- 22 Mart 2015
- 1.373
- 2.725
- 34
-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
- #10.641
Biliyor musun bende de aynı ağrı oldu, tam yerini tarif ettinAhhh en güzel anlatmışsın. İnşallah bir gün ben de senin kadar umursamaz olabilirimmesela bugün sol koltuk altımda kaburgalarıma doğru bir ağrı girdi hemen aklıma o kötü düşünceler geldi. Bir arkadaşım var koroner yoğun bakıl hemşiresi o bardı yanımda o dedi ki bu yaşadığın kalp ağrısı değil kas ağrısı, kalp ağrısı böyle olmaz dedi. Bir nebze içim rahatladı ama tam anlamıyla geçmedi
Evet bende vucudumla uğraşıyorum sol taraftan komple yaralıyımYani bu hastalığa bulaştık artık her panik anında atak olucak ama zamanla alışacağız boşuna hayatı zehir etmeyelim kendimize.Bol bol serotonin ve noroadrenalin salgılasın vücudumuz yoksa böyle uğraşır dururuz
sen tam olarak neler yaşıyorsun ne düşünüyorsun nerelerinde ağrılar var anlat biraz acılirsin
Düşünülen tek şey ölüm korkusu genelde kalp krizi falan düşünüyorum sürekli ama arada yüksek tansiyon beyin kanamasıda olabiliyor aklımı kemiren. Sürekli göğüs ağrısı boğaz ağrısı boğazımda bir düğüm ve asla bitmeyen sırt ağrılarım kalbim boğazımda atıyor sankisen tam olarak neler yaşıyorsun ne düşünüyorsun nerelerinde ağrılar var anlat biraz acılirsin
Bende hep sol kolum sol göğüsüm sol ayağım kardiyoloji kalp ve damar cerahisi nöroloji ve göğüs hastalıklarına gittim şimdide chekup yaptırmayı düşünüyorumEvet bende vucudumla uğraşıyorum sol taraftan komple yaralıyımhangi bölüme gideceğimi şaştım
Bence artık hiçbir tetkik yaptırmamalısınız. Belli ki benim gibi stres sıkıntı ağrıları bunlar. Ağrıyan heryerim için defalarca doktorlara gittim MR çektirmeden emin olmadan da dönmedim. Sonuç koskoca bir hiç. Şuan dizimde kıkırdak zedelenmesi varmış. En son diz ağrısı için ortopedi ye gittim. Ufacık bi diz ağrısından öyle senaryolar yazdım ki tümör mü var ya bi daha yürüyemezsem falan filan. Bi kıkırdaktan neler çıkarabilme kapasitem var görüyorsunuz. Allah kimseye vermesin. Hayatı kendimize zehir edip oturuyoruz bakalım. Allah affetsin. Kendinize hakim olabiliyosanız doktora gitmeyi bırakın. Arada bir İzzet güllü videoları izliyorum iyi geliyo veya ben öyle sanıyorum. Ama bu hastalığın tek çaresi umursamayıp hayatına devam edebilmek. Başarabilene...Bende hep sol kolum sol göğüsüm sol ayağım kardiyoloji kalp ve damar cerahisi nöroloji ve göğüs hastalıklarına gittim şimdide chekup yaptırmayı düşünüyorum((
Çok geçmiş olsun. Ölüm korkusunu nasıl yendiniz ben birkaç aydır aşırı kaygı ve ölüm korkusu yaşıyorumBende önce sosyal fobi olarak başladı. Aslında olmasını hiç beklemiyordum çünkü lisedeyken tiyatroculuk yapıyordum. Sahne ve provalar sıkıntıya girmeye başlayınca doktora gittim ve ilaç kullanmaya başladım. Ben işitme engelliyim. 5 yaşında rota geçirdiğim için bana işitme engeli olarak geri döndü yüksek ateş. Tahmin edersiniz ki tüm okul hayatım boyunca sürekli dışlandım ve mobbinge maruz kaldım. Ergenlikten sonra da hormonların etkisiyle de sırasıyla sosyal fobi, agorafobi, anksiyete, majör depresyon ve panik atak illetleri üstüme yapıştı. Şimdi 29 yaşında olmama karşın halen sürekli hortlayan agorafobi ve anksiyete ile mücadele halindeyim. Kızıma hamile kalana kadar herhangi bir sorunum yoktu. 4 senedir iyiydim. Doğumdan sonra genel anesteziden erken uyandırılınca entübenin çıkartılmasına şahit oluşum beni aşırı korkuttu. Üstelik o dönem aşırı sıkıntılı bir dönemimdi. Kayınvalide sebebiyle evden de eşyalardan da olmuş, ailemle yaşamaya başlamıştık. Eşimle aramız berbattı. Bebek bakımı da üstüne eklenince depresyon geri döndü. Daha sonra terapi almaya başladım hatta çift terapisi de aldık aramız çok düzeldi. Evimizi de yeniden kurmuştuk lakin agorafobi ve anksiyete yeniden hortladı. İlaç kullandım ve gebelik şüphesi sebebiyle hemen kestim. Şimdi iyi gibiyim ama nereye kadar bilmiyorum. Anlayışsız insanların ve kaba insanların bizi soktuğu durum bu maalesef. Fakat sanırım bakış açısı çok önemli. Misal ben millet ne der diye çok takardım ama istersem azize olayım yine laf ettiklerini fark ettiğimde kendi özüme döndüm ve özgürleştim. Beni iyileştiren bu olmuştu. Bu arada hipokondriyak vardı bende de. Sürekli hastalık araştırırdım. Ölümden korkmayı kestiğimde yenebildim anca. Hepimize acil şifalar diliyorum.
Aynı şeyleri yaşıyoruz canım, yalnız değilsin. Her an kalp krizi düşüncesi ile tetikte bekliyorum. Sırtım ağrısa kalbe yoruyorum. Kokum ağrısa kalbe, başım ağrısa kalbe. Kafayı yedim. Ailemde kalp rahatsızlığı yok, yaşım genç, sigara kullanmıyorum. Tetikleyici hiçbir şeyim yok fakat ben kendimi öyle inandırdım ki kalp hastalığımın olduğuna... 2 kez kardiyolağa gittim şükür Allah’a temiz çıktı. 2 yaşına girecek bir kızım var, o 3 aylıkken başladı bu durum hala da geçmediDüşünülen tek şey ölüm korkusu genelde kalp krizi falan düşünüyorum sürekli ama arada yüksek tansiyon beyin kanamasıda olabiliyor aklımı kemiren. Sürekli göğüs ağrısı boğaz ağrısı boğazımda bir düğüm ve asla bitmeyen sırt ağrılarım kalbim boğazımda atıyor sankibir 15 gün falan daha iyiydim sonra genç bir tanıdığımu kaybettik aort damarı patlamış 6 günlük bir bebeği ve 2 yaşında bir oğlu vardı ondan sonra ertesi akşam yine kriz geçirdim pazar günüydü ogünden berde aynıyım ağrılar sıkıntılar korkular bitmiyor ((((
Bu durumda yalnız olmadığını bilmek en büyük motivasyon sanırım. İlk doz aşıyı ben de oldum ama aklımda neler neler vardı anlatamam. Neden bütün ağrıları hep aynı yerde yaşıyorum. Yok mu bu ağrıların bi çözümü. Bir geçirsem şu ağrıları aklımdaki kötü düşüncelerden de kurtulacağım inanıyorum. Çünkü sol yanıma ağrı girince aklıma geliyor hep kalp kriziBiliyor musun bende de aynı ağrı oldu, tam yerini tarif ettinİlaçlarımı kullandıkça, kafaya takmayı bıraktıkça geçti. Yıllardır bende panik atak vardı ama ilk kez bir atağım bu şekilde ağrı sıkıntısı yaptı bende, daha önce sadece nefes darlığı hissederdim. Sanırım covid döneminde özellikle aşının kalbe etkisi söylentileri yüzünden bilinçaltım etkilendi. Aşı yaptırmayanlarda inatla korku hikayeleri anlatmaya devam ettikleri için, içten içe panikledim galiba ben aşıdan sonra O an insanın kendisini ikna etmesi çok zor oluyor, biliyorum ama en azından yalnız olmadığını bil
Öldükten sonra biter. İnançlıysan ahirete kadar uykudasın değilsen sonsuz bitiştir. Bilinç tamamen yok olur. Bir zamanlar var olduğunu bile bilmeyeceksin. Yani ne kadar acı çekersen çek hepsi yok olacak. Ben o şekilde yendim. Napalım ölüm var ve barışmak zorundayız.Çok geçmiş olsun. Ölüm korkusunu nasıl yendiniz ben birkaç aydır aşırı kaygı ve ölüm korkusu yaşıyorum
Kas segirmesi tam olarak nasıl ben doktorun verdigi hapı bırakırken titreme gibi biseyler yaşamıştım bütün vucudumdaKas seğirmeleri yaşayan var mı ..?
Bende 2kez kardiyolağa gittim ekg efor hepsi çekildi temiz çıktı şükür ama şimdide tansiyonuma sardım öğleden beri 14 tansiyonum onun tribindeyim süreli sırt ağrım heryerin uyuşuyor gibiAynı şeyleri yaşıyoruz canım, yalnız değilsin. Her an kalp krizi düşüncesi ile tetikte bekliyorum. Sırtım ağrısa kalbe yoruyorum. Kokum ağrısa kalbe, başım ağrısa kalbe. Kafayı yedim. Ailemde kalp rahatsızlığı yok, yaşım genç, sigara kullanmıyorum. Tetikleyici hiçbir şeyim yok fakat ben kendimi öyle inandırdım ki kalp hastalığımın olduğuna... 2 kez kardiyolağa gittim şükür Allah’a temiz çıktı. 2 yaşına girecek bir kızım var, o 3 aylıkken başladı bu durum hala da geçmediçok kızımın yüzüne bakıp ağladım hep böyle mi olacak diye, büyüdüğünü görebilecek miyim diye çok ağladım. Ben psikolog veya psikiyatra gitmedim. Ağrılar olmasa aklıma bir şey gelmiyor aslında ama ahh o ağrılar... derdimizi veren Rabbim dermanımızı da nasip etsin inşallah
Çok gaklısın ama bu ağrılarla bu hisettiklerimzle nasıl olucakBence artık hiçbir tetkik yaptırmamalısınız. Belli ki benim gibi stres sıkıntı ağrıları bunlar. Ağrıyan heryerim için defalarca doktorlara gittim MR çektirmeden emin olmadan da dönmedim. Sonuç koskoca bir hiç. Şuan dizimde kıkırdak zedelenmesi varmış. En son diz ağrısı için ortopedi ye gittim. Ufacık bi diz ağrısından öyle senaryolar yazdım ki tümör mü var ya bi daha yürüyemezsem falan filan. Bi kıkırdaktan neler çıkarabilme kapasitem var görüyorsunuz. Allah kimseye vermesin. Hayatı kendimize zehir edip oturuyoruz bakalım. Allah affetsin. Kendinize hakim olabiliyosanız doktora gitmeyi bırakın. Arada bir İzzet güllü videoları izliyorum iyi geliyo veya ben öyle sanıyorum. Ama bu hastalığın tek çaresi umursamayıp hayatına devam edebilmek. Başarabilene...
Benim de dün temizlikten sonra oldu biraz, bir de regl dönemindeydim, kendimi yordum sanırım. Paniklemedim pek, kısa sürdü geçti. Vücudu çok da dinlememek lazım sanırım. Zamanla geçecektir, hep böyle kalmayacakBu durumda yalnız olmadığını bilmek en büyük motivasyon sanırım. İlk doz aşıyı ben de oldum ama aklımda neler neler vardı anlatamam. Neden bütün ağrıları hep aynı yerde yaşıyorum. Yok mu bu ağrıların bi çözümü. Bir geçirsem şu ağrıları aklımdaki kötü düşüncelerden de kurtulacağım inanıyorum. Çünkü sol yanıma ağrı girince aklıma geliyor hep kalp krizi
Canım merhabalar; İnan aynı hisler. Bak mesela az önce böyle konulurken birden nefesim kesilir gibi oldu. Eşime dedim nefes alamıyorum gibi. Şimdi kendime bir bardak Melisa çayı demledim. Bakalım inşallah iyi gelir. Nefes darlığı yaşayınca acaba covid mi oldum demekten kendimi alamıyorumBende 2kez kardiyolağa gittim ekg efor hepsi çekildi temiz çıktı şükür ama şimdide tansiyonuma sardım öğleden beri 14 tansiyonum onun tribindeyim süreli sırt ağrım heryerin uyuşuyor gibiaynı beninde 2 yasına gircek oğlum var bende ağlıyorum hep az önce bile gel birdaha öpeyim diyorum bu korkular nasıl olucak bilmiyorum
Ahhh inşallah canım benimBenim de dün temizlikten sonra oldu biraz, bir de regl dönemindeydim, kendimi yordum sanırım. Paniklemedim pek, kısa sürdü geçti. Vücudu çok da dinlememek lazım sanırım. Zamanla geçecektir, hep böyle kalmayacak
Bu durumda yalnız olmadığını bilmek en büyük motivasyon sanırım. İlk doz aşıyı ben de oldum ama aklımda neler neler vardı anlatamam. Neden bütün ağrıları hep aynı yerde yaşıyorum. Yok mu bu ağrıların bi çözümü. Bir geçirsem şu ağrıları aklımdaki kötü düşüncelerden de kurtulacağım inanıyorum. Çünkü sol yanıma ağrı girince aklıma geliyor hep kalp krizi
Nefes darlığı çok çekiyorum ve hiç bişey ondada çıkmadıCanım merhabalar; İnan aynı hisler. Bak mesela az önce böyle konulurken birden nefesim kesilir gibi oldu. Eşime dedim nefes alamıyorum gibi. Şimdi kendime bir bardak Melisa çayı demledim. Bakalım inşallah iyi gelir. Nefes darlığı yaşayınca acaba covid mi oldum demekten kendimi alamıyorum