• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Merhaba 20 haftalik hamileyim yakladik 10 gündür 50 mg lustral kullaniyorum. Ama bir türlü toparlanamadim. Kafayi yenek uzrreyim depresyonum cok ağır ilerliyor sen hamileyken ne kullandin. Ilac ne zaman etki etti. Losalik donemin nasil gecti. Emzirirken ilac kullaniyor musun. Mesela ben suan bebegimi sevemiyorum bunun icinde dogunca da sevemeyecekmisim gibi geliyor. sanirimbir daha toplayamayacagimm

efexor kullandım.. İnan o kadar kötü bir hamilelik geçirdim ki eşime doğurduktan sonra beni hastaneye yatır dedim saat kaç olursa olsun kendimi dışarıda buluyordum.. Allahım canımı al diye çok ağladım çooook... kısacası kelimeler bile yetersiz geliyor anlatmaya.. Doğurana kadar toparlanamadım ezgicim ne yazıkki... çocuğu görünce bırak sevmeyi kafayı yerim istemem sanıyordum sevmek bir yana asla bakamam diyordum çünkü ben delirecektim.. ama o doğum yaptığım gün varya tekrar dünyaya geldim ben.. Etrafı görüşüm gözlerimin bakışı bile değişti şimdi kızım 7,5 aylık sevmek ne kiii bırakıp 1 saat bile bir yere gidemiyorum aşığım ona ilk gördüğüm günden beri.. emzirirkende kullandım ilacı.. İnan toparlayacaksın çok dua et canım bu günler geçecek inan buna geçecek....

Melekcim senin yasadigin seyleri o kadar birebir yasiyorum ki. Hamileligi kabullenemedim ustelik cok zor ve isteyerek gelen bi gebelik niye boyle oldu anlayamiyorum. Ama bi canlinin icimde buyumusi ve hareket etmesi beni korkutuyor zaten bizi hersey korkutuyor.. Seninde bole korkularin varmis.. Nasil alistin . Hareketlerini hissettiginde .. Hareketler artinca neler hissettin ? Rahatsiz oldun mu?

Hiç rahatsız olmadım canım aksine ya hareket etmezse diye endişe duymaya başladım hissedince hareketlerini.. Çok iyi anlıyorum o korkuyu içimde yaşayan biri var çok korkunç inan hala korkunç geliyor ama bu dönem bitince herşey daha farklı oluyor bak buradakileri okumuşsundur mutlaka eskileri herkes doğumdan sonra yeniden doğdu..bu bize hormonlarımızında oynadığı bir oyun..

Son düzenleme:
inanın ben yaptıysam herkes doğurur benim hamilelik fobim de çok vardı 7 senelik evliyim o da işte kaza ile oldu yoksa asla yapamazdım...

efexor kullandım.. İnan o kadar kötü bir hamilelik geçirdim ki eşime doğurduktan sonra beni hastaneye yatır dedim saat kaç olursa olsun kendimi dışarıda buluyordum.. Allahım canımı al diye çok ağladım çooook... kısacası kelimeler bile yetersiz geliyor anlatmaya.. Doğurana kadar toparlanamadım ezgicim ne yazıkki... çocuğu görünce bırak sevmeyi kafayı yerim istemem sanıyordum sevmek bir yana asla bakamam diyordum çünkü ben delirecektim.. ama o doğum yaptığım gün varya tekrar dünyaya geldim ben.. Etrafı görüşüm gözlerimin bakışı bile değişti şimdi kızım 7,5 aylık sevmek ne kiii bırakıp 1 saat bile bir yere gidemiyorum aşığım ona ilk gördüğüm günden beri.. emzirirkende kullandım ilacı.. İnan toparlayacaksın çok dua et canım bu günler geçecek inan buna geçecek....

İnşallah geçer çünkü çok yoruldum. Dua etmekten baska elinden birsey gelmiyor. Ilacin etkisini biraz görsem biraz sakinlesem yetecek. Kaygi duzeyim o kadar yuksek ki ilac etki ediyor mu etmiyor mu onu bile anlamiyorum. Bugün gittim psikiyatra 3 haftadan sonra etkisini görürsün dedi ben 2 haftadır ilac kullaniyorum. Mide bulantilarim beni deli ediyor hamilelikten mi yasadigim sikintidan mi bu kadar bulaniyor bilmiyorum. Suan kendime bakmıyorum bebegime nasıl bakacagim bilmiyorum :(

merhaba arkadaşalr.ben şuan hamile değilim ama bende eski bir anksiyeteli:) olarak size yazmak istedim.16 aylık oğlum var.hamile kalmadan 2 yıl önce ilacı bıraktım.ilk zamanlar zorlandım,ilaçmı içsem olmucakmı acaba diye çok gelgitler yaşadım ama pes etmedim.bendede delirme korkusu vardı.ama korktuğum şey 7 yıl geçmesine rağmen olmadı:)demekki gayet sağlıklıyım.
neyse sonrasında hamile kaldım.ama ödüm kopuyodu ya çocuğu içimden çıakrmak istersem ya istemessem sıkıntı basarsa vs vs.biryığın düşünce.ama inanaın müthiş bir hamilelik geçirdim.ne kusma ne sinir ne sıkıntı hiç ama hiçbirşey olmadı.tam aksi çok sağlıklı rahat bir hamilelik geçirdim.anksiyete olmayan birçok tanıdığım berbat sıkıntılarla geçirirken hamileliğini ben güle oynaya son dakikaya kadar gezdim tozdum.doğuma gülerek gittim el sallıyarak çıktım.loğusa sendromuna girersem bebeğimi istemessem depresyona girersem diye birçok soru geçti kafamdan gene hiçbiri olmadı.inanın ben loğusa sendromuna bile girmedim.sadece efhamlı bir insanım o kesin.yaşanan olayları biraz abartıyorum ama diğer psikolojik sıkıntıları hiç yaşamıyorum.ne olur sıkmayın canınızı çok rahat olun.bebişinizde rahat olur.herşey çok güzel olucak.annelik efhamlarla dolu fakat bi okadar mutluluklarla dolu bir olay.tadını çıkarın biraz uzun oldu ama bende yazıp tek sizin olmadığınızı bilin istedim.bu arada 4 yıl olucak hala ilaç içmiyorum.inşallah allah içirtmesin.tek ilaç kendinizi mantıklı iç konuşmalarla telkin etmek.gerisi kolay.:46::46:

nekadr guzel sızın ıcın keşke bende ole olabılsem cok korkuorum korkudan hamıle kalamıorum kafayı yıcem sankı:(

inanın ben yaptıysam herkes doğurur benim hamilelik fobim de çok vardı 7 senelik evliyim o da işte kaza ile oldu yoksa asla yapamazdım...

Benimde fobim hamilelik.. Simdi ilaca basliycam simdiki korkumda bebegime bisey olur mu? Sen dogumunu nasil yaptin melekcim son haftalarin nasil gecti? İlaci dogumdan once kestin mi? Bebegin dogdugunda nasildi sagligi? Simdi nasil? Hala emziriyor musun? Ne cok sordum ama kafamda hep bu sorular ve benimle aynindusuncelerle bunlari yasayip asmis biriyle konusmak cok iyi geliyor

Benimde fobim hamilelik.. Simdi ilaca basliycam simdiki korkumda bebegime bisey olur mu? Sen dogumunu nasil yaptin melekcim son haftalarin nasil gecti? İlaci dogumdan once kestin mi? Bebegin dogdugunda nasildi sagligi? Simdi nasil? Hala emziriyor musun? Ne cok sordum ama kafamda hep bu sorular ve benimle aynindusuncelerle bunlari yasayip asmis biriyle konusmak cok iyi geliyor

Ben sezeryan yaptım canım son haftalarda zordu aynı dediğin gibi kucağıma sağlıklı alıcağım ümidi bende de yoktu sadecedoğum yaptığım gün ilacımı içmedim psikiyatrim birşey olmayacak dedi bana çok güven vererek konuştu şuan kızım çok şükür çok sağlıklı ve hiç bir sorun yok inan bugünleri görebileceğim hiç aklıma gelmezdi.. Emzirirkende kullandım hala emziriyorum burasının bana da çok faydası oldu burdaki arkadaşlar çok destek oldu öğrendiğimde 4 haftalıktım aldırmaya bile gittim burdaki arkadaşlar bana çok destek oldular çok

Gecmis olsun dileklerini yazan arkadaslara tek tek teşekkür ediyorum :( nasil gececek 9 ay diye icim icimi yerken bebegim kendisi ayrildi benden :( cok üzülüyorum benim yüzümden oldu diye keske ilaci birakabilseydim belki bebegim yaşardı :(((((

Kzlar konularla pek alakası yok ama grıp oldum ve kmse benle ilgilenmio ıhlamurumu fln hep kndim oapıorum atesim var kndimi cok yanlız hssediorum sürekli aglıorum esim artık isyan edio annem yanimda olsaydı bebek gbi bkardı bna napcm blmiorum

Kzlar konularla pek alakası yok ama grıp oldum ve kmse benle ilgilenmio ıhlamurumu fln hep kndim oapıorum atesim var kndimi cok yanlız hssediorum sürekli aglıorum esim artık isyan edio annem yanimda olsaydı bebek gbi bkardı bna napcm blmiorum

Canım seni çok iyi anlıyorum bende öyle oldum eşime anneme götur beni dedim göturdu bir süre annemde kaldım annen çok mu uzakta esin götursun bir sure kal orda

Arkadaşlar benım gibi olup iyileşen varmi ben çok umutsuzum hamileligim 17. Haftamda benim aşırı baş dönmelerim var kafamı saga sola bile çevıremiyorum iyileşemicem diye aglayıp duruyorum[/QUOTE]

Devamli oluyor canim.bulanti ilactan sonra azaldi. Kalbimdenmi cigerlerimdenmi nefesim yetmiyor korkusu beni mahvediyor.

yasemın aynı yasadıklarımız napcaz ya ben bıktım böyle yasamaktan bı ara yazmıstm hatırlıynmu boynumda bezeler buldum dıye ultrason cektrdm temız cıktı lenf noduymus dok korkulcak bişey yok dedı ya bu takıntılar bu sornlar artık rahat nefes almayı özledım ya nıye normal ınsanlar gbı olamyz ya emzırmeyı bıraktgım gıbı adam gıbı dok cıkıp tedavı olcam kendı kafamada bırakmıcam ya yoruldum artk

:2:
yasemın aynı yasadıklarımız napcaz ya ben bıktım böyle yasamaktan bı ara yazmıstm hatırlıynmu boynumda bezeler buldum dıye ultrason cektrdm temız cıktı lenf noduymus dok korkulcak bişey yok dedı ya bu takıntılar bu sornlar artık rahat nefes almayı özledım ya nıye normal ınsanlar gbı olamyz ya emzırmeyı bıraktgım gıbı adam gıbı dok cıkıp tedavı olcam kendı kafamada bırakmıcam ya yoruldum artk[/QUOT

Son düzenleme:
Back