Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Bende sizin gibiydim, çok yoğun kalp ağrısı ve çarpıntı yaşadım tam bir buçuk ay, kabus gibiydi ama bir gün artık kendimden bıktım “öf ya kriz geçirirsem geçiririm böyle hayatı yaşamak daha zor.” diye kendi kendime kızdım 😂 sonra ağrım geldiğinde umursamadım, ne yapıyorsam yapmaya devam ettim. Ağrılar da çarpıntılar da bitti. Sıkıntı yaşamıyorum 3 haftadır hiç, korktuğum ne varsa üzerine gidiyorum. Trafiğe tek başına çıkmaktan korkuyordum yanımda biri olsun istiyordum hep şimdi tek başıma araç da kullanıyorum, kızlar bir kere geldik şu Dünya’ya biraz meydan okuyalım ya, korktukça çoğalıyor bu lanet şey. Umursamayın, görmezden gelin, üzerine gidin...
👏👏👏👏 Pravo böyle şeyler yazılsın ki herkes iyi olsun bende kalp olayını artık takmıyor um her zaman aynı şeyi yaşayıp ölmüyorsun çok iğrenç bişey işkence gibi en iyisi umursamamak bende travma sonrası oluştu bu panik atak önce yoktu 9 ay oldu

Bu durumda yalnız olmadığını bilmek en büyük motivasyon sanırım. İlk doz aşıyı ben de oldum ama aklımda neler neler vardı anlatamam. Neden bütün ağrıları hep aynı yerde yaşıyorum. Yok mu bu ağrıların bi çözümü. Bir geçirsem şu ağrıları aklımdaki kötü düşüncelerden de kurtulacağım inanıyorum. Çünkü sol yanıma ağrı girince aklıma geliyor hep kalp krizi 😔
Malesef benimde öyle ya hemen kalp krizi geliyor aklıma her dakka her saniye nolacak böyle bu ya sol tarafimda hep ağrı

B
Ben her gun kalp krizi geçirdiğimiz düşünüyorum doktora gittim bişey çıkmadı geçen gece bir panik atak geçirdim hastane de zor sakinlestim kalp şeritlerim herşey normal çıkıyor ciğer filmine kadar çekildi ama tatmin olmadım şimdi nöroloji ye taktım basım dönüyor sürekli her gün ölecem korkusu yaşıyor um bu yaşta valla ne olck halimiz bilmiyorum 😁 tövbe ya vallahi kafayı sıyırmışim ve geçmiyor
Bende öyleyim şuan öyle şiddetli ağrılarım var ki bu sefer gercekmi diyorum korkuyorum kizlar sol kol ağrısı olan varmı ya benim gibi ateş basması kalp sıkışması ağrı 🤦🤦

B

Bende öyleyim şuan öyle şiddetli ağrılarım var ki bu sefer gercekmi diyorum korkuyorum kizlar sol kol ağrısı olan varmı ya benim gibi ateş basması kalp sıkışması ağrı 🤦🤦
Kardiyoloji ye göründun mu canim eğer bir sorun çıkmadiysa sakın korkma belkidr şuan geçmişti r ...

Bende 2kez kardiyolağa gittim ekg efor hepsi çekildi temiz çıktı şükür ama şimdide tansiyonuma sardım öğleden beri 14 tansiyonum onun tribindeyim süreli sırt ağrım heryerin uyuşuyor gibi:KK43: aynı beninde 2 yasına gircek oğlum var bende ağlıyorum hep :KK43: az önce bile gel birdaha öpeyim diyorum :KK43: bu korkular nasıl olucak bilmiyorum
sabahlari ilk uyandigında limon sık ic kahvaltıdan önce bide ölcme ölcersen daha cok kafana takarsn taktkcada daha cok yukseliyo tek sebebi korkun stresin bende oyleydim 16 lara ckardi doktor yasakladi ölcmiceksin diye diye simdi o aklima gelince limon skp iciyorum hem psikolojik olarak limon naslsa dusuryo diye kafam rahat oluyo

Öyle diyorlar ama bilmiyorum ya bugünde sol kolumda ağrı çok birde tansiyonum düşüyor
Hmm o zaman anksiyetedendir muhtemelen, aynısı bende de oldu ya birebir, ilaçları kullandıkça düzeldi. O tansiyon düşmesi hepsinden kötü oluyor :KK43: anladığım kadarıyla buradaki mesajlarından kendini çok dinliyorsun, biraz hissettiklerini rafa kaldırıp, hayatın içine karış, vücudun tepkiler verse de görmezden gelmeye çalış, kararlı ol. İlaçlar etkili evet ama daha etkili olan şey düşünce şeklimiz. Vücüdunu dinlemek yerine kitap oku, film izle, komik videolar seyret, strese girdiğin konulardan uzak durmaya çalış bir süre, ya da çözüm bul

Valla ben iki gündür iyi değilim yine ataklarim geldi ağrılarım malesef😞
Üç gündür bebeğimle tek kalıyorum sonunda cesaret ettim sürekli tedirginim ve düşünceler geliyor arada ama pes etmeden devam edeceğim inşAllah bide psikatrım düşünceler devam ederse dozu arttıralım dedi sende ilaç ne kadar sürede etki etmişti dozu arttırmak istemiyorum ama ya mecbur kalırsam

Aynen bende senin gibiyim her saniye tetikteyim mutlu birşey yasicam mesela ama içimde bir sıkıntı anlamıyorum anksiyetedenmi acaba bı yanım mutlu bı yanım korku içinde farklı şeyler birde birşey sorucam ateş basması oluyormu sizdede böyle yüzüm falan bacaklarımda damar atması korkutuyor beni
Dr um bana bu durumun beklenti anksiyetesi olduğunu söyledi. Anksiyete de yüksek seviyede olunca da atak geçirdiğimi hatta anksiyete vücudun bişeyleri etkilediği atıyorum ishal olma elde ayakta hafif şekilde atak belirtisi gibi oluyorsa atak geçiyorsun ama şiddeti düşük demişti

benim şiddetli ataklarının sonu bayılmaya sınırına geliyor ve en çok misafir gelmesinde yemek hazırlarken yada yerken yaşıyorum

Kızlar terapi alan var mı? 28’una terapi randevum var, ilaçla tekrar ettiğini yazıyorlar, kalıcı iyileşme için psikologa yönlendirdi psikiyatrist. Fayda gören var mı?

Dr um bana bu durumun beklenti anksiyetesi olduğunu söyledi. Anksiyete de yüksek seviyede olunca da atak geçirdiğimi hatta anksiyete vücudun bişeyleri etkilediği atıyorum ishal olma elde ayakta hafif şekilde atak belirtisi gibi oluyorsa atak geçiyorsun ama şiddeti düşük demişti

benim şiddetli ataklarının sonu bayılmaya sınırına geliyor ve en çok misafir gelmesinde yemek hazırlarken yada yerken yaşıyorum
Anladım yani çok zor ya valla artık nereye kadar sürecek bilmiyorum ilaç bir nebze olsun iyi geldi çok şükür inşallah daha iyi oluruz

Üç gündür bebeğimle tek kalıyorum sonunda cesaret ettim sürekli tedirginim ve düşünceler geliyor arada ama pes etmeden devam edeceğim inşAllah bide psikatrım düşünceler devam ederse dozu arttıralım dedi sende ilaç ne kadar sürede etki etmişti dozu arttırmak istemiyorum ama ya mecbur kalırsam
Bende gittim bugün doktora doktorum orda değildi ilacı yükseltecektik 10 mg kullanıyorum şuan 20 mg yükselecekti şansıma doktor yoktu ya

Hmm o zaman anksiyetedendir muhtemelen, aynısı bende de oldu ya birebir, ilaçları kullandıkça düzeldi. O tansiyon düşmesi hepsinden kötü oluyor :KK43: anladığım kadarıyla buradaki mesajlarından kendini çok dinliyorsun, biraz hissettiklerini rafa kaldırıp, hayatın içine karış, vücudun tepkiler verse de görmezden gelmeye çalış, kararlı ol. İlaçlar etkili evet ama daha etkili olan şey düşünce şeklimiz. Vücüdunu dinlemek yerine kitap oku, film izle, komik videolar seyret, strese girdiğin konulardan uzak durmaya çalış bir süre, ya da çözüm bul
Benim sitrese girmenin büyük sebebi eşim malesef 😞 dinlememeye çalışıyorum evet bazen basariyorum bazen üstesinden gelemiyorum

Benim sitrese girmenin büyük sebebi eşim malesef 😞 dinlememeye çalışıyorum evet bazen basariyorum bazen üstesinden gelemiyorum
Buradan yönlendiremem seni ama terapi almayı deneyebilirsin, psikiyatristinle konuş, psikologa yönlendirsin. Terapi ile ilaçlarını düzenli devam ettir, panik atak ve anksiyete tedavisi en kolay hastalıkmış, uzmanlar söylüyor bunu. İçine atma ❤️

Buradan yönlendiremem seni ama terapi almayı deneyebilirsin, psikiyatristinle konuş, psikologa yönlendirsin. Terapi ile ilaçlarını düzenli devam ettir, panik atak ve anksiyete tedavisi en kolay hastalıkmış, uzmanlar söylüyor bunu. İçine atma ❤️
Aynen doğru söylüyorsun terapi almak istiyorum gerçekten ya tedavisi en kolay hastalık olduğunu bilmiyordum bana çok zor geliyor ama teşekkür ederim tavsiyen için

X