Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Bu mısraları okuduğumda aklıma ilk gelen panik ataklarım oldu burada paylaşma gereği duydum. Çok saygıdeğer Kemal Sayar hocamızın değerli satırları...Gönle şifa olmasını diliyorum.

Eklentiler

• Screenshot_20230827_023335_Instagram.jpg
    132,5 KB · Görüntüleme: 70
Bu mısraları okuduğumda aklıma ilk gelen panik ataklarım oldu burada paylaşma gereği duydum. Çok saygıdeğer Kemal Sayar hocamızın değerli satırları...Gönle şifa olmasını diliyorum.
Ben çok hüzünlendim. Benim de aklıma anksiyete ataklarım geldi tospik. Hiç iyi olamayacağım korkularımı hatırladım. Bide şimdiki halime bakıyorum. Neler neler yaşadım. Acilden ayrılmak istemezdim. Şimdi bile biri acile gideceği zaman hemen peşine takılırım evime gitmiş gibi oluyorum. O atakların geldiği an acildeki serumlarla, doktorların, hemşirelerin ilgilenmesiyle kendime geldiğim anları yaşıyorum garip bir huzur veriyor bana. Ama şimdi gurur duyuyorum kendimle. Yaşamayı seçtim ben de. İyiyim daha da iyi olacağım. Vazgeçmeyeceğim yaşamaktan.

Harikasın hayat böyle artık anladım ki hep bir mücadele herkesin hayattan öğreneceği şeyler var bizim de bu olduğunu düşünüyorum olgunlaşmama vesile oldu hayata bakış açım değişti. Hani o rahatsızlıktan sonra gelen rahatlama hissi var ya aklına gelince bile huzur geliyor. Bu hastalığı yaşamayan asla bilmez nasıl bir şey olduğunu 1 yıl acillerde gezdim. Giden paraların haddi hesabı yok manevi boyutu ise bambaşka zor bir süreçti Allah böyle dilemiş yapacak bir şey yok

Ben artık Allah çaresiz dert vermesin deyip geçiyorum. İkinciye ilaca başladığım zaman çok hırpalamıştım kendimi. Kurtulamadın işte vs diye. Sonra aklıma hayatları boyunca ilaç kullanmak zorunda olan insanlar geldi. Öyle olsam ne yapabilirdim ki. Paşa paşa içecektim ilaçlarımı. Böyle düşünmeye başladıktan sonra umutsuzluğum da gitti. Seve seve içiyorum ilacımı. Gözlerimi açtı benim. Şimdi eski günlerimi hatırlayıp hem üzülüyorum hem kendimi seviyorum. Görünmez düşmanlarla savaşan savaşçılarız resmen. Kimse bilemez bizim nelerle uğraştığımızı. Artık bilmeyen insanlara anlatmıyorum bile. Allah kimseyi bu durumu anlayacak hale getirmesin. Burda benim gibi birilerinin olduğunu bilmek güç veriyor.

Ben de içiyorum ilacımı Allah dermansız dert vermesin nasıl tansiyonu şekeri çıkan biri ilacını içiyorsa bizim de bununla başedebilmemiz için ilaç desteğine ihtiyacımız var. Bazen ben de üzülüyorum ama yapacak bir şey yok herkesin hayat mücadelesinde çektiği bir şeyler var.

Niloya merhaba beni hatırladın mı mı bilmiyorum 2019 da babamı kaybetmemle başlamıştı bende anksiyete ve obsesif düşünceler. O zamandan beri ilaç dozu düşürerek 25 mg lustral kullanıyorum ama ben hala kendime zarar verme korkumu yenemedim. Ara ara beni yokluyor suan yine o yoklama donemindeyim ya kendime birşey yaparsam ya intihar edersem korkusu beynimi yiyor. Bu korku neden hiç geçmiyor bende anlamıyorum. Her anksiyete vurduğunda bu korku içimi kaplıyor devamlı diğer korkularımın hepsini görmezden gelebiliyorum ama buna çözüm bulamadım beynimi ne şekilde telkin ettiysem belli süre iyi olup sonra bi bakıyorum aynı girdabin içindeyim.

yıllarcs aynı korkuları yaşayan insanlar var mı acaba yoksa ben mi anormalim ya

Merhaba canım evet hatırladım o tarz duygular gelince dikkate alma o sırada yapmaya devam ettiğin işini yap aşırı gelirse ilacın dozuyla oynamak için doktora gitmelisin. Maalesef takıntılar tamamen bitmiyor biri bitiyor biri başlıyor ya da nüksediyor

Ne zaman strese girsem zebellah gibi tepemde bu korku ya başka şeylerden etkilenmeyip bu düşünceden bu kadar korkuyor olmak beni hep endişelendiriyor ya gerçek olursa diye , ilaçtan da bıktım yıllardır kullanıyorum

Evet stres çok etkiliyor ömür boyu ilaç kullanacağız gibi duruyor ilaç kullandığım halde bu sabah nabzım 147 oldu

Bende hep aynı düşünceden korkma var bi ara tansiyona takmıştım ama geçti o yine kendime birşey yaparsam korkusuyla yaşıyorum
Zaten taktığımız için oluyor o düşünceye takılı kalmayacaksın düşünce o deyip geçeceksin kalbe takmadım mesela ben ama demek ki bilinçaltında bir şeylerden etkilenmiş bu sabah 147 ye çıktı o kadar kötüydüm ki daha düşmeseydi ambulans çağıracaktım

Bu kadar hassas insanlar olmak bizim seçimimiz değildi , herşeyden etkileniyoruz herşeyden bazen kendimi çok güçlü hissediyorum diyorum nelerin ustesindem geldin ama bazen de böyle saçma sapan düşüncelere giriyorum işte. Nabzın neden o kadar yükseldi birseyi stres mi yaptın canım

Bilmiyorum ki neden oldu sabahları bu ara anksiyete var zaten ondan kaynaklı sanırım

Bilmiyorum ki neden oldu sabahları bu ara anksiyete var zaten ondan kaynaklı sanırım
Tam olarak iyileşmeme sebebimizi de anlamış değilim her yolu denedik ama yine de bu illet tam anlamıyla geçmiyor. Bende uykudan çarpıntıyla uyandım yarım bi atak geçirir gibi oldum. Almıştım artık bu ataklara da sakince geçsin diye bekliyorum. Sen daha iyi misin canım.

Az önce uyandım tabii yine anksiyete var sanırım doktora yeniden gitmem gerekecek ilaç etki etmemeye başladı geçtiğimiz ayda üzücü bir durum yaşamıştık ona çok üzüldüm işte yine gün yüzüne çıktı anksiyete panik atak millet 2 3 çocuğu doğuruyor ben bu hastalık nedeniyle 2.cesaret edemiyorum

Bu hastalığın tam anlamıyla geçmesi diye bir şey yok sanırım bununla nasıl yaşanır mücadele edilir kısmını öğrenmek için terapi aldım tamamen geçti kurtuldum diyen ben daha görmedim üzücü bir durum yaşayınca gün yüzünde bu maalesef

Merhaba çok geçmiş olsun ve başınız sağolsun öncelikle, bu anlattığınız korku durumunu ben ilk kez antidepresan içtiğimde yaşamıştım, 6 gün içip bırakmıştım. Bazen yoğun bi şekilde ölüm korkusu yaşıyorum sanırım o yüzden diye düşündüm kaygım arttı çünkü. Babanızı kaybetmenin verdiği bi kaygı var yaşadığınız his ondan olabilir ama ilacı da değiştirmeyi düşünün doktorunuza anlatın muhakkak bazı ilaçlar kaygıyı tetikleyebilir

Ya canım benim bende daha 1. Cesaret edemiyorum bu durum yüzünden. Zor bir durum ama bazen de bi bakmışsın hayatın akışına göre yaşayıp gidiyoruz. Bizim de imtihanımız böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…