evet bende sizin gibiyim fazla mükemmeliyetçi olmakta iyi değil işte benimde ağzım boğazım kupkuru oluyor sol tarafım tamammen uyuşuyor ben herşeyden önce ilaç kullanmamak adına direniyor öncelikli olarak kendimi dinlememeyi öğrenmeye çalışıyorum sonrasında da bişeyler benim istediğim gibi olmuyorsa olduğu gibi kabullenmeyi herşeyi kendime dert etmemeyi vs vs bunlar gibi bi çok şey var öğrenmem gereken hatta öğrenmemiz gereken çünkü yazık ediyoruz kendimize bu rahatsızlığın heba ettiği zamanları geri getiremicez malesef... Bakın nelerin farkındayım teori süper uygulama sıfırım benteşekkür ediyorum. sizede geçmiş olsun. bu panik atakın en komik yanı zaten aklımızın devamlı bizi kuşkuya düşürmesi değil mi? ya bu sefer atak değilse diye :)
ben artık amaaan atak değilse değil napalım diyorum geldiğinde. kimisi şanslı çabucak kurtuluyor. ben yıllardır pençesindeyim. hala geçiririm ataklar arada. ama dediğim gibi artık onca yıldan sonra alıştım. sizde alıştınız dinlemeyeceksiniz kendinizi o an. yapacak başka birşey yok ki ne yazık ki. ama ne mutlu herşeye rağmen psikolojik sadece. birde ağzım çok kururdu aşırı derece de. onu unutmuşum eklemeye. çoğu şeyide unutmuş olabilirim yaşadıklarımın 15 yıl geçmiş şiddetli atakların üzerinden.. arada sırada ruhumuza fazla gelen üzütülerde ne yazık ki yaşıyoruz yaşayacağız bunları. başka ciddi şeyler yaşaaktansa buna razıyım. bu hastalığa yakalananlar mükemmelliyetçi olan kişilikde ki insanlar olurlarmış. ben birazda öyleyim
Benim şu ana kadar en büyük rahatlama kaynağım sabah akşam okuduğum dualar bitkisel bişeyler kullanmayı düşünüyorum hatta baya araştırdım ama net doğru düzgüm bişey yazmıyor hiç bi yerde bugün melisa almayı düşünüyorum antidepresan ilaçlarla çok yakınmış etkisi ve bu rahatsızlık için bi çok yerde tavsiye edilmiş dediğiniz gibi ilaçlar ne kadar iyi beynimize ve çoğuda bağımlılık yapıyormuş bıraktıktan sonra daha kötü olunuyormuş diye duymuştum siz herhangi bi bitkisel destek denedinizmi peki?ilaçsız da geçer belki.. benim geçmedi. ayrıca ilaçlarda ne kadar sağlıklı beynimiz için kim bilir. dayana bildiğiniz kadar dayanın diyeceğim, ama kendinizi de hırpalamanın manası varmı bir yandan? şimdi ki aklım olsaydı bitkisel ilaçlar denerdim en başta.. çünkü o ilaçları bırakmakda zor.
hade ben iyim keseyim diyorsun bu seferde kesmesi ayrı bir dert oluyor. defalarca denedim başaramadım.
en sonuncusunda başardım çok da rahatlıkla bıraka bilmiştim ama hayat şartları beni yeniden başlamama itti
Denedim de fayda görmedim passiflora. Ama bu sana da faydasız olacak anlamına gelmez. Evet ilacı keserken zorlanıyor insan ne yazık ki. Ama yine de değermi ben değer diyorum. Sebebi ise o atakları yaşamaktan iyidir. Zaten bir süre sonra ilacı keserken ki yan etkilerde geçiyor. Ben kestiğimde mide bulantısı ve mutsuzluk duygusu yaşadım çok. Oysa ki mutsuz olacak bi yapımda yok. Etkileri bunlar. Ama 3.denememde hafif geçmişti etkiler ve başarmıştım bırakmayı. Kantaron var bir de bitkisel.. bi araştırın yanılmıyorsam kantarondu. Onuda ilaç kullanıyorken keşfetmiştim. Ve antidepresanlarla alınmayan bir bitkisel ilaç. Umarım isminde yanılmıyorum.Benim şu ana kadar en büyük rahatlama kaynağım sabah akşam okuduğum dualar bitkisel bişeyler kullanmayı düşünüyorum hatta baya araştırdım ama net doğru düzgüm bişey yazmıyor hiç bi yerde bugün melisa almayı düşünüyorum antidepresan ilaçlarla çok yakınmış etkisi ve bu rahatsızlık için bi çok yerde tavsiye edilmiş dediğiniz gibi ilaçlar ne kadar iyi beynimize ve çoğuda bağımlılık yapıyormuş bıraktıktan sonra daha kötü olunuyormuş diye duymuştum siz herhangi bi bitkisel destek denedinizmi peki?
O şurubu bende kullanıyorum çok kötü hissettiğimde rahatlatıyor gibi bilmiyorum belkide psikolojik en rahatlıyorumdur onu içince. Kantaronun bi çok faydasını biliyorum ama sarı kantaron yanlış hatırlamıyorsam sizin dediğiniz ibrahim saraçoğlunun sayfasında okumuştum sarı kantaron ve melisa çayı için diye yazıyordu bide bugün bi kür buldum sabah ıspanak maydanoz akşam ıspanak tere beş dk kaynatılıp soğuduktan sonra içiliyormuş bir ay boyunca deneyipte ilk haftada etki görenler olmuş yorumlarda denesemmi diye düşünüyorum sizde bi bakın isterseniz.. Şu an ilaç kullanmaya devam ediyormusunuz peki yoksa tamamen kestinizmi hepsini? Allah yardımcımız olsun gerçekten karanlık bi tünelde bi kibrit çöpü kadarda olsa ışık aramak gibi bişey işteDenedim de fayda görmedim passiflora. Ama bu sana da faydasız olacak anlamına gelmez. Evet ilacı keserken zorlanıyor insan ne yazık ki. Ama yine de değermi ben değer diyorum. Sebebi ise o atakları yaşamaktan iyidir. Zaten bir süre sonra ilacı keserken ki yan etkilerde geçiyor. Ben kestiğimde mide bulantısı ve mutsuzluk duygusu yaşadım çok. Oysa ki mutsuz olacak bi yapımda yok. Etkileri bunlar. Ama 3.denememde hafif geçmişti etkiler ve başarmıştım bırakmayı. Kantaron var bir de bitkisel.. bi araştırın yanılmıyorsam kantarondu. Onuda ilaç kullanıyorken keşfetmiştim. Ve antidepresanlarla alınmayan bir bitkisel ilaç. Umarım isminde yanılmıyorum.
acile ilk gidişim bir gece vaktiydi. beynime keskin bir ağrı girmişti. yüzüme doğru uyuşma, zangır zangır sarsılarak titreme ve cayır cayır yanma ve ölüyorum hissiyle. tetkikler vs sonuç psikolojik dediler eve gönderdiler. ben bir daha olacağını dahi düşünmezken gün içinde tekrar etti. acillere gittim 3 kere en sonunda marmara üniversitesi psikiatri kliniğine sevk edildim.
2 saat konuşmaktan sonra panik atak teşhisi kondu. ilaç verdiler antidepresan ve xanax.
çok şiddetli ataklar geçiriyordum en kısası 20 en uzunu 2 saati ve günde 3-4 kere tekrarlanan ataklar geçiriyordum. ilaç ile zamanla azaldı ama geçmedi. ilaç değişikliği yaptı doktor ve o ilaç sayesinde ataklarım da geçti xanaxıda bıraktım.
neler neler yaşıyordum. beyin kanaması geçiriyorum düşüncem vardı. bir müddet sonra kalbe dönüyordu, kalp krizi geçiriyorum diye korkuyordum. nefes alamıyordum, sanki boğazıma bir odun sokmuşlar gibi tıkanıyordum. boğazlı hiç birşey giyemiyordum. sokağa çıkamıyordum tek başıma banyo bile yapamıyordum.
aniden gayet iyiyken birden geliyordu binbir suratlı ataklarım. en korkunç atağımı 2 kere yaşadım. uykudan bir gece vakti ansızın titreyerek uyanmıştım. ve beynim bana şunu diyordu: sen her an kontrolünü kaybede bilirsin ve penceren kendini ata bilirsin. bu intihar etme düşüncesi değildi. korkuydu aklımı yitirip bunu yapabilirim diye. yine alprazolam aldığımda etkisini gösterdiğinde rahatlıyordum. 2 kere bu düşünce korkunçtu. kalp çarpıntılarım, düzensiz kalp atışlarım, hızlı nabız atışlarım 160a dek çıkmıştı bir defasında oluyordu. tansiyonum çıkıyordu dolayısıyla. ve titremim eksik olmuyordu o sırada. sonrada oturup ağlıyordum neden ben bunları yaşıyorum diye. herkes takma senin elinde beyninde bitirmelisin bunu diyordu, ama bu iş o kadar kolay olmuyordu. o an korkularla bedeninde olup bitenleri duymazdan görmezden gelemiyorsun. yıllar yıllar sonra bile hala yaşadığım da acaba kalp mi diye düşündüğümde bile atak bu geçecek artık diyorum alışkanlığımdan olsa gerek artık alıştım. tanıyorum. biliyorum. bi heyecan panikleme oluyor ama sonra dinlemiyorum kendimi. pandost diye bir dernek var oraya gidiyordum bakırköyde. ama orda da pek iyi olmuyordum herkes yaşadıklarını anlattıkça bana ters tepiyordu iyi olacağıma. kişiye göre değişir tabiki durum. panik atak ile ancak tanışık olduğunda başa çıkabilirsin. bende muhakkak ilaç tedavisi gerekiyor. özellikle benim gibi şiddetli yaşıyorsanız. ilacınız size faydasını hemen göstermez bunun için 1 ay kullanmanız gerekiyor ilacı. sonra karar vermelisiniz yarayıp yaramadığına doktorunuz ile birlikte. ölmezsiniz. bunu öncelikle aklınıza kazıyın. panik atak öldürmüyor. bunun endişesini duymayın o an. sizin ruhununuz haykırışı bir nevi geçirdiğiniz ataklarınız. korkup benim gibi eve haps olmayın. bende 6 ay sonra sokağa çıkmaya başladım tek başıma yine ilaçlara sığınarak. ölüm korkusu olmasın ve en güzel rahatlatıcı yanı ise psikolojik olması tüm korkuların. kendimi hep o şekilde avutmuşumdur. gerçek bir hastalık değil ya şükür demişimdir. en güzeli beyninize geçeceksin diyerek beklemek o an. sakin kalabilmek derin nefes alıp ağır ağır dışa vermek nefesinizi. bir kağıt poşetin içine nefesini ver al demişti doktor bana atakların geldiğinde. kolonya kokla demişti :) bende kolonya ile gezen bir tiptip ortalıkta pamuklarla. çantamda limon bıçak taşırdım dışarda tansiyonum çıktığında hemen limonu yerdim. işte psikolojik iyi geliyordu.. ölmeyeceksiniz panik ataktan bunu aklınızdan silin. yok öyle birşey. başara bilirseniz kendinizi dinlemeyin o an yine mi sen, seni dinlemeyeceğim geçeceksin deyip oyalanın sevdiğiniz birşey ile.. çok geçmiş olsun zordur ama korkulacak birşey değil esasen.
Fazla dusunmekten kaynaklaniyor:) rahat olmaya calisinteşekkür ediyorum. sizede geçmiş olsun. bu panik atakın en komik yanı zaten aklımızın devamlı bizi kuşkuya düşürmesi değil mi? ya bu sefer atak değilse diye :)
ben artık amaaan atak değilse değil napalım diyorum geldiğinde. kimisi şanslı çabucak kurtuluyor. ben yıllardır pençesindeyim. hala geçiririm ataklar arada. ama dediğim gibi artık onca yıldan sonra alıştım. sizde alıştınız dinlemeyeceksiniz kendinizi o an. yapacak başka birşey yok ki ne yazık ki. ama ne mutlu herşeye rağmen psikolojik sadece. birde ağzım çok kururdu aşırı derece de. onu unutmuşum eklemeye. çoğu şeyide unutmuş olabilirim yaşadıklarımın 15 yıl geçmiş şiddetli atakların üzerinden.. arada sırada ruhumuza fazla gelen üzütülerde ne yazık ki yaşıyoruz yaşayacağız bunları. başka ciddi şeyler yaşaaktansa buna razıyım. bu hastalığa yakalananlar mükemmelliyetçi olan kişilikde ki insanlar olurlarmış. ben birazda öyleyim
Siz psikolog musunuzFazla dusunmekten kaynaklaniyor:) rahat olmaya calisin
Evet soracak birseyin varsa yardimci olabilirim:)Siz psikolog musunuz
Super tesekurler :)Evet soracak birseyin varsa yardimci olabilirim:)
Onu su sebeple dusunmuslerr sanirimSuper tesekurler :)
Bende panik atak vardi bir kac kriz sonrasi internetten bakarak boyle olduguna karar verdim. Fakat doktor anksiyete bozuklugu ve karisik dissosiyatif teshisi koydu. Anladigim kadariyla panik atak anksiyeteye dahil bi rahatsizlik fakat digerini hic mi hic algilayamadim bunun panik atakla ne gibi bir ilgisi olabilir.
Birde verdigi ilac o kadar agirdiki ben hic kullanmadim ama suan saglikli oldugumu dusunuyorum sizce ne yapmaliyim iyilesmis olabilir miyim?
Onu su sebeple dusunmuslerr sanirim
Travmaya bagli cevre ve dusunceyle alakali bozukluklar gormus olabilirler
Uzerinde durulacak dusunulcek seyler degil bir tani koyuyorlar bu kisiden kisiye gore degisiyor
Stres travma kaynakli birsey ama demissin ya kafada bitiyor dogru.kendini oyala sosyalles:)
Teyikleyici bir olay veya stres durumu oldugunda olabilir boyle ataklarselam bende 8 senedir panikatakla ugrasıyorum.Uzun zamandır olmayan ataklarım tekrar basladı ve markete pazara tek basıma giremez hale geldi 2 haftadır
Evet kesinlikle. Ben tetikleyiciyi hayatimdan cikardim ve bittiiTeyikleyici bir olay veya stres durumu oldugunda olabilir boyle ataklar
tetiklenerek oldugunu biliyorum ama ister istemez oluyor tetikleyen unsurlar.Ama cok bunalıyorum bu zamanlarda evden cıkarken olmıcak diyorum ama oluyor marketin kapısından geri dönmek caresiz bir duygu.Bunu ilk zamanlardada yasadım uzun zamandan beri yoktu cok yorucu oluyor umarım titremelerim ve aglama krizlerim baslamaz...Kullanılan ilaclar,nefes egzersizleri dısında daha ne yapmamız gerekli yapan varmıTeyikleyici bir olay veya stres durumu oldugunda olabilir boyle ataklar