• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Psikoterapiye hangi şehirde kime gittiniz önerebilir misiniz. Ben 19 hsftalik hamileyim yaklasik 1 hafta once lustrala baslatti doktor ama yan etkiletini cok yaşıyorum zaten olmayan istahim iyice kapandi mide bulantilari ve uykusuzluk eklendi. Hem panik atak hem depresyon kafayi yemek üzereyim. Karnimda Cocugumu bile unuttum. Gercek bir destege ihtiyacim var çünkü artik tek başıma baş edemiyorum...

merhaba ezgi ben istanbulda yaşıyorum .. psikoterapiye burada gittim ...uzman psikolog izzet kan benim psikologum .. depam da çalışıyor (depresyon ve panik atak merkezi).. Ama önemli olan psikoloğuna güvenmen ve dediklerini harfiyen yerine geitirmek .. dediğim gibi ben tam 12 yıldır panik atak hastasıydım ... ilk rahatsızlandığımda Çok ünlü bir psikiyatri doktoruna gittim ilaç la tedaviye başladım 1 sene kullandım... adam kesmiodu ilaçları baktıki olucak gibi deil .. ben de iyileşmeye dair bir belirti yok ...(bana göre ben iyiydim ama tabi doktorlar senin iyi olup olmadığını gayet iyi anlıyorlar )bana psikoterapiye başlamamız lazım dedi .. tabi ben ilaçla iyiyidim bide psikoterapiler pahalı geldi.. içimden paragöz adam nolcak... her hafta o parayı nasıl veririm die küfredip çıktığımı hatırlyorum seneler önce ama megersem bu işin ilacı buymuş velasıl bu işin 12 yıl sürmemsinin sebebi ilaçla mutlu olan ben paraya kıyıp bi düzenli gitmedim terapiye ... Hemen başka doktor buldum filn ...hatta bu psikologumlam 4 sene önce tanışmiştim ... ama yine uff nası vercem parayı deyip yine ilaca devam etmiştim velasıl hamileleik başa gelince tabi ilaç olayını bitirmek zorunda kaldım ... vede terapiye mecbur kaldım .. iyikide kalmışım .. aslında daha 10 sene öncesi adam bana demişti ama tabi ben küfürle paragöz deyip sallamamıştım :))))) ben hamileliğm süresince her hafta gittim .. Çok faydasını gördüm .. İnanılmaz yani ...Ama uzun ve süreklilik isteyen bir durum ... Sakın İhmal etme derim .... Her derdin bir çaresi var.. Önemli olan dogru yer dogru insan ve senin kararlılığın .. şimdiden geçmiş olsun ... istediğin zaman sıkıntın olduğunda yazıp soru sorabişrisin ...

Çok sagol arkadaşim inan biraz olsun içimi rahatlattın bende çok umutsuzum baş dönmeleri geçmicek diye çok korkuyorum hep internetteyim benim gıbı olup ıyileşen varmı dıye hergun yaziyorum

baş dömelerin psikolojik mi ? Umarım en kısa zamanda geçer .. Birde CİPRALEXE başladıysan oda arttırabiir baş dönmelerini ...Aman ihmal etme psikoterapileirne mutlaka git .. çok faydasını görüceğie inanıyorum ....Ben hamileliğimde o kötü olduğum dönemde hiçbirşetden zevk almazken hep internette sorunlarıma cevap arıyordum ... o hisleri çok iyi biliyorum ve hep panik atak olupta iyileşen var mı diye google yazıp yazıp ara butonuna basoyordum ve 1 yada iki blog yazısına denk geldim iyileşip yazıp koymuşlar .. o yazılar çok moral olmuştu sonrada kendi kendi me söz verdim eğer iyileşirsem arada bu tarz sitelere girip kendi durumumu yazacağım diye . Hepsi geçicek hissettiğin hislerin baş dönmelerin hiç birisi kalıcı değil ... Aynı yollardan geçmiş biri olarak söylüyorum .... İnan bana doğumdan sonra buraya bebişinden vakit buldukça giriceksin ve eski yazdıklarını okuyup gülümsiyeceksin ...

Arkadasım cok güzel seyler anlatmıssın suan iyim ara ara yokluyo ama telkin ediyorum bska seylerle ugrasıyorum gecior tek temennim tamamen geçmesi allah herkeze sifa vrsn bide pskoterapiye nekadar ödemeye yptın

Arkadasım cok güzel seyler anlatmıssın suan iyim ara ara yokluyo ama telkin ediyorum bska seylerle ugrasıyorum gecior tek temennim tamamen geçmesi allah herkeze sifa vrsn bide pskoterapiye nekadar ödemeye yptın

terapiler pahalı .. her gidişin 200 lira en az ..:(( ama çok faydalı oluyor ... ben 4000 .. 5000 lira civarı para harcadım ...ama değdi ..Birde herkezin farklıdır .. yani daha kısa sürebilir daha uzun sürebilir .. Duruma göre değişir ...Birde ben eskiden hep panik ataktan kaçıyordum .. ama fark ettimki ben panik atak geçirmeyeyim diye uğraştıkça daha çok geçiriyorum .. Şöyle düşün bu güne kadar kaç kez panik atak geçiridn .. 10 ? .. 20 ? 1000? belki daha fazla .. herhangi birşey oldumu ???? hayır .. hala sağlıklısın hala deli değilsin .. yani bu ataklar insana zarar vermiyor ne fiziksel nede zihinsel .. eee o zaman neden kaçıyoruz .. kaçma ... bırak gelsin vucudundan aksın gitsin .. savaşma panik atakla yada baş dönmenle savaşma ..bırak dönsün başın .. sen yine işlerini yap .. yemeğini ye .. temizliğini yap alışverişini yap .. bunların sana hiçbir zararrı yok yada bebeğine ...ben bu şekilde düşünmeye başlayınca acaip deişti ataklarım .. kısal kısadı sonrada beni etkilememeye başladı sonrada hiç olmamaya ...

Dûsûnmeyince hç bişey olmuo ben hem okb tabıki pa sükür bi kacgündür iyim nrmalde olsa hemen ilaca saldırırdm ama hamile olunca kndinden önce bebegini düsünüyosun umarım ilacsız gecer bu durum su kıs cabk gecse insan evde olunca daha cok dnliyo kndini

kesinleşkle bu günleri atlat panik filan kalmıyor .. benim öyle oldu .. ben 12 yıl boyunca yenemediğim panik atağı hamileleiğimde yendim vede çok şükür gayet iyiyim 5 aylık oldu oğlum .. geçen yıl ocak ayında ilacı bırakmıştım vede karar alıp gebelşk boyunca kullanmadım bi ara umudum çok kırılmıştı ilaca az daha başlıaktım ama psikoterapilerim engel oldu ..4 ay boyunca her hafta psikoterapiye gittim vede allaha şükür hiç birşeyim kalmadı ... psikoloğum tek tek benim tüm yanış düşüncelerim üzerinde çalıştı .. öneli olan o yanlış düşüncelerini doğru olanlarıyla değiştirebilmek ... sonrada paniksiz ansiyetesiz bir yaşam .. ama önce kararlı olmak lazım ben karar vermiştim ilaç kullanmayacaktım ...İmkansız diye birşey yok ..psikolojik rahatsızlıların hepsiş tersine dönebiliyor ... yani iyileşebiliyorsun .. sana şimdiden geçmiş olsun

Canım umut oldun gerçekten. Hamilelikte nefes darlıkları çarpıntılar son günlerinde sıkıntılar yaşamadın mı yani? Birde terapilerde nefes gevşeme egzersiLeri falan yaptın mı? Bende şuan terapi ve EMDR terapisine gidiyorum. İlaca başlamamal için direniyorum bakalım umarım bende senin gibi başarabilirim

3 aydan sonra yavaş yavaş iyi olmaya başlamıştım
Ama şuda var ben diğer hamileliğimde ilaç kullanmamıştım
Ondada 5 ay sonra kendime gelmiştim
Çünkü gebeliğin yüklediği hormonlar çok kötü yapıyo Dr
Bana 5.aydan sonra yavaş yavaş düşmeye başlıyo
Demişti. Tabi 5 ay hep kötü değildim iyi old anlarda oluyo.
Demem oki ilaçda kullansak normaldeki kadar çabuk tesir
Etmeyebiliyo hamilelik hormonlarıda yapıyo.
Ben bu süreçte evde duymamaya çalışıyodum
Apartmanda kızlarda dolaşıyodum çok kötüydüm
Beni rahatlatmıyodu ama zamanla kendi kendine çareler buluyorsun en
Zor ilk zamanlar sonrası bünye alışıyor İnan bana zamanla hafifliyo her zaman
Merak ettiklerini sorabilirsin ben çok
Şeyler yaşadım o yüzden bunu yaşayan insanlara yardımcı olmak isyiyorum

Bende 9-12 haftalarda çok kötüydüm şimdi14 deyim biraz daha iui hissediyorum kendimi,benimki de ilaçsız 5. Ayda zamanla düzelir mi dersin? Ama benim en büyük korkum hamileliğin son zamanları yaa.. Düşündükçe çok kötü oluyorum:( sanki sonlara doğru boğulcam ölcem zannediyorum..bu dusunceyede ilac naapsin?

arkadaslar en azından sizin psikoterapiye gidecek merkezleriniz var ben dogudayım eşimin meslegınden dolayı merkezde de dilim ilçedeyim anlicanız iç acıcı bir yerde dilim bende anksiyete okb pa var ilaç kullanıyorum kullanmasan herşey aksıne tersıne gidecek diye korkuyorum Allah herkese sabır versin

arkadaslar en azından sizin psikoterapiye gidecek merkezleriniz var ben dogudayım eşimin meslegınden dolayı merkezde de dilim ilçedeyim anlicanız iç acıcı bir yerde dilim bende anksiyete okb pa var ilaç kullanıyorum kullanmasan herşey aksıne tersıne gidecek diye korkuyorum Allah herkese sabır versin

Bende de pa var , Ne kullaniyosun canim? Kac haftalik hamilesin?

Off kizlar ya vakit gecsin die gezip dolasiyim diyorum ama bu pa yuznden kalabaliklara cafelere giremiyorum. Bogazim dugumleniyor nefesim kesilcek sanip daraliyorum .. Evde oturdukcada kuruyorum.. Siz neler yapiyorsunuz? Nasil geccek bu 6 ay?

Off kizlar ya vakit gecsin die gezip dolasiyim diyorum ama bu pa yuznden kalabaliklara cafelere giremiyorum. Bogazim dugumleniyor nefesim kesilcek sanip daraliyorum .. Evde oturdukcada kuruyorum.. Siz neler yapiyorsunuz? Nasil geccek bu 6 ay?

Ayniyiz canim benim ayni:( sen 1ay ondesin benden ben 7ay nasi geccek diye kendimi yiyorum

Canım umut oldun gerçekten. Hamilelikte nefes darlıkları çarpıntılar son günlerinde sıkıntılar yaşamadın mı yani? Birde terapilerde nefes gevşeme egzersiLeri falan yaptın mı? Bende şuan terapi ve EMDR terapisine gidiyorum. İlaca başlamamal için direniyorum bakalım umarım bende senin gibi başarabilirim

Öncelikle seni tebrik ederim .. ilaca başlamamak için direndiğin için .. Elinden geleni yap ... İlaç kullanmamak en iyisi haa olurda başlarsan oda sonuçta çok kötü değil yani burada ilaç kullanann arkadaşlarında moralini bozmak istemem .. sadece ilaç çok az da olsa bebeğe zarar riskini arttırıyor .. çok minimal ...Ve de şunu unutmamak lazım hastalık yoktur hasta vardır yani herkezin tedavisi kendi ve doktoru arasındadır .. Çarpıntılara gelince inan şu anda hatırlamıyorum ...Hatırlamadığıma göede demekki çok dikkatimi çekicek yada hafızama kazınacak birşey olmadı ...Nefes darlığına bende takıktımm :))) herkeze sorup sorup öğrenmeye çalışıyordum .. o kadar iyi anlıyorumki merakını .. ama sorma kimseye boşver ... sorarak anksiyeteni panik atağını besliyorsun aslında .. vede hiç nefes darlığım olmadı ki benim oglan 3 kilo 900 gram doğdu .. vede doğuma kadarda hiç aşağıya inmedi yani fiziksel olarak nefes darlığı olmasını beklersin ama hiiiiç olmadı .. ya hamilelikteki fiziksel değişiklikler o kadar yavaş ve güzel oluyorki insanı rahatsız etmiyor haa bide ben son 3 ay yaz hamilesiydim .. nasıl korkuyordum varya nefessiz kalıcam bide sıcak diye .. bak halaa hayattayım hiçte nefes darlığım olmadı ... hatta kocama sinirlenip elim ayağım sinirden titrediğinde bile :)))ayrıca olsa da brişey olmuyor ... terapiler faydalı.... ben normalde antibiyotiği bile kırk kere okumadan içemeyen insan doğum esnasında takılan epi durale bile karşı çıkmadım panik atakta yaşamadım .. yola devam yılmak yok ..

Dûsûnmeyince hç bişey olmuo ben hem okb tabıki pa sükür bi kacgündür iyim nrmalde olsa hemen ilaca saldırırdm ama hamile olunca kndinden önce bebegini düsünüyosun umarım ilacsız gecer bu durum su kıs cabk gecse insan evde olunca daha cok dnliyo kndini

Hiç sıkma canını geçicek .. Hepsi geçicek .. Düşünsene şimdiye kadar neler geçirmişsindir .. Vede ilaçsızlığa devam ..Her iki rahatsızlıkta çok kolay tedavi edilebiliyor ... o kadar iyi anlıyorumki .. yaşamayan bilemez ... Birde o kadar nankör ki sen paniksiz 1 ay gçirsen .. o bir ayın sonunda 1 panik atak geçirsen ..paniksiz geçirdiğin 1 ayın kıymeti kalmıyorrr .. Ben 1 hafta kendime gelemiyordum ve hep sorguluyordum neden geçerdim .. noldu da geçiridm... neden benim başıma geliyor .. filan diye uzettıkça uzatıyordum .. oysaki bir sitede okumuştum ... çok kurcalamamak gerekiyormuş .... sen terapiye gidiyormusun

Hiç sıkma canını geçicek .. Hepsi geçicek .. Düşünsene şimdiye kadar neler geçirmişsindir .. Vede ilaçsızlığa devam ..Her iki rahatsızlıkta çok kolay tedavi edilebiliyor ... o kadar iyi anlıyorumki .. yaşamayan bilemez ... Birde o kadar nankör ki sen paniksiz 1 ay gçirsen .. o bir ayın sonunda 1 panik atak geçirsen ..paniksiz geçirdiğin 1 ayın kıymeti kalmıyorrr .. Ben 1 hafta kendime gelemiyordum ve hep sorguluyordum neden geçerdim .. noldu da geçiridm... neden benim başıma geliyor .. filan diye uzettıkça uzatıyordum .. oysaki bir sitede okumuştum ... çok kurcalamamak gerekiyormuş .... sen terapiye gidiyormusun

Yok cnm gtmıorum terapiye ilacta kullanmıorum düsünmeynce bisey yokta aklina gelncede gtmek bilmio hele ktü bisey oluckmıs korkusu yokmu allah yrdmcımız olsun senin derdn ne

Bu aksam gene tavandı pa aslında pa dgl bencok snrli oldum hamilelikte kocam bna dokunsa saka yapsa biledeli oluyorum nefesm kesilio nrmalmi bunlar kzlar yrdm edin ne olucak bu durumlar

Bu aksam gene tavandı pa aslında pa dgl bencok snrli oldum hamilelikte kocam bna dokunsa saka yapsa biledeli oluyorum nefesm kesilio nrmalmi bunlar kzlar yrdm edin ne olucak bu durumlar

Ben kansizligim oldugunda, b12 im dustugunde asiri sinirli oluyorum. Hamikeliktede bazi kan degerleri dusunce olmus olabilir.

Yok cnm gtmıorum terapiye ilacta kullanmıorum düsünmeynce bisey yokta aklina gelncede gtmek bilmio hele ktü bisey oluckmıs korkusu yokmu allah yrdmcımız olsun senin derdn ne

benim 12 yıllık anksiyete ve panik bozukluk tanımvardı ama 1 yıldır ilaç filan kulanmıyorum oldukça iyiyim .. hamileleiğim süresince tedavi gördüm .. ama sana bravo walla ilaçsız ve terapisiz idare ediosunn ..ben yapamamaıştım terapiye gitmiştim .. demekki sen biraz terapi görsen hemen toparlıcaksın ...Hamilelikte hormon değişikliklerinden dolayı sinirlilik çok normal .. ben ilk üç çok sinirliyidim ..Birde doğumdan sonraki 3 hafta ama sonra normale dönüyrsun

Back