Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Öncelikle, Allah size ve bebeğinize sağlık versin. İnşallah hiç bir zaman hiç bir sağlık sorunuyla karşılaşmazsınız.

İlaçsız sütün zehirdir lafını ben de okudum, internette bir çok doktorun aynı şeyi yazdığına da şahit oldum. Stres, en kuvvetli zehirden bile zararlı olabilir. Kastettikleri bu haliyle.

İki gündür yazdıklarınız yüzünden kriz üstüne kriz geçiriyorum. Kendime zarar vermeyi bile düşündüm. Eşim akşam diyor ki "noldu sana?"

Bu yazdıklarınızı burdaki çoğu kişi biliyor. Ben de biliyorum. Hatta fazlasnı da biliyorum. Her ilaç kullananın çocuğunda sorun olmadığı gibi, her ilaçsız hamilelik yaşayanın da bebeğinin sağlıklı olacağının garantisi yok maalesef. Hepimiz potansiyel hastalarız sonuçta.

34 yaşımdayım. 14 yaşımdan bu yana uğraşıyorum panik atakla. Geçen Kasım ayında 32 haftalık doğum yaptım. Kızım 28 gün kuvözde kaaldı. Ellerinin üstünde o kadar çok iğne izi var ki! Derisi parçalanmış. Her gördüğümde vicdan azabı yaşıyorum. Belki de sebep olduğum şeylerin acısını çekiyorum. Kızıma her baktığımda bir bedel ödüyorum. Eziliyorum. Bunu tam olarak anlatmam mümkün değil. İlaç kullandığım için mi böyle oldu? Bilmiyorum. Doktorlar da bişey demedi zaten. Sizin burda kafamıza kaktığınız ve eminim iyi niyetle yaptığınız uyarıları ben zaten 9 aydır görerek yaşıyorum.

Kendi adıma konuşmalıyım ki, bu siteyi hamilelikte ilaç kullanımı ile ilgili bilgi ararken buldum. Eminim bir çok üye de aynı şekilde bulmuştur. Yani keyfe keder burda değiliz. İlaç kullanmamak için çok direndik. Bunu bir çok kişi içi söyleyebilirim çünkü yazmaya başladıklarından bu yana buradaydım. Zaten buraya ilk gelen, önce bebeğini aldırmak istiyor, çünkü ilaçsız yaşayamıyorlar. Biz de onlara sabretmelerini, önce terapiyi denemelerini öneriyoruz. Son çare ilaç alıyorlar. Sizin örneklerinize bakacak olursak, onlara ilaç kullanmak yerine sabretmelerini, sabredemiyorlarsa bebeği aldırmalarını ya da hiç doğurmamaları gerektiğini söylemeliydik. Çünkü potansiyel olarak bebeğin problemli olma olasılığı var. Bu bağlamda anne olmamalıyız galiba? Çünkü ilaçsız duramıyoruz. Bu başlıkya mıydı bilmiyorum. Manik-depresif bir bayan 9 ay boyunca ilaç kullanarak doğum yapıp, bebeğinin fotoğraflarını koymuştu siteye. Açıkçası bana çok moral olmuştu bu durum.

Eğer hamileyken doktora gidip ilaç isteyebiliyorsanız, ya da doktorun dediklerini anlayıp uygulayabiliyorsanız, benim için gerçekten sağlıklı birisiniz demektir. Çünkü benim o kadarını yapacak bile kudretim yoktu Yatalak ve ölmeyi bekleyen biri gibiydim....

Nasıl ki siz bize konu hakkında bilgi vermek için poponuzu yırtıyorsanız, emin olun biz de keyfimizden popomuzla ceviz kırdığımız için, rahatımızı düşündüğümüz için ilaç kullanıyor değiliz.

Ofelya Cabral ve aynı tarz tedavi yöntemiyle çalışan doktorlara gelince; panik atak, hormon salınım düzeninin bozulması yüzünden ortaya çıkar. Eğer öyle olmasaydı, beni önce tomografiye gönderip hipofiz bezime bakmazlardı. Hal böyleyken, sadece vücudumun belirtli bölümlerine elimle dokunarak, belli sözleri tekrarlayarak, cd izleyip kitap okuyarak panik atağın tedavi edileceğine inanmıyorum. Anksiyete belki. Ama panik atak tedavi edilemez, çünkü bunların hiç biri benim hormonlarımın düzenli salgılanmasını sağlamaz. Olsa olsa panik atakla başa çıkmayı, belirileri hafifletmeyi öğretir.

Bir de yazdıklarınıza bakılırsa hamilelikte ve emzirme dçneminde ilaç öneren doktorları meslekten men edilmeli.

Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki hamilelik ve emzirme döneminde ilaç kullanımı iyidir demiyorum. Yazdıklarımdan bu anlaşılmasın lütfen.

Tek soyleyebilecegim sana kesinlikle katiliyorum
Kendine zarar vermek ne demek boyle olmayi sen istemedin
Bi kizin var ve sana ihtiyaci var
Kimse bu durumu yasamadan anlayamaz hepimiz pa olsakta anksiyete bozuklugumuz olsada siddeti farkli
O yuzden sen kendine bak kim neresini yirtiyorsa yirtsin biz destek icin variz köstek icin degil
Bizde isterdik bebeklerimize ilacsiz kavusmak beslemek ama kader diye bisey de var dimi canim???

Kadere inanmasak, üstesinden gelebilir miydik Sevim?

evet canım bazen çok azalıyor bitiyor gibi sonra tekrarr başlıyorr doğumdan sonraaa geçiyor demiii bu şeyyy

yawwwwwww arkadaşşş bunları kim çıkarıyorrr burayaaa insanlarınn morelini bozmayınnn arkadaşlarrrrrrrrrrrr 9 ay sabretti,m kulanmadımm demekki dayanabildim çok zor geçirsemdeee benden daha beter olanlarıdaaa ilaç kulandı demkkiii onlarda istemez sonuçta ilaç kullanmayııı hamileik boyunca demmki insanlar çok acı çekti napsınlarr gelip burayaaa böyle yorumlar yapmayın lütfen kimse istemezzz sonuçta kulanmak ben 9 ay kulanmadım 36 cı haftadayım ama çokta çektim benden daha çok çekenler dayanamadı demkkii onları çok iyi anlıyorummm yaşıyn bilirr ve doğumdaqn sonraaa kulanmayı düşünüorum çocuğumu mutluu büyütmek istiorumm yorumunuz yüzündennn b en bileee endişelendimmm böle şeyler yazıp insanları üzmeyin onlar zaten neyin ne olduğunu biliyorlar ve hepsi ALLAHA EMANETTTT......
İnanmasam ne olurdu bilemiyorum ben kendimi oyle teselli etmeye calisiyorum

Ben emzirme döneminde kullanmayı düşünüyorumm arkadaşlar ama yukarıdaki şahıs yüzündenn vazgeçtim ve tümm hayallerim yıkıldı diyebilirim zaten zar zor dayanıyorum şurda 3 haftam kalmış doğumaa sağolsunnn bebeğede bakamam ben yaaa napim ben ya nere gidem ne yapammm öldüm bittim ben ozamnn muaf oldumm....

Korkma. Belki doğumdan sonra iyi hissedersin ilaca gerek kalmaz. Terapi yeterli olur belki. Dur bakalım Allah kerim...

Eeee doğumdan sonrada kulandınmı ilaççç emzirme dönemindedemi zararlı

Ben sanki önceden böle değildimm diorum hamileliktee dahamı çok psikolojim bozulduu daha kötüleştim yaa hiç geçmicek gibi sankii.....öle geliyorr

Ben de hamilelikte çok kötüleştim. Doğumdan sonra geçiyor yavaş yavaş Allah'ın izniyle. Çünkü hormon dengen değişip eski haline dönüyor. Az kalmış senin de. Gör bak doğumdan sonra toparlycaksın İnşallah.

Hamilelikte yaşadığın sıkıntılar 100 de kaça düşüyor diyebilirsin....

yani doğumdan sonra zaten bi hafiflik hissediyosun. Şu an mesela yüzde 60-70 daha iyiyim çok şükür. uyuyabilirsem daha iyi oluyorum :) İlaçlarımı tam kullanamadığım için yüzde yüz yazmadım.facebook kullanmıyorum.Eşimin adresinden bakıyorum sadece.

neden ilaçlarını tam kullanmıosunn......

hiç geçmicek gibi geliyor bu sıkıntılarr hep böle olucakmışım gibiii bir kısır döngü mevcut bendeeeee saçma düşünceler vb....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…