• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Herkeze iyi akşamlar kızlar ne zamandır giremiyorum fırsat bulamıyorum. Iki çocuk arasında çok zorlanıyorum. Yazdıklarınızı okuyorum ah ah hamileliğini ilk günleri geldi aklıma kabus günler sürekli iğrenç anksiyete hali niye böyle söylüyorum kızlar beklenen gün geçtikçe çekilen çile mübarek geliyo insana sonra bir bakıyosunuzki hafiflemişsiniz. Çünkü hafifliyo geçiyo tabi bizler bununla yaşamayı öğreniyoruz. Geçicek Allah'ın izniyle inşallah. Bende sütüm yetiyormu diye stresdeyim. Dr mamaya başla dedi takviye ama almıyo saatlerce uğraşıyorum bir yandsnds emziriyorum doymuyor tabi süt artırmak için uğraşıyorum derken kafayı sıyırıyorum. Malum çok normal değilim zaten:)

Anne gogsune takilan aparat varmis hem mamayi iciyor ayni anda hem anneyi emiyor, bi arastirin isterseniz, ben cok gec ogrendim ne yazikki, bilsem daha once alirdim:(

Kızlarr selamlarrr...
Yeni yılınız kutlu olsun, hepimiz için hayırlı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl olsun inşallah :)

sağolasın tüm yardımların için. boş yere evhamlanıyorum ama kendimi inandıramıyorum o an :(
bebeğim doğduğundan beri yastık kullanıyoruz reflü sorunumuz var sütler ağzına geliyo ıkınsa bile.. kolik cd.leri, ninniler, pembe ve beyaz gürültü, fön makinesi, elektrik süpürgesi ve daha neler neler dinlettik ama faydası yok. şuan sadece pembe gürültü ile duruyo biraz, sonrasında yine ağlamalar.. kucakta gezersek biraz rahatlıyo. 3 aydan sonra rahatlat diyolar ya bekliyorum bende.. 24ünde 3 aylık olcaz allahın izniyle..

bende halen var canım :( hele ki bebeğimin ağlayıpta susmadığı sırada basım dönüyo beynim sıkısıyo resmen. hiç halim kalmıyo. senin iki tane bi de ne kadar zordur ya, Allah yardımcımız olsun.

beni ancak bu kadar iyi anlatabilirdin. Kalbim resmen ritim değiştiriyo o kuut sesiyle. ya daha yavaş ya daha hızlı. Haberleri izleyemiyorum, bişey yapmayı planladığımda ya o zamana kadar kötü bişey olursa diye pat aklıma geliyo, kanser kalp krizi düşünceleri beynimi kemiriyo.. diş problemim var gece kanıyo ve kan boğazımdan mı geliyo diye ağzım kuruyana kadar tükürüğümü kontrol ediyorum. Kötü bir olay konuşulduğunda aklıma hemen kalbime gidiyo, atışını kontrol ediyorum, dediğin gibi derin nefesler ve oradan kaçma isteği :( Anlayacağın bende de daha neler nelerrr var, baskasına anlatsam gülerler :)

Amin. Sana da mutlu ve sağlıklı yıllar olsun İnşallah.

Pembe ve beyaz gürültüyü ilk defa duydum. İlginçmiş :) Bebek büyüyüp hareketlendikçe, kendi başına hareket ettikçe daha rahat gaz çıkarıyor ve kusması azalıyor. Yastığı bebeğin başının altına mı koyuyorsun? Doktorlar pek önermiyor da.

Anne gogsune takilan aparat varmis hem mamayi iciyor ayni anda hem anneyi emiyor, bi arastirin isterseniz, ben cok gec ogrendim ne yazikki, bilsem daha once alirdim:(

Bir yerde şöyle bir fotoğraf görmüştüm. Serum torbası ve ucundan çıkan ince hortumu düşünün. Annenin boynuna asılı, torbanın içinde anne sütü var. Hortumun ucu, annenin göğüs ucuna bantlı. Bebek annesini emerken ordaki sütü de çekiyor. Bu tabi annesini emmeyen bebekler için. O torbanın içine mama da konulabilir.

Herkeze iyi akşamlar kızlar ne zamandır giremiyorum fırsat bulamıyorum. Iki çocuk arasında çok zorlanıyorum. Yazdıklarınızı okuyorum ah ah hamileliğini ilk günleri geldi aklıma kabus günler sürekli iğrenç anksiyete hali niye böyle söylüyorum kızlar beklenen gün geçtikçe çekilen çile mübarek geliyo insana sonra bir bakıyosunuzki hafiflemişsiniz. Çünkü hafifliyo geçiyo tabi bizler bununla yaşamayı öğreniyoruz. Geçicek Allah'ın izniyle inşallah. Bende sütüm yetiyormu diye stresdeyim. Dr mamaya başla dedi takviye ama almıyo saatlerce uğraşıyorum bir yandsnds emziriyorum doymuyor tabi süt artırmak için uğraşıyorum derken kafayı sıyırıyorum. Malum çok normal değilim zaten:)

Sen bizden daha deneyimlisin. Stres anne sütünü etkiler biliyorsun. Reklamlarda Lactamil diye bi ürün var süt arttırıcı. Bi denesen? Rezene, komposto iç bol bol. Benim kızım da devam sütü içmedi. Biraz Arı mama yedirebildim sadece. Sütten mamaya geçiş zor oluyor gerçekten. Allah yardımcın olsun.

İyi seneler yol arkadaslarimmm:)nigar sevim fuja panikli yasemin ismini.unuttuklarim hic tanismadiklarim..bebek bekleyenler bebekleri kucaklarinda olanlar saglikli huzurlu bereketli panikten uzak seneler.diliyorumm:)

İyi seneler yol arkadaslarimmm:)nigar sevim fuja panikli yasemin ismini.unuttuklarim hic tanismadiklarim..bebek bekleyenler bebekleri kucaklarinda olanlar saglikli huzurlu bereketli panikten uzak seneler.diliyorumm:)

saolasın canım benım inş panıksız gecer

Bu anlattigim neki, yuhh artik derler diye hepsini yazmiyorum bazen.
Mesela gargara yapmaya korkuyorum ya lavaboya kan gelirse diye, disim kanasa bile ya dis degilse diye cildiriyorum, o an pa da basliyor.
Bu anksiyete oyle biseyki sebebini bilsen bile , yani kolumuzu zorlasak agrisa ya kalp se diye kafayi yediriyo, e sebebini biliyorum kolumu zorladim ama yok ikna olamiyorum.
Vucuduma kolay kolay dokunamiyorum, ya bi kitle gelirse elime diye, daha neler yaa...
Anksiyetem tavan yapinca esim ise giderken bile aglayasim geliyo
Ben esime mecburen soyluyorum, zaten yuz ifademden anliyor, bide soylemezsem heralde dahada kafayi yerim. Oda alisti napsin. Zaten kimin benim icin ne dusunecegini o zamanlar umursamiyorum.
Bogazin icin korkma cunku ben onuda yasadim, sinirlerimiz gerilince bogazimiz sisiyor, cene altlarindada dolgunluk hissi oluyor, troid de gerci depresyon ve sinirlilik yapabilir, ama troid bildigim kadariyla baska belirtilerde veriyor, icini rahat tut, gerci dedimya sebebini bilsek bile ikna olamiyoruz.
Birde sana tavsiyem hastalik belirtileri falan okuma, seni bilmemde ben daha okurken manyaklasiyorum. Hehh bu var iste bende diye tepeden tirnaga karincalaniyorum, uyusuyorum, yaniyorum, midem tutuyo, titriyorum vs.
Birde cok gerildigimde göz kapaklarimda agirlik hissi ve bulanik gorme gibi seyler oluyor.
Melisa cayi iyi geliyor tabi emzirirken kullanilirmi bi arastir istersen.
Sinirleri guclendirici yiceklerde iyi geliyor tavsiye ederim; siyah cekirdekli kuru uzum, zeytin cekirdegi, nar, ceviz, findik, badem. Bide yag ve protein beyin icin onemli heleki emzirirken. Et, yumurta, sut, yogurt ihmal etme. Benim bide kansizligim oldu, b12 imde dustu yazin neler cektim b12 sinirleri koruyormus dusunce anksiyeteyi de tetikledi
Biraz uzun oldu kusura bakma hakkini helal et
Allah yardimcimiz olsun

melisa ve papatya çorum canm anlattıklarnn tamamını bırebır yasıyorum canm napıcaz 6 ay emzırebılsem barı ılaca baslarım netten arastrym a buda bende var buda deyıp baSLIYOM DINLEMEYE boıynum agrıyoya bişeyler arıyom boynumda nettn arstrym kendımı orada yazan bı hastık varmıs gıbı hıssedym kendımı kanser hastası gıbı hıssedym ılla kötu dşünym bebegıme kıızıma bakıp sankı buyuduklerını göremıcem gıbı gelıyo gercı dogurana kadarda doguramıcm dogumda ölücem bebegımı göremıcem dıyoduım cok sukur bıde norml dogum yaptım 8cm kadar evde cektm düşün rabbım yardıme edıyo kışın daha fazla oluym ben ya evde ömrümüzn sonuna kadar böyle mı yasıcz

arkadaşlar yardımınıza ,desteğinize, cesaret vermenize cok ihtiyacım var... 4haftalık hamileyim ve anksiyete hastasıyım ilaç kullanıyorum.günde 150mg efexsor içiyordum hamile olduğumu öğrenince 75 e düşürdüm :( zor durumdayım ataklar geldiğinde kullanmam için ativan var ve dün dayanamadım ve yarım ativan içtim :((((((( ben neyapıcam arkadaşlar

arkadaşlar yardımınıza ,desteğinize, cesaret vermenize cok ihtiyacım var... 4haftalık hamileyim ve anksiyete hastasıyım ilaç kullanıyorum.günde 150mg efexsor içiyordum hamile olduğumu öğrenince 75 e düşürdüm :( zor durumdayım ataklar geldiğinde kullanmam için ativan var ve dün dayanamadım ve yarım ativan içtim :((((((( ben neyapıcam arkadaşlar

Hayırlı olsun hamileliğin. Burada 6 veya 8. haftada efexsor'e başlayıp, kendini iyi hissedip, kendi isteğiyle ilaç dozunu azaltan ve sağlıklı bir bebek dünyaya getiren bir arkadaşımız var. İnşallah sen de gün geçtikçe kendini iyi hissedersin. Bazı hamilelikler panik atak ve anksiyeteye iyi geliyor. Belki sen de onlardan birisindir. Mümkünse oyalanacak bir şeyler bul. Komşuya filan git. Yat uyu. Örgü ör. Kafanı dağıtacak uğraşlar edin. Yalnız kalıp fazla düşünmek seni yorar ve bir işe yaramaz. :) İnşallah güzel bir hamilelik yaşarsın.

Sana da iyi seneler.

Sağlıklı, huzurlu, paniksiz bir yıl, bir ömür dilerim sana ve hepinize. :)

Hayırlı olsun hamileliğin. Burada 6 veya 8. haftada efexsor'e başlayıp, kendini iyi hissedip, kendi isteğiyle ilaç dozunu azaltan ve sağlıklı bir bebek dünyaya getiren bir arkadaşımız var. İnşallah sen de gün geçtikçe kendini iyi hissedersin. Bazı hamilelikler panik atak ve anksiyeteye iyi geliyor. Belki sen de onlardan birisindir. Mümkünse oyalanacak bir şeyler bul. Komşuya filan git. Yat uyu. Örgü ör. Kafanı dağıtacak uğraşlar edin. Yalnız kalıp fazla düşünmek seni yorar ve bir işe yaramaz. :) İnşallah güzel bir hamilelik yaşarsın.

Yardimci oldugun icin cok tesekkur ederim, ogretmenim okulda dha da kotu oluyorum :( neyapacagimi bilmiyorum

Meraba nigar
Bu arada sana kolay gelsin diyorum öncelikle
Çok zor evreler kızının sürekli takip istiyo:))
Sağlıklı olsunlarda bunlar gelir geçer.
Anne sütü için yazdıklarından yaptıklarımda var ama
Yetmiyor sanırım. Ama dediğin gibi stresde etken. Yanlız şunu
Farkettim biraz boşluk hissedince benim paniklerde hortlamaya başlıyo.
Allah dağına göre kar verir demişler ya çok doğru koşturmacam olmasa daha kötü olurum

Meraba yasemin yazdıkların için sağol canım. Bu
Bahsettiğin aparat tam benlik nerde bulabilirim bilgin varmı

Canım benim sanada herkeze sağlıklı huzurlu
Bebekli yıllar diliyorum ve isteyen herkeze
Nasılsın iyimisin. Dr izin vermiş hamile kalmana sen
Ne düşünüyosun :) Rabbim inşallah en tez hayırlı bir zamanda nasip
Eder inşallah

Dis sorunum var korkudan dr a gidemiyorum ama dis kalbe zararmis ya bide ondan korkuyorum, bu nasil bi kisir döngüdür icinden cikamiyoruz.
Ben artik astim kendimi gülselerde umursamiyorum. 17 yil bana cok sey katdi heralde:-)

Bebeklerin gazi neden kendiliginden geciyor cunku hareketlenmeye basladikca gazi rahat atiyorlar. O yuzden o hareketleri ona anne baba yaptirirsa kuzun rahatlar.
Benim oglum asiri gazliydi cok agliyordu ve uykusunda bile kuzucugum ikinir kivranirdi. İki aylikken fizik dr una gitmistik. Sabah oglen aksam btun eklemleri 10 ar kere calistirin dedi, inanirmisiniz bicak gibi kesildi. Yavrucugum rahatladi, biz neyse yavrumun eziyetine agliyordum. Tabi her bebek ayni olmayabilir ama tavsiye ederim zarar gelmez.

Benim konusmama gerek bile kalmıyo sen konustukca, birebir aynı seyler :)
Bebiş için masajlar, egzersizler, gaz giderici bitkisel çaylar ve damlalar kullandık ama tık demedi. suan biogaia adında prebiyotik bakteri içeren bi damla kullanıyoruz. çok şükür rahatladık biraz.
Amin. Sana da mutlu ve sağlıklı yıllar olsun İnşallah.

Pembe ve beyaz gürültüyü ilk defa duydum. İlginçmiş :) Bebek büyüyüp hareketlendikçe, kendi başına hareket ettikçe daha rahat gaz çıkarıyor ve kusması azalıyor. Yastığı bebeğin başının altına mı koyuyorsun? Doktorlar pek önermiyor da.
bende tesadüfen duydum kolik bebekler icin müzik ararken :) yastıgı bebeğin basının altına koyuyorum dr.muzun önerisi ile. normalda eğim veriyodum ama suan bu sekilde kullanıyorum. en fazla 2 parmak kalınlığında yastıgımız.

Meraba yasemin yazdıkların için sağol canım. Bu
Bahsettiğin aparat tam benlik nerde bulabilirim bilgin varmı
canım merhaba. aynı seyi bende yasıyorum ve aratırırken buldum bu ürünü. Medela SNS diye geciyo. Netten sipariş vermek için çok uğraştım ama bulamadım. Arkadaşlardan birisi medikallerde biberona takılıp aynı işlevi gören ince serumların oldugunu söyledi. simdi eczacımıza söyledim, merkezden getiricekler büyük ihtimalle. bu ürünü bulamazsan medikalden o serumuda alabilirsin.

canım merhaba. aynı seyi bende yasıyorum ve aratırırken buldum bu ürünü. Medela SNS diye geciyo. Netten sipariş vermek için çok uğraştım ama bulamadım. Arkadaşlardan birisi medikallerde biberona takılıp aynı işlevi gören ince serumların oldugunu söyledi. simdi eczacımıza söyledim, merkezden getiricekler büyük ihtimalle. bu ürünü bulamazsan medikalden o serumuda alabilirsin.

Medela

sitenin kendi içinde sipariş vermek için bölümü var. Bir de ben de Medela süt pompası kullanmıştım. Sümer a.ş. adında bi firma tedarik ediyor. Telefon ettik, adrese getirdiler. İstanbuldaysanız bi araştırın derim. Hatta İstanbul dışındaysanız da arayıp sorun.

Canım benim sanada herkeze sağlıklı huzurlu
Bebekli yıllar diliyorum ve isteyen herkeze
Nasılsın iyimisin. Dr izin vermiş hamile kalmana sen
Ne düşünüyosun :) Rabbim inşallah en tez hayırlı bir zamanda nasip
Eder inşallah

saolasın canım benim..istiyorum bende artık:)gittim kadın doğumcuya tahlil ultrason falan tetkikler yapıldı bide elevit verdi..artık takdir:)

hamılelıgın hayırlı olsun canm ben 7 senedr bu hastalıgı yasıyorum ılac ta kullandm zaman zaman hamıle kaldgımı ögrendgm gıbı ataklarm basladı kı ısteyerk hamıle kaldm ve ılacsz hamılelık gecırdm ve cok korkmama ragmen norml dogum yaptm hep olumlu düşünmeye calıs gecıcek btecek de panık geldgnde baska seyler dusunmeye calıs ve papatya cayı içebılrsn ben normalde melısada içiydm ama hamılelıkte zarrlı atak geldıgınde burnundan nefes al tut yavas yavas agzından ver ve ben ıkı elımı agzıma sıkıstırıyom elımın içine nefesalıp verym oda ıyı gelıyo ben yasadklarmı anlatym burda zaman zamn suan 3 aylık bebegım ılac kullanamym öyle gecıstrmeye calısıym yalnız kalmamaya calısym evdeysem iş yapıym kafamı dagıtmaya calısym

Back