıyordum nereye harcama yapıyoruz bu ay nereye çok gitmiş falan diye. Ama gerçekten de not defterim vardır nereye para vereceğim nereden para alacağım hepsini tutarım. Çar çur etmem paramı, tutumluyum. Şimdi ise eşim bankanın mobil uygulamasına girip parayı nereye verdiğine bakmayayım diye direniyor.Sürekli işe yaramaz pahalı şeyler alıyor.Ama ben geçen kış doğalgaz kira su elektrik yüzünden bir tane ekmek alacak paramız olmadığı zamanları hiç unutmuyorum. İstiyorum ki tutumlu olup, evse ev arabaysa araba ya da bir bankada birikim yapmak istiyorum. Ama eşim sürekli bana benim param karışma diyor. Bu o kadar ağır bir şey ki. Sürekli para isteyip, kuaför salonu kuaför salonu, Alışveriş merkezi falan gezen biri değilimYanlış anlaşılmasın tabiki gidiyoruz ara ara ama eşimden para istryip de bütün parayı oralarda harcamıyorum.Eşim net çizgi koydu benim param karışma deyince bende artık kendi içimde bir daha hiç bir şeye karışmayıp, en ufak ihtiyacımda bile para istememe kararı aldım.Ha bir de tabiki tetikte para bekleyen ailesi var.Görümcem arıyor eşimi abi doğum günüm diye.bir ay sonra da kayınvalidemin doğum günü.Eşim paralanınca sürekli arıyorlar. Ama eşim asgari ücretliyken ben vardım yanında.Jandarma olamadı ilk sınavda kaldı.Gözünde gözlük var diye. Sonra eşim annesinde para vardı bilezik yaptı koluna .vermedi eşime sana para vermem diye bağırmıştı.Ben kaçarak evlendim.Ne düğünümüz oldu ne bir şey.İki bileziğim vardı onuda eşime verdim. Gözünden lazer ameliyat olsun önce sağlığını kazansın sonra da meslek sahibi olsun da gidelim onlarla aynı şehirde durmayalım diye .Kayınvalidem sürekli görev yeri çıkınca oraya gelmek istediğini söylüyor. Ben istemiyorum. Çünkü küfürler, hakaretler, üzerime bile yürüdü.Fakat ben kaldıramıyorum,unutamam bu yaptıklarını. Psikolojik sorunları var bence.Öyle olmasa bir benimle anlaşamazdı ama o herkesle aynı. Şimdi eşime çok iyi davranıyorlar sırf para için.Ve ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum.
Belli ki cok parasizlik cekmis,birakin bu aralar keyfini cikarsin.hatta siz de gidin gezin esinizle beraber.ona destek olun once munasibetleri duzeltin.onun yaninda olun hep.sonra yavas-yavas anlatin gecmis gunlerinizi.Ondan fikir alarak planlar yapin.cok zor gunler yasadik,para biriktirelim deyin kavga etmediyiniz zamanlarda.annesine aldiginda siz de yanina bir hediye alin hele hele.birakin sizi dusman bellemesin.dost olun ki sonra burda anlattiklarinizi anlatin hafifden alin,ustune gitmeyin sakin.birlikde vakit gecirin.duzelir her sey bakin uzulmeyin sakin

Evliliğimle ilgili büyük küçük demeden bir çok derdimi burada paylaşıp fikirlerinizi dikkate almıştım. Evliliğimizin 2. yılını da doldurduk.Bütün sorunları aştık derken yine dertler bitmiyor. Eşim jandarma eğitiminde. Bense ailemde kalıyorum.Hanımla eşim öncden asgari ücretle çalışan biriydi. Şimdi memur maaşı alıyor. 5700.Fakat gelin görün ki bu para çok şeyi değiştirdi. Şimdilerde kocamdan eser yok. Bekar adam gibi 300 liraya traş makinesi alıyor. Evde bile değil. Askeriyede eğitimde. Sonra hafta sonu izinlerinde gezmediği Avm, mekan kalmıyor.Telefon uygulaması var maaş kartının banka hesabının. Ben girip bakıyordum nereye harcama yapıyoruz bu ay nereye çok gitmiş falan diye. Ama gerçekten de not defterim vardır nereye para vereceğim nereden para alacağım hepsini tutarım. Çar çur etmem paramı, tutumluyum. Şimdi ise eşim bankanın mobil uygulamasına girip parayı nereye verdiğine bakmayayım diye direniyor.Sürekli işe yaramaz pahalı şeyler alıyor.Ama ben geçen kış doğalgaz kira su elektrik yüzünden bir tane ekmek alacak paramız olmadığı zamanları hiç unutmuyorum. İstiyorum ki tutumlu olup, evse ev arabaysa araba ya da bir bankada birikim yapmak istiyorum. Ama eşim sürekli bana benim param karışma diyor. Bu o kadar ağır bir şey ki. Sürekli para isteyip, kuaför salonu kuaför salonu, Alışveriş merkezi falan gezen biri değilimYanlış anlaşılmasın tabiki gidiyoruz ara ara ama eşimden para istryip de bütün parayı oralarda harcamıyorum.Eşim net çizgi koydu benim param karışma deyince bende artık kendi içimde bir daha hiç bir şeye karışmayıp, en ufak ihtiyacımda bile para istememe kararı aldım.Ha bir de tabiki tetikte para bekleyen ailesi var.Görümcem arıyor eşimi abi doğum günüm diye.bir ay sonra da kayınvalidemin doğum günü.Eşim paralanınca sürekli arıyorlar. Ama eşim asgari ücretliyken ben vardım yanında.Jandarma olamadı ilk sınavda kaldı.Gözünde gözlük var diye. Sonra eşim annesinde para vardı bilezik yaptı koluna .vermedi eşime sana para vermem diye bağırmıştı.Ben kaçarak evlendim.Ne düğünümüz oldu ne bir şey.İki bileziğim vardı onuda eşime verdim. Gözünden lazer ameliyat olsun önce sağlığını kazansın sonra da meslek sahibi olsun da gidelim onlarla aynı şehirde durmayalım diye .Kayınvalidem sürekli görev yeri çıkınca oraya gelmek istediğini söylüyor. Ben istemiyorum. Çünkü küfürler, hakaretler, üzerime bile yürüdü.Fakat ben kaldıramıyorum,unutamam bu yaptıklarını. Psikolojik sorunları var bence.Öyle olmasa bir benimle anlaşamazdı ama o herkesle aynı. Şimdi eşime çok iyi davranıyorlar sırf para için.Ve ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum.
5700 para mı Allah aşkına bir de aranıza cidden para girse neler olacak

Hayır kendisi harcıyor ben istediğimde 100 200 gönderiyor. Maaşı tek başına yiyor. Bende artık gurur yaptım isteyemiyorum.
Evin kira fatura ve mutfak masrafı tam olarak ödeniyor mu? Ve cebine harçlık veriyor mu? O zaman kalanı elbette ortaklasa harcanmalı. En nefret ettıgım adam tıplerı. Sanane benım parammıs. Gırıs bır ıse calısın. Neden kendınızı ezdırıyorsunuz??

5700 e para mı diyenler olmuş evet para onu bulamayan da var asgari ücretle geçinmeye çalışan da var. Konu sahibi mesela 1 sene önce o kadar paraları yokmuş anladığım kadarıyla onlar için büyük meblağ. Her neyse eşiniz belki o günler de alamadıklarını almak istiyordur bir kaç ay bu şekilde devam etsin. Ama size ne kadar yolluyor ayda mı 100 200 veriyor o zaman çok büyük sıkıntı bir de benim param karışamazsın demesi çok büyük terbiyesizlik. Ben olsam bir daha para falan istemem girer işe kendim çalışırdım.

Kusura bakmayın ama benim param diyen adamdan eş olmaz, evli insanın benim diye bir şeyi olamaz biz vardır bizim vardır, eşiniz topu temeli 5700 lirayla havalara girdiyse piyangodan büyük ikramiye kazansa ne olur kim bilir.
İşe girin çalışın ama yalnızca kendinize harcayın, eşinize veya evinize bir kuruş bile harcamayın, sizin eş böylesini hak ediyor çünkü.

E eşinizden para istemeyip napıcaksınız peki? Üstelik o para sizin hakkınız, hizmetçi diye mi evlendiniz, hizmetçi olsanız dahi maaş alırdınız en azından yav, evliliğin ne anlamı kalıyor iki taraf da birbirlerinin ihtiyaçlarını karşılamazsa, bencillik yapılırsa? Bırakın yersiz gururu şimdi, söke söke alın, çatır çatır harcayın. Tutumlu olunca gözüne girmiyorsunuz, harcayan kadın sever erkekler, hiç şaşmaz bu...

ilişkide birisi tutumlu diğeri harcamayı seviyorsa hep sorun oluyor.Derler ki normalde biri illa tutumlu olsun ki dengelensin işte o is öyle olmuyor ne yazık ki varsa helal olsun da ben hiç görmedim.mesela biz de harcamayı seviyoruz birikim yapmak ne bileyim bi istediğimiz bisey varsa birikim yaparız onun dışında ölüm kalım belli olmaz genç yaşta para harcamayacaksak ne zaman harcicaz ? mezara mi götürcez yani hele ki parasızlık sorunu çektikten sonra bi adamın harcaması çok normal.Benimki de asla para kaçırmaz bizde çok zor günler geçirdik evde hergun makarna bile yemek lüks geliyordu günde bi öğün ekmek arası yedik sigara içen insaniz sarma sigara içtik belki biliyosun tadı normal sigaraya göre daha kuru boğazı kurutan ama fiyatı uygundu.Elimize para geçince bana her istediğimi alır bende biriktirelum tarzında bisey yapımda yok.Mutlu mutlu geciniyoruz.Bilezigimi verdim falan demissin bu iyiliği yaparken kimse senden rica etmedi şimdi gün yüzüne çıkarman çok yanlış.Vermeseydin der geçer karşına kalırsın öyle.Ama ailesi önceden yanında yoktu diyosun millet kasmıyor senin gibi.Sende rahat ol biraz.Tam tersine sende para iste ihtiyaçlarını görmelisin.Ne bileyim adam çalıp çırpmıyor ya zora sokmuyosun onu kocan o senin.Yok ben istemiyorum dersen oda iyi tamam der çünkü sıkılmış baya.Erkekler parasızlık yaşadığında kendini yok gibi görüyor.O bunalımdan yeni yeni çıkmış birini sende durdurmaya çalışırsan olmaz.Bilmem anlatabildim mi ? çok gururluysan işe gir çalış eşinin isteyip istemediği is gururluysan sende karışma bana de onun dediği gibi.

Tıraş makinesi için 300 lira ortalama hatta uygun bir fiyat ki eşiniz jandarma olacağı için düzenli tıraş olmak zorunda. Önemli bir ihtiyaç yani o yüzden o para benim gözüme gelmedi.
Eşiniz hem sizin çalışmanıza izin vermeyip hem para benim deme hakkına sahip değil. İlk bulduğunuz işe girmenizi tavsiye ederim. Eşinizi neden dinlediğinizi zaten anlamadım. Hayır madem çok laf dinleyen bir insandıysanız anne baba lafı dinlemeyip neden kaçarak evlendiniz? Gerçekten bu forumda kaçarak evlendim ve kocam izin vermiyor cümlelerini aynı konuda okuyunca çıldırıyorum.

Paralanınca dediğinizde, aha dedim milyonlar gelmiş.
Herhalde beni birkaç yüz milyon değiştirirdi, öyle düşündüm🤣
Eşiniz tabi ki harcayacak, gezecek.
Alnının akıyla çalışıyor, sefa da sürecek.
Burada tek mide bulandırıcı nokta, sizi buna ortak etmeyişi.
Acaba ailenizin yanındasınız, ihtiyacınız olmaz diye mi düşünüyor?
Biri de harcamalarım hakkında sürekli bıkbık yapsa, ‘benim, sana ne’ tarzı konuşabilirim.
Bunu söyleyiş amacı gerçekten sizi ortak etmediği için mi yoksa 300 tl lik traş makinasına ki mesleği gereği sinek kaydı gezmesi gereken bir adama, dırdır yaptığınız için mi?
Noktaları ayırt etmek lazım.

5700 le kendinden geçiyorsa bu sana uyarı. Kaç kurtar kendini sonra rütbe artar maaşı artar falan gitmez mi acaba ?
Makineler tam sinek kaydı yapmiyor diye biliyorum illa bir jilet sürecek yani.
Yapanlar sinek kaydıya en yakını yapıyor.

Üzgünüm ama birinin bunu size söylemesi gerekiyor. Eşinizin karakterini arta kalan malzemelerle yapmışlar. Değmez diye adamla yaratılma aşamasında yeterince ilgilenmemişler. Off olmadı bu neyse yollayalım yine de dünyaya demişler.

300 lira traş makinesi için normal bir fiyat. Ama 300 lirayı makineye verip size 100 lira vermesi sonra bu benim param benim param diye sürekli söylemesi...

Adamın fiyatı 5700 liraymış demek ki. Sat gitsin.

Back
X