Para da insanı değiştiriyormuş

Seftalireceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2019
695
580
53
Evliliğimle ilgili büyük küçük demeden bir çok derdimi burada paylaşıp fikirlerinizi dikkate almıştım. Evliliğimizin 2. yılını da doldurduk.Bütün sorunları aştık derken yine dertler bitmiyor. Eşim jandarma eğitiminde. Bense ailemde kalıyorum.Hanımla eşim öncden asgari ücretle çalışan biriydi. Şimdi memur maaşı alıyor. 5700.Fakat gelin görün ki bu para çok şeyi değiştirdi. Şimdilerde kocamdan eser yok. Bekar adam gibi 300 liraya traş makinesi alıyor. Evde bile değil. Askeriyede eğitimde. Sonra hafta sonu izinlerinde gezmediği Avm, mekan kalmıyor.Telefon uygulaması var maaş kartının banka hesabının. Ben girip bakıyordum nereye harcama yapıyoruz bu ay nereye çok gitmiş falan diye. Ama gerçekten de not defterim vardır nereye para vereceğim nereden para alacağım hepsini tutarım. Çar çur etmem paramı, tutumluyum. Şimdi ise eşim bankanın mobil uygulamasına girip parayı nereye verdiğine bakmayayım diye direniyor.Sürekli işe yaramaz pahalı şeyler alıyor.Ama ben geçen kış doğalgaz kira su elektrik yüzünden bir tane ekmek alacak paramız olmadığı zamanları hiç unutmuyorum. İstiyorum ki tutumlu olup, evse ev arabaysa araba ya da bir bankada birikim yapmak istiyorum. Ama eşim sürekli bana benim param karışma diyor. Bu o kadar ağır bir şey ki. Sürekli para isteyip, kuaför salonu kuaför salonu, Alışveriş merkezi falan gezen biri değilimYanlış anlaşılmasın tabiki gidiyoruz ara ara ama eşimden para istryip de bütün parayı oralarda harcamıyorum.Eşim net çizgi koydu benim param karışma deyince bende artık kendi içimde bir daha hiç bir şeye karışmayıp, en ufak ihtiyacımda bile para istememe kararı aldım.Ha bir de tabiki tetikte para bekleyen ailesi var.Görümcem arıyor eşimi abi doğum günüm diye.bir ay sonra da kayınvalidemin doğum günü.Eşim paralanınca sürekli arıyorlar. Ama eşim asgari ücretliyken ben vardım yanında.Jandarma olamadı ilk sınavda kaldı.Gözünde gözlük var diye. Sonra eşim annesinde para vardı bilezik yaptı koluna .vermedi eşime sana para vermem diye bağırmıştı.Ben kaçarak evlendim.Ne düğünümüz oldu ne bir şey.İki bileziğim vardı onuda eşime verdim. Gözünden lazer ameliyat olsun önce sağlığını kazansın sonra da meslek sahibi olsun da gidelim onlarla aynı şehirde durmayalım diye .Kayınvalidem sürekli görev yeri çıkınca oraya gelmek istediğini söylüyor. Ben istemiyorum. Çünkü küfürler, hakaretler, üzerime bile yürüdü.Fakat ben kaldıramıyorum,unutamam bu yaptıklarını. Psikolojik sorunları var bence.Öyle olmasa bir benimle anlaşamazdı ama o herkesle aynı. Şimdi eşime çok iyi davranıyorlar sırf para için.Ve ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum.

Ne demek benim param.esin cok ayip etmis.sen calisiyormusun.calisiyosan eger hesabinizi ayri tutup kendi parani biriktir.calismiyosan da ise gir canim.

Zaten sıkıntı çekmişsiniz yeterince, elinize biraz para geçince biraz daha rahat harcayın bari. Ev araba her zaman olur ama gençlik ve bu gençlikte yaşayacağınız heves ve mutluluklar geri gelmez. Para konusunda rahat olun biraz.

Ayrıca traş makinesi düzenli traş olan her erkek için lüks değil ihtiyaçtır, 300 lira da en uygun fiyatlılarından biridir muhtemelen.

Kendisi harcıyor siz isteyince vermiyor mu peki

Ay yapmayın ya bırakın azcık tadını çıkarsın adam. Yemeyeceksiniz de ne yapacaksınız parayı daha çok gençsiniz azıcık hayatınızı yaşayın . Ayrıca parasızken yanında siz vardınız ama o güne kadar da ailesi vardı adam gökten inmedi yanınıza. Kaçmanız düğününüzün olmaması o işe girsin diye bilezik vermeniz sizin probleminiz. Vermeseydiniz ya da kendinin için harcayıp kendiniz meslek sahibi olsaydınız. Kasmayın yani siz de tadını çıkarın.

Evliliğimle ilgili büyük küçük demeden bir çok derdimi burada paylaşıp fikirlerinizi dikkate almıştım. Evliliğimizin 2. yılını da doldurduk.Bütün sorunları aştık derken yine dertler bitmiyor. Eşim jandarma eğitiminde. Bense ailemde kalıyorum.Hanımla eşim öncden asgari ücretle çalışan biriydi. Şimdi memur maaşı alıyor. 5700.Fakat gelin görün ki bu para çok şeyi değiştirdi. Şimdilerde kocamdan eser yok. Bekar adam gibi 300 liraya traş makinesi alıyor. Evde bile değil. Askeriyede eğitimde. Sonra hafta sonu izinlerinde gezmediği Avm, mekan kalmıyor.Telefon uygulaması var maaş kartının banka hesabının. Ben girip bakıyordum nereye harcama yapıyoruz bu ay nereye çok gitmiş falan diye. Ama gerçekten de not defterim vardır nereye para vereceğim nereden para alacağım hepsini tutarım. Çar çur etmem paramı, tutumluyum. Şimdi ise eşim bankanın mobil uygulamasına girip parayı nereye verdiğine bakmayayım diye direniyor.Sürekli işe yaramaz pahalı şeyler alıyor.Ama ben geçen kış doğalgaz kira su elektrik yüzünden bir tane ekmek alacak paramız olmadığı zamanları hiç unutmuyorum. İstiyorum ki tutumlu olup, evse ev arabaysa araba ya da bir bankada birikim yapmak istiyorum. Ama eşim sürekli bana benim param karışma diyor. Bu o kadar ağır bir şey ki. Sürekli para isteyip, kuaför salonu kuaför salonu, Alışveriş merkezi falan gezen biri değilimYanlış anlaşılmasın tabiki gidiyoruz ara ara ama eşimden para istryip de bütün parayı oralarda harcamıyorum.Eşim net çizgi koydu benim param karışma deyince bende artık kendi içimde bir daha hiç bir şeye karışmayıp, en ufak ihtiyacımda bile para istememe kararı aldım.Ha bir de tabiki tetikte para bekleyen ailesi var.Görümcem arıyor eşimi abi doğum günüm diye.bir ay sonra da kayınvalidemin doğum günü.Eşim paralanınca sürekli arıyorlar. Ama eşim asgari ücretliyken ben vardım yanında.Jandarma olamadı ilk sınavda kaldı.Gözünde gözlük var diye. Sonra eşim annesinde para vardı bilezik yaptı koluna .vermedi eşime sana para vermem diye bağırmıştı.Ben kaçarak evlendim.Ne düğünümüz oldu ne bir şey.İki bileziğim vardı onuda eşime verdim. Gözünden lazer ameliyat olsun önce sağlığını kazansın sonra da meslek sahibi olsun da gidelim onlarla aynı şehirde durmayalım diye .Kayınvalidem sürekli görev yeri çıkınca oraya gelmek istediğini söylüyor. Ben istemiyorum. Çünkü küfürler, hakaretler, üzerime bile yürüdü.Fakat ben kaldıramıyorum,unutamam bu yaptıklarını. Psikolojik sorunları var bence.Öyle olmasa bir benimle anlaşamazdı ama o herkesle aynı. Şimdi eşime çok iyi davranıyorlar sırf para için.Ve ben ne yapacağımı hiç bilmiyorum.
Vallahi bu adam la evli kalabileceğini de pek sanmıyorum ne demek benim param karışma ya sen nesin ya da nerdesin be evlilikte?

Siz istediğinizde sizden parasını esirgiyormu peki eğer böyle bir şey yoksa siz biraz fazla cimrisiniz , karıya kıza eğlenceye gitmiyorki adam biraz kazanmaya başlamış bırakında harcadın borca harca girmiyorsa ne var ki bunda , gencsiniz yeni evlisiniz hayatın tadını çıkarın birikim elbette ki olur. Tras makinasınin lafını yapıyorsunuz kocam jandarma diyorsunuz en lazik olan şey fiyatta gayet normal siz biraz kendinizi para konusunda rahat bırakın

Hayır kendisi harcıyor ben istediğimde 100 200 gönderiyor. Maaşı tek başına yiyor. Bende artık gurur yaptım isteyemiyorum.
Hata ediyosun gurur yapmakla.esinin daha cok isine gelecek.evliyseniz sana bakmakla yukumlu.oyle sacmalik mi olur

size de para harcamanız için aynı şekilde para veriyorsa takılmayın, diğer türlü sıkıntı çıkartmakta haklısınız.

benim babam da giyimine kuşamına çok önem veren biriydi, giydiği markaların mağazalarının önünden bile zor geçiyoruz.
o marka şeyler giyer ve eve yığarken biz bu ay maddi durumumuz daha da kötüleşmesin taksitler çok fazla diye hiçbir şey alamazdık.
gömleklerini, ceketlerini, ayakkabıları sayamazsınız. ütü sırasında babamın dağ gibi gömlekleri olurdu, hepsi pahalı markalardan oluşan. annem kendisine bir çöp bile almıyordu. tam ne kadar ne alıp harcıyor bilemiyorum tabii eşinizi harcamaları kendisi odaklıyla bu şekilde yol yakınken yollarınızı ayırın derim.

evlilik maalesef hayatı da maaşı da paylaştırıyor. aile kurduysa hele çocuk sahibi olduysa ailesindeki herkesi düşünmek zorunda. böyle eline az para geçince ki çok da bir maaşı yokmuş ama, size para yollamayan, harcamalarını gizleyen bir adamla hayat geçmez.

Özel sektörde çalıştım. Bu durum evliliğimizi bitirmeye kadar gitti. Eşim devlet işi istiyor. Memurluk olursa çalışmama izin veriyor. Bende polisliğe hazırlanıyorum.
o zaman para versin sana istiyorsun vermiyor mu?eğer veriyorsa canını sıkma gurur da yapma madem çalışmanı istemiyor o zaman sen memur olana kadar ihtiyaçlarını karşılayacak.

Back
X