• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Dün gecem kabus gbıydi bian uyandım kalbim agzmdan cıkıcak ölüyorum sandım uykusuzluk mide bulantısı yapıo fenalardaym allah yrdmcmız olsun dua edin kzlar ilaç kullanmayı koydum artık kafaya byle dayanamıorum

Gunaydin arkadsdlar üç gün önce lustrala basladim 50 mg yarim iciyorum ama basladigim gunden beri surekli kusuyorum ve mide agrilarim var. Hamilelik bulantilarim geçmişti. Lustraldan mi oldu üşüttüm mü bilemiyorum cok ac kaldigim icin surekli tansiyonum düşüyor bebegim icin de endiseliyim. Lustral kullanan arkadaşlar lutfen cevap yyazarsaniz sevinirim.

İyi olacaksın canım merak etme. Senin sıkıntın neydi? Neden endişe duyup çarpıntı uykusuzluk yaşıyordun ilerleyen haftalarda düzelcek hamileliğe alışacaksın diolar ama çok bi değişiklik olmuo sanırım😩ben en çok bebek büyünce vücudumdaki sıkıntılarla baş edemeyeceğimi süşünüp bunalıyorum mesela

Ayni sıkıntılar bende de var. Sabah uyaninca kendimi mutsuz huzursuz heran atak gelecekmis gibi hissediyorum daha 8haftalik hamileyiz 7ay nasi bitecek diye düşünmek mahfediyo

(hamile değilim)

bu rahatsızlığı yaşadım ne zor olduğunu biliyorum
namaz kılın ve düşünmeyin tek çaresi bu.
ve bir daha yaşamayacaksınız inşallah :31:(bana dua edersiniz geçince:1:)
kılıp da yaşayan var ise daha dikkatli kılmaya çalışın namazları:34:

Son düzenleme:
bende çok mutsuz kabızlı gazlı bişi oldum uyuyamıorum maf oldum .. namazda biraz rahatlıorum ama o kötü hal düşüo içime gene :14:

Selam kızlar.. Birçok kişinin panik atağı nüksetmiş yine :( Bu arada hamile iken bende çok zorlanıcağımı düşünüp nasıl atlatıcam der dururdum ama Allah büyük dayanma gücünü öyle yada böyle veriyo inanın. En başta bu şekilde nasıl 9 ay sabrederim gibi şeyleri aklınızdan çıkarın çünkü size yardım edecek minik bir melek taşıyorsunuz :) Allah'ın varlığının ve sizinle olduğunun en büyük ispatı :) Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Bende en son yılbaşını kutlayıp 1 2 gün daha girip yazma fırsatı bulabilmiştim ki ne olduysa ondan sonra oldu. 0 günden sonraki 2 hafta günde sadece 3 4 saatlik bölük pörçük uykular ve bebeğimin ağlama krizleriyle geçti. 0 sırada yaşadığım atakları tarif bile edemiyorum. Çarpıntı, baş dönmesi, sinir, kaygılar, korkular, ağlamalar, bebeğimin bir türlü geçmeyen gazı ve huysuzluğuu off offff daha neler nelerrrrr... Çıldırdım çıldırıcam, aklımı kaybedicem diye dolanır olmuştum Allah korudu çok şükür. 0 kadar yorgun ve bitiğim ki.. Kalbim kulaklarımda atıyo sanki. Bir de kayınvalidemin kızkardeşi rahatsızlandı, durumu ciddi ve birkaç kişi daha var çevremde rahatsız olan. Bu durumdayken bunları duydukça tahmin edeceğiniz üzerine devamlı kendimde belirtiler arıyorum :(( kendimi frenleyecekken aklıma gelen abuk subuk bir düşünce herşeyi sil baştan düşündürüyo. Sanki bi an kötüleşiyorumda kalbim yavaşlıyo gibi, atışını duyamıyo gibi, hiçbişeye tahammül edemicek gibi.. Şükrediyorum hep ama diğer normal insanlar gibi olumlu düşünebilmek istiyorum artık :(

Heran atagi beklemekle geciyo:( acaba gelcek mi ya gelirse ya gecmezse bu hamilelik nasi bitecek zaman gecmiyo sanki ilaca devam etmekte ayri bi stres bebegime bise oldu mu nasil diye dusunmek bitiriyor:(

bende çok mutsuz kabızlı gazlı bişi oldum uyuyamıorum maf oldum .. namazda biraz rahatlıorum ama o kötü hal düşüo içime gene :14:

bu kötü düşünceler vesvesedir.
vesvesede kurtulmanız için günde 170 kez Ya Kuddüs çekin
emin olun azalarak bitecektir.:34:
Allah verdiği her derdin çaresini de vermiş:16:

Heran atagi beklemekle geciyo:( acaba gelcek mi ya gelirse ya gecmezse bu hamilelik nasi bitecek zaman gecmiyo sanki ilaca devam etmekte ayri bi stres bebegime bise oldu mu nasil diye dusunmek bitiriyor:(
Ne kadar zor olduğunu biliyorum canım ama kendini başka şeylerle meşgul etmelisin, burada konuşmak ve yalnız kalmadan kendimce bişeyler yapmak beni rahatlatırdı en azından. benim hamileliğim çok stresliydi üstelik. hormonal değişimler sadece panik atağı tetiklemiyo çevrenle arandaki ilişkiyede darbe vuruyo malesef. ben eşimle çok tartışırdım, olur olmaz şeylere saatlerce ağlardım vs.. sonrada oturup bebeğimi üzdüm, acaba iyi mi diye karnımı sallardım hareket etsede iyi oldugunu bilsem diye..

Ne kadar zor olduğunu biliyorum canım ama kendini başka şeylerle meşgul etmelisin, burada konuşmak ve yalnız kalmadan kendimce bişeyler yapmak beni rahatlatırdı en azından. benim hamileliğim çok stresliydi üstelik. hormonal değişimler sadece panik atağı tetiklemiyo çevrenle arandaki ilişkiyede darbe vuruyo malesef. ben eşimle çok tartışırdım, olur olmaz şeylere saatlerce ağlardım vs.. sonrada oturup bebeğimi üzdüm, acaba iyi mi diye karnımı sallardım hareket etsede iyi oldugunu bilsem diye..

Panik atak hamilelik depresyonu troit hepsi var:( ilaci hic birakamadim ve bebegim nasil iyi mi diye dusunmekten yataktan kalkamiyorum:(

Aslında hc biseym yok bi takntım biseym sadece byle icimebi mutsuzluk bi huzursuzluk griyo sanki bisey olucakmıs gbi cok düsününce panik tabikide doktorum bugün cok az dozda kullanabilirsn ilaç dedi

Selam kızlar.. Birçok kişinin panik atağı nüksetmiş yine :( Bu arada hamile iken bende çok zorlanıcağımı düşünüp nasıl atlatıcam der dururdum ama Allah büyük dayanma gücünü öyle yada böyle veriyo inanın. En başta bu şekilde nasıl 9 ay sabrederim gibi şeyleri aklınızdan çıkarın çünkü size yardım edecek minik bir melek taşıyorsunuz :) Allah'ın varlığının ve sizinle olduğunun en büyük ispatı :) Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Bende en son yılbaşını kutlayıp 1 2 gün daha girip yazma fırsatı bulabilmiştim ki ne olduysa ondan sonra oldu. 0 günden sonraki 2 hafta günde sadece 3 4 saatlik bölük pörçük uykular ve bebeğimin ağlama krizleriyle geçti. 0 sırada yaşadığım atakları tarif bile edemiyorum. Çarpıntı, baş dönmesi, sinir, kaygılar, korkular, ağlamalar, bebeğimin bir türlü geçmeyen gazı ve huysuzluğuu off offff daha neler nelerrrrr... Çıldırdım çıldırıcam, aklımı kaybedicem diye dolanır olmuştum Allah korudu çok şükür. 0 kadar yorgun ve bitiğim ki.. Kalbim kulaklarımda atıyo sanki. Bir de kayınvalidemin kızkardeşi rahatsızlandı, durumu ciddi ve birkaç kişi daha var çevremde rahatsız olan. Bu durumdayken bunları duydukça tahmin edeceğiniz üzerine devamlı kendimde belirtiler arıyorum :(( kendimi frenleyecekken aklıma gelen abuk subuk bir düşünce herşeyi sil baştan düşündürüyo. Sanki bi an kötüleşiyorumda kalbim yavaşlıyo gibi, atışını duyamıyo gibi, hiçbişeye tahammül edemicek gibi.. Şükrediyorum hep ama diğer normal insanlar gibi olumlu düşünebilmek istiyorum artık :(

Canım panik atakla ilaçsız hamileliği nasıl atlattın karnın büyüyünce nefes darlıklarıyla hastanelere nasıl koşmadın? Nolur bizebunlRdan ahsedip biraz umut ol. Ben senin gibi güçl olp bugünleri atlatabilsem bir daha panikmiş atakmış bir daha düşünme hiçbirşf bei yıdıramazmı gibi geliyor

Aslında hc biseym yok bi takntım biseym sadece byle icimebi mutsuzluk bi huzursuzluk griyo sanki bisey olucakmıs gbi cok düsününce panik tabikide doktorum bugün cok az dozda kullanabilirsn ilaç dedi

Canım takıntın spesifik bir korkun yoksa nefes teknikleri ile panik durmunu azaltabilşrsin belki? Doktorun verdi mi?

doğal olarak panik yapıyoruz acaba herşey yolundamı,bebiş içerde nasıl,sağlıklı beslenebiliyormu ve hatta benim doğumuma 2 buçuk ay gibi bir zaman kaldı acaba doğumda sorun olucakmı düşünceleri panik atağı tetikledi psikolojikmen rahatlamamız şart ama annelik iç güdüsü hep düşünmekle geçiyor .D:1::1::1::1::1::1:

doğal olarak panik yapıyoruz acaba herşey yolundamı,bebiş içerde nasıl,sağlıklı beslenebiliyormu ve hatta benim doğumuma 2 buçuk ay gibi bir zaman kaldı acaba doğumda sorun olucakmı düşünceleri panik atağı tetikledi psikolojikmen rahatlamamız şart ama annelik iç güdüsü hep düşünmekle geçiyor .D:1::1::1::1::1::1:

Arkadaşım nası nefees almak güçleşio:18:çok mu kötü? Ayyy çok korkuyorum:26: tam uyuyacaktım uykum kaçtı bak

Cok haklısın aslında ılçla gecıcegnı bılyoruz bunların ama bebeklerımz oldugu icın elımiz kolumuz bglı kalıo bosuna dememisler cennet anaların ayaklarının altındadır die bi cocuk dnyaya getirmek kolay dgl bence allahma snsuz sükürler olsun bna bizlere evlat vrdi zor panik atak ve okb olmak ama allah yar ve yardımcımız olsun

bu konuyu ricam üzerine ben actırmıstım simdi yazdıklarımı gorunce sasırdım ne kadar da kötüymüşüm kızım şimdi 3 yasına giricek doğumumu da epidural sezeryan yaptım

Beray merhaba, eski yazılarını okudum özelden henüz mesaj atamıyorum şuan hamileyim ve yaşadıklarımız aynı. Sana bi kaç konuda danışmam gerekenler var bu mesajımı görürsen ve bana cvp yazarsan çok memnun olum

Kızlar meraba nerdeyse 2 haftadır giremiyorum
Yeni arkadaşlar katılmış hoş geldiniz. Yazılarınızı okudum
Hemen hemen herkez aynı rahatsızlığın halkasında
Farklı kabuslarla yaşıyo ben 2 hamileliğimde böyle geçirdim
Korkunç günler yaşadım hamd olsun şimdi daha
Iyiyim sizinkide geçiçek Allah'ın iZniyle inşallah
Hamilelikteki hormonlarda çok etken nüksetmesinde inanın
Zamanla hafifliyo geçmiş sayfalarımdaki yazdıklarımı okursanız ne kadar çaresizlikler
Hissettiğimi anlarsınız 9 ayımı bu sayfada paylaştım kızlarla hep destek olduk
BirbirimiZe sizinde geçiçek önce Allah'ın sonra paylaşarak
Hafifliceksiniz Allah'ın iZniyle inşallah Doktor lar bu işin en önemli
Parçası tabiki her zaman yardımcı olmaya
Hazırım kızlar en azından kendi tecrübelerini paylaşabilirim

Back