Psikoterapiye hangi şehirde kime gittiniz önerebilir misiniz. Ben 19 hsftalik hamileyim yaklasik 1 hafta once lustrala baslatti doktor ama yan etkiletini cok yaşıyorum zaten olmayan istahim iyice kapandi mide bulantilari ve uykusuzluk eklendi. Hem panik atak hem depresyon kafayi yemek üzereyim. Karnimda Cocugumu bile unuttum. Gercek bir destege ihtiyacim var çünkü artik tek başıma baş edemiyorum...
baş dömelerin psikolojik mi ? Umarım en kısa zamanda geçer .. Birde CİPRALEXE başladıysan oda arttırabiir baş dönmelerini ...Aman ihmal etme psikoterapileirne mutlaka git .. çok faydasını görüceğie inanıyorum ....Ben hamileliğimde o kötü olduğum dönemde hiçbirşetden zevk almazken hep internette sorunlarıma cevap arıyordum ... o hisleri çok iyi biliyorum ve hep panik atak olupta iyileşen var mı diye google yazıp yazıp ara butonuna basoyordum ve 1 yada iki blog yazısına denk geldim iyileşip yazıp koymuşlar .. o yazılar çok moral olmuştu sonrada kendi kendi me söz verdim eğer iyileşirsem arada bu tarz sitelere girip kendi durumumu yazacağım diye . Hepsi geçicek hissettiğin hislerin baş dönmelerin hiç birisi kalıcı değil ... Aynı yollardan geçmiş biri olarak söylüyorum .... İnan bana doğumdan sonra buraya bebişinden vakit buldukça giriceksin ve eski yazdıklarını okuyup gülümsiyeceksin ...
Arkadasım cok güzel seyler anlatmıssın suan iyim ara ara yokluyo ama telkin ediyorum bska seylerle ugrasıyorum gecior tek temennim tamamen geçmesi allah herkeze sifa vrsn bide pskoterapiye nekadar ödemeye yptın
kesinleşkle bu günleri atlat panik filan kalmıyor .. benim öyle oldu .. ben 12 yıl boyunca yenemediğim panik atağı hamileleiğimde yendim vede çok şükür gayet iyiyim 5 aylık oldu oğlum .. geçen yıl ocak ayında ilacı bırakmıştım vede karar alıp gebelşk boyunca kullanmadım bi ara umudum çok kırılmıştı ilaca az daha başlıaktım ama psikoterapilerim engel oldu ..4 ay boyunca her hafta psikoterapiye gittim vede allaha şükür hiç birşeyim kalmadı ... psikoloğum tek tek benim tüm yanış düşüncelerim üzerinde çalıştı .. öneli olan o yanlış düşüncelerini doğru olanlarıyla değiştirebilmek ... sonrada paniksiz ansiyetesiz bir yaşam .. ama önce kararlı olmak lazım ben karar vermiştim ilaç kullanmayacaktım ...İmkansız diye birşey yok ..psikolojik rahatsızlıların hepsiş tersine dönebiliyor ... yani iyileşebiliyorsun .. sana şimdiden geçmiş olsun
3 aydan sonra yavaş yavaş iyi olmaya başlamıştım
Ama şuda var ben diğer hamileliğimde ilaç kullanmamıştım
Ondada 5 ay sonra kendime gelmiştim
Çünkü gebeliğin yüklediği hormonlar çok kötü yapıyo Dr
Bana 5.aydan sonra yavaş yavaş düşmeye başlıyo
Demişti. Tabi 5 ay hep kötü değildim iyi old anlarda oluyo.
Demem oki ilaçda kullansak normaldeki kadar çabuk tesir
Etmeyebiliyo hamilelik hormonlarıda yapıyo.
Ben bu süreçte evde duymamaya çalışıyodum
Apartmanda kızlarda dolaşıyodum çok kötüydüm
Beni rahatlatmıyodu ama zamanla kendi kendine çareler buluyorsun en
Zor ilk zamanlar sonrası bünye alışıyor İnan bana zamanla hafifliyo her zaman
Merak ettiklerini sorabilirsin ben çok
Şeyler yaşadım o yüzden bunu yaşayan insanlara yardımcı olmak isyiyorum
arkadaslar en azından sizin psikoterapiye gidecek merkezleriniz var ben dogudayım eşimin meslegınden dolayı merkezde de dilim ilçedeyim anlicanız iç acıcı bir yerde dilim bende anksiyete okb pa var ilaç kullanıyorum kullanmasan herşey aksıne tersıne gidecek diye korkuyorum Allah herkese sabır versin
Bende de pa var , Ne kullaniyosun canim? Kac haftalik hamilesin?
Off kizlar ya vakit gecsin die gezip dolasiyim diyorum ama bu pa yuznden kalabaliklara cafelere giremiyorum. Bogazim dugumleniyor nefesim kesilcek sanip daraliyorum .. Evde oturdukcada kuruyorum.. Siz neler yapiyorsunuz? Nasil geccek bu 6 ay?
Canım umut oldun gerçekten. Hamilelikte nefes darlıkları çarpıntılar son günlerinde sıkıntılar yaşamadın mı yani? Birde terapilerde nefes gevşeme egzersiLeri falan yaptın mı? Bende şuan terapi ve EMDR terapisine gidiyorum. İlaca başlamamal için direniyorum bakalım umarım bende senin gibi başarabilirim
Dûsûnmeyince hç bişey olmuo ben hem okb tabıki pa sükür bi kacgündür iyim nrmalde olsa hemen ilaca saldırırdm ama hamile olunca kndinden önce bebegini düsünüyosun umarım ilacsız gecer bu durum su kıs cabk gecse insan evde olunca daha cok dnliyo kndini
Hiç sıkma canını geçicek .. Hepsi geçicek .. Düşünsene şimdiye kadar neler geçirmişsindir .. Vede ilaçsızlığa devam ..Her iki rahatsızlıkta çok kolay tedavi edilebiliyor ... o kadar iyi anlıyorumki .. yaşamayan bilemez ... Birde o kadar nankör ki sen paniksiz 1 ay gçirsen .. o bir ayın sonunda 1 panik atak geçirsen ..paniksiz geçirdiğin 1 ayın kıymeti kalmıyorrr .. Ben 1 hafta kendime gelemiyordum ve hep sorguluyordum neden geçerdim .. noldu da geçiridm... neden benim başıma geliyor .. filan diye uzettıkça uzatıyordum .. oysaki bir sitede okumuştum ... çok kurcalamamak gerekiyormuş .... sen terapiye gidiyormusun
Bu aksam gene tavandı pa aslında pa dgl bencok snrli oldum hamilelikte kocam bna dokunsa saka yapsa biledeli oluyorum nefesm kesilio nrmalmi bunlar kzlar yrdm edin ne olucak bu durumlar
Yok cnm gtmıorum terapiye ilacta kullanmıorum düsünmeynce bisey yokta aklina gelncede gtmek bilmio hele ktü bisey oluckmıs korkusu yokmu allah yrdmcımız olsun senin derdn ne
Ben kansizligim oldugunda, b12 im dustugunde asiri sinirli oluyorum. Hamikeliktede bazi kan degerleri dusunce olmus olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?