Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

kuzucuklarım günaydın, ataksız ve huzurlu bir gün diliyorum hepimize...

efrahhhhh nasıl oldun cnm aklım sende kaldı???

kuzucuklarım günaydın, ataksız ve huzurlu bir gün diliyorum hepimize...

efrahhhhh nasıl oldun cnm aklım sende kaldı???

Günaydın Herkese..

Ağlaya ağlaya uyumuşum dün..Sabahları zaten kalbim kulaklarımda atıo..Hava biraz serinledi en azından belki kalbime de ii olur diorum teselli dünyası...bi şekilde bu günü de geçirmeye bakıcaz
hepinize teşekkür ederim

cnm tekrar çok geçmiş olsun.... senin ilk bebeğindi dimi efrah??

günaydin efrahcigim.sicaklarda bizi cok kötü etkiliyor.düsün panik atak olmayan hamileler bile dayanamiyor sicaga.biz napalim.burda bugün 30 derece.bende cok bunaliyorum.sadece carpintim olsa birde extrasistollerim var.iyice panikliyorum.allah yardimcimiz olsun.cok zor.dua edelim bol bol.rabbim yardim etsin.senin cok az kaldi.

günaydin duygucugum.umarim iyisindir.sanirim nil ve benim disimda herkesin birinci bebegi degilmi.nilin 9,5 yasinda oglu var.benimde 22 aylik oglum var.benimki tam trajikomik.ilk bebegim 6 yil beklemekten sonra,ilk tüp bebek tedavisiyle oldu.mucize gibi.dogumdan sonra nasil olsa 6-7 yildir korunmadim cocugum olmadi,tüplerim tikali diye yine korunmadim.oglum 14 aylikken hamile kaldim.allah büyük iste,ol demesi yeterli.sadece ben hazir degildim.ama asla nankörlük etmedim.zorda olsa,erkende olsa, hastaligim isim,oglum yinede dogurmaya karar verdim.imtihan dünyasi bu,allahim bana mucize gibi 7 seneden sonra dogal yoldan verdi bu yavruyu.üstesinden gelemiyecegi yük vermezmis rabbim kimseye diye düsündüm.

bugün kadin doktorundayim.bebegim 2200 gr olmus.ama halen dönmemis.seninki dönmüsmüydü duygu?gerci sezeryanda bir önemi yok galiba.normal dogum yapanlar icin engelmis.benimki yan yatiyor halen.

kızlar bende gece hiç uyuyamıyorum yaaa... sağa dönsem rahat edemiyorum sola dönsem rahat edemiyorummm offfff((

evet duygu ilk bebeğim..

nisancım şu an yağmur yağıor ve çok esiyor burası ama benim vantilatör açık düşün..Tüm zerrelerimden ateş fışkırıyor evet az kaldı çok şükür ama o benm gözümde nasıl büyüyor bir bilsen..extrasistol de var dediğim gibi ama daha beteri bu çarpıntılarımı davul tokmağı gibi beynimin içinde duymam..!!!

Hikayen çok ilginç bu bebek senin mucizen olacak inş..

mrb. arkadaşlar.yazılarınızı okuyorum.bu site cidden dayanışma adına çok güzel olmuş.yaşadığım sıkıntıyı sadece ben yaşamıyorum dedirten ve yalnız olmadığını hissettiren bir yer olmuş burası.çok hoş yaa.bu süreçte cidden paylaşım çok önemli. ne şanslıyız ki biz paylaşıyoruz.psikologa gerek kalmıyo sayılır.birde bu yazıları okuyamayan ve sıkıntısını kendisi yaşayan kadınlara allah kolaylık versin..birbirimizle bizi karşılaştıran ve huzuru bulmamıza vesile olan allaha şükrediyorum.
Bugün bir hasta ile tanıştım.Kadın 2 kez bebek kaybetmiş ve 3. hamileleiğinde de bu sıkıntılara yakalanmış.korku,takıntılar,panik...birde kırsal kesimdeymiş.hatta 5,5aylıkken bebeği aldıralım diye kocasına yalvarmış sıkıntısından.ilaçta kullandırmamış dr.lar,elektroşok yapmışlar ,(ben cok tasvip etmiyorum) Ve bugün yanında 3 yaşına kızıyla hastanedeydi.çok sağlıklı maşallah.bıcır bıcır konuşuyo.diyeceğim o ki.kötü,daha kötü ....yaşayanlar var.ama ne olursa olsun bebişler maşalllah sağlıklı.Allah içimizde büyütüyo onları bize sadece beklemek kalıyo.ben buna inanıyorum arkadaslar.

kızlar bir tavsiyem var.bence herkes sıkıntılı olduğu zamanlarda gec,sabah,gündüz farketmez.nete girsin ve duygularını olduğu gibi yazıp paylaşsın.bu bizi o zamanlarda rahatlatacak ve süreç daha rahat gececektir.ne dersiniz?

Haklısın duygu..Ben hep derim beterin beteri var ama işte insan ancak içinde bulunduğu halden anlıyor...Burada dedğin gibi yalnız olmadığımızı bilmek bize ii gelior..
Benim bugün anksiyetem tavan yapmış durumda sürekli yazıorum arkadaşlar çok destek oluyor saolsunlar...
3 haftam kaldı ve ben yaklaştıkça panik seviyem artıyor..Napıcam bilemiorum tek isteğim hayırlısıyla bebeğime kavuşup kızlarrrrrr çok iyiyim die mesaj atmak..

ilaç kullanıyormusun efrah?

sağol cnm iyi olmaya çalışıyorum... benim bebişin kafası aşağıda epeydir cnm... ama dediğin doğru sezeryanda farketmiyor normal doğumda önemli o...

efrahhhh ben 2. bebek için asla diyorum cesaret edemem sen ne diyosun bu konuda???

2 yıl efexor kullandım bırakmıştım..ilaçsız hamile kaldım ama her an başlayabilirim duygu karmakarışığım...

canım bu zamana kadar idare etmişsin.sen şuana kadar nasıl başetmeyi başardıysan zarzor,şimdide devam et ayı şekilde.inan 3 hafta çok kısa bir süre.şanslısın yaz ayındayız.sıkıldığında at kendini dışarı.kaygılar geldiğinde birşeyle uğraş, kandır zihnini...ne güzel ya bende 3 haftam kaldı diyebilsem keşke.daha 18-19 hafta var...ama bende ilaçsız savaşmayı düşünüyorum..zorda olsa ne yapalımm

adaşım bu arada hoşgeldin aramıza... sen ilaç alıyor musun??

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce bahsetmiştim bende şuan 2.bebek planları yapıyorum.İlacımı azaltarak bırakmaya çalışıyorum.Tamamen iyileştim diyemem.Bu arada panik ataktan kurtulmanın yolları adında bir kitap aldım.onu okuyorum.sizede tavsiye etmek istedim.Yabancı bir yazar.İçinde rahatlatıcı şeyler var.çeşitli rahatlama yöntemleri , rahatlama egzersizleri gibi...sizlernde alıp okumanızı tavsiye ederim.az da olsa faydası olursa işimize çok yarar.umarım birgün hepimiz bu hastalıktan tamamen kurtuluruz.

Duygu yanlış bir şey söylemek Rabbimin hoşuna gitmeyeceği bir laf etmekten korkuyorum..Hamilelikte yaşanan herşey unutuluyor diyorlar gelecek için bir şey söylemek zor ancak ben bunları kolay unutamam..yaşadıklarımı bir Allah biliyor bir ben..Allah evladımı sağ salim elime versin ben illa krdeşi olsun derdinde değilim...Anneliği henüz bilmiorum ama hamilelik zormuş..

evet duygu şükürler olsun allah sanada hızlıca göstersin son haftaları...Senin haftalarını hatırlıorumda psikiyatri kliniği kapısında ağlıor yemiyor içmior duş bile zor alıordum..O günlerime göre çok çok iim hamdolsun hayat herzaman aynı seyirde gitmior ben ozaman çok aşağılardaydım..Şimdi şekli değişti sıkıntılarımın..Depresyon yerini aşırı anksiyeteye bıraktı...
Senin de azalır bakarsın tamamen yok olur..böyle vakalar var bazı durumlarda gebelik hormonları iyileşmeye yardımcı olabiliyor...

Allah hepimize şifalar nasip etsin.Ben duyguya adaya nile ve nisana ayrı ayrı dua ediorum bundan sonra dualarmızda seninle de beraberiz inş..

benimde nabzım hiç düşmüo cnm.hep 100 civarı.nefesim daralıo soluma yatınca sol gögüs tahtam agrıyo.acaba kalbimmi ağrıyo ayırd edemiorum.
kızlar bende gece hiç uyuyamıyorum yaaa... sağa dönsem rahat edemiyorum sola dönsem rahat edemiyorummm offfff((
bende çok dönüyorum sağ sol.sag kalçam yanıo üstüne yatınca solda ağrıyo bende bi sag bi sol yapıorum.uykuya dalınca anca duruyorum bi tarafta kımıldamadan.
maşallah kuzuna haftasına göre kilosu iyi annesi.:)bende 32 haftadayım ama doktora pozisyonunu sordum aşağımı yukarımı bunlar için erken dedi.daha var.durmadan pozisyon değiştirir.

adaşım bu arada hoşgeldin aramıza... sen ilaç alıyor musun??

adaşım kullanmıyorum.psikiyatristle görüştüm.kullanma dedi. senin vucudun çocuğa ne kadar zarar verebilirki dedi.kendisi de anne.2-3 yaşına çocuğu var.bende onun için ona güvendim.ne yapalım bende tolere ediyorum.kendimi işe veriyorum.onun dışında boş kaldığım zamanlarda yokluyo ama 2-3 saat sürüyo.geçeceğini biliyorum deyip kendimi rahatlatıyorum.böyle böyle 20 hafta geçti.geriside gecer herhalde...ne yapalım isyan etmiyorum dua ediyorum bende herkes gibi.Allahın mucizesine inananlardanım..

bide kızlar eşim ne dese aglıyorum hemen.çok duygusalım alınganım.herkesi azarlıyorum.acaip ölüm korkusu var sagsaglim doğursaydık.Allah yavrularımızı bizsiz bizi onlarsız bırakmasın.çektiğimiz sıkıntıların mükafatını versin rabbim.mutlu sona eriştirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…