-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
- #11.601
İlaç ilk sene kullanmıştım faydasını göremedim. Düşünceye bakış açım değişmeli, kaygılardan kaçmadan sabretmeliyim diyerek dayanıyorum. Bazı zamanlar o kadar iyiyim ki düşündüğüm her şey saçma geliyor. Ama bazı zamanlarda sanki inanılmaz korkunçmuş gibi geliyor. Yıllarca baskıladığım bir düşünce bu aralar kendini sürekli hatırlattı. Üç gün önce bu düşünceyle yüzleşme kararı aldım kaçarak kurtulamayacağım çünkü. Ama resmen tokatlıyor beni düşünce. Öyle zor ki… bi yerde bitecek daha önce bitti gene bitecek. Bakalım ne zaman. Sen nasılsın şu anBen bu yüzden haber izlemiyorum çok etkileniyorum. İlaçsız atlatıyorsanız ne güzel
Merhaba tekrardan 39 yaşındayim 35 haftalık hamileyim. ilk çocuğumu 2014 de sezeryan ile kucağıma aldım. Miyom vardi bende o yüzden sezeryan oldum. Hayat yorgunlugu biriktirdikleri mis derken iki yıl önce gece uyumak için yatağa girdiğimde sol tarafimda bir uyusma başladı önce sonra kolum sanki düştü yere. Ardından deli gibi bir çarpıntı felç ve kalp krizi geçiriyorum sandım. Sabaha kadar uyumadim.Ertesi gün hemen hastaneye gittim bütün tetkikleri yaptırdım hepsi temiz çıktı. Ama ben doktorlara inanmıyordum bana hiç Hüseyin olmadigini panik atak olduğunu söylediler. Destek almaya başladım ilaçla birlikte bir yıl kullandım. Sonra hamile kaldım ilaçları bırakmıştım. Hamileliğimin ilk 4 ayı kanama yaşadım hep hastanede yattım devamlı dusucek bebek dediler. Sonra engelli dediler sonra down sendromlu dediler psikolojim iyi değildi yani. 19. Haftamda özel bir hastanede bir doktor bana plesanta totalis teşhisi koydu. Plesantam rahmime yapisikmis. Sen masada kalırsın cok zor dedi. Ki kendisine panik atak ve anksiyetem var demistim.Beni şehir Hastanesi'ne sevk etti burda olmaz dedi. 15 gün bekledim randevu için o sürede öldüm hergun deli gibi ölüm korkusu yaşamaya başladım. Şehir hastanesinde yanlış teşhis denildi iyisin dediler inanmadım başka doktora daha gittim o da aynını dedi yavaş yavas topladım zorda olsa. Yemeye içmeye küsen ben hayata döndüm yazık yavrum da karnimda yaşadı bu acıları benimle. Artık biraz iyiydim ki haberlerde iki anne çıktı karşıma sezeryanda ölmüşler. İkiside komplikasyon geçirmiş. Birisi pıhtı atması birisi amniyon sıvısı embolisi tamam dedim bende yaşayacam bu Allah'tan bana işaret bak sen öleceksin yine kurtulamadın o gün bugün yaşamıyorum her gün göz yaşı her gün araştırma yapma her gün kizmla eşimle vedalasma ölümden korkma bittim yaşamıyorum ki zaten. Sizce gerçekten ölecek miyim yoksa panik atak mi yapıyor çok yorgunum size anlatamam 9 aydır uyukuya hasretim
Merhaba tekrardan 39 yaşındayim 35 haftalık hamileyim. ilk çocuğumu 2014 de sezeryan ile kucağıma aldım. Miyom vardi bende o yüzden sezeryan oldum. Hayat yorgunlugu biriktirdikleri mis derken iki yıl önce gece uyumak için yatağa girdiğimde sol tarafimda bir uyusma başladı önce sonra kolum sanki düştü yere. Ardından deli gibi bir çarpıntı felç ve kalp krizi geçiriyorum sandım. Sabaha kadar uyumadim.Ertesi gün hemen hastaneye gittim bütün tetkikleri yaptırdım hepsi temiz çıktı. Ama ben doktorlara inanmıyordum bana hiç Hüseyin olmadigini panik atak olduğunu söylediler. Destek almaya başladım ilaçla birlikte bir yıl kullandım. Sonra hamile kaldım ilaçları bırakmıştım. Hamileliğimin ilk 4 ayı kanama yaşadım hep hastanede yattım devamlı dusucek bebek dediler. Sonra engelli dediler sonra down sendromlu dediler psikolojim iyi değildi yani. 19. Haftamda özel bir hastanede bir doktor bana plesanta totalis teşhisi koydu. Plesantam rahmime yapisikmis. Sen masada kalırsın cok zor dedi. Ki kendisine panik atak ve anksiyetem var demistim.Beni şehir Hastanesi'ne sevk etti burda olmaz dedi. 15 gün bekledim randevu için o sürede öldüm hergun deli gibi ölüm korkusu yaşamaya başladım. Şehir hastanesinde yanlış teşhis denildi iyisin dediler inanmadım başka doktora daha gittim o da aynını dedi yavaş yavas topladım zorda olsa. Yemeye içmeye küsen ben hayata döndüm yazık yavrum da karnimda yaşadı bu acıları benimle. Artık biraz iyiydim ki haberlerde iki anne çıktı karşıma sezeryanda ölmüşler. İkiside komplikasyon geçirmiş. Birisi pıhtı atması birisi amniyon sıvısı embolisi tamam dedim bende yaşayacam bu Allah'tan bana işaret bak sen öleceksin yine kurtulamadın o gün bugün yaşamıyorum her gün göz yaşı her gün araştırma yapma her gün kizmla eşimle vedalasma ölümden korkma bittim yaşamıyorum ki zaten. Sizce gerçekten ölecek miyim yoksa panik atak mi yapıyor çok yorgunum size anlatamam 9 aydır uyukuya hasretim
Ben buradan yazmismayi pek bilmiyorum kullanmadığım bir platform zorlanıyorum iletisime gecmek için. Beni Instagram'da bulsanız olmaz mı. Şule Dede bigrofimde Engin& Şule&Şura yazıyor oradan yazissakS sulesura14 evet buyurun hamilesiniz kaç aylık geçecek emin olun ben de sırf bu hastalık nedeniyle 2.çocuğa korkuyorum
Yazdıklarınız bana da çok benziyor haberleri izlemeyi bıraktım sırf bu yüzden lohusa iken gelenler anlatırdı şu haberi gördüm haberlerde bebeğini öldürmüş bilmem ne Allahim nasıl korkardım ya ben de bebeğime bir şey yaparsam diye sonra bir kez eşim haber izlerken yine çocuğuna zarar vermiş anneyi duyunca eyvah malum oldu ben de zarar vereceğim diye çok korkardım kızımla en güzel yıllarımı kendime zehir ettim şuan siz de benzer durum yaşıyorsunuz ve günlerinizi zehir ediyorsunuzMerhaba tekrardan 39 yaşındayim 35 haftalık hamileyim. ilk çocuğumu 2014 de sezeryan ile kucağıma aldım. Miyom vardi bende o yüzden sezeryan oldum. Hayat yorgunlugu biriktirdikleri mis derken iki yıl önce gece uyumak için yatağa girdiğimde sol tarafimda bir uyusma başladı önce sonra kolum sanki düştü yere. Ardından deli gibi bir çarpıntı felç ve kalp krizi geçiriyorum sandım. Sabaha kadar uyumadim.Ertesi gün hemen hastaneye gittim bütün tetkikleri yaptırdım hepsi temiz çıktı. Ama ben doktorlara inanmıyordum bana hiç Hüseyin olmadigini panik atak olduğunu söylediler. Destek almaya başladım ilaçla birlikte bir yıl kullandım. Sonra hamile kaldım ilaçları bırakmıştım. Hamileliğimin ilk 4 ayı kanama yaşadım hep hastanede yattım devamlı dusucek bebek dediler. Sonra engelli dediler sonra down sendromlu dediler psikolojim iyi değildi yani. 19. Haftamda özel bir hastanede bir doktor bana plesanta totalis teşhisi koydu. Plesantam rahmime yapisikmis. Sen masada kalırsın cok zor dedi. Ki kendisine panik atak ve anksiyetem var demistim.Beni şehir Hastanesi'ne sevk etti burda olmaz dedi. 15 gün bekledim randevu için o sürede öldüm hergun deli gibi ölüm korkusu yaşamaya başladım. Şehir hastanesinde yanlış teşhis denildi iyisin dediler inanmadım başka doktora daha gittim o da aynını dedi yavaş yavas topladım zorda olsa. Yemeye içmeye küsen ben hayata döndüm yazık yavrum da karnimda yaşadı bu acıları benimle. Artık biraz iyiydim ki haberlerde iki anne çıktı karşıma sezeryanda ölmüşler. İkiside komplikasyon geçirmiş. Birisi pıhtı atması birisi amniyon sıvısı embolisi tamam dedim bende yaşayacam bu Allah'tan bana işaret bak sen öleceksin yine kurtulamadın o gün bugün yaşamıyorum her gün göz yaşı her gün araştırma yapma her gün kizmla eşimle vedalasma ölümden korkma bittim yaşamıyorum ki zaten. Sizce gerçekten ölecek miyim yoksa panik atak mi yapıyor çok yorgunum size anlatamam 9 aydır uyukuya hasretim
Ben başka ağlardan kimseyle görüşmüyorumBen buradan yazmismayi pek bilmiyorum kullanmadığım bir platform zorlanıyorum iletisime gecmek için. Beni Instagram'da bulsanız olmaz mı. Şule Dede bigrofimde Engin& Şule&Şura yazıyor oradan yazissak
Bir tanıdığımız da gözünün arka kısmında tümör var bu çocuğu doğurursan ölürsün demişlerdi kadın yaşıyor çocuğu da büyüdü doktorların söyledi bir olasılık inançlı biri misiniz bilmiyorum ama ecel geldiyse siz istediğiniz kadar üzülün günlerinizi harap edin değişen bir şey olacak mı hayır siz her gününüzü son gün bilerek yaşayın ölümün ne zaman geleceği belli değil kiMerhaba tekrardan 39 yaşındayim 35 haftalık hamileyim. ilk çocuğumu 2014 de sezeryan ile kucağıma aldım. Miyom vardi bende o yüzden sezeryan oldum. Hayat yorgunlugu biriktirdikleri mis derken iki yıl önce gece uyumak için yatağa girdiğimde sol tarafimda bir uyusma başladı önce sonra kolum sanki düştü yere. Ardından deli gibi bir çarpıntı felç ve kalp krizi geçiriyorum sandım. Sabaha kadar uyumadim.Ertesi gün hemen hastaneye gittim bütün tetkikleri yaptırdım hepsi temiz çıktı. Ama ben doktorlara inanmıyordum bana hiç Hüseyin olmadigini panik atak olduğunu söylediler. Destek almaya başladım ilaçla birlikte bir yıl kullandım. Sonra hamile kaldım ilaçları bırakmıştım. Hamileliğimin ilk 4 ayı kanama yaşadım hep hastanede yattım devamlı dusucek bebek dediler. Sonra engelli dediler sonra down sendromlu dediler psikolojim iyi değildi yani. 19. Haftamda özel bir hastanede bir doktor bana plesanta totalis teşhisi koydu. Plesantam rahmime yapisikmis. Sen masada kalırsın cok zor dedi. Ki kendisine panik atak ve anksiyetem var demistim.Beni şehir Hastanesi'ne sevk etti burda olmaz dedi. 15 gün bekledim randevu için o sürede öldüm hergun deli gibi ölüm korkusu yaşamaya başladım. Şehir hastanesinde yanlış teşhis denildi iyisin dediler inanmadım başka doktora daha gittim o da aynını dedi yavaş yavas topladım zorda olsa. Yemeye içmeye küsen ben hayata döndüm yazık yavrum da karnimda yaşadı bu acıları benimle. Artık biraz iyiydim ki haberlerde iki anne çıktı karşıma sezeryanda ölmüşler. İkiside komplikasyon geçirmiş. Birisi pıhtı atması birisi amniyon sıvısı embolisi tamam dedim bende yaşayacam bu Allah'tan bana işaret bak sen öleceksin yine kurtulamadın o gün bugün yaşamıyorum her gün göz yaşı her gün araştırma yapma her gün kizmla eşimle vedalasma ölümden korkma bittim yaşamıyorum ki zaten. Sizce gerçekten ölecek miyim yoksa panik atak mi yapıyor çok yorgunum size anlatamam 9 aydır uyukuya hasretim
Hamileligimden hiç bir şey anlamadim burnumdan geldi. Her anım ölümü düşünmekle geçiyor. Çok acı çekiyorum bana bu kadar ölümden korkmak gunah diyenler oluyor tevekkül etmeyi o kadar istiyorum o kadar teslim olmak istiyorum ki ama sonra kızım geliyor aklıma çıldırıyorum çok zor çok yaşayan bilir iste kimse anlamıyor hatta eşimin ailesi ölürsen ölürsun herkes bir gün ölecek Allah'ın dediği olur diyorlar bana o zaman iyice kahroluyorumYazdıklarınız bana da çok benziyor haberleri izlemeyi bıraktım sırf bu yüzden lohusa iken gelenler anlatırdı şu haberi gördüm haberlerde bebeğini öldürmüş bilmem ne Allahim nasıl korkardım ya ben de bebeğime bir şey yaparsam diye sonra bir kez eşim haber izlerken yine çocuğuna zarar vermiş anneyi duyunca eyvah malum oldu ben de zarar vereceğim diye çok korkardım kızımla en güzel yıllarımı kendime zehir ettim şuan siz de benzer durum yaşıyorsunuz ve günlerinizi zehir ediyorsunuz
Evet inancliyim çok şükür beş vakit namaz kılmaya çalışıyorum dualar okuyorum ama yinede ferahlamiyorum inşirah süresini okuyorym her vakit namazında sonra olmuyor olmuyor çok yorgunum cokBir tanıdığımız da gözünün arka kısmında tümör var bu çocuğu doğurursan ölürsün demişlerdi kadın yaşıyor çocuğu da büyüdü doktorların söyledi bir olasılık inançlı biri misiniz bilmiyorum ama ecel geldiyse siz istediğiniz kadar üzülün günlerinizi harap edin değişen bir şey olacak mı hayır siz her gününüzü son gün bilerek yaşayın ölümün ne zaman geleceği belli değil ki
Siz atlatabildiniz mi hastalık hastalığını? Bana da bir yol gösterin eğer iyileştiysenizBir tanıdığımız da gözünün arka kısmında tümör var bu çocuğu doğurursan ölürsün demişlerdi kadın yaşıyor çocuğu da büyüdü doktorların söyledi bir olasılık inançlı biri misiniz bilmiyorum ama ecel geldiyse siz istediğiniz kadar üzülün günlerinizi harap edin değişen bir şey olacak mı hayır siz her gününüzü son gün bilerek yaşayın ölümün ne zaman geleceği belli değil ki
Aslında ölümü kabulleniş biraz dindiriyor insanı gününü daha anlamlı yaşamaya teşvik ediyor evet korkunç geliyor insana her an öleceğini düşünmek ürkütücü ama doğumda öleceğinizin ya da ondan önce ölmeyeceğimizin garantisi yok kiHamileligimden hiç bir şey anlamadim burnumdan geldi. Her anım ölümü düşünmekle geçiyor. Çok acı çekiyorum bana bu kadar ölümden korkmak gunah diyenler oluyor tevekkül etmeyi o kadar istiyorum o kadar teslim olmak istiyorum ki ama sonra kızım geliyor aklıma çıldırıyorum çok zor çok yaşayan bilir iste kimse anlamıyor hatta eşimin ailesi ölürsen ölürsun herkes bir gün ölecek Allah'ın dediği olur diyorlar bana o zaman iyice kahroluyorum
Evet eskisi kadar değil ara ara beyin kanaması yaşama korkusu yaşıyorum nefesim kesiliyor ama bununla yaşamayı öğrendim vücudumda baktırmadığım yerim kalmadı terapi aldım 2 yıla yakın hâlâ ara ara gidiyorum bakın eski günlerimi anarken bile nabzım şuan yükseliyor biraz yoğunlaşsam kolumu uyuşturur kalp krizi geçiriyorum diye düşünebilirim düşünceleri dikkate almamak gerekiyor gökyüzündeki bulutlar gibi gelip gidiyorSiz atlatabildiniz mi hastalık hastalığını? Bana da bir yol gösterin eğer iyileştiyseniz
Dönem dönem insan bu tarz ruh halleri yaşıyor günlük rutinlerinizi aksatmadan bu hüznü yaşaması için bünyenize izin verin sonra gelen mutluluğun kıymetini nasıl bileceksiniz gökyüzüne bile baktığınız zaman her gün güneş açmıyor arada yağmur yağıyor rüzgar esiyor fırtına oluyor biz de doğa gibiyiz en ufak şeyden etkileniyorsanız bu sizin hassas yapıda olduğunuzu gösteriyor ben de öyleyim haberleri izlemem mesela aylar sonra bugün TV den haber izledim en son deprem zamanı izlemiştim bünyenizi ruh halinizi en iyi siz bilirsiniz.Bende son 2 aydır bazen çok iyi hissediyorum kendimi bazen bir o kadar düşünceli her şeyi kafaya takar durumda bir şeylere odaklanamıyorum. Çevremde mutsuzluk gördükçe gözlerim hemen dolmaya başlıyor. En ufak şeyden etkileniyorum anında her şeye gözlerim doluyor. Acayip duygusallaştım.
Evet çok hassas bir insanmışım aslında bu kadar hassas değilim yaşadığım bir olay neticesinde bu hale geldim. Çok derinden üzüldüğüm için her olaya karşı hassas olmaya başladım kimseyle vakit geçirmek istemiyorum yalnızlığı sevmeye başladım bakalım inşallah bu sürecide kolayca atlatabilirim insanlara çok güzel moral verebiliyorum ama kendime 0Dönem dönem insan bu tarz ruh halleri yaşıyor günlük rutinlerinizi aksatmadan bu hüznü yaşaması için bünyenize izin verin sonra gelen mutluluğun kıymetini nasıl bileceksiniz gökyüzüne bile baktığınız zaman her gün güneş açmıyor arada yağmur yağıyor rüzgar esiyor fırtına oluyor biz de doğa gibiyiz en ufak şeyden etkileniyorsanız bu sizin hassas yapıda olduğunuzu gösteriyor ben de öyleyim haberleri izlemem mesela aylar sonra bugün TV den haber izledim en son deprem zamanı izlemiştim bünyenizi ruh halinizi en iyi siz bilirsiniz.
Bir şeyler yaşıyoruz hayattan bir şeyler öğrenebilmek için yalnızlığı ben de sevmeye başladım kendimle baş başa vakit geçirmek kitap okumak demlenmek güzel duygularEvet çok hassas bir insanmışım aslında bu kadar hassas değilim yaşadığım bir olay neticesinde bu hale geldim. Çok derinden üzüldüğüm için her olaya karşı hassas olmaya başladım kimseyle vakit geçirmek istemiyorum yalnızlığı sevmeye başladım bakalım inşallah bu sürecide kolayca atlatabilirim insanlara çok güzel moral verebiliyorum ama kendime 0
Öyle gerçekten rabbim kalbimize ferahlık versinBir şeyler yaşıyoruz hayattan bir şeyler öğrenebilmek için yalnızlığı ben de sevmeye başladım kendimle baş başa vakit geçirmek kitap okumak demlenmek güzel duygular
Dikkatimi bedenimden başka bir yere çekemiyorum son günlerde iyice bunalmaya başladımEvet eskisi kadar değil ara ara beyin kanaması yaşama korkusu yaşıyorum nefesim kesiliyor ama bununla yaşamayı öğrendim vücudumda baktırmadığım yerim kalmadı terapi aldım 2 yıla yakın hâlâ ara ara gidiyorum bakın eski günlerimi anarken bile nabzım şuan yükseliyor biraz yoğunlaşsam kolumu uyuşturur kalp krizi geçiriyorum diye düşünebilirim düşünceleri dikkate almamak gerekiyor gökyüzündeki bulutlar gibi gelip gidiyor