Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

İlaç kullanırken iyiydim.Bırakınca yine bu durumlara düşüyorum ömür boyu ilaç mı kullanacağım.Evet burdan kaçma fikri hemen rahatlatıyor beni o yüzden aklıma geliyor.İnanın çocuğumu babasız büyütmeyi düşünmek hem eşime hem oğluma büyük haksızlık ama öyle zor anlarım oluyor ki daha fazla dayanamayacağım diyorum.Dışardan biri hayatıma bakınca çalışmıyor evde bir çocuğu var Ne rahattır diyor.Oysa ben bir işe yaramadığım için ezilip kalıyorum insanlara karşı.Belki bir kapı benim için açılacak sabretmem lazım ama bu psikoloji ile sağlığım el vericek mi.Kendime hiç güvenmiyorum.Eşime de yük olmak istemiyorum.Kendi ailemin yanında olursam annem ve kız kardeşim bakar oğluma benim tek derdim karın tokluğuna çalışmak olur.Burda tek başıma başaramam biliyorum.Sürekli bu korku ile burda yaşayamıyorum artık.

Karar sizin tabiki ama bu bir çözüm değil gerçekten. kurulu düzene bir evlat ile girmek sandığınız kadar rahat bir ortam değil. İlaç kullanmazsanız çalışamayacaksınızda bir kreş yada bakıcı ile yine çalışabilirsiniz. Aracınız zaten para kazanmak değil evden çıkmak kazandığınızı bakıcıya verebilirsiniz

Neler yaşayacağımı zorlukları tahmin edebiliyorum ama bu yalnızlığa artık dayanamıyorum.Burda çalışmaya hiç cesaretim yok.sanırım ailemi de çok özledim.Burda hiç birşey mutluluk vermiyor dünyaları önüme serseler mutlu olamayacağım.Böyle birleşe karar versemde herkesi nasıl ikna edeceğim başta eşimi ailesini kendi çevremi herkes sen burda eşin orda böyle evlilik mi olur.Kimseyi takmamaya çalışsam herkes konuşacak ya yüzüme ya arkamdan.Mantıklı bir karar hiç değil farkındayım

valla ben böyle bişeye sanırım cesaret edemezdim ve mantıklı da gelmedi açıkçası sonuçta ortada kötü bir evlilik yok. Ayrıca ailenizin yanına gidince anksiyeteniz düzelmeyecek o sizi o kadar kolay bırakmaz sadece kaybettiklerinizle kalırsınız bence gidin biraz ailenizin yanında kalın kafanız dağılsın

Ne kendi yerime sığabiliyorum Ne de gideceğim yere.Evet gideceğim yerde de anksiyete hep benimle olacak.Tedavi olmam gerekiyor ömür boyu ilaç ise ilaç bunu sadece çocuğum için yapacağım.Sorunlardan kaçarak onun düzenini bozarak onu üzemem.Varsın en büyük derdim de bu olsun.Çok teşekkürler her defasında düşüncesinizi belirttiniz.Bazı fikirlerimi beynim mantıksız olduğunu söylüyor ama ruh halim kaç sorunlardan uzaklaş diyor.

İnanın kaçma duygusunu çok iyi biliyorum yazmak için yazmıyorum hayattımda bir çok şeyden kaçarak mahrum kaldım ha benimki haizin gibi büyük bir kaçma değildi ama yapamadım bir eğlenceye düğüne ne bileyim en basiti bitti etkinliğe gidilecek olsa geri durdum çünkü o zaman güvende olduğumu hissettim. Pişman mıyım pişmanım yine olsa yine kaçacağım çünkü benim düşüncem ancak birşeylerden kaçarsam mutlu oluyor.

Tam olarak benim hayatımı özetlemişsiniz.Bazen kaçmak istediğim durumlar olduğunda kaçıyorum ve insanlar beni yabani olarak görüyor yada çok soğuk biri.Ne düşünürlerse düşünsünler diyorum o an zaten zor anlar yaşıyorum umrumda olmuyor hiç.İki gündür kabus görüp saat sabahın 6 sında uyanıyorum.Kalbim o kadar hızlı atıyor ki her uyandığımda bir de öyle kabusu yaşıyorum.Babam bugün ameliyat olacak ve ben ona bir şey olacak korkusu ile anksiyete ile boğuşuyorum.Her ne kadar onun yanın da olamasam da korkuların en şiddetli halini yaşıyorum.Kayınpederim de ameliyat oldu bu haldeyken ona gidip bakmak gerekiyor.Nasıl kalkacağım bugün bu yüklerden bilemiyorum.Birşey yemeden bulantı hissi ile.Herkes nelerin mücadelesini veriyor ben neden bu kadar güçsüzüm.

Bazen herkesten güçlü hissediyorum kendimi bazen de en güçsüz benmişim gibi geliyor.

Bir acıyı hergün yaşıyoruz diğerleri ise yaşayıp geçiyor. Bazende iradem cesaretim olmadığı için ne yapacağımı bilemiyorum.

Kendimi herşeyden soyutlanmış hayatı bomboş yaşayan biriyim. Yaşar’da görürsem geriye dönüp anlatacağım hiçbirşeyim yok. Ev ve iş arasında gidip geliyorum sadece

Ben o kadarını da yapsam yeter.artık dayanamıyorum son bir hafta beni çok zorladı ilaca başlayacağım.İlaç ilk haftalar daha da mı şiddetlendiriyor daha da mı kötü olacağım lütfen bilginiz varsa yazınız

Şu an çok kötüyüm midem çok kötü içimde korku büyük kalbim çok hızlı atıyor uzun zamandır iyi uyuyamıyorum.Çocugumu nasıl okula bırakacağım.Kimse benim ne halde olduğumu bilmiyor bana ihtiyacı olan insanlar var nasıl yapacağım.Allahım sen yardım et canım çok yanıyor.Ayakta duracak gücüm yok.Ne yapacağım ben.Bu kadar tekrar kötü olacağımı düşünmüyordum keşke ilacı hiç bırakmasaydım şimdi başlasam Ne zaman düzelirim lütfen yardım edin

Hergün çok çabalıyordum birçok şeyle meşgul oluyordum iyiydim.Babamın ameliyatı beni altüst etti.Uzakta olmasına rağmen dayanamıyorum ona birşey olmasına acı çekmesine.Yakında memlekete gideceğim bu halde ona faydam olmaz üstelik beni bu halde hiç görmediler nasıl saklayacağım ben.Halimi anlatsam beni düşünür iyice hasta olurlar.Şuan en kötüsü de kayınpeder de ameliyat oldu şimdilik ona bakan var ama onun da ailesi var benden bakmamı isteyebilirler ben şuan çok hastayım ona nasıl bakacağım.Bende anksiyete var hiç iyi değilim diyemem.Lütfen bana bir çıkış yolu gösterin.Ağlamak istiyorum ama korkuyorum midem kötü kusarım diye onu da yapamıyorum

Siz bu kadar kötü anlarınızda Ne yapıyorsunuz çok yalnızım çok çaresizim.Çocugum için günlük ihtiyaçlarını karşılayamam diye çok korkuyorum.Okula gitmesi de gerekiyor yataktan çıkmayayım diye bir lüksüm de yok.Bundan sonra ömür boyu ilaç kullanacağım hiç bırakmayacağım.Bu kadar kötü olacağımı hiç düşünmemiştim keşke annem kardeşim yanımda olsaydı.İşte bu yüzden ailemi yanımda istiyorum çünkü çokça acizim.Bu kadar ağır yaşayınca evlilik aile gözüme görünmüyor herşeyi yıkıp kaçasım oluyor.

Bugün gidip ilaç alacağım özele gidemiyorum devlete randevu bulana kadar ilaca biran önce başlamak istiyorum.İlac bildiğim kadarıyla başta şikayetlerimi daha da alevlendiriyormuş sonra etkisini gösteriyor.Lustrala başlayacağım onunda bu kadar şiddetli etkisi olacak mı bilen yazsın lütfen acil çok çok kötü durumdayım

Öncelikle bir sakin olmaya çalışın ilacınız varsa bir yerden başlayın ve ilk işiniz randevu almak olsun. Kusarım diye korkmayın evdesiniz sonuçta kimse sizi yargılamaz ve rezil olmazsınız nefes alışverişinizi yavaşlatın. Aileniz yanınızda olunca daha kötü oluyor birde onların size üzülmesini düşünüyorsunuz. Çocuğu okula bırakmak içinse bir komşunuzdan yardım alabilirsiniz yada dersler zaten bitti sayılır bugünde göndermeyin. Ben genelde dua dinleyerek sakinleşmeye çalışıyorum. Size de tavsiye ederim. O kenarda çalsın siz dinleyin.

Birde cenin pozisyonunda bacaklarımı iyice kendime çekip yatıyorum
Mecburdum çünkü mezuniyet töreni için götürmem gerekliydi okula.Zaten arkadaşlarından ayrılacak son zamanları çok mutsuz oluyor gitmese okula.(ilkokul 4 sınıf)Eve geldim tam uykuya dalacağım sürekli sıçrayarak uyanıyorum.Biraz uyku iyi gelir dedim.Teşekkür ediyorum size her defasında yalnız bırakmıyorsunuz.İnanın kimseyi daraltmak kafa şişirmek istemiyorum.O an okadar yoğun yaşıyorum ki yazmadan edemiyorum.Bi nevi biraz rahatlatıyor çünkü halimi yaşayan bilir biliyorum beni çok yargılamaz.

Gördüğüm sürece tabiki yardımcı olmaya çalışırım hani çok bişey yapamıyorum ama işe yarıyorsam ne mutlu bana. Rabbim gönlünüze ferahlık versin inşallah

Çok teşekkürler gerçekten biriyle bu durumu konuşmak yalnız olmadığımı bilmek bile çok güzel.Her defasında tavsiye de bulunmanız geri dönüşleriniz bile yeterli.Ben yine de özür dilerim yoruyorsam eğer.O an duygularım çok ağır basıyor o ağırlıktan kurtulmak için durmadan yazıyorum

Sizi anlayabiliyorum sorun değil gerçekten. Gidebildiniz mi okula

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…