Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce bahsetmiştim bende şuan 2.bebek planları yapıyorum.İlacımı azaltarak bırakmaya çalışıyorum.Tamamen iyileştim diyemem.Bu arada panik ataktan kurtulmanın yolları adında bir kitap aldım.onu okuyorum.sizede tavsiye etmek istedim.Yabancı bir yazar.İçinde rahatlatıcı şeyler var.çeşitli rahatlama yöntemleri , rahatlama egzersizleri gibi...sizlernde alıp okumanızı tavsiye ederim.az da olsa faydası olursa işimize çok yarar.umarım birgün hepimiz bu hastalıktan tamamen kurtuluruz.

merhaba karmen kitabın adını ve yazarını yazarsan sevinirim...
1 tane bebeğin varsa walla ben böyle bir hastalıkta 2. yi tavsiye etmem ne yalan söylim hamilelik zaten zor panik ataklıyken hepten zor... yada çok istiyorsan iyice düzelmeyi bekle en azından...

Duygu yanlış bir şey söylemek Rabbimin hoşuna gitmeyeceği bir laf etmekten korkuyorum..Hamilelikte yaşanan herşey unutuluyor diyorlar gelecek için bir şey söylemek zor ancak ben bunları kolay unutamam..yaşadıklarımı bir Allah biliyor bir ben..Allah evladımı sağ salim elime versin ben illa krdeşi olsun derdinde değilim...Anneliği henüz bilmiorum ama hamilelik zormuş..

evet duygu şükürler olsun allah sanada hızlıca göstersin son haftaları...Senin haftalarını hatırlıorumda psikiyatri kliniği kapısında ağlıor yemiyor içmior duş bile zor alıordum..O günlerime göre çok çok iim hamdolsun hayat herzaman aynı seyirde gitmior ben ozaman çok aşağılardaydım..Şimdi şekli değişti sıkıntılarımın..Depresyon yerini aşırı anksiyeteye bıraktı...
Senin de azalır bakarsın tamamen yok olur..böyle vakalar var bazı durumlarda gebelik hormonları iyileşmeye yardımcı olabiliyor...

Allah hepimize şifalar nasip etsin.Ben duyguya adaya nile ve nisana ayrı ayrı dua ediorum bundan sonra dualarmızda seninle de beraberiz inş..

haklısın efrahcım gerçekten zormuş hamilelik hele ki panik atakta büyük konuşmak istemiyorum ama yaşadıklarımdan sonra 2. ye cesaret edebileceğimi sanmıyorrum... kızımı sağlıklı bir şekilde kucağıma alsam başka bişey istemiyorum...

adaşım kullanmıyorum.psikiyatristle görüştüm.kullanma dedi. senin vucudun çocuğa ne kadar zarar verebilirki dedi.kendisi de anne.2-3 yaşına çocuğu var.bende onun için ona güvendim.ne yapalım bende tolere ediyorum.kendimi işe veriyorum.onun dışında boş kaldığım zamanlarda yokluyo ama 2-3 saat sürüyo.geçeceğini biliyorum deyip kendimi rahatlatıyorum.böyle böyle 20 hafta geçti.geriside gecer herhalde...ne yapalım isyan etmiyorum dua ediyorum bende herkes gibi.Allahın mucizesine inananlardanım..

dayanabiliyorsan ne mutlu cnm kullanmamana sevindim walla... ben dayanamadım rabbim e emanet meleğim 3,5 aylıkken başladım ne yazık ki kullanmaya:KK14::KK14::KK14: umarım seninde sonuna kadar gerek kalmaz...

bide kızlar eşim ne dese aglıyorum hemen.çok duygusalım alınganım.herkesi azarlıyorum.acaip ölüm korkusu var sagsaglim doğursaydık.Allah yavrularımızı bizsiz bizi onlarsız bırakmasın.çektiğimiz sıkıntıların mükafatını versin rabbim.mutlu sona eriştirsin.

ammmmmmmiiiiiiiiiiiinnnnn cnm beniimmm ammiiiiinnnn sağa sağlim meleklerimizde bizde bir atlatsak....

hadi hayırlı olsun:KK1: krem falan kullanmadın mı tatlım ben badem özlü bebek yağı kullanıyorum bayağdır henüz çatlak oluşmadı umarımda oluşmaz gerçi asıl son anlarda oluyormuş:KK43:((

cnm badem yağı tüyleri beslio die pek sürmedim.düzenli kullanmadım.şimdi arada bepanten sürüyorum.geçen temizlik yaparken farkettim malum göremiorum aynayı koyunca bi baktım otoban gibi olmuş :)yoksa hiç çatlağım yok sanıodum.:KK5:

bide kızlar eşim ne dese aglıyorum hemen.çok duygusalım alınganım.herkesi azarlıyorum.acaip ölüm korkusu var sagsaglim doğursaydık.Allah yavrularımızı bizsiz bizi onlarsız bırakmasın.çektiğimiz sıkıntıların mükafatını versin rabbim.mutlu sona eriştirsin.

kızlar çatlamış karnım hep..........:KK52:

geçmiş olsun canım..ben de çok çatladım 3 aylıktan beri kırkpınarcılar gbi yağlandığım halde..tamamen bünyesel ...bacaklarıma indi düşün..

ben eşim değil herkese takığım kimseyi çekemiorum aday..

aynen çatlaklar bünyesel kızlar benim ablamın karnı harita gibi walla... inşallah öyle olmayız ama olursakta çokta tın hayırlısıyla bir atalatalımda şu işi.....

geçmiş olsun canım..ben de çok çatladım 3 aylıktan beri kırkpınarcılar gbi yağlandığım halde..tamamen bünyesel ...bacaklarıma indi düşün..

ben eşim değil herkese takığım kimseyi çekemiorum aday..

aynen bende akşama iftara gidicez kayınvalideme çok konuşgan şakacıdır çenesi hiç durmaz şakayla karışık lafta sokar arada onu düşünüom bu asabiyetle atlatsaydım bi iftarı kimseyi kırmadan.şu an köylerindeler onlar yolları bozuk eşime gitmiyelim diorum araba sallar zararı olur die.dinlemio illa gidicez..bir buçuk saatlik yol.hadi bakalım hayırlısı.bayramdada çıkıcaz köye dio yollarda doğurtcak beni zorla.dövesim gelio yaaaaaaaaaaa

aynen çatlaklar bünyesel kızlar benim ablamın karnı harita gibi walla... inşallah öyle olmayız ama olursakta çokta tın hayırlısıyla bir atalatalımda şu işi.....

benimde umrumda degil cnm bacaklarımdada var göbegimdede ben hayırlı bi doğurayımda önemli olan o.annemdede var çok çatlak demekki ona çekmişim.ben kilo alıp verince bile çatlıodum.

aynen bende akşama iftara gidicez kayınvalideme çok konuşgan şakacıdır çenesi hiç durmaz şakayla karışık lafta sokar arada onu düşünüom bu asabiyetle atlatsaydım bi iftarı kimseyi kırmadan.şu an köylerindeler onlar yolları bozuk eşime gitmiyelim diorum araba sallar zararı olur die.dinlemio illa gidicez..bir buçuk saatlik yol.hadi bakalım hayırlısı.bayramdada çıkıcaz köye dio yollarda doğurtcak beni zorla.dövesim gelio yaaaaaaaaaaa

Aday değişiklik olur dışarı çıkmak dicem ama kendine hakim ol daha fazla sinirlenme..

Duygu gerçekten ya tek derdim çatlak olsun umrumda diil ya zaten bikini giymiorum tınnn...

ayyy walla hiç anlayış yok millette dünde benim kaynanam neymiş eşimin teyzesini ne zamandır ağırlamamışız onu çağırcakmışız hay Allah ım ya karnım burnumda millete hizmet edicem bide benim kaynanam kalkıp suyunu bile almaz hamileyken bile anlayış yok bazen gırtlaklasayım geliyor yaa:KK47: ne kadar düşüncesizler..................

ayyy walla hiç anlayış yok millette dünde benim kaynanam neymiş eşimin teyzesini ne zamandır ağırlamamışız onu çağırcakmışız hay Allah ım ya karnım burnumda millete hizmet edicem bide benim kaynanam kalkıp suyunu bile almaz hamileyken bile anlayış yok bazen gırtlaklasayım geliyor yaa:KK47: ne kadar düşüncesizler..................

aynen yaa iftara çağırıyo oğluna soruyo ne istiyosun yemege diye yaaaaaaaaaaaa ben hamileyim bana sorsana çıldırıorum resmen:KK43:
sonrada eşim dioki çok takıntılısın ayrıntılı düşünüorum değer görmek istiyorum.bana sorsun canın ne çekio diee
sende gücün yoksa çağırma kimseyi bilmiolarmı hamile oldugunu boşver yorulma.

Aday değişiklik olur dışarı çıkmak dicem ama kendine hakim ol daha fazla sinirlenme..

Duygu gerçekten ya tek derdim çatlak olsun umrumda diil ya zaten bikini giymiorum tınnn...

aynen valla cnm bende kapalıyım nasılsa kim görcek:)

:KK52::KK52::KK52: ay walla millet beni ağırlasın ya

aynen yaa iftara çağırıyo oğluna soruyo ne istiyosun yemege diye yaaaaaaaaaaaa ben hamileyim bana sorsana çıldırıorum resmen:KK43:
sonrada eşim dioki çok takıntılısın ayrıntılı düşünüorum değer görmek istiyorum.bana sorsun canın ne çekio diee
sende gücün yoksa çağırma kimseyi bilmiolarmı hamile oldugunu boşver yorulma.

aynen valla cnm bende kapalıyım nasılsa kim görcek:)

ayyy kuşum çağırmasam kıyamet kopar benim kaynanamı tanısanız ne saygısızlığımı bırakıyor ondan sonra ne başka bişey ohoooo:KK47: bende izne çıkim çağırırım dedim eşime kaçamam laftan anlicak cinsten değildir kendileri:KK43:(

Günaydın Herkese..

Ağlaya ağlaya uyumuşum dün..Sabahları zaten kalbim kulaklarımda atıo..Hava biraz serinledi en azından belki kalbime de ii olur diorum teselli dünyası...bi şekilde bu günü de geçirmeye bakıcaz
hepinize teşekkür ederim

Ay canım benim yaa.. Kıyamam sana ben.. Gerçekten bu hamilelik hormonlar farklı yaa.. Şİmdi sen yazdınya, ağlaya ağlaya uyumuşum diye.. Bende başladım ağlamaya.. Kıyamam ben sana yaa.. Rabb'im.. Ne olur.. Ne olurr.. Ne olur yardım et bize.. Sıkma, bunaltma burdaki hiçbir kardeşimi.. Şifalar ver Rabb'im.. Senden başka gidecek kapımız yok.. Yardımını esirgeme ne olur...

Off.. Sana birşeyler demek istiyorum ama, ne denir bilmiyorum.. Canım sıkıldı şimdi.. Neyseki 3 haftan var... Sonra rahatlayacasın.. Öyle düşün ne olur.. Canımsın sen...:KK16:

günaydin efrahcigim.sicaklarda bizi cok kötü etkiliyor.düsün panik atak olmayan hamileler bile dayanamiyor sicaga.biz napalim.burda bugün 30 derece.bende cok bunaliyorum.sadece carpintim olsa birde extrasistollerim var.iyice panikliyorum.allah yardimcimiz olsun.cok zor.dua edelim bol bol.rabbim yardim etsin.senin cok az kaldi.

Yaa benim ekstralarımda dünden beri bir arttı ki.. Hele dün.. Aman Allah'ım.. Durmadan attı durdu.. Yıllardır çekiyorum bu derdi ama, hala korkuyorum, hala korkuyorum.. Birgün kalbim büyük bir ekstrayla GÜMMM yapacak ve öylede kalacak zanneidyorum.. Rab'im korusun, ölümüm bundan olacakmış gibi geliyor..:KK14:

günaydin duygucugum.umarim iyisindir.sanirim nil ve benim disimda herkesin birinci bebegi degilmi.nilin 9,5 yasinda oglu var.benimde 22 aylik oglum var.benimki tam trajikomik.ilk bebegim 6 yil beklemekten sonra,ilk tüp bebek tedavisiyle oldu.mucize gibi.dogumdan sonra nasil olsa 6-7 yildir korunmadim cocugum olmadi,tüplerim tikali diye yine korunmadim.oglum 14 aylikken hamile kaldim.allah büyük iste,ol demesi yeterli.sadece ben hazir degildim.ama asla nankörlük etmedim.zorda olsa,erkende olsa, hastaligim isim,oglum yinede dogurmaya karar verdim.imtihan dünyasi bu,allahim bana mucize gibi 7 seneden sonra dogal yoldan verdi bu yavruyu.üstesinden gelemiyecegi yük vermezmis rabbim kimseye diye düsündüm.

bugün kadin doktorundayim.bebegim 2200 gr olmus.ama halen dönmemis.seninki dönmüsmüydü duygu?gerci sezeryanda bir önemi yok galiba.normal dogum yapanlar icin engelmis.benimki yan yatiyor halen.

Mucizen, hastalıklarından kurtulma konusunda da vesilen olsun inşaAllah.. Benimde hamile kalmam imkansızdı.. Yani yasaktı.. Kalbimdeki yoğun çarpıntılarım ve ekstralar yüzünden.. Hamilelikten önce bile hep acillik oluyordum.. Doktor kesinlikle hamile kalamazsın deid bana.. Ama benimkide mucize gibi bir cesaretle oldu.. Şimdilik başa çıkabiliyorum hamdolsun..Ama sonrasından çok korkuyorum... Rabb'im verdi, inşaAllah kolaylığını da verir..

MaşaAllah bebişeee.. Bayağıda büyükmüş maşaAllah.. Oooy oy bizde o günleri görebilecekmiyiz yaa.. Karnım şimdiden kocaman benim.. 7-8-9 aylık olunca ne olacak bilmem ki.. Daha döner merak etme.. Annesini üzmez oo..:emir_bebek:

kızlar bir tavsiyem var.bence herkes sıkıntılı olduğu zamanlarda gec,sabah,gündüz farketmez.nete girsin ve duygularını olduğu gibi yazıp paylaşsın.bu bizi o zamanlarda rahatlatacak ve süreç daha rahat gececektir.ne dersiniz?

Ah be duygu.. Doğru söylüyorsundaa.. Ben yazamam.. Geçen bir yazdım.. Kendimi daha kötü hissettim.. Ama yazılanları okumakta rahatlatıyor gerçekten beni.. Yaşadıkalrımı yaşayanları gördükçe hem üzülüyorum hemde rahatlıyorum.. Ama keşke mümkün olsa da kimse yaşamasa bu duyguları...:KK14:

Yaa benim ekstralarımda dünden beri bir arttı ki.. Hele dün.. Aman Allah'ım.. Durmadan attı durdu.. Yıllardır çekiyorum bu derdi ama, hala korkuyorum, hala korkuyorum.. Birgün kalbim büyük bir ekstrayla GÜMMM yapacak ve öylede kalacak zanneidyorum.. Rab'im korusun, ölümüm bundan olacakmış gibi geliyor..:KK14:

Allah korusun canım yaa öyle düşünmemeye çalış dicem ama diyene bak:) bende bir yandan işi bırakmak için can atıyorum bir yandanda tırsıyorum kötü olur muyum evde acaba diye:KK43:((((((

X