Melek eski yazilarini okudum. Ayni seyleri yasiyorum. Sana sormam gereken bir suru sey var ozelden msj atamiyorum. Msj imi gorursen ve cvp varirsen cok sevinirim sana sormak istedigim birsuru sey var
Canım buradayımsormak istediğin ne varsa sorabilirsin
Öncelikle seni tebrik ederim .. ilaca başlamamak için direndiğin için .. Elinden geleni yap ... İlaç kullanmamak en iyisi haa olurda başlarsan oda sonuçta çok kötü değil yani burada ilaç kullanann arkadaşlarında moralini bozmak istemem .. sadece ilaç çok az da olsa bebeğe zarar riskini arttırıyor .. çok minimal ...Ve de şunu unutmamak lazım hastalık yoktur hasta vardır yani herkezin tedavisi kendi ve doktoru arasındadır .. Çarpıntılara gelince inan şu anda hatırlamıyorum ...Hatırlamadığıma göede demekki çok dikkatimi çekicek yada hafızama kazınacak birşey olmadı ...Nefes darlığına bende takıktımm :))) herkeze sorup sorup öğrenmeye çalışıyordum .. o kadar iyi anlıyorumki merakını .. ama sorma kimseye boşver ... sorarak anksiyeteni panik atağını besliyorsun aslında .. vede hiç nefes darlığım olmadı ki benim oglan 3 kilo 900 gram doğdu .. vede doğuma kadarda hiç aşağıya inmedi yani fiziksel olarak nefes darlığı olmasını beklersin ama hiiiiç olmadı .. ya hamilelikteki fiziksel değişiklikler o kadar yavaş ve güzel oluyorki insanı rahatsız etmiyor haa bide ben son 3 ay yaz hamilesiydim .. nasıl korkuyordum varya nefessiz kalıcam bide sıcak diye .. bak halaa hayattayım hiçte nefes darlığım olmadı ... hatta kocama sinirlenip elim ayağım sinirden titrediğinde bile :)))ayrıca olsa da brişey olmuyor ... terapiler faydalı.... ben normalde antibiyotiği bile kırk kere okumadan içemeyen insan doğum esnasında takılan epi durale bile karşı çıkmadım panik atakta yaşamadım .. yola devam yılmak yok ..
Merhaba 20 haftalik hamileyim yakladik 10 gündür 50 mg lustral kullaniyorum. Ama bir türlü toparlanamadim. Kafayi yenek uzrreyim depresyonum cok ağır ilerliyor sen hamileyken ne kullandin. Ilac ne zaman etki etti. Losalik donemin nasil gecti. Emzirirken ilac kullaniyor musun. Mesela ben suan bebegimi sevemiyorum bunun icinde dogunca da sevemeyecekmisim gibi geliyor. sanirimbir daha toplayamayacagimm
mrb oncelıkle gecmıs olsun ınsallah bebegıne kavusursun saglıcakla sızde ne gıbı sıkıntılar oluordu ılaca basladınız?
Merhaba ben zaten pa hastadiydim hamile kalinca ilaci biraktim fakat 16. Haftada hastaligim nüks etti. Surekli carpintim oluyor hicbirsey yiyemez hale geldim ve kilo kaybediyorum. Geceleri uyuyamiyorum birde bunun ustune depresyona girdimdr ilaca baslamamiz gerektigini söyledi yaklasik 10 gündür lustral kullaniyorum ama hala kendimi toplayamadim
bende uc yıldır panık bozukluk tedavı gordum ama ılacla bıyere varılmıcagını gördum ve hamıle kalmak ıstıorum ama cok korkuorum okadr endıselıyımkı hergece aglıorum cok caresızım bole ınsanların halını gorunce dahda umutsuz oluorum
Ooooo hangini anlatayimarkadaslar sızlerede soruyorum bu hastalık zarfında ne gıbı rahatsızlıklarınız oldu ben kafamda ne düşünsem yasıyorum hastalık hastasıyım resmen nefesım yetmıyo kollarım agrıo basımın arkası boynum düşüne düşüne oramda mı bişey var buramdamı hep hastalık arıyom artık yoruldum geneldede kısın oluyom yazın pek etkılenmıyom yazarsanız sevınırım
Merhaba ben zaten pa hastadiydim hamile kalinca ilaci biraktim fakat 16. Haftada hastaligim nüks etti. Surekli carpintim oluyor hicbirsey yiyemez hale geldim ve kilo kaybediyorum. Geceleri uyuyamiyorum birde bunun ustune depresyona girdimdr ilaca baslamamiz gerektigini söyledi yaklasik 10 gündür lustral kullaniyorum ama hala kendimi toplayamadim
bende uc yıldır panık bozukluk tedavı gordum ama ılacla bıyere varılmıcagını gördum ve hamıle kalmak ıstıorum ama cok korkuorum okadr endıselıyımkı hergece aglıorum cok caresızım bole ınsanların halını gorunce dahda umutsuz oluorum
Canım buradayımsormak istediğin ne varsa sorabilirsin
Ooooo hangini anlatayim
Mide bulantisi
Bayilacakmis hissi
Karincalanma , uyusma
Kismen tansiyon
Bas agrisi
Boyun ve ense agrisi
Govdemde agri yada agri hissi
Halsizlik
Zor yutkunma
Nefesim sanki yetmiyor, sanki darlaniyorum, deriiiin nefes alma istegi
Carpinti
Bulanik gorme
Asiri duygusallik, asiri sinirlenme
Sosyal fobi
Ve gunluk hayatta eyvah suramdami bisey var desem oram agrimaya baslar, bu dusunce kuvvetimi yoksa sinirlerin zayiflamasimi anlamadim
Simdilik aklima gelenler bunlar
canım benmde aynıydı 4 5 aylık olunca alısıyosun bıde kıpırdayınca içine bı sıcaklık gelıyo bende ısteyerek hamıle kaldım ama ılk 3 4 ay cok zorlandım ılacsz dırendım hamılelıge her gun aglıyodum tam olarak hala yenemesemde öncekılere göre ıyıym en azından bebegıme bakabılıyorum bıde 7 yasında kızım var benm hastalıgım yalnızlıktan gelıyo burada hıc arkadasım yok annemlerede ayda bıır gıdıyom ondan cok sıkılıyom baslıym kendımı dınlemeye emzırmekte ıstyom bebişimi kızımıda 3.5ay emzırebılmıstm bu hastalıktan bunu barı emzıreyı m ondan savasıyom 6 ay emsın en aazzından allahım yardımcı olsun hepımızeMelekcim senin yasadigin seyleri o kadar birebir yasiyorum ki. Hamileligi kabullenemedim ustelik cok zor ve isteyerek gelen bi gebelik niye boyle oldu anlayamiyorum. Ama bi canlinin icimde buyumusi ve hareket etmesi beni korkutuyor zaten bizi hersey korkutuyor.. Seninde bole korkularin varmis.. Nasil alistin . Hareketlerini hissettiginde .. Hareketler artinca neler hissettin ? Rahatsiz oldun mu?
Ezgicim selam ne zamandir seni goremedim merak ettim. Bugun doktorumla gorustum bende 15. Haftadayim lustral ve remeron verdi. Bebege bir zarari olur mu dedim sence olsa verirmiyim dedi. Egede prof. Ama prozac tercih etmiyorum dedi. Bi de uyku icinremeron verdi. Bende onumuzdeki haffta basliycam . Umarim faydasi olur ama 3 haftadan once pek bisey beklememek lazim cnm ya biraz daha sabir. Bende simdi senindoktorun 18 e kadar bekleyelkm demesine takildim. Biraz daha ilacsiz dayansammi die sorguluyorum hep kendimioff allah yardimcimiz olsun
canım bunları panık sırasında mı yada bu hastalık suresınde devamlı mı yasadın ben genelde kafama takıntı yaptıgımda devamlı yasıyorum takıntı mı yaptım ne derın derın nefes alıyorum ya sankı takıntı oldu ya neden oldugunu bıldıgım halde acaba cıgerlerımden mı kalpten mı dıyede suphe edıyorum
merhaba canim bence 18 haftaya takilma çünkü 12 haftadan sonra kullanabilecegimizi hem psikiyatrim hem kadin dogumcum soylemisti sadece doktorum idare edebilecegimi düşündüğü icin biraz daha beklemek istedi. Bende kendimi toplamaya calisiyorum. Bugün tekrar pskiyatrda kontrolüm var bakalim ne diyecek
Herkeste böyle olmuyormus. Hamilelik süresince hic sorun yasamayanlar var bende 16 haftaya kadar sorunsuz geldim. Malesef nüks etti ama herkeste böyle olmuyor. Umudunu kaybetme. Belki hic sıkıntı yasamazsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?