• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Kızlar meraba nerdeyse 2 haftadır giremiyorum
Yeni arkadaşlar katılmış hoş geldiniz. Yazılarınızı okudum
Hemen hemen herkez aynı rahatsızlığın halkasında
Farklı kabuslarla yaşıyo ben 2 hamileliğimde böyle geçirdim
Korkunç günler yaşadım hamd olsun şimdi daha
Iyiyim sizinkide geçiçek Allah'ın iZniyle inşallah
Hamilelikteki hormonlarda çok etken nüksetmesinde inanın
Zamanla hafifliyo geçmiş sayfalarımdaki yazdıklarımı okursanız ne kadar çaresizlikler
Hissettiğimi anlarsınız 9 ayımı bu sayfada paylaştım kızlarla hep destek olduk
BirbirimiZe sizinde geçiçek önce Allah'ın sonra paylaşarak
Hafifliceksiniz Allah'ın iZniyle inşallah Doktor lar bu işin en önemli
Parçası tabiki her zaman yardımcı olmaya
Hazırım kızlar en azından kendi tecrübelerini paylaşabilirim

Fuja gebeliğinde hangi ilacı kullanmıştın? Kaçıncı haftada başladın? Doğumdan önce kestin mi?

Cok haklısın aslında ılçla gecıcegnı bılyoruz bunların ama bebeklerımz oldugu icın elımiz kolumuz bglı kalıo bosuna dememisler cennet anaların ayaklarının altındadır die bi cocuk dnyaya getirmek kolay dgl bence allahma snsuz sükürler olsun bna bizlere evlat vrdi zor panik atak ve okb olmak ama allah yar ve yardımcımız olsun

:40::40::40::40::40::39::39::39::39::39:

Arkadaşım nası nefees almak güçleşio:18:çok mu kötü? Ayyy çok korkuyorum:26: tam uyuyacaktım uykum kaçtı bak

o anlamda değil gebeleğin ilerleyen evresinde yani yaklaşık7.ci ayında bebiş büyüdükçe basınç yapar mideye zaten rahim mideye dayanmaya başlayınca nefes alışverişlerinde birazcık darlık çekiyorsun ama onada alışıyorsun,biz panik ataklar için geçerli bu nefes darlığı daha çok iki üç katına çıkartıyor sen gönlünü ferah tut bakıyım mucukkkkk

Panik atak hamilelik depresyonu troit hepsi var:( ilaci hic birakamadim ve bebegim nasil iyi mi diye dusunmekten yataktan kalkamiyorum:(

tiroit çok etkili panik atakta ama insan beynine hükmetmeyi o an başarabilirse inan hiçbir sorun kalmıyo. İlacı şöyle düşün, başın ağrıyo ve ağrı kesici almadan geçmicek. 0 ilacın seni iyileştireğine inanarak içiyosun ve ağrın geçiyo. Aslına bakarsan o ilaç sadece bir araç. Panik atakta da çoğu zaman böyledir. İlaçlar yardımcıdır illaki ama önce senin beyninde kurguladığın şeyler önemlidir. İnşallah tez zamanda daha iyi olursun arkadaşım.

Canım panik atakla ilaçsız hamileliği nasıl atlattın karnın büyüyünce nefes darlıklarıyla hastanelere nasıl koşmadın? Nolur bizebunlRdan ahsedip biraz umut ol. Ben senin gibi güçl olp bugünleri atlatabilsem bir daha panikmiş atakmış bir daha düşünme hiçbirşf bei yıdıramazmı gibi geliyor

Canım bende en çok nefes alamamaktan korkardım, şuanda bile halen kalbimi dinliyorum devamlı, ya yavaş atıyo ya hızlı atıyo, niye böyle diye düşünüyorum. hele ki bebeğimin huysuz bir bebek olması bendeki panik atağı her an tetikte tutuyo.
Ama hamileliğe gelince karnım 5. ayda yavaş yavaş büyümeye başladığında sürekli derin nefesler almaya çalışıyodum. işin tuhafı ya alamazsam da panik olursam diye bile düşünüp panikliyodum.. Ama şu bir gerçekki karnının büyümesi, bebeğinin gelişmesi o kadar güzel bir duygu ki.. Nefes almak yerine göre zorlaşıyor tabiki, daha çabuk yoruluyosun, daha çok dinlenme ihtiyacı hissediyosun. karnın büyüyo ama nefesin kesiliyo diye bişey olmuyo. kendine kuruntu yapmayıpta elinden geldiğince kafanı dinleyip keyfini çıkarırsan, sana destek olacak insanlarla beraber olursan daha rahat oluyosun. istediğin her zaman yardımcı olurum bu konuda :)

tiroit çok etkili panik atakta ama insan beynine hükmetmeyi o an başarabilirse inan hiçbir sorun kalmıyo. İlacı şöyle düşün, başın ağrıyo ve ağrı kesici almadan geçmicek. 0 ilacın seni iyileştireğine inanarak içiyosun ve ağrın geçiyo. Aslına bakarsan o ilaç sadece bir araç. Panik atakta da çoğu zaman böyledir. İlaçlar yardımcıdır illaki ama önce senin beyninde kurguladığın şeyler önemlidir. İnşallah tez zamanda daha iyi olursun arkadaşım.

Canım bende en çok nefes alamamaktan korkardım, şuanda bile halen kalbimi dinliyorum devamlı, ya yavaş atıyo ya hızlı atıyo, niye böyle diye düşünüyorum. hele ki bebeğimin huysuz bir bebek olması bendeki panik atağı her an tetikte tutuyo.
Ama hamileliğe gelince karnım 5. ayda yavaş yavaş büyümeye başladığında sürekli derin nefesler almaya çalışıyodum. işin tuhafı ya alamazsam da panik olursam diye bile düşünüp panikliyodum.. Ama şu bir gerçekki karnının büyümesi, bebeğinin gelişmesi o kadar güzel bir duygu ki.. Nefes almak yerine göre zorlaşıyor tabiki, daha çabuk yoruluyosun, daha çok dinlenme ihtiyacı hissediyosun. karnın büyüyo ama nefesin kesiliyo diye bişey olmuyo. kendine kuruntu yapmayıpta elinden geldiğince kafanı dinleyip keyfini çıkarırsan, sana destek olacak insanlarla beraber olursan daha rahat oluyosun. istediğin her zaman yardımcı olurum bu konuda :)

Canım ne güzel anlatıyorsun.. Bebek büyünce çok sıkıştırdı mı? Hareketleri sana sıkıntı yapıor mu? Allahım doğsunda kurtulyım oldun mu? Yoksa belli bir aydan sonra daha mı rahatlıor insan ypksa son aylarda çıldırcakgibi mi oluyorsun.. İste kafamda bu teli sorularla hergün iç sıkıntıları.. Panik.. Nefes daralmaları:(

Destegin icin sagol canim 3ayi atlatinca hafifler inşallah

Canım ne güzel anlatıyorsun.. Bebek büyünce çok sıkıştırdı mı? Hareketleri sana sıkıntı yapıor mu? Allahım doğsunda kurtulyım oldun mu? Yoksa belli bir aydan sonra daha mı rahatlıor insan ypksa son aylarda çıldırcakgibi mi oluyorsun.. İste kafamda bu teli sorularla hergün iç sıkıntıları.. Panik.. Nefes daralmaları:(

Bebek büyüdükçe kendini hantal hissediyosun kilo alımından dolayı. Mesela ben hayatımda en fazla 64 kiloyu görmüştüm rahatsızlık yaşadığım dönemde ve o zaman bile kendimi iri yarı hissedip nefesim yetmiyo hissine kapılırdım. Ama hamilelikte dışardan belli olmasada toplamda 17 kilo alarak 74le tamamlamış oldum. Ben bile yapabildiysem emin ol herkes yapar :) Bebeğin büyümesiyle ufak tefek sıkıntılar oluyo ama bunun panik atakla değil genellikle hamileliğin verdiği sıkıntılarla ilgisi var. Bebek büyüdükçe çoğu insanda kaburga batıyo, çabuk yorulduğun için bitkin olabiliyosun ama nefes alamamak insanı panikleticek boyutta değil. tabi bünyeylede alakalısı var ama dediğim gibi kalbine ve nefesine aşırı takıntılı biri olarak söylüyorum ben bile rahat atlatabildiysem herkes yapar canım :) Allah kuvvet veriyo inan ki.. Bebeğin hareketleri sıkıntı yapmaktan çok heyecan veriyo, kıpırdasa diye saatlerce elim karnımda beklediğimi bilirim :) Hormonlar değiştikçe kendini daha kırılgan ve sinirli hissediyosun ama hamileliğin bitmesini bunlardan dolayı değil de bebeğini kucağına alabilmek için bir an önce bitsin istiyosun :) 0 nefes daralmaları, göğsün sıkışması, kalbin düzensz atışı, anlık baş dönmeleriiii.. Şuan da bile yaşıyorum ama paniğe yenilmemek için direniyorum zar zor :)

Destegin icin sagol canim 3ayi atlatinca hafifler inşallah
inşallah canım. 3 aya odaklanmamaya gayret et, beynini daha önce atlatacağına odaklamaya çalış, biliyorum zor ama imkansız değil. en azından dene canım. Allah yardımcımız olsun..

Son düzenleme:
Kayrela meraba canım ben hamile old bilmydm ilaca başladım Dr verdi cipralex 10 mg sonra hamile old öğrendim Dr sordum izin vermedi içmeme 1ay içmiştim ve bir aylık hamileydim korktuğum için içmeye devam ettim başka Dr gittim gerekirse 3 ay sonra dedi ben okadar kötüydümki aldırmayı bile düşündüm çok kötüydüm sağlıklı düşünemiyodum halbuki bebeği istemediğimden değil korkudan ilk hamileliğimi ilaçsız atlattım tekrar kaldıramam dedim ve ilacı içtim doğru bir örnek değilim ama bırakamadım. Sonra Dr bana kaygı giderici yeşil reçeteli bir ilaç verdi oda çok zorda kalırsam yarım. Sonra doğuma yakın başka bir Dr gittim bütün detayları anlattım ne zaman bırakmalıyım dedim son 3 hafta kala yarım 5 mg düşürdü 2hafta böyle devam son bir hAfta kala bıraktırdı hamd olsun bir problem olmadı bıraktığımdada.

Kayrela meraba canım ben hamile old bilmydm ilaca başladım Dr verdi cipralex 10 mg sonra hamile old öğrendim Dr sordum izin vermedi içmeme 1ay içmiştim ve bir aylık hamileydim korktuğum için içmeye devam ettim başka Dr gittim gerekirse 3 ay sonra dedi ben okadar kötüydümki aldırmayı bile düşündüm çok kötüydüm sağlıklı düşünemiyodum halbuki bebeği istemediğimden değil korkudan ilk hamileliğimi ilaçsız atlattım tekrar kaldıramam dedim ve ilacı içtim doğru bir örnek değilim ama bırakamadım. Sonra Dr bana kaygı giderici yeşil reçeteli bir ilaç verdi oda çok zorda kalırsam yarım. Sonra doğuma yakın başka bir Dr gittim bütün detayları anlattım ne zaman bırakmalıyım dedim son 3 hafta kala yarım 5 mg düşürdü 2hafta böyle devam son bir hAfta kala bıraktırdı hamd olsun bir problem olmadı bıraktığımdada.

Yani tüm hamileliğin boyunca 10 mg cipralex e devam ettim doğumdan. 1 hafta önce bıraktın. Bende geçtiğimiz4 sene cipralex kullandım. Hamileliğin nasıl geçti peki ilaçla? Rahatlattı mı?

16 haftalık hamileyim üç haftadır aşırı başdönmem var ayaga kalkamıyorum psikiyatriye gittim çipralex verdı bir haftadır kullanıyorum geçer mi bu baş dónmeleri çok ümitsizim sadece ben böyleymişim gibi geliyor hiç geçmicekmiş gibi geliyor çok zor durumdayım varmı böle olan?

16 haftalık hamileyim üç haftadır aşırı başdönmem var ayaga kalkamıyorum psikiyatriye gittim çipralex verdı bir haftadır kullanıyorum geçer mi bu baş dónmeleri çok ümitsizim sadece ben böyleymişim gibi geliyor hiç geçmicekmiş gibi geliyor çok zor durumdayım varmı böle olan?

Canım bende de Okb , depresyon var ve gebelikte çok çok ilerledi.Bazen delirecek gibi oluyorum ama bir şekilde geçiyor.Baştan beri düşük tehlikesi vs.den dolayı evde yalnızım ve sürekli yatış halindeyim.Böyle olunca hep kendimi dinliyor ve daha da kötü oluyorum.Sürekli kendime telkinlerde bulunmaya çalışıyor psikoloji ile ilgili kitaplar okuyorum.Umarım düzeliriz canım.Hamilelikten önceki halime artık şükrediyorum.O halime dönsem artık şikayet etmeyeceğim.Tek umudum o masum meleği kucağıma alırsam belki daha iyi olurum.Bu arada ben hiç ilaç kullanmadım.

8haftalik Hamileyim ilac kullaniyorum tabi dusuk doz oldugu icin ve hormonlarin tavan yapmasindan oturu iyi olamiyorum. Daha bu aksam atak gecirdim:( Rabbim bizleri bu illetten kurtarsin tez zamanda

3 aydan sonra yavaş yavaş iyi olmaya başlamıştım
Ama şuda var ben diğer hamileliğimde ilaç kullanmamıştım
Ondada 5 ay sonra kendime gelmiştim
Çünkü gebeliğin yüklediği hormonlar çok kötü yapıyo Dr
Bana 5.aydan sonra yavaş yavaş düşmeye başlıyo
Demişti. Tabi 5 ay hep kötü değildim iyi old anlarda oluyo.
Demem oki ilaçda kullansak normaldeki kadar çabuk tesir
Etmeyebiliyo hamilelik hormonlarıda yapıyo.
Ben bu süreçte evde duymamaya çalışıyodum
Apartmanda kızlarda dolaşıyodum çok kötüydüm
Beni rahatlatmıyodu ama zamanla kendi kendine çareler buluyorsun en
Zor ilk zamanlar sonrası bünye alışıyor İnan bana zamanla hafifliyo her zaman
Merak ettiklerini sorabilirsin ben çok
Şeyler yaşadım o yüzden bunu yaşayan insanlara yardımcı olmak isyiyorum

hiç merak etme .. ben 12 yıllık panik atak hastasıydım .. hamile kaldım ilaç kullanırken ..sonra ilaqcı bıraktım ... Bir ara çok kötü oldum ...panik ataklarım başladı hamileyken ama sonra terapiye gittim her hafta düzenli olarak yaklaşık 4 - ay terapiye gittim .. normal doğum yaptm .. oğlum 5 aylık ve hala ilaç kullanmıyorum ... 1 yıldır hiç ilaç kullanmıyorum .. kısacası iyileştimm .. diyorumki darısı tüm pa lların başına ama tek önerim ilaç güzel ama psiko terapiye mutlaka gidin ..çünkü esas iyiyleşmeyi konuşma terapileri sağlıyor ...

Hamıleyken ilaç kullanıp iyilesenler varmı arkadaslar yrdmcı olun
var tabiki iyileşenler .. mesea ben .. 12 yıllık panik bozukluk ve anksiyete hastası :) ...ilk 2 ay ilaç kullanıyordum hamileliğimin ama sonra karar verdim ilaç kullanmıyacağım dedim vede psikoterapilere başladım .. evet çok pahalı terapiler katılıyorum ama 12 yıl ilaç kullanmamın sebebide terapiler pahalı gidemem dememden di .. hamileleikten dolayı borç harç zorlada olsa 4 ay her hafta devam ettim ... ..şimdi tam 1 yıl oldu iacı bırakalı maşallahım var ....ne panik atak ne depresyon kaldı ...12 yılıma yanıyorum boş yere o panik atağı çektim .. birde psikologunuzun ne kadar başarılı olduğuda çok önemli ....

Canım panik atakla ilaçsız hamileliği nasıl atlattın karnın büyüyünce nefes darlıklarıyla hastanelere nasıl koşmadın? Nolur bizebunlRdan ahsedip biraz umut ol. Ben senin gibi güçl olp bugünleri atlatabilsem bir daha panikmiş atakmış bir daha düşünme hiçbirşf bei yıdıramazmı gibi geliyor

kesinleşkle bu günleri atlat panik filan kalmıyor .. benim öyle oldu .. ben 12 yıl boyunca yenemediğim panik atağı hamileleiğimde yendim vede çok şükür gayet iyiyim 5 aylık oldu oğlum .. geçen yıl ocak ayında ilacı bırakmıştım vede karar alıp gebelşk boyunca kullanmadım bi ara umudum çok kırılmıştı ilaca az daha başlıaktım ama psikoterapilerim engel oldu ..4 ay boyunca her hafta psikoterapiye gittim vede allaha şükür hiç birşeyim kalmadı ... psikoloğum tek tek benim tüm yanış düşüncelerim üzerinde çalıştı .. öneli olan o yanlış düşüncelerini doğru olanlarıyla değiştirebilmek ... sonrada paniksiz ansiyetesiz bir yaşam .. ama önce kararlı olmak lazım ben karar vermiştim ilaç kullanmayacaktım ...İmkansız diye birşey yok ..psikolojik rahatsızlıların hepsiş tersine dönebiliyor ... yani iyileşebiliyorsun .. sana şimdiden geçmiş olsun

kesinleşkle bu günleri atlat panik filan kalmıyor .. benim öyle oldu .. ben 12 yıl boyunca yenemediğim panik atağı hamileleiğimde yendim vede çok şükür gayet iyiyim 5 aylık oldu oğlum .. geçen yıl ocak ayında ilacı bırakmıştım vede karar alıp gebelşk boyunca kullanmadım bi ara umudum çok kırılmıştı ilaca az daha başlıaktım ama psikoterapilerim engel oldu ..4 ay boyunca her hafta psikoterapiye gittim vede allaha şükür hiç birşeyim kalmadı ... psikoloğum tek tek benim tüm yanış düşüncelerim üzerinde çalıştı .. öneli olan o yanlış düşüncelerini doğru olanlarıyla değiştirebilmek ... sonrada paniksiz ansiyetesiz bir yaşam .. ama önce kararlı olmak lazım ben karar vermiştim ilaç kullanmayacaktım ...İmkansız diye birşey yok ..psikolojik rahatsızlıların hepsiş tersine dönebiliyor ... yani iyileşebiliyorsun .. sana şimdiden geçmiş olsun

Psikoterapiye hangi şehirde kime gittiniz önerebilir misiniz. Ben 19 hsftalik hamileyim yaklasik 1 hafta once lustrala baslatti doktor ama yan etkiletini cok yaşıyorum zaten olmayan istahim iyice kapandi mide bulantilari ve uykusuzluk eklendi. Hem panik atak hem depresyon kafayi yemek üzereyim. Karnimda Cocugumu bile unuttum. Gercek bir destege ihtiyacim var çünkü artik tek başıma baş edemiyorum...

Çok sagol cevabin için biraz başdönmelerim geçse bende terapiye gidicem ama şu an yatiyorum çok başım dönuyor
baş dömelerin psikolojik mi ? Umarım en kısa zamanda geçer .. Birde CİPRALEXE başladıysan oda arttırabiir baş dönmelerini ...Aman ihmal etme psikoterapileirne mutlaka git .. çok faydasını görüceğie inanıyorum ....Ben hamileliğimde o kötü olduğum dönemde hiçbirşetden zevk almazken hep internette sorunlarıma cevap arıyordum ... o hisleri çok iyi biliyorum ve hep panik atak olupta iyileşen var mı diye google yazıp yazıp ara butonuna basoyordum ve 1 yada iki blog yazısına denk geldim iyileşip yazıp koymuşlar .. o yazılar çok moral olmuştu sonrada kendi kendi me söz verdim eğer iyileşirsem arada bu tarz sitelere girip kendi durumumu yazacağım diye . Hepsi geçicek hissettiğin hislerin baş dönmelerin hiç birisi kalıcı değil ... Aynı yollardan geçmiş biri olarak söylüyorum .... İnan bana doğumdan sonra buraya bebişinden vakit buldukça giriceksin ve eski yazdıklarını okuyup gülümsiyeceksin ...

Back