Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Hayır kulanmadım ve doktordan yeni geldim 37 haftalık hamileyimm.. Ama kulanan arkadaşlar da keyiflerinden kulanmıyor.. Demekkii dayanamıyacak hale gelmişler çünkü kimileriiii daha ağır geçiriyor bu kademe kademe herkezin aynı olmuyor sonuçtaa.. Tamam sende kendince haklısın bendee sonuçta ne için kulanmadım çırpındım çocuğum içinnn ama benimki demekki kulananlara göree daha hfifmişş diyorumm başka birşey demiyorumm...

BENDE HERKES GİBİ TECRÜBELERİMİ YAZIYORUM, bende sizin yerinizde otururken bunları okuyup korkup ilaç kullanmadım , bu yazıyı da hayatın bir gerçeği olduğu için ve tecrübemle ilgili oldugu için size yazdım, bir yazıdan cıkan sonucun herkeste farklı etkiler yaratması sözkonusudur zaten. Kimi okur korkar ilaç kullanmaz kimi kullanır bırakır kimi de burda muhalefetini bulup kullandıgı için içini ferahlatır bu beni ilgilendirmez. Bakın ben hamilelik sonrası 4 ay dayandım bende ilaca başladım keşke ofelya ile daha erken tanıssaymısım diyorum gerçekten. Ben bebeişime sadece 4 ay süt verebildim bu yüzden kızım 1,5 yaşında ve 10 kilo hiç yemek yemiyor ve su anda hasta. keske daha cok emzirebilseydim diyorum bende üzülüyorum, sonradan üzülmemek için bazı tavsiyeleri dinlemek ve korkmak iyidir bence.
İlaç bu işin en son çözümü, kullanan bir arkadaşa eminim desem ki psikologa gittin mi YOK, desemki nero bio feedback yaptın mı YOK desemki hipnoz denedin mi YOK, EMU,EFT,TMT, NLP gibi şeyleri biliyormusun YOK, arkadaşlarınla annenle babanla derytelşiyor musun destek istiyor musun YOK eşinden destek istedin mi bu konuda ilaç kullanmamak için ne yaptın eee hiçbişey YOK, eeee sen ilaçtan başka ne biliyorsun o zaman ? hem en kolayını sec hem yandaş bul rahatlamaya calıs hem kötü örnek ol hemde bana yüz tane laf söyle, bu sizi rahatlatıyorsa söyleyin kzılar yazın hem kendimiz sucluyuz yazın hem haklısın diyerek yerden yere vurun beni.
ben kimseyi bireysel olarak suclamıyorum tanımıyorum kimseyi yapamam kim ne kadar ugrasmıs bilemem, ben sadece görüşümü yazıyorum sonuna kadar da savunurum, herkes yazdıkça banada söz hakkı düşüyor malesef. Şu anda kızımınm yemek problemi için bu forumdayım ama siz yazdıkça bana da yazmak düşüyor malesef. Bunu bile kızımı emzirememe baglıyorum buda ilacın sonucu olduguna inanıyorum bu bile benim kendi düşüncem. İster beğenin ister begenmeyin kızlar.

çok sevindimmm senin adına ve bebeğinin adına kızın çok şükür iyiymişş pekiiii ne kullanıosun şuann emzirme döneminde ve hayatın nasıll eskiye göree ?

Hamileliğime göre çok çok iyiyim efexor 37.5 kullanıyorum ama düzenli içmiyorum Çok teşekkür ederim mesajda yazmışsın burdan cevap yazmak istedim herkes okuyabilsin diye.

arkadaşım ne kadar hazırsınız B-K atmaya, ben kimsenin reklamını yapmıyorum, ben ofelya cabral ile iyileştim sizde yaprsınız deyip duruyorum çünkü bende 15 senelik panik ataklıydım, okumadan yorum yazma özelliğinide tebrik ediyorum gerçekten :) bi reklam amaçlı üyeliğim kalmamıştı o da oldu sayende, bak profilimi incele bakalım reklam amaçlı mı üye olmusum yoksa zaten forumda varolan biri miymişim? bebeğinde su anda sorun olamdıgı ilerde olmayacagı anlamına gelmez olmuyorsa da ne mutlu sana maşallah ama sen sadece bir örneksin. %1 bile değilsin lütfen birbirinizi ilaca teşvik etmeyin yazık vebalini almayın.

Arkadaşım ben moral vermek için burada değilim zaten, ayrıca nasıl dogru göstereceğimi de senden ögrenemem kusra bakma.
ben bu konuda tecrübemi ve düşüncemi paylaşıyorum ister begen ister begenme aşağılayıcı ve muhalefet yazılarınla ne bana ne de başkasına yardımcı olmuyorsun, dediğim gibi herkesin yazılarıma vereceği tepki farklı olur senin yazdıkların kötü olan senaryolar, ben tabiki vebalini alamam ama burdaki yazışmalarında daha çok " ilaç içen hamile annelerin birbirini destekleme, avutma platformu" olmadıgını düşünüyorum, haksız mıyım?

bakın kullanmak yada kullanmamak tercih meselesi ben illa kullanıyorum kullanıcam başka çaerim yok diyenin bogazına yapışamam onu ne ikna edebilirim de vazgecirmeye calısırım beni ilgilendirmez, ama kullansam mı acaba diye düşünen biri de bunları okuyup sizi cogunluk sanıp burdan destek alıyor, bu sorunun ilaçsız da tedavisi var , tek çare ilaç değil son çare ilaç. bende inanınki çok ağır geçirdim ve herkese tekrar ofelya ile bir deneyin diyorum iyilikten söylüyorum ama kimsenin ilaçsız olmak işine gelmiyor anladıgım kadarıyla ki bu kadar tepki aldım, hakkınızda hayırlısı. Bu başlık panik atak yaşayıp ilaç kullanan hamilelerin birbirine destek mekanı değil ilaçsız hamilelik gecirip bunu savunan biri de burda görüşlerini sonuna kadar yazabilir, ister okursunuz ister okumazsınız. ister okuduktan sonra sucluluk pişmanlık veya travma yasarsınız isterseniz de korkup ilacı keser veya başlamayansa hiç başlamazsınız herşey sizin tecrihiniz ama burası bir forum bende tecrübemi yazdım çünkü birileri bana soru sordu bende ondan burdayım,
bugün ben ne kadar patavatsız insan dolu olduguna sasırdım açıkcası, reklam amaçlı üyelik diyen mi çıkmadı, kendi bilgisiyle kalemiyle beni yemeye kalkan mı çıkmadı, kim salıyo bunlarııı deyip koyun veya başka hayvan yerine koyan mı çıkmadı, siz kendinizi ne sanıyorsunuz acaba :) ben sadece hafif tebessüm ediyorum, herhalde bende bu durumda olsam bu tepkiyi verirdim diye anlamaya calısıyorum, lütfen ilaç alsanız da mübahlaştırmayın, destek arayana destek olmayın, bundan 2 sene önce benden aynı forumda aynı konuda hem sakın ilaç alma diyenlerin hem de ilaç alanların birlikte konustugu bir grupla destek alaram hamilelik gecrdim. bugün yazmaktan yoruldum gerçekten lütfen anlayıştan incelikten bahseden insanlar azıcık da ilaç almayan birsi olarak aktardıgım tecrübemi ve bilinçlendirmek için attıgım yazıları da anlamaya calısın tek ricam bu, yoruldum çünkü, ister alın ister almayın ilacınızı çok da derdim değil -dürüstce söylemek gerekirse- ben paylaşım yaptım işine gelen yazılarını lehine kullanır işine gelmeyen kullanmaz :)) beni iyi veya kötü yorumlayarak banada söz hakkı verip yormayın buna hakkınız yok, fuja gibi anladım işime gelmeyecek okumadım diyecek kadar dürüst olun o zaman. bu da sizin tercihiniz, bende bugün sanki burası " ilaç alanların birbirini avutma" platformuymus da ben çıkıntılık yapıyormusum gibi hissettim, kusura bakmayın ama başlık bu değil. bende katılım yaptım begenen begenmeyenin gerçekten kendi sorunu kızlar.

Bi de ben haimleyken kullanmadım ama kızımı sadece 4 ay emzirebildim, sürekli eşime ben artık dayanamıyorum deyip aglıyordum, daha yemediğimden içmediğimden hayat küstüğümden ,evden çıkmadıgımdan, ilk günlerde kızımı sevmediğimden, bakamam diye hergün agladıgımdan, kimseyi görmek istemediğimden, hep sinirli oldugumdan, arabaya binmekten bile korktugumdan, bırakın asansöre binmeyi banyo yapmaktan korkuyordum , yalnız tek birşey yapamıyordum, ağlamadığım 1 dk yoktu, eşim beni boşayacaktı, HERKES YAŞADIĞINI BİLİR SİZ pANIK ATAGIN DİBİSİNİZ BEN gecerken UGRADIM mı sanıyorsunuz ?? güldürmeyin beeeee :)))))9

Bende doktora gitmek istiyordum, son çarem ilaç almak istiyorum diye debeleniyordum, bir doktor buldum çok iyiyimiş ismi lazım değil, ona gittim emzirirken ilaç yazdı, eve geldim cesaret edip alamadım, sucluluk ve pişmanlık duydum, çünkü hamilelikte daha kolay gördüğünüz bir canlı yok ortada, ben kucagımdaki melek gibi birşeyi zehirleyerek ona neler yapabilirim diye acayip korkuyordum, birkaç gün sonra tatile gittim içimde hala korkuyordum ilaç kullanmaya çünkü dedim ya emziriyordum, tatildeyken eşim yoktu ilaçlarımı almaya başladım iki gece sonra kızım 4 aylıktı gece uyanıp titriyordu, aşırı bir huzursuzluğu vardı, gece sıkıntıyla sanki kabus görüyormus gibi aglayarak uyanmaya başladı ilk gece olurken sonra aynı belirtileri gündüz de verince bende ilaca bagladım ve ilacı mı emzirmeyi mi kestim dersiniz ,emzirmeyi kestim. Ne kadar agır ne kadar hafif bir PA vardı SENDE HAFIFMIS DİYENLER İÇİN ÖZEL anlatıyorum özellikle. Kızım 3200 dogmustu ve zayıftı emizrmeme ihtiyacı vardı ve ben dayanamıyorum diye diye ilacı tercih ettim. Şu anda cok pişmanım keşke su andaki kişileri yani ofelya yı ve psiklogumuı o zaman tanısaymısımda ilaçsız olarak o zaman kendimi daha iyi hissederdim, bi de düşünün zaten psikiyatriste gidiyorsunuz onun işi ilaç vermek, bir hipnoterapiste gitseniz o da hipnozla tedavi etmeye çalışır yani psikiyatriste giderek zaten tedavi yönteminizi seçmişsiniz zaten . Hiçbir psikiyatrist, cnm "bu sorunu reiki ile çözelim mi hadi" deneyelim" demez kiii....Doktorum bana ilaç verdi diyorsunuz siz ondan ne beklemiştiniz giderken? Lütfen şu ironik yazılarınızı kesin wallahi yoruldum yaaaaaaaaaa !

Arkadaşım senin amacın ne buradaki insanlar gerizekalımı alternatif tedaviden bahsediyorsun ben 11 yıldır bu illetle boğuşuyorum ve denemediğim şey kalmadı son çare ilaç kullandım mecbur olmasam zaten kullanmam buradaki arkadaşlar son çare burada birbirlerine destek olup moral bulmaya çalışıyor ukalalığınnnn lüzumu yok burda kimse cahil değil sanki bir sen akıllısın
Benim annem ilaç mı kullandı da engelli bir kardeşim var benim ??
O kadar doktordan iyi biliyorsun maşallah....

estafurullah sen sakinleş bir daha oku istersen.

aynı tavırla devam ediyorsun farkında mısın bilmem,farklı şeylerden bahsediyoruz...kimin neleri denediğini ya da denemediğini bilemezsin tıpkı insanların yaşadıklarını bilemeyeceğin gibi.fikir tabiki belirtebilirsin,ki farkındaysan kimsenin senin fikir belirtmenle bir derdi yok ya da tecrübelerini aktarmanla;sorun yaklaşımında,insanların rahatsız olduğu şey de bu tavrın-ben bilirim,benimki kadar ağır olamaz,şunları denedin bunları denemedin vs.-ama bunu algılayamamaşsın,insanların sorununun paylaşımlarından ziyade tavrın olduğunu çözememişsin.her neyse...farklı bakıyoruz,uzatmayalım-benim en azından uzatmaya hiç niyetim yok,tamam dediğin gibi dikkate alırsın ya da almassın diyoruz ya;ben seni dikkate almıyorum bu benim seçimim.ha paylaşımlara gelince ilaç kullanmayı teşvik eden paylaşımlar varmış ya,bunlar da seni hiç mi hiç ilgilendirmez çünkü e nihayetinde adı üzerinde 'paylaşım',ilaç kullanan da kendi yaşadığını paylaşıyor.kendine gösterilmesini beklediğin saygıyı ve hoşgörüyü görmeyi bekliyorsan kendini gözden geçirmeni tavsiye ederim.bu arada dediğine de katılıyorum hani biz yazıyormuşuz da sana cevap hakkı doğuyormuş yorulmuşsun ya;aynen...kendi adıma inan şu tarz bi yaklaşıma bürünen biriyle uğraşacak ne halim ne de vaktim var.dolayısıyla şu saatten sonra paylaşımların emin ol benim tarafımdan okunmaz-ki cevap yazmak şöyle dursun...rahat ol yani kasma kendimi bi cevap hakkın olmaz bana:)hadi yolun açık olsun..

Selam hanimlar ev tasiyorum temizlik vs giremiyorum nete..dun cok fazla yoruldum olu gibi yatmisim..sabah namaza kalktim tam kilacakken bi yanma oldu vucudumda sonra usume arkasindan ruhum bedenimden ayriliyomus gibi geldi titremeye basladim etraf dalgalanmaya basladi.cok korktum deliriyorum.. sandim..yorgunluk tetiklermi acaba?Aranizda benzer seyler yasayan varmi..boylesini ilk defa yasadim cok yogundu ama kisa surdu

evet yorgunlukta tetikleyebilir bazen.
insanı zorlayan herşey bazen panik atağı tetikleyebilir bence.

Öncelikle kendi adıma kötü bir şey yazdığımı düşünmüyorum ama senin yazdıklarında pek pat diye yapılabilecek şeyler değil. Aynı şeyi tekrarlıyorum bunları yazarken maksadın tamamen yardımcı olmak istemiş olabilirsin ama hiç şunu düşündünmü burada ilaç kullanmış ve artık istesekde geri dönüşü yok ve senin yazdıklarını okuduktan sonra gelde takma. Onu bırak bu kadar hafifde değil kimilerinin paniklerini ataklarını hortlatmış oldun. Ve onu bırak hadi ilaç kullanmayanlar yazılarını dikkate aldı direniyor elinden geldiğince. Peki kullanmış olanlar bu kadar felaket tellalı gibi yazılarını düşünüp düşünüp kafayımı yesinler. Yandaşların demişsin hiç doğru bir tabir değil kimse kimseye yandaşlık yapmıyor herkez bu yazdıklarındn etkilendiği için birbirimizle hezeyanlarını paylaşıp destekliyoruz. Yine bir takım testler sıralamıştsın yaptırdınızmı diye sonrada en kolayı ilacı içip bana kızıyorsunuz demişsin iyide onuda Dr veriyo elbet kimse bakkaldan almıyo Dr larda malum bunun kararını verecek tek merci. Yıllarca bu alanda okuyup uzmanlaşıp o biçim paralar kazanıyorlar. Emin ol kimse oturduğu yerde keyfiye harcamak varken gidipte Dr Dr gezip o paraları dökmez. Ha şunuda söyliyim kasteddiğin bensem ben ilacı çok kötü old. İçin bırakamadım İçtiğim halde kötüydüm bunu açıklamak için yazmıyorum kasteddiğin bensem diye söylüyorum. Dr bana gerekirse 3ay sonra ilaca başlayabileceimi söyledi gittiğmde zaten bir aylık hamileydim ama yeşil reçeteli bir ilaç verdi. Ve bu beni bağlar. . Oftelya dediğin Dr bu kadar iyiyse hamileyken keşke tanısaydım demişsin ee niye 4 ay sonra ilaca başladın. Kesin çözüm diyosun. Bu arada kaç yaşındasın. Herkez sen değil herkez ben değil hepimiz başka başka şartlar ve dünyAlarda yaşıyoruz. Herkezin hastalık aşamaları ve boyutları aynı olmayabilir. Senin yaşadığın tecrübe belki bir başkası için çok hafif kalabilir. Çünkü emin ol çok daha ağır şekilde yaşayanlarda olabilir değilmi. Bebeğin için gerçekten çok üzüldüm inşallah Allah'ın izniyle bu durum bir an önce geçer ve düzelir. Bak lütfen sende kabul etmelisinki bu yazdıkların ölçüp tartıp çok iyi düşünülüp yazılması gereken şeyler. Ki ben zaten yazdıklarının hepsini okuyamadım felaket tellalı gibi hastalıkları sıralamışsın. Biz ne yapalım şimdi o zaman yandık hele ben doğuma çok az var inşallah onumu düşüneyim doğumumu. Sadece senin için değil herkeze sesleniyorum lütfen arkadaşlar yazdığımız şeyleri çok düşünerek ölçüp tartıp biçerek yazalım bunlar gerçekten çok ciddi etkileri olabiliyor hepimizin üzerinde.

Hamileyken 5 farkli doktora gittim psikologda dahil prof doc yada sadece uzman surune surune dolastim
İlac icmeyi seviyorum ben ya manyagim cunku bebekmi umrumda degil kim takar banane ona ne olursa olsun ben yeterki ilac iceyim!!!!!!

Vayy be yüzdeler bile veriyorsun.. Amacım polemiğe girmek değil diyorsun ama böyle bir forumda yazdıklarına bak...
Şunu bilmelisin ki ileride seninde bebeğinde bir sorun olup olmayacağını bilemezsin bunu kimse bilemez.. Allahtan başka...
Burada kimsenin ne yaşadığını asla bilemezsin ilaca sürükleyen sebepler nedir asla bilemezsin...
Tamam bak ne mutlu sen kullanmamışsın.. Allah sağlık versin evladına
Ben kullandım ve pişman değilim bu kadar basit..
Bence kendini daha fazla yorma... Burda zaten psikolojik sorunlar yaşayan insanların psikolojisini daha da bozma..

Bir önceki sayfadaki yazıyı okudum şimdi benim için en azından fuja gibi dürüst olun okudum anladım işime gelmeyenleri okumadım demişsin. İnan çok güldürdün beni gece gece dalga geçmiyorum yanlış anlama gerçekten kendimi senin tabirinde düşündüğümde çok komik geldi. Ama hiç öyle bir durumda değilim ben sadece ataklarımın hortlatmamak için sınırlarımı biliyorum bu yüzden okumadım. Ben sana gerçekten kızamıyorum anlamaya çalışıyorum anlıyorumda. Ama sende bizleri anla sende çok zor şeyler yaşamışsın ama bu sensin belki benim irademe sahip olsaydın yapamicaktın bunu nerden biliyorsun sen hiç ben oldumu. Olmuş gibi anlatıyosunda. İnan varya aklıma geldikçe gülüyorum senin tabirinle düşündüğümde kendimi sallanan sandalyede çekirdek çitlerken işime gelenleri okuyup gerisini sallamazmışım gibi bırakmışım yazdıklarını okumayı algısına kapılıyor insan. Benki gün sayıyorum nasıl bu kadar rahat olabilirimki. Gerçekten alemsin. Alternatif tedavilere bende çok inanan bir insanım ama herkez aynı şartlarda değil Yada hepimizin bulunduğu şehirler farklı ve tedavi metodları heryerde olmayabilir. Ben samsundayım ofelyayı arasam gelirmi:) aramızda hiç dışarı çıkamamış bebeğinin cinsiyetini öğrenmemiş hatta pskytrsn bile gidememiş telefonla görüşmüş arkadaşlar var. Ofelyayı çağırsalar gelirmiydi. Şimdi hemen muhalefet olma bende bunları yaşadım ama çıkdım başardım deme. Çünkü o sensin belki benim iradem buna el vermiyor ben yapamıyorum. Bunu nerden bilebilirsinki kabul et çok fevri ve düşünmeden çıkışlar yapıyosun ama gercekten yaşını merak ettim

cnm lütfen mesajlarımı okumanı rica ediyorum yaşım 32. defalarca yazdım, hakkında hayırlısı umarım bebegini kısa zamanda saglıkla kucagına alırsın, bende dışarı çıkamıyordum şimdi çıkıyorum , beni o zamanlar eşim ben psikologa götürdü bana cdleri o verdi bende evde dinledim zaten ofelya cabral ı birebir tanımam, bana onu sordular bende anlattım, biri de almıs buraya tasıdı bende burdayım işte. Doktora ben de sizler gibi inanmayarak gitmiştim aynı görüşlerdeydim ama oluyor işte gerçekten mucize gibi bişey, haa bende oldu sende olmaz denemeden bilemzsin ama, bende burda kimseyi tanımıyorum ama kimsenin işine gelmediği çok çok açık. Çünkü ilaç daha kolay, neyse oooo ne tavrım kalmıs ne tarzım kalmıs resmim olsa tipimi de begenmeyecksiniz sizin gücünüze gidenleri yazdıgım için :))) bence açık olun da işime gelmiyor yazdıkların sinirime dokundu bende istemiyordum ama kullandım evet bebeğime yazık ama dogru bile olsa bunlar burda mutluluk ararken seni burda görmeyi kabullenemiyorum çünkü deyin kızabildiginiz kadar kızın bakalım ama inanın ben yazdım çekildim, gerisi sizinle Allah arasında birşey, herkese sevgiler. ben daha bu avutma platformunuza malesefki girmeyeceğim , iyi geceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…