-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
- #10.341
Gidicem inşAllah bu hafta geçmesini istiyorumİnan aynılarını yaşadım emin ol psikoz muyum şizofren miyim diye doktor doktor gezdim ama başedemiyorsan doktora git ve ilaç verir azalır düşüncelerin ne psikozsun ne de şizofrensin onların durumu çok farklıminikkkkkkk arkadaşımız biliyor bak ben ne çok takmıştım psikoza şizofrene sen öyle bir hastalığa sahip değilsin diyorlardı inanmıyordum terapiler zamanla fayda etti ve geçti çok şükür senin de geçecek ama doktora git tavsiyem
İşte benim salaklığım araştırıp kendi kendime kuruntu yapıyorum iki hafta internete girip araştırmadım iyiydim bu gün yine kendimi tutamadımSenin yaşadığın okb takıntılı düşünceler
Sakın araştırma yapma en ufak ağrıya tümör diyen bir bilmişlik var internette bana bir psikiyatri doktoru bu akıllı telefonları çıkaranın Allah belasını versin biz boşuna mı okuduk demiştiİşte benim salaklığım araştırıp kendi kendime kuruntu yapıyorum iki hafta internete girip araştırmadım iyiydim bu gün yine kendimi tutamadım
Allah şfalar versn inşAllah evet brbirmize destek olduk seanslarımızı ihmal etmedk başetmeyi öğrendk darısı size umarım , çok öptm canım nloyamİnan aynılarını yaşadım emin ol psikoz muyum şizofren miyim diye doktor doktor gezdim ama başedemiyorsan doktora git ve ilaç verir azalır düşüncelerin ne psikozsun ne de şizofrensin onların durumu çok farklıminikkkkkkk arkadaşımız biliyor bak ben ne çok takmıştım psikoza şizofrene sen öyle bir hastalığa sahip değilsin diyorlardı inanmıyordum terapiler zamanla fayda etti ve geçti çok şükür senin de geçecek ama doktora git tavsiyem
Ben de öpüyorum canımAllah şfalar versn inşAllah evet brbirmize destek olduk seanslarımızı ihmal etmedk başetmeyi öğrendk darısı size umarım , çok öptm canım nloyam
Evet 2 seans gttim iyiyim canım herşey yolunda çok şükürBen de öpüyorum canımsen nasıl oldun yeniden başladın mı seansa
Kesinlikle doğru demiş iki gündür iyi gibiydim araştırma yapınca hemen atak geçirdimSakın araştırma yapma en ufak ağrıya tümör diyen bir bilmişlik var internette bana bir psikiyatri doktoru bu akıllı telefonları çıkaranın Allah belasını versin biz boşuna mı okuduk demişti
Merhabalar. Benim gibilerin olduğunu görmek biraz rahatlattı. Ben de hastalık takıntısından muzdaribim. Geçen yıl karın ağrısı ve ishalle doktora gittim. Kolonoskopi endoskopi yapıldı. Temizmiş. IBS teşhisi kondu. Biraz rahatladım. Aradan biraz zaman geçti. Yaklaşık 1 yıldır sağ kürek kemiğimin altında girip çıkan yanma şeklinde sancılarım oluyor. Tabi durur muyum dahiliye gastroenteroloji gibi bölümlere gittim. USG çekildi. Karaciğerimde önemsiz bi lezyon, safra kesemde polip ler varmış. Onlar da ağrı yapmazmış. Miyalji deyip gönderdiler. Ne yapsam geçmedi sanki orda cızır cızır bişeyler yanıyor beni rahatsız ediyor. Doktorlara tam olarak tarifini de yapamıyorum. Tahliller temiz. Görünürde hiç bişeyim yok. Ama benim beynimde sürekli bir kanser takıntısı var. Önce bağırsak kanserinden korktum kolonoskopi yle rahatladım sonra Göğüs kanseri korkusuyla USG ye girdim. Temizdi. Şimdi de karnımın sağ üst köşesine ve kaburgalarıma taktım. Sanki bi yerimde kanser olmak zorunda. Ne yapsam atamıyorum kafamdan delirecem. En ufak bir yerimde az bişey ağrım olsun ben kanser miyim? Ya Allah aşkına ben nasıl kurtulacam bu durumdan? Yarın MR çekilecek. İnşallah bişey çıkmaz. Defalarca psikatriye gittim ilaç kullandım. Ama yan etkileri beni mahvetti. Bıraktım. Bu korkuyla hayat geçmiyor? Var mı benim gibiler? Kendini kanser zannedenler?
Ben oldum ama olurken sakinleştirici içtim atak geçirdim çok kısa sürdü sonra kol ağrısı iki gün sonra dedim iyi ki yaptırdım
Beni kimse anlamıyor ama hamile olmadığım halde olacağımı düşünmem yetiyor sizin gibi olmaktan çocukla yalnız kalmaktan ona yetememe düşüncesi tüm enerjimi alıyor bendenArkadaşlar bu gün yine atak geçirdim psikoz belirtilerini okuyup bende kesin var diye düşündüğümden çocuğuma bakıp ağlıyorum ben anne olmayı böyle hayal etmemiştim çocuğum hakkında aklıma bu kadar vesvese nasıl gelebilir ben çocuğumu nasıl böyle algılayıp ondan bazen korkabilirim anlam veremiyorum bana dua edin buraya yakın bir ilde psikiatra randevu aldık ayın üçünde oraya gideceğiz
Benim ne panik atağım ne takıntılı düşüncelerim hiçbir sıkıntık yoktu doğumdan 10 gün sonra aniden başladı şok oldum herşey üst üste geldi annelik hüznü ,gebeşik depresyonu, okb bitmiş durumdayım kabus yaşıyorum sanki. Çocuğuma yetememek zaten ayrı mevzu ona bişey yapacağım korkusu bitiriyor beni düşşncenin biri bitmeden öbürü başlıyor önceden bu sıkıntılarım olsaydı kesinlikle tedavi olmadan çocuk sahibi olmazdımBeni kimse anlamıyor ama hamile olmadığım halde olacağımı düşünmem yetiyor sizin gibi olmaktan çocukla yalnız kalmaktan ona yetememe düşüncesi tüm enerjimi alıyor bendenellerim kollarım uyuşuyor bacaklarım boşlukta gibi oluyorum hemen bağırsaklarıma vuruyor
İki yıl olacak evleneli etrafta ki herkes bebek bebek diyip duruyor ne bekliyorsun ilaç kullandığımı bilen çocuk sakat olur diye mi yapmıyorsun diyor. Herşey senin elinde üstüne git diyorlar neler demiyorlar ki bunlar sadece bazılarıBenim ne panik atağım ne takıntılı düşüncelerim hiçbir sıkıntık yoktu doğumdan 10 gün sonra aniden başladı şok oldum herşey üst üste geldi annelik hüznü ,gebeşik depresyonu, okb bitmiş durumdayım kabus yaşıyorum sanki. Çocuğuma yetememek zaten ayrı mevzu ona bişey yapacağım korkusu bitiriyor beni düşşncenin biri bitmeden öbürü başlıyor önceden bu sıkıntılarım olsaydı kesinlikle tedavi olmadan çocuk sahibi olmazdım
Kimse anlamıyor canım bende ilk doktor ilaç verdi kullanmadım emziriyorum diye. Abim sen kafanda büyütüyorsun ilaç içme deyip durdu tabiki çocuk için içmedim ama baya zoruma gitti sadece eşim yardımcı oluyor Allah razı olsun diğer herkes abarttığımı düşünüyor eşim göreve geldi 15 gün kaynanamda kaldım bebeğim daha bir aylıktı durumumu bildiği halde yan odada uyuyordu hiç bu kıza bakayım ya çocuğa bişey olurda demedi o korkuyla sabah akşam çocuğa baktım stres ve yorgunlukla hastalığım dahada tetiklendiİki yıl olacak evleneli etrafta ki herkes bebek bebek diyip duruyor ne bekliyorsun ilaç kullandığımı bilen çocuk sakat olur diye mi yapmıyorsun diyor. Herşey senin elinde üstüne git diyorlar neler demiyorlar ki bunlar sadece bazılarıyarın gideceğim dr bakalım ne olacak gebelik istediğimi belirteceğim ona göre ilaç yazmasını ama düzelmediğimi 10 gündür kötü olduğumu anlatacağım barış Muslu tekniğini mi denesem diyorum valla bilmiyorum borç bir dünya muayene ücreti 540 lira
İnanın çok üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor kimseye en başta kendime işin kötüsü hiç güzel gün yaşamamış gibi hissediyorum geçmişim yok gibi hep durgun ve bastırılmış bu dünyayı yaşamasan göçüp gideceğim diğer tarafta da Allah merhametine kalmışız. Rabbim inşallah cennetine alsın ne deyimKimse anlamıyor canım bende ilk doktor ilaç verdi kullanmadım emziriyorum diye. Abim sen kafanda büyütüyorsun ilaç içme deyip durdu tabiki çocuk için içmedim ama baya zoruma gitti sadece eşim yardımcı oluyor Allah razı olsun diğer herkes abarttığımı düşünüyor eşim göreve geldi 15 gün kaynanamda kaldım bebeğim daha bir aylıktı durumumu bildiği halde yan odada uyuyordu hiç bu kıza bakayım ya çocuğa bişey olurda demedi o korkuyla sabah akşam çocuğa baktım stres ve yorgunlukla hastalığım dahada tetiklendi
Allahtan ümidimi hiç kesmiyorum benim için olmasada evladım için merhametini diliyorum elbet şifamızı verecektir dua en güzel ilaç biz duamızı edelim kabul etmek Rabbime kalmışİnanın çok üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor kimseye en başta kendime işin kötüsü hiç güzel gün yaşamamış gibi hissediyorum geçmişim yok gibi hep durgun ve bastırılmış bu dünyayı yaşamasan göçüp gideceğim diğer tarafta da Allah merhametine kalmışız. Rabbim inşallah cennetine alsın ne deyim
İnşallah aşarız. Bu derdi çekmeyen bilmez.Benim de mesela dizim ağrıyor dönem dönem de çok ağrıyor gidip öğrendim ne olduğunu ama ara ara ya tümörse diyorum sonra akışına bırakıyorum geçecek yine diyorum kendşme
Kesinlikle yaşamayan anlamıyor zatenİnşallah aşarız. Bu derdi çekmeyen bilmez.
Evet canım zamanla bu his düşünce geçiyorÇocukla yanlız kalınca duruma alışabilirmiyim düşüncelerde bir sönme olur mu
Ne kadar sürede geçti sizinki ilaç kullandınız mıEvet canım zamanla bu his düşünce geçiyor