- 30 Haziran 2014
- 241
- 126
- 123
- 29
- Konu Sahibi Elaleeem ne der
-
Mrb arkadaşlar ben para biriktirmek istiyorum tam biriktiricem diyorum bişey oluyo harcanıyo ve gereksiz yere yani çok para harcıyorum nasıl birikm yapabilirm..
çalışıyorum ama şimdiye kadar hiç birikimim olmadı ve elimin bu kadar bol olmasına çok üzülüyorum:26:
Bence bunu prensip haline getirmen gerekiyor. Belirli bi miktar her ay kenara koymalisin ve o para hic yokmus gibi davranmalisin. En azindan ben öyle yapiyorum ve büyük basarilar elde ettim tutumumdan dolayi. Gerektiginde parasiz kalacaksin ama kenara attigin paraya dokunmamalisinanca böyle olur yoksa imkansiz para su gibi gidiyor :)
ahaah bilirim :) hele ben alisveris manyagiyimdir hic dayanamam alisverise :)
ama bikere alisinca gerisi geliyor. bazen unutuyorum bile kenarda birikimim oldugunu :) ve biriktirdikce güzel bi duygu inan bak :)
inşallah bende biriktiricem artık :) ne kadar sürede ne kadar biriktirdin ve ne yaptııın anlatır mısıın ? :)
yaani nerden baslasam :)
en büyügü tabiki arabam bir sene önce aldim ve bi kac ay sonra borcu bitiyor. 18yasindan beri arabam vardi ama daha eski bi arabaydi. 4 yil ona bindim bi yandan biriktirdim 22 yasinda kendime mercedes aldim. :)
bunun yani sira gecen sene burun estetigi oldum. senede 2 3 kez tatile gidiyorum. arabanin sigortasini vergisini tabiki herseyini kendim karsiliyorum. tatili herseyimi kendim ödüyorum aileme yük olmuyorum.
ben 16 yasimdan beri okul zamanida ek islerde calistim. ehliyetimi kendi kazandigim parayla aldim....
yani herseyim var diye bilirim ve hepsini tutumlulugumla biriktirmekle adim adim basardim :)
bu yüzden biriktiremiyorum diye birsey yok. istedigin zaman hersey oluyor :)
vaaaaov mükemmel bu yaa biraz tutumlu olsaydıım bende senin gibi olabilirdim geç sayılmış sayılmamm ki artı tutumlu bi kız olucaam ota b..ka para vermiyceem aay nasııl imreemdiim sana nasııl :)
insallah caniim :)
gercekten güzel bi duygu tavsiye ederim :)
en kolayi dedigim gibi kendini zorla, koy birazini kenara ve ölsen dokunma :) ve bende artik böyle üstüne koydukca seviniyorum. aylik gelsede üstüne koysam oluyor (piskopata bagladim)
Aynı sorun bendede var
Elimdekini son kuruşuna kadar harcarım kendimi tutamam
yaa süpersiin ya valla çook sağoool :) şimdii senn bunları yaptıysaan bende yapabiliirm ama önce tutuum :)
herkes yapabilir :) eminim yaparsin sendebak 6 ay sonra sorcam sanaa D
tamaam :) bi kumbara ayarlıyorum kendime 6 ay sonra açıcam :)
bendee öyleyiim maleseef amaa bi yerdeen başlamaaak lazıım para biriktirmeyee yapcaak bişi yook tutumlu olmak her zamaan iyidir aslında bi kumbara falan yapsam 5 ayda falan açsam ne eye olur :)
Ben kumbara yapsam 5 güne kırarım
kırmaa niyee kırıyooon :1 harb denicem bakalım irademi ne kadar zorluyabiliyorum :) 6 ay sonra açarıım çok merak ediyorum acaba ne kadar param olucak
Birikiminle ne yapmayı düşünüyosun
bilmeem ki :) düşünmediim amaa dursuun paraam yaa :) biriktriyim ne kadar paral oluyo sırf bunu merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?