Panik atak

seni tetikleyen neydi,nasıl basladı?
Benim hikayem cok uzun anlat anlat bitmez. Ilk basladiginda kucuk bir odada hatta oda bile denmez minicik bir yerde agliyordum gizlice. O arada butun bilincim kafamda toplandi sanki. Beynim patlayacak gibiydi. Kalbim cok hizli carpiyordu. Ellerim ve ayaklarim kasildi ice dogru dondu. Parmaklarim yamuk yumuk duruyordu. Yerdeydim ve hareket edemiyodum. Cok derin nefes aliyordum ama sanki icime cektigim hava degildi boguluyordum.. bu ilk seferiydi ama son degildi.
Huzursuz eden insanlari hayatimdan cikardim evimi isimi herseyi degistirdim.

suan kurtuldunmu tamamen peki,yani evi,işi degistirirsin tamam ama düsünceler...Bu hastalıkla cebelleşenler daha hassas,daha kırılgan insanlarmıs.Yani ben en ufak bir haksızlıgı bile takıyorum takıyorum sen nasıl yapabildin bravo

Ya hic sorma.. Ilk kimseye anlatamadim bile hep kendi kendime yasadim. Sonra hayatimda gercekten onem verdigim bi kac kisiye anlattim sadece. Kuyrugu dik tutacagim diye hep utandim sakladim. Ilaclarida bu yuzden kullanmadim kim bilir ne hale sokacak beni uyusucam diye korktum.

Evet cok hassas ve kirilganim bende. Bide kimseyi kiramazdim uzemezdim. Kime ne olsa ne derdi olsa kosardim. Sinirlenmez uzulmezdim sadece yalnizken aglardim.
Sonra noldu biliyo musun. Bagirdim, kirdim, doktum, daha sesli agladim, icimden ne geliyorsa soyledim, nerde olmak istiyorsam oraya gittim, beni aglatani bende aglattim beni uzeni uzdum. Bana bir diyene bin soyledim. Hayatimda kufretmeyen insandim agzim bozuldu. Yillarca cok dolmusum tastim rahatladim.
Dusunce diyorsun ya iste onlar hep senin elinde. Ben hayatim boyunca hep hassas ve kirilgan kalicam biliyorum ama bu sey bir daha olmasin diye elimden gelenide yapicam.

Ooof kiZlar of gerceklerden suphe etme beni mahvetti anksiyeteden kaynakli dusunce bozuklugum var hayattan zevk alamiyorum mahvoldum

Sanırım bende aranızdayım. Cok öncedem ilaç kullanmıştım ama sonra bıraktım ama bu aralar o kadr kötüyümki psikolojikmen hani insan hisseder ya öyleyim ama inatla gitmek istemiyorum doktora onun yerine kalp doktoru beyin acillerde falan dolanır oldum kapalı alan korkum çıktı mesela yeni herseyden en ufak seyden korkar oldum ama istemiyorum böyle olmak tavsiyeniz var mı kızlar ?

bende en ufak şeyden korkuyorum.kendi kendime korku üretiyorum.çok dikkatli bakarsam fotoğraflarda yada nette gördüğüm insanların,hayvanların gözlerinden bile korkuyorum.tabi yaklaşık 2 aydır ilaç kullanıyorum yarı yarıya azaldı korkularım umarım zamanla geçecek.korkuların üzerine gitmek lazım.ve tabi tedavide şart

Panik ataklılar çok hassas ve duygusal oluyor belli etmese de. Bence olaylara soğuk ve duyarsız yaklaşırsanız ataklardan uzak olabilirsiniz. Gerçi bunu söylemesi kolay biliyorum. Karakter bütünüyle değiştirilemiyor ki..

Şuan bile içimde bir korku var ama ama anlamıyorum gerçekten kafamızda kurdugumuz bu düşünceleri bile bile nasıl korkuyoruz hem bilinçli hem korkak

Kizlar bende unutkanlik basladi ama yani sabah kacta ise gidicegimi bile unuttutan cinsten. Bu ne alaka anlamiyorum

malesef eşime bu teşhis kondu daha yeni 3 aylık bir durum ama ancak teşhis yeni kondu ilaç kullanmaya başladı...başlangıçta tansiyon galiba dedik ama ataklarda olurmuş bu durum 24 saat tansiyon ölçer bir makinaya bağlı doktor benden daha iyi tansiyonun dedi 1 ay öncesi geçirdiği ameliiyata bağladık sadece burun kanalları zedelenmişti o da sonuç vermeyince baştan beri ameliyatı yapan profun önerisine uydu ve psikiyatrik destek için doktora gitti sonuç bu rahatsızlıkmış....eşim annesine babasına kardeşlerine çok düşkün bir erkek, sağolsunlar hastalıkları hiçbirinin bitmez ve anında eşime duyururlar çünkü onun bu hassasiyetinden ötürü ilgisi onlara çok iyi gelir hemen düzeliverirler bizim eşimle gözle görülür çok ciddi bir sorunumuz yok şükür ama onun için ne yapabilirim diye düşünmediğim bir gün bile yok....ailesine gizliden artık her rahatsızlandığınızda anlatmayın sıkıntı pssikolojik dedim çok şükür biraz çekidüzen verdiler kendilerine...annesinin şekeri 600 e çıkar hastanede benimkini arar hanım meğersem bir dolu tabak incirden sonra bu hale gelir bu detayı anlatmaz ama ben sonra duyunca anlatırım, babası hastaneden yüksek tansiyon için serum bağlı vaziyette gece 1 de yanlışlıkla benim eşimi arar tabi yataktan fırlayan elleri titreyen eşim arayınca yanlışlıkla aradım deyip durumu anlatan baba,ablasının sara krizinden sonra düşüp kafasını gözünü yardığını sanki eşim çok sağlıklıymış gibi üzülme deyip anlatan annesi bu süreçte hiç yardımcımız olmadı,sebepler farklıdır belkide bunlarla alakası yok ama bunlar beni krize sokuyor eşim olmuş çok görmüyorum ....anlayacağınız bişeyler yapmak istiyorum ama ne?RABBİM hepinizede eşimede şifa versin umarım hemen atlatırsınız bu süreeçte yanında olmak ne derece yardımcı oluyorum bilmiyorum ama keşke bu rahatsızlığını yok edecek bişeyler yapabilsem....

Size hayran kaldim. Malesef herkes bu kadar ciddiye almiyor bu hastaligi.
Doktor ve ilac tedavisinden daha onemli birsey varsa o da bu hastaligi ve hastaligi ve hastayi ciddiye almak. Evet olumsuz insanlardan ve haberlerden uzak tutmak mantikli. Bunun disinda kendini iyi hissettirecek seyler yapin. Sevdigi yerlere gidin.
Daha cok kirilgan ve hassas insanlarsa belli bir travma sonrasi oraya cikiyor. Bunu birseye baglayacagim veya onu birilerinden koruyacagim derken aman size birsey olmasin.

teşekkür ederim...aslında başta çok korktum durumun fizyolojik olduğunu düşündüm sonra psikolojik olduğunu öğrenmek beni dahada karmaşık duygulara itti...sizde takdir edersiniz belirsizlik korkutucuydu ben hep nedeni bilirsek çözüm kolaydır düşüncesindeydim ama şimdi bakıyorumda çözümde o kadar kolay değil galiba daha 4,5 aylık bir yavrumuz var ve ben ne yapmalıyım diye ona kafa yorarken buluyorum kendimi yapı olarak biraz ketun bir insanım ama işte insanın eşi olunca durum biraz daha zorlaşıyor farklı ortamlarda büyüdük neler yaşadı nelerle savaştı iç dünyasında bilemiyorum aslında konuşturmak istiyorum ama o da vesveseli evhamlı birisi dahada durumu ciddiye alıp saplantı yapmasından korkuyorum....ben son 5 ay içerisinde: eşim hipofiz bezindeki kistten ameliyat oldu hemde iki kez,sıkıntılı hamilelik sonucu 34 haftalık bebeğimi dünyaya getirdim eşimin de nöbetleri bu zamana denk geldi ve hergün kocam ölecek korkusuyla 1 aylık bebeğim kucağımdayken babam kanserden vefat etti aslına bakarsan kendimden korkarken eşim böyle olunca içten içe ona kızdım çünkü zor şeyler yaşadım ama çok şükür atlattım.....onun teslimiyetçi oluşunu anlayamıyorum her ne kadar elimizde değil desekte bazen bu durum tezzat bir hal alıyor kafamda :)bana bişey olurmu bilmem ama olursa minicik yavrum ve kocam var o yüzden daha da güçlü olmam gerekli diye düşünüyorum...ona yardımcı olmak istiyorum sadece...ilgin için çok teşekkür ederim:)

gecmis olsun ve aramıza hos geldin.Anksiyete bozuklugu,panikatak yada benzeri rahatsızlıgın varsa bunlar hepimizde oldugu gibi tekrarlamış olabilir bence doktor degilim tabii ama yasadıklarımızdan duyduklarımızdan ve etrafımızda bunları yasayanlardan deneyimliyiz artık sanırım.Ben ilk zamanlarımda lavaboya bile tek basıma gidemiyordum kapıda annem dururdu ve ikide bir ordamısın derdim vsvsvs.Hersey bizim elimizde hep derlerki korkunun üzerine git ama bazen olmuyor ben hala ucaga binemiyorum ucakta hemsire doktor yok ya bana birsey olursa diye..Ust gecitten gecemiyorum gerekirse yapıyorum ama birde bana sor...Korkularımızla yuzlesmemiz gerekiyor belkide cesaretle....Tam olarak nelerden korkuyorsun

rahatsızlanıpmı ayrıldı acaba....Seninde mesajını okudum simdi nasılsın hayattan zevk almaya basladınmı

rahatsızlanıpmı ayrıldı acaba....Seninde mesajını okudum simdi nasılsın hayattan zevk almaya basladınmı
Hayattan zevk almam icin once carpintilarimin azalmis olmasi lazim yabancilasmamin gecmesi lazim ders calisiyor olmam lazim icim ala ala kahkaha atmam lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…