Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Amin... Sabahtan beri düşünüyorum. Üzülüyorum... İnşallah kızım ruhen bana benzemez. Daha güçlü olur, sorun yaşamaz İnşallah. Tek duam bu...

Allah ikinizede sağlık versin...biz düşünerek hasta olan insanlarız yapma bunu..o güçlü olsun sanada destek olsun inşallah..şükür bugünümüze..zaman zaman muhakkak iniş çıkışlarımız oluyo..derken ömür gidiyo zaten..arkadaşımın 30 lu yaşlarda iltihaplı romatizması olan bi teyzesi var..atak şeklinde oluyo o da dönem dönem yatalak oluyo resmen..eşi bakıyo..altını alıyo..haftada 2 gün diyalize giriyor..halime şükredip dua ediyorum Allah ım kimseye muhtaç etme diye..varsın bu olsun rahatsızlığımız ne yapalım..

Çok sağol güzel duaların için. Ya evet iltihaplı romatizma zor bişey. Allah kolaylık versin. Bedensel rahatsızlığımız olmadığı için ne kadar şükretsek azdır. Ama bu meret de yıldırıyor işte böyle. Napalım. Vardır bi hikmeti diycez mecbur. Allah beterinden saklasın...

amin canım benim,sıkma canını dediğim gibi bende de aynı oldu geç yumurtlamayla ilgili bir durummuş.bir sorun olduğu anlamına gelmezmiş yani:)umarım iyi haberlerle dönersin tekrar tebrik ederim hayırlı olsun :)

canım ilaç almaya başladığımdan beri daha iyiyim dediğim gibi en azından uyuyabiliyorum,ürtikerim geçti yemek yiyebiliyorum...bende ilaç kullanmak istemezdim ama dediğin gibi her insan yaşadığını biliyor.ben doktor doktor gezmekten bunaldım canım,en sonda da bu doktora takıldım çünküher doktor değiştirmemde altüst oluyorum kendimi yap bozun içinde hissediyorum ve bu hiç iyi değil en kötü karar bile kararsızlıktan iydir hesabı son kararımı verdim.şimdi daha iyiyim çok şükür,hamileliğe bünyem iyice alışınca daha da iyi olurum inşallah bakalım nasip..

canım seni çok tebrik ederim gerçekten takdir ediyorum..ancak bu durum bence kişiden kişiye değişebilen bir durum her birimizin hastalığı aynı olsa da travmalarımız ve hastalığımızın şiddeti farklı,çünkü bizler farklıyız,çevremiz-bizi etkileyen faktörler farklı.tabiki bende istemem kim ister hamileyke ilaç kullanmayı ki?ama ben kendi adıma dayanamadım,ilaç almadığımdaki halimi gören doktorlardan sadece bir tanesi pasiflero kullan dedi diğer hepsi ilaç önerdi;çünkü ciddi anlamda bir bebeği bünyesinde taşıyacak sağlıklı bir psikoloji ve bedene sahip değildim.neticede de kullanmak zorunda kaldım, bende sadece panik atak yokki;okb ve anksiyete de var dolayısıyla mücadelem sadece panik atakla değil malesef senin adına gerçekten çok sevindim ne mutlu sana atlatabilmişsin,gerçekten takdir ediyorum ve fikrini destekliyorum-evet kullanmadan yapılabiliyorsa kullanılmamalı...ama ben bendeki rahatsızlıklarla bunu başaramadım.bebeğimi de kendimi de Allahıma emanet ettim,hayırlısı diyorum bol bol dua ediyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum ve çalışıcam da...

gerçekten bende ilaç kullanmayıp bebegini kucagına alan anneleri tebrik ediyorum hangimiz isterki ilaç kullanmayı emin olun ki sabrettiğimizin daha fazlasını gösteriyoruz ben hamile dilim ama hep ilaç kullanan biiriyim karsıdakı kişinin ne yaşadıgını bilemeyiz ki ben p.a anksiyete ve obsesif bozuklugu var neler yasadım halada ilaç kullanıyorum ben istiyormuyum ki ilaç kullanmayı .. canım sende Allahın izniyle saglıkla bebegını kucagına alacaksın inş.içini ferah tut

evet geçen sseenne oldum panik atak ilaca başladım 7 ay kulandım çok iyiydim bıraktım hamile kalınca 36cı haftam 6 ayıma kadar iyiydim 6 ayımdan sonra kabus gibi korkuyom çok şeydenn yaa bi acaip geliorum kendimeee inşallah geçer bu durum doğumu dört gözle bekliorummmm...

Hamilelikten önce de panik atağın var mıydı? Doğumdan sonra bıçakla keser gibi kesilmiyor elbetre belirtiler. Ama yavaş yavaş azalıyor. Yeter ki sen -neden geçmedi- diye panikleme. Ancak şu da var ki uykusuzluk çok tetikleyici oluyor. Mümkün olduğunca uyu. Dinlenmeye çalış, vitaminlerine devam et. Kalabalık misafir geldiğinde de -yanında annen vs olursa iyi olur- süt verme bahanesiyle kafanı dinleyeceğin bi odaya git. Kimse de kusura bakmasın.

Anlayamıyorum, yeni doğum yapmış birine, güne gider gibi haldır haldır gidilir mi? Doğum yapan kişi de bunalıyor her türlü. Hazırlık yapmak istiyor, iyi ağırlamak istiyor, bi yandan bebek, bi yandan eş...[/QUOTE]

[

Hamilelikten önce de panik atağın var mıydı? Doğumdan sonra bıçakla keser gibi kesilmiyor elbetre belirtiler. Ama yavaş yavaş azalıyor. Yeter ki sen -neden geçmedi- diye panikleme. Ancak şu da var ki uykusuzluk çok tetikleyici oluyor. Mümkün olduğunca uyu. Dinlenmeye çalış, vitaminlerine devam et. Kalabalık misafir geldiğinde de -yanında annen vs olursa iyi olur- süt verme bahanesiyle kafanı dinleyeceğin bi odaya git. Kimse de kusura bakmasın.

Anlayamıyorum, yeni doğum yapmış birine, güne gider gibi haldır haldır gidilir mi? Doğum yapan kişi de bunalıyor her türlü. Hazırlık yapmak istiyor, iyi ağırlamak istiyor, bi yandan bebek, bi yandan eş...[/QUOTE][/QUOTE]

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
evet geçen sseenne oldum panik atak ilaca başladım 7 ay kulandım çok iyiydim bıraktım hamile kalınca 36cı haftam 6 ayıma kadar iyiydim 6 ayımdan sonra kabus gibi korkuyom çok şeydenn yaa bi acaip geliorum kendimeee inşallah geçer bu durum doğumu dört gözle bekliorummmm...eslki halime dönermiyimmm
doğumdan sonra yaaaa

Anlayamıyorum, yeni doğum yapmış birine, güne gider gibi haldır haldır gidilir mi? Doğum yapan kişi de bunalıyor her türlü. Hazırlık yapmak istiyor, iyi ağırlamak istiyor, bi yandan bebek, bi yandan eş...[/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE]

[/QUOTE]

Yabancılaşma hissi yaşıyorsun. Sanki herşeyi bi camın arkasından izler gibisin dimi? Kendini dışarıdan izler gibisin. Rüyadaki gibi... Doğumdan sonra geçiyor Allah'ın izniyle. Sanırım yoğun anksiyete yüzünden hissedilen bişey. Ne kadar kaldı doğuma?

haklısın canım benim,ne diyeyimki hepimiz aynı durumda gibiyiz ama herbirimizin ne yaşadığını ancak yaşayanımız biliyor..bu arada çok teşekkür ederim canım,iyi dileklerin için Allah razı olsun ,Amin inşallah hepimize bebeğini sağlıcakla kucağına almak nasip olur:)

Cnm merhaba kizdan firsat bulup giremiyorum bide netim bitmis esin evde simdi onun telinden girdim
Bende daha once yoktu bu hastalik gebeligin 28. Haftasinda basladi 29. Haftadan itibaren bende kaygi giderici rivotril kullandim benimde endiselerim vardi ilacla ilgili ama mecburen kullandim simdide xanax ve selectra kullaniyorum
Uzulme biraz rahat olmaya calis lutfen biliyorum zor ama mecburuz ilac kullanmaya

Ne simarikligi cnm ya
Kim keyfinden icer bunu
Gunlerce uyuyamamak aglamak yiyememek icememek titremek nobetler gecirmek bebege ilactan dahami az zararli?
Kendini uzme mecbur kalmasak yapmazdik bunu benim annem antidepresan falan bilmez hayatinda yasamadi psikolojik sorun Allah yasatmasinda yani bana hamileyken emzirirken ilac almadi ama ben simdi hastayim ve ilac kullaniyorum
Yani bizim bebeklerde belki hic bi sorun olmayacak insallah olmasinda
Doktora emziriyorum xanax icemem dedigimde bana ilacsiz verdigin sut zehir senin demisti cunku stres korku panik dolusun icersen daha az zarar verirsin dedi
Allahim meleklerimizi korusun

Amin...Dünden beri kafamı toparlayamıyorum. Bi de gece gece tam da kızımla uyuduğumuz salon penceresi önünde asfalt aracı çalıştı sabaha kadar. Uykusuzluk had safhada. Ümitsizliğim had safhada...

Amin...Dünden beri kafamı toparlayamıyorum. Bi de gece gece tam da kızımla uyuduğumuz salon penceresi önünde asfalt aracı çalıştı sabaha kadar. Uykusuzluk had safhada. Ümitsizliğim had safhada...

o neymiş ya gece gece yapılırmı o çalışma.uykusuzluk çok huzursuz ediyo beni doz ayarlaması yaparken bi kaç gün zorladı bahsettim buradada...gün içinde kızınla kestir sende birazcık:)

cnm senin ne kadar oldu ilaç kullanmaya başlayalı..xanax yardımcı ilaç ya onu kesmen söz konuşumu?

o neymiş ya gece gece yapılırmı o çalışma.uykusuzluk çok huzursuz ediyo beni doz ayarlaması yaparken bi kaç gün zorladı bahsettim buradada...gün içinde kızınla kestir sende birazcık:)

Geçen sene de tam doğumumdan önceki gece yaptılar aynısını. Delirmiştim sabaha kadar. :) Kız uyusa... Ah uyusa :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…