• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

benim 12 yıllık anksiyete ve panik bozukluk tanımvardı ama 1 yıldır ilaç filan kulanmıyorum oldukça iyiyim .. hamileleiğim süresince tedavi gördüm .. ama sana bravo walla ilaçsız ve terapisiz idare ediosunn ..ben yapamamaıştım terapiye gitmiştim .. demekki sen biraz terapi görsen hemen toparlıcaksın ...Hamilelikte hormon değişikliklerinden dolayı sinirlilik çok normal .. ben ilk üç çok sinirliyidim ..Birde doğumdan sonraki 3 hafta ama sonra normale dönüyrsun

Valla cnm Artık bslamayı düsünüyorum terapiye en azndan cünkü dayancak güç bulamıorum kndimde delircek gbi oluyorum bebegmi bile sevemiyorum bzen allah yrdmcmız olsun sen hamileyken ilaç kullandn mı

Öncelikle seni tebrik ederim .. ilaca başlamamak için direndiğin için .. Elinden geleni yap ... İlaç kullanmamak en iyisi haa olurda başlarsan oda sonuçta çok kötü değil yani burada ilaç kullanann arkadaşlarında moralini bozmak istemem .. sadece ilaç çok az da olsa bebeğe zarar riskini arttırıyor .. çok minimal ...Ve de şunu unutmamak lazım hastalık yoktur hasta vardır yani herkezin tedavisi kendi ve doktoru arasındadır .. Çarpıntılara gelince inan şu anda hatırlamıyorum ...Hatırlamadığıma göede demekki çok dikkatimi çekicek yada hafızama kazınacak birşey olmadı ...Nefes darlığına bende takıktımm :))) herkeze sorup sorup öğrenmeye çalışıyordum .. o kadar iyi anlıyorumki merakını .. ama sorma kimseye boşver ... sorarak anksiyeteni panik atağını besliyorsun aslında .. vede hiç nefes darlığım olmadı ki benim oglan 3 kilo 900 gram doğdu .. vede doğuma kadarda hiç aşağıya inmedi yani fiziksel olarak nefes darlığı olmasını beklersin ama hiiiiç olmadı .. ya hamilelikteki fiziksel değişiklikler o kadar yavaş ve güzel oluyorki insanı rahatsız etmiyor haa bide ben son 3 ay yaz hamilesiydim .. nasıl korkuyordum varya nefessiz kalıcam bide sıcak diye .. bak halaa hayattayım hiçte nefes darlığım olmadı ... hatta kocama sinirlenip elim ayağım sinirden titrediğinde bile :)))ayrıca olsa da brişey olmuyor ... terapiler faydalı.... ben normalde antibiyotiği bile kırk kere okumadan içemeyen insan doğum esnasında takılan epi durale bile karşı çıkmadım panik atakta yaşamadım .. yola devam yılmak yok ..

Aynen yaa bende son aylarim temmuz a gelio ve izmirdeyim :( resmen nefessiz kalicam alin bebegimi icimden diye cirpinicam diye korkudan titriyorum:(bebegimi sevemiyorum bu dusunceler yüzunden resmen cok uzuluyorum:(

Aynen yaa bende son aylarim temmuz a gelio ve izmirdeyim :( resmen nefessiz kalicam alin bebegimi icimden diye cirpinicam diye korkudan titriyorum:(bebegimi sevemiyorum bu dusunceler yüzunden resmen cok uzuluyorum:(

canm bende 9 ekım de dogum yaptım suan 4 aylık bebişim var 7 senelkte panıkatak hastasıym ve ılk 3 ay cok kötü oldum nefes darlıgı carpıntıdan duramıyodum hergun aglıyodum 3 aydan sonra allahıma sıgındım ölümden ötesı yok ne yazıldıysa o olur dedım hep bı meskale buldum kendıme öyle öyle dokuz ayı doldurdum ve yazın hamılelıkte gecırdım korktugum gıbı olmadı nefes darlıgı cok yasamadım allahım yardım edıyo korkma allaha sıgın dua et ben son aya kadar bebişime kıyafet bıle alamadım doguramam bişey olvcak düşüncesıyle dogumu hele hıc düşünemıyodum ölürüm bebegı göremem dıyodum 8cm kadar bıde evde cektım normal dogurdum düşün ınsan ısterse yapıyo sezaryan desın dıye dok gözünn içine bakıyodum hıc üzme kendını hamılelıgınıde zından etme bu hastalıkla yasamayı ögrencez bende hala var hala takıntılıym herseyın en kötusunu düşünurm mutlu olamam bı turlu emzırdıgım için simdide ilac kullanamıyom ama sukurler olsun bebişim tosun gıbı saglıklı bak bız dogurduk sende doguracan hıc korkma

sana yüzde yüz garanti veriyorum öyle birşey yaşamayacaksın ... Çünkü ben yaşamadım ....Yok öyle birşey ... İnternette yazanlara bakma ...Hamilelikten dolayı vucudunda olan değişiklikler doğal .. haa birde şöyle bir durum var psikoloğum şöylemişiti ve tıbben de doğru .. insan kendi kendine nefessiz kalamaz yani sen istesende kendi kendini bilerek nefessiz bırakamazsın yani nasıl miden yiyecekleri otomatik öğütüyorsa yada nasıl kalbin sen ne yaparsan yap otomatik kan pompalıyorsa nefeste öyle birşey aslında sen nefessiz kalıyorsun sanıyorsun ama imkansiz yani tibben imkansız o yüzden rahat ol ...nefesszi kalman için birirnin seni boğması lazım :)))) Vede dediğim gibi hamileleikte olan değişimler DOĞAL ... nasıl gözyaşın doğal akıyor üzüldüğünde . sana bir zararı var mı ? hamileleikte öyle bir durum ..karnının şişmesi filan bütün değişimleri allah öyle bir kararlamışki ...Dediğim gibi bende hiç birşey olmadı nefes darlığı filan olmadı ... vucut çok güzel adapte oluyor .... ,çocuğunu şu anda sevememen veya birşey hissetmemende doğal daha görmedinkii ..hele bir doğsun gör bakkk nasıl seviceksinnn .. Şu anda vucudunda birşeyler oluyor ve sebebide göremediğin birşey yüzüdne oluyor .. çok normal .. o konudada rahat ol .. vucut herşeyi ayarlıyor .. doğsun sana bir gülsün dünyan değişecek .. seni o kadar güzel duygular bekliyorki annelik gibi ... çok çok çokkkkkk muhteşem bir duygu anne olmak helede bebeğine hissettiğn sevgi ... hamileyken bazıları bağlandığını sevdiğini söylüyor ben de de çok yoğun olmamıştı ama şimdi 5 aylık bebeişim canım feda :)) ona .. sıcak havada birşey olmaz .. ne kalp .. tansiyon hastaları var onlara birşey olmuyor sen genceceik ve sapasağlamsın hiççbişeycik olmaz ...Dediğim gbi bende korkuyordum malasef boşuna korkmuşum eylü 1 de doğum yaptım :)) anlıcan bütün yaz hamileydim kışın düşün düşün korkudan mahfolmuştum ama yaz gelince hiç düşündüğüm gibi olmadığını gördüm ...

Valla cnm Artık bslamayı düsünüyorum terapiye en azndan cünkü dayancak güç bulamıorum kndimde delircek gbi oluyorum bebegmi bile sevemiyorum bzen allah yrdmcmız olsun sen hamileyken ilaç kullandn mı

ben hamilelik boyunca kullanmadım .. Fakat şöyle bir durum var ben hamile kaldığımda 30 mg paxil kullanıyordum .. fark eder etmez hemen 20 mg .. 1 hafta sonra 10 mg ve bir hafta sonra 5 mg ve bıraktım ....vede kullanmama kararı aldım ...tabi karar almakla olmuyor .. 1 ay sonra filan çok fena ataklarım başladı .. hemen psikyatristte aldım soluğu ..allah razı olsun psikoloğumdan nerdeyse inadım kırılıodu ilaca başlama ramağındaydım ..kadın doğumcum bile onaylamıştı kullan ilaç demişti .. ( hiç unutmuyorum k doğumcum beni görünce şoka girmişti ilaçlı laylay lom ben ve panik atak geçirince cin çarpmış gibi saç baş dagınık mutusuz bakımsız ben ) neyse uzun lafın kısası psikyatrit ilacı yazdı... kadındoğumcum onayladı ama benim içimde ufacıkta olsa hep kullanmamak vardı vede psikoloğum sen bu işi halledersin her had-fta bana geliceksin düzenli dedi bende kabul ettim vede inan 1 ay içinde acaip toparladım ...sonra ilçsız devam ... halada ilaçsız devam ...Bence de iyi bir psikolog bulup terapiye başla ilk 1-2 gidişinde yılma biraz sabır faydası çok oluyor ...Bebeğini sevememen normal diğer arkadaşada aynısını söyledim yani bebeği görmeden öyle çok sıkı fıkı bir bağ kuramıyorsun zaten .. ama bir doğsun ... Bu güne kadar tatmadığın en muhteşem duygu seni bekliyor ... cennette gibi olucaksın onun her bir gülüşüyle ..bakışıyla ...

canm bende 9 ekım de dogum yaptım suan 4 aylık bebişim var 7 senelkte panıkatak hastasıym ve ılk 3 ay cok kötü oldum nefes darlıgı carpıntıdan duramıyodum hergun aglıyodum 3 aydan sonra allahıma sıgındım ölümden ötesı yok ne yazıldıysa o olur dedım hep bı meskale buldum kendıme öyle öyle dokuz ayı doldurdum ve yazın hamılelıkte gecırdım korktugum gıbı olmadı nefes darlıgı cok yasamadım allahım yardım edıyo korkma allaha sıgın dua et ben son aya kadar bebişime kıyafet bıle alamadım doguramam bişey olvcak düşüncesıyle dogumu hele hıc düşünemıyodum ölürüm bebegı göremem dıyodum 8cm kadar bıde evde cektım normal dogurdum düşün ınsan ısterse yapıyo sezaryan desın dıye dok gözünn içine bakıyodum hıc üzme kendını hamılelıgınıde zından etme bu hastalıkla yasamayı ögrencez bende hala var hala takıntılıym herseyın en kötusunu düşünurm mutlu olamam bı turlu emzırdıgım için simdide ilac kullanamıyom ama sukurler olsun bebişim tosun gıbı saglıklı bak bız dogurduk sende doguracan hıc korkma

panikli54 ben seni hatırlıyorum benden 1 ay sonra doğum yapmıştın .... Ne güzel Değilmi anne olmak :))) ...Birde insanın kurduğu gibi hiç olmuyor ....Çok daha kolay oluyor herşey ....Ama işte işimiz gücümüz kafadan kurmak .. allah bağışlaşın bebeğini ..çok mutlu..sağlıklı .. huzurlu bir hayat diliyorum bebeğine ... ayrıcada çok mutlu oluyorum böyle bizim gibi panik atak okb ve anksiyete mağdurlarının korkulanı başardıklarını gördükçe

Sende hic ilac kullanmadin mi hamileliginde?

sana yüzde yüz garanti veriyorum öyle birşey yaşamayacaksın ... Çünkü ben yaşamadım ....Yok öyle birşey ... İnternette yazanlara bakma ...Hamilelikten dolayı vucudunda olan değişiklikler doğal .. haa birde şöyle bir durum var psikoloğum şöylemişiti ve tıbben de doğru .. insan kendi kendine nefessiz kalamaz yani sen istesende kendi kendini bilerek nefessiz bırakamazsın yani nasıl miden yiyecekleri otomatik öğütüyorsa yada nasıl kalbin sen ne yaparsan yap otomatik kan pompalıyorsa nefeste öyle birşey aslında sen nefessiz kalıyorsun sanıyorsun ama imkansiz yani tibben imkansız o yüzden rahat ol ...nefesszi kalman için birirnin seni boğması lazım :)))) Vede dediğim gibi hamileleikte olan değişimler DOĞAL ... nasıl gözyaşın doğal akıyor üzüldüğünde . sana bir zararı var mı ? hamileleikte öyle bir durum ..karnının şişmesi filan bütün değişimleri allah öyle bir kararlamışki ...Dediğim gibi bende hiç birşey olmadı nefes darlığı filan olmadı ... vucut çok güzel adapte oluyor .... ,çocuğunu şu anda sevememen veya birşey hissetmemende doğal daha görmedinkii ..hele bir doğsun gör bakkk nasıl seviceksinnn .. Şu anda vucudunda birşeyler oluyor ve sebebide göremediğin birşey yüzüdne oluyor .. çok normal .. o konudada rahat ol .. vucut herşeyi ayarlıyor .. doğsun sana bir gülsün dünyan değişecek .. seni o kadar güzel duygular bekliyorki annelik gibi ... çok çok çokkkkkk muhteşem bir duygu anne olmak helede bebeğine hissettiğn sevgi ... hamileyken bazıları bağlandığını sevdiğini söylüyor ben de de çok yoğun olmamıştı ama şimdi 5 aylık bebeişim canım feda :)) ona .. sıcak havada birşey olmaz .. ne kalp .. tansiyon hastaları var onlara birşey olmuyor sen genceceik ve sapasağlamsın hiççbişeycik olmaz ...Dediğim gbi bende korkuyordum malasef boşuna korkmuşum eylü 1 de doğum yaptım :)) anlıcan bütün yaz hamileydim kışın düşün düşün korkudan mahfolmuştum ama yaz gelince hiç düşündüğüm gibi olmadığını gördüm ...

Canim nasil detayli ve guzel anlatiyorsun, resmek destek oluyorsun bizlere.. Cok saol

Kızlar size birşey soracağım belki saçma biliyorum ama :(
hamileliğinizin başında göbeğinizin büyüyeceğini düşünüp endişe duydunuz mu hiç?
Göbeği büyümüş hamile görünce içim bir tuhaf oluyor nedenini bilmiyorum :(
Gerçi bu aralar endişe duymadığım birşey yok ama
Hamileliğe alışmak benim için çok sancılı olacak gibi görünüyor
İnşallah öyle olmaz
Çok yadırgıyorum şuan da hamile olmayı... :(

Merhaba arkadaşlar eski panik ataklı hamilelerdenim bende burda çok yazdım çok paylaştım çok zor bir hamilelik geçirdim
ilaç kullandım 8. haftadan itibaren kızım şuan 6,5 aylık çok şükür rabbime onu sağlıkla aldım kucağıma..
şuan da çok kötü günler geçiren arkadaşlar var okuduğum kadarıyla onlara bir nebze umut olayım diye yazıyorum
Her gün acı içinde geçti desem yeridir o 9 ay bana 9 yıl gibi geldi.. Allah bir daha yaşatmasın o günleri
çok dua ettim çoook inşirah süresini ezberleyin dua edin sevdiklerinize sarılın ve sabredin arkadaşlar
biliyorum bu günleriniz hiç geçmeyecek bitmeyecek gibi ama bitiyor
Bu da bizim sınavımız...
Dualarım sizlerle..

Ben 22. haftadan sonra Cipram kullandım. Psikiyatrım vermek istemedi ama yalvardım artık. Hah öncesinde Atarax içtim bir süre. Sonra Cipram kulladım. Sonra bir gece aşırı çarpıntım olunca kadın doğum doktorunu arayıp sorduktan sonra Dideral içtim. İlaç dozu ayarlama şansım yoktu. Çünkü doktora gidemedim. Dozaj olarak yazmayayım. Ben de yazdığın şeyleri yoğun olarak yaşadım. İntihar düşüncem olmadı çok şükür. Bir de yoğun olarak uykusuzluk çektim.

Canim sen dogumdan once ilaci kestin mi? Bebeginde yoksunluk sendromu oldu mu

Merhaba arkadaşlar eski panik ataklı hamilelerdenim bende burda çok yazdım çok paylaştım çok zor bir hamilelik geçirdim
ilaç kullandım 8. haftadan itibaren kızım şuan 6,5 aylık çok şükür rabbime onu sağlıkla aldım kucağıma..
şuan da çok kötü günler geçiren arkadaşlar var okuduğum kadarıyla onlara bir nebze umut olayım diye yazıyorum
Her gün acı içinde geçti desem yeridir o 9 ay bana 9 yıl gibi geldi.. Allah bir daha yaşatmasın o günleri
çok dua ettim çoook inşirah süresini ezberleyin dua edin sevdiklerinize sarılın ve sabredin arkadaşlar
biliyorum bu günleriniz hiç geçmeyecek bitmeyecek gibi ama bitiyor
Bu da bizim sınavımız...
Dualarım sizlerle..

Melek eski yazilarini okudum. Ayni seyleri yasiyorum. Sana sormam gereken bir suru sey var ozelden msj atamiyorum. Msj imi gorursen ve cvp varirsen cok sevinirim sana sormak istedigim birsuru sey var

Sende hic ilac kullanmadin mi hamileliginde?
hayır canm hıc ıcmedım ılac 3 aydan sonra 1 2 kere pasıflora içtm onnda bı faydasını görmedım ıcmedım bıaha bıde papatya cayı içiyodum ıyı gelıodu iine lımon sıkıyodum psıkıyatrdan randevu bıle aldım dayanamayım ama gıtmedım genede savastım sonucu ne olursa olsun dedım hep allahıma sıgındım

panikli54 ben seni hatırlıyorum benden 1 ay sonra doğum yapmıştın .... Ne güzel Değilmi anne olmak :))) ...Birde insanın kurduğu gibi hiç olmuyor ....Çok daha kolay oluyor herşey ....Ama işte işimiz gücümüz kafadan kurmak .. allah bağışlaşın bebeğini ..çok mutlu..sağlıklı .. huzurlu bir hayat diliyorum bebeğine ... ayrıcada çok mutlu oluyorum böyle bizim gibi panik atak okb ve anksiyete mağdurlarının korkulanı başardıklarını gördükçe
evet canm bende senı hatırlıyrm cok sukur 4 aylık bebişim var cok tatlı sevımlı sımdı dıyorum neden bebişimide bos yere üzdüm dıye ben hala cekıyorum bu hastalıgı emzırıyom dıye tedavı olamıyrm bendede 7 senedr var bu hastalık ama bı turlu tedavı olamadım ılacları hep yarım bıraktım sende benm gıbı uzun suredr cekıyosun sende mesela bu sure zarfında neler yasadın ben suan nefesım yetmıyo gıbı gelıyo hep derın derın nefes almak ıhtıyacı duyuyorum kollarım ensem agrıyo bazen bogulcakmıs gıbı oluyrm uyudugmda kucuk parmagım uyusuyo artık kendımı kasmaktan sınırlerım yıprandı cok yoruldum emzırmeyı bıraktıgımda tedavıye baslıcam artık hamılelıgı basardım dogumuda sukur öncekıne göre ıyıym ama bu sıkayetlerım suruyo bıde hep karamsarlık var bı turlu mutlu olamıyom banada ısık oldu yazdıkların canım

arkadaslar sızlerede soruyorum bu hastalık zarfında ne gıbı rahatsızlıklarınız oldu ben kafamda ne düşünsem yasıyorum hastalık hastasıyım resmen nefesım yetmıyo kollarım agrıo basımın arkası boynum düşüne düşüne oramda mı bişey var buramdamı hep hastalık arıyom artık yoruldum geneldede kısın oluyom yazın pek etkılenmıyom yazarsanız sevınırım

Back