Para da insanı değiştiriyormuş

Lütfen yanlış anlamayın asla küçümsemiyorum ama ‘para insanı değiştiriyormuş’ görünce , miras kaldı , piyango çıktı filan sandım . Bahsettiğiniz maaş Türkiye şartlarında yüksek değilki.. siz dua edin madem adama piyango filan çıkmasın 🙄
Hayır demek istediğim asgari ücretten üç katına çıkınca para bu durum değiştiriyor. Yanlış ifade ettim kendimi. Çoğu kişi sizin gibi büyük bir mebla sanmış.

Allah yaedımcımız olsun.

Amin canım :)
"Benim param karışma" lafına bence bu kadar takılma eşini yine en iyi sen tanırsın belki de bizim abarttığımız anlamda dememiştir adam. Çünkü kendimden pay biçiyorum eşim bana aylık bin lira veriyo market için ve ben gidip mutfak eşyası almaya bayılırım evi ıvır zıvır doldurdum adam da haliyle yeter artık alma şunları düzgün harca parayı der ben de ona Sanane kendi paramla aldım sen ne karışıyon derim 😂 yani adamın bana verdiği parayı ona karşı sanane kendi param diye savunuyorum. Bu sizin ilişkinize bağlı. Bizim böyle bir ilişkimiz var. Birbirimizi yanlış anlamayız. Zaten çok sıkı dostuz 21 yaşından beri birlikteyiz artık birbirimizin ciğerini biliyoruz. Senin de eşinle ilişkini en iyi sen bilirsin o yüzden bence lütfen olumsuzluğa kapılma. Ağlamayana meme yok derler bazı insanlar öyle ağzınla istemeden alamazsın sen de ağzınla para iste. Bazısı da kendi akıl eder yollar ben akıl edenlerdenim ama eşim asla etmez. Yeni yeni öğreniyo o da

Gurur yapıp para istememekle hata edersiniz. Aksine daha fazla isteyin. Harcamasanız bile isteyin bir kenarda dursun. Onun harcamaları normal geldi bana o sıkıntıdan kurtulunca keyfini sürmek istemiştir. Ama siz isteyince 100-200 göndermesinin sebebi sizin harcamayacağınızı bilmesi mi yoksa sizden esirgemesi mi onu anlamak lazım. Biraz daha fazla isteyin bakalım ne yapacak.

Çok yüksek bir maaş almıyor eşiniz. Hayat çok pahalı artık dışarı adımını atsan 100 tl gidiyor. Gelen bir esnaf alışveriş yaparken 100 tl artık 10 tl gibi oldu dedi. Çok doğru bir laf. Uzun süre sıkıntı yaşadığınız için bu para size çok gelmiştir eşinizde 3-5 aya alışır. Aldığı para onun da gözünde normalleşir merak etmeyin. En basit örnek bu gün oyuncakçıya girdim oğluma şöyle güzel bir araba uzaktan kumandalı baktım. 120-250 arası değişiyor. Ayda Bir Pazar’a çıkıyorsun 2. Ciye çıkamıyorsun bile para bitmiş oluyor. Neyse çok da uzatmak istemiyorum , eşiniz saçma sapan harcamaları yüzünden eskisi gibi parasız kalınca aklı başına gelecektir çünkü maaşı gerçekten şu hayat pahalılığına hiç de yüksek bir tutar değil. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Ne yorumlar yapıldı okuyamadım ama bence eğer iş bulabilirseniz geleceğiniz için müthiş bişey yapmış olursunuz. Ben eşinizin "biz" kavramını oturtamadığını düşünüyorum. Felaket tellallığı yapmak hiç istemem ama çok yakındır problemlerin büyümesi. Umarım çocuğunuz yoktur ve bi süre düşünmüyorsunuzdur.

Ne yorumlar yapıldı okuyamadım ama bence eğer iş bulabilirseniz geleceğiniz için müthiş bişey yapmış olursunuz. Ben eşinizin "biz" kavramını oturtamadığını düşünüyorum. Felaket tellallığı yapmak hiç istemem ama çok yakındır problemlerin büyümesi. Umarım çocuğunuz yoktur ve bi süre düşünmüyorsunuzdur.
Yok hayır daha düşünmüyorum.

Eşiniz maaşı çok değil.
İmkanları sınırlı şartlarda büyüdük evlendik bize göre çok derseniz oluru var.
5700 maaşa büyük sehirlerde zar zor geçiniyor insanlar.
Bazı insan para tutmaz harcar, harcıyorsa sizde harcayın ki gorumceye kv para kalmasın.

Hayır kendisi harcıyor ben istediğimde 100 200 gönderiyor. Maaşı tek başına yiyor. Bende artık gurur yaptım isteyemiyorum.
100-200 göndermesi sizin yüzünüzden bence.Çünkü size nasılsa tutumlu harcamaz gözüyle bakıyor.Bu arada traş makinesi şart askeriye de olan için 300 tl de fazla değil.Belli ki adam sıkıntı çekmiş zamanında biraz hevesini alsın

Of of bu iyi insanlar neden hep böyle şeylerle karşılaşıyor aslında diyecegim o kadar şey var ki nerden baslasam bilmiyorum o öyle davranıyorsa sizde öyle savurun parayı sonra titreyip kendine gelir bide ne kadar fedakarlik yaparsan yap günü gelir yapmasaydin olur her kadini bir çizgisi olmalı ve o çizgiden cikmamali kaçmak ve hiç düğününüzün olmaması üzücüdür eminim ama hiç bir erkek te böyle birseyden mahrum kalmaya değmez diye düşünüyorum biraz karışık oldu a neyse

Yani harcamasını cok görmezdim bırak harcasın, kazandığı paranın keyfini çıkarsın. Ayrica sizde çalışsanız iyi olmaz mi? Eşinizden gelecek 100 200 le idare etmek zorunda kalmazsınız

Evliliğimle ilgili büyük küçük demeden bir çok derdimi burada paylaşıp fikirlerinizi dikkate almıştım. Evliliğimizin 2. yılını da doldurduk.Bütün sorunları aştık derken yine dertler bitmiyor. Eşim jandarma eğitiminde. Bense ailemde kalıyorum.Hanımla eşim öncden asgari ücretle çalışan biriydi. Şimdi memur maaşı alıyor. 5700.Fakat gelin görün ki bu para çok şeyi değiştirdi. Şimdilerde kocamdan eser yok. Bekar adam gibi 300 liraya traş makinesi alıyor. Evde bile değil. Askeriyede eğitimde. Sonra hafta sonu izinlerinde gezmediği Avm, mekan kalmıyor.Telefon uygulaması var maaş kartının banka hesabının. Ben girip bakıyordum nereye harcama yapıyoruz bu ay nereye çok gitmiş falan diye. Ama gerçekten de not defterim vardır nereye para vereceğim nereden para alacağım hepsini tutarım. Çar çur etmem paramı, tutumluyum. Şimdi ise eşim bankanın mobil uygulamasına girip parayı nereye verdiğine bakmayayım diye direniyor.Sürekli işe yaramaz pahalı şeyler alıyor.Ama ben geçen kış doğalgaz kira su elektrik yüzünden bir tane ekmek alacak paramız olmadığı zamanları hiç unutmuyorum. İstiyorum ki tutumlu olup, evse ev arabaysa araba ya da bir bankada birikim yapmak istiyorum. Ama eşim sürekli bana benim param karışma diyor. Bu o kadar ağır bir şey ki. Sürekli para isteyip, kuaför salonu kuaför salonu, Alışveriş merkezi falan gezen biri değilimYanlış anlaşılmasın tabiki gidiyoruz ara ara ama eşimden para istryip de bütün parayı oralarda harcamıyorum.Eşim net çizgi koydu benim param karışma deyince bende artık kendi içimde bir daha hiç bir şeye karışmayıp, en ufak ihtiyacımda bile para istememe kararı aldım.Ha bir de tabiki tetikte para bekleyen ailesi var.Görümcem arıyor eşimi abi doğum günüm diye.bir ay sonra da kayınvalidemin doğum günü.Eşim paralanınca sürekli arıyorlar. Ama eşim asgari ücretliyken ben vardım yanında.Jandarma olamadı ilk sınavda kaldı.Gözünde gözlük var diye. Sonra eşim annesinde para vardı bilezik yaptı koluna .vermedi eşime sana para vermem diye bağırmıştı.Ben kaçarak evlendim.Ne düğünümüz oldu ne bir şey.İki bileziğim vardı onuda eşime verdim. Gözünden lazer ameliyat olsun önce sağlığını kazansın sonra da meslek sahibi olsun da gidelim onlarla aynı şehirde durmayalım diye .Kayınvalidem sürekli görev yeri çıkınca oraya gelmek istediğini söylüyor. Ben istemiyorum. Çünkü küfürler, hakaretler, üzerime bile yürüdü.Fakat ben kaldıramıyorum,unutamam bu yaptıklarını. Psikolojik sorunları var bence.Öyle olmasa bir benimle anlaşamazdı ama o herkesle aynı. Şimdi eşime çok iyi davranıyorlar sırf para için.Ve ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum.
Bir kaçmayacaktın. İki o para onun parası. Üç çalışıp kendi paranı kazan.
Kusura bakma ama sen adamın maaşına ipotek koyamazsın. İhtiyaçlarını karşılıyorsa 300 liralık traş makinesi alır kendine. Ki traş makinası da ihtiyaç çar çur bişey değil. Paradı yokken alamadığı eksikleri tamamlıyordur. Benim eşimde 6500 alıyor geçen kendine trendyoldan bişeyler almış karışmadım. Kazanıyor alıyor. Beni aç eksik bırakmadığı sürece kendini ödüllendirmesi kadar doğal bişey yok. Bu kadar baslı yaparsanız para da vermez zaten. Çünkü arkanızda biri yok kaçmışsınız bi kere. Bunu bilip üstüne gider.
Kayınvalide meselesine gelince bence çok takmayın haklısınız o konuda ama bu eşinizin meselesi verip vermemek ona kalmış. Sizde harcama yapın onlara verecek parası kalmasın :)

Yani size daha fazla göndermesi gerekiyir bana göre. Ayrıca siz de çalışın kazancınız olur. Para v
Beklemezsiniz.

Back
X