Amin... Sabahtan beri düşünüyorum. Üzülüyorum... İnşallah kızım ruhen bana benzemez. Daha güçlü olur, sorun yaşamaz İnşallah. Tek duam bu...
Allah ikinizede sağlık versin...biz düşünerek hasta olan insanlarız yapma bunu..o güçlü olsun sanada destek olsun inşallah..şükür bugünümüze..zaman zaman muhakkak iniş çıkışlarımız oluyo..derken ömür gidiyo zaten..arkadaşımın 30 lu yaşlarda iltihaplı romatizması olan bi teyzesi var..atak şeklinde oluyo o da dönem dönem yatalak oluyo resmen..eşi bakıyo..altını alıyo..haftada 2 gün diyalize giriyor..halime şükredip dua ediyorum Allah ım kimseye muhtaç etme diye..varsın bu olsun rahatsızlığımız ne yapalım..
çok saol canımm benim teşekkür ederimm içime su serptin walla o doktor bana neden öyle dedi ki moralimi bozmuştu 10 gün sonra kalp atışları ve bebeği görmek için doktora gidicez inşallahh güzel haberlerle dönerim allah hepimize sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin :))
Seni çok iyi anlıyorum ilacı içsen ayrı dert içmesen ayrı her kulaktan başka yorum ama sen kendi yaşadığını biliyorsun. Bizlerde istemezdik kullanmayı ama ne yapalım Allah yardımcımız olsun. Çok dua edicez arkadaşım elinden geldiğince az almaya çalış ama neticede sana bunu Dr verdi ve gerçekten ihtiyacın var demekki ama sen güçlü bir kızsın bence bebeğin için senden daha iyi kimse düşünemez Allah'tan başka. Ama bana öyle geliyoki bu gittiğin Dr da seni çok tatmin etmedi. Diğerlerine nazaran biraz daha içine sindi sanırım. Bakarsın bir süre sonra tam anlamıyla elektriğini tuttuğu ve iletişimini sağlam kurabileceğin bit Dr bulursun. Ama İnan şu ilk ayların geçtiğinde hormonlarda yavaş yavaş düzene giriyo vücutta buna alışmaya başlıyor inşallah seninde öyle olucaktır Allah'ın izniyle sabır arkadaşım geçecek inşallah bak en azından biraz uyuyup yemek yiyebiliyorum demişsin. Bunları düşünerek rahatlamaya çalış lütfen çok zor biliyorum ama unutma en iyi ilacımız zaman.
CANIM bende hamilelik psikoljisiyle bana ilaç verecek doktor arıyordum kendi doktorum kesinlikle vermiyordu, bir önceki yazımı oku bence ve sakın ilaç alma, herkes yapıyor ilaçsız sende yaparsın benden kötü değilsin emin ol, ben yaptım sende ilaçsız yaparsın, herşeyini kendini bile Allaha emanet et ama bebeğini koru , kendinden cok koru, bi daha koru, o zaten herzaman Allaha emanet, sen kendin kimseye teslim etme umarım anlaşılmışımdır.
canım seni çok tebrik ederim gerçekten takdir ediyorum..ancak bu durum bence kişiden kişiye değişebilen bir durum her birimizin hastalığı aynı olsa da travmalarımız ve hastalığımızın şiddeti farklı,çünkü bizler farklıyız,çevremiz-bizi etkileyen faktörler farklı.tabiki bende istemem kim ister hamileyke ilaç kullanmayı ki?ama ben kendi adıma dayanamadım,ilaç almadığımdaki halimi gören doktorlardan sadece bir tanesi pasiflero kullan dedi diğer hepsi ilaç önerdi;çünkü ciddi anlamda bir bebeği bünyesinde taşıyacak sağlıklı bir psikoloji ve bedene sahip değildim.neticede de kullanmak zorunda kaldım, bende sadece panik atak yokki;okb ve anksiyete de var dolayısıyla mücadelem sadece panik atakla değil malesefsenin adına gerçekten çok sevindim ne mutlu sana atlatabilmişsin,gerçekten takdir ediyorum ve fikrini destekliyorum-evet kullanmadan yapılabiliyorsa kullanılmamalı...ama ben bendeki rahatsızlıklarla bunu başaramadım.bebeğimi de kendimi de Allahıma emanet ettim,hayırlısı diyorum bol bol dua ediyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum ve çalışıcam da...
amin canım benim,sıkma canını dediğim gibi bende de aynı oldu geç yumurtlamayla ilgili bir durummuş.bir sorun olduğu anlamına gelmezmiş yani:)umarım iyi haberlerle dönersin tekrar tebrik ederim hayırlı olsun :)
[/QUOTE]evet geçen sseenne oldum panik atak ilaca başladım 7 ay kulandım çok iyiydim bıraktım hamile kalınca 36cı haftam 6 ayıma kadar iyiydim 6 ayımdan sonra kabus gibi korkuyom çok şeydenn yaa bi acaip geliorum kendimeee inşallah geçer bu durum doğumu dört gözle bekliorummmm...
Hamilelikten önce de panik atağın var mıydı? Doğumdan sonra bıçakla keser gibi kesilmiyor elbetre belirtiler. Ama yavaş yavaş azalıyor. Yeter ki sen -neden geçmedi- diye panikleme. Ancak şu da var ki uykusuzluk çok tetikleyici oluyor. Mümkün olduğunca uyu. Dinlenmeye çalış, vitaminlerine devam et. Kalabalık misafir geldiğinde de -yanında annen vs olursa iyi olur- süt verme bahanesiyle kafanı dinleyeceğin bi odaya git. Kimse de kusura bakmasın.
Anlayamıyorum, yeni doğum yapmış birine, güne gider gibi haldır haldır gidilir mi? Doğum yapan kişi de bunalıyor her türlü. Hazırlık yapmak istiyor, iyi ağırlamak istiyor, bi yandan bebek, bi yandan eş...
gerçekten bende ilaç kullanmayıp bebegini kucagına alan anneleri tebrik ediyorum hangimiz isterki ilaç kullanmayı emin olun ki sabrettiğimizin daha fazlasını gösteriyoruz ben hamile dilim ama hep ilaç kullanan biiriyim karsıdakı kişinin ne yaşadıgını bilemeyiz ki ben p.a anksiyete ve obsesif bozuklugu var neler yasadım halada ilaç kullanıyorum ben istiyormuyum ki ilaç kullanmayı .. canım sende Allahın izniyle saglıkla bebegını kucagına alacaksın inş.içini ferah tut
aynen bende doktor doktor gezdim herbiri farrklı konuşuyor bilemedim napcamı...en son dedim ya bir kadın vardı ona bıraktım kendimi onun dediği ilacı kulanıyorum,bebek konusunda çok korkuyorum birşey olmasından içimi ferah tutmaya çalışsamda aklıma kötü kötü şeyler geliyor.dua ediyorum Allahıma emanet artık.sen ilk üç ayda ilaç kullanmışmıydın?
Ne kadar güzel! İlaçsız bir hamilelik... Burda kimse kimseye ilaç önermez. Sanmıyorum... Ben 18. haftaya kadar dayanabildim. Sonrasındaysa ilaç çok az fayda etti. Neredeyse fayda etmedi bile. Sanırım daha öncesinde de bir müdahale gerekiyordu.Psikiyatrımla telefonda görüşebildim sadece.Kendi adıma söyleyeyim, oyalanma filan hikaye kaldı benim için. Uyku yok, banyo yok, dışarıya çıkmak yok, deli gibi titriyordum. Bacaklarım zangır zangır atıyordu. Her gün karnım ağrıyordu stresten. Bebeğimin hiç bir testini yaptıramadım. Kontrollerime gidemedim, erken doğum yaptım sebebini bilemedim. Baş dönmesinden 2 satır yazı okuyamadım, televizyona bakamadım, ışık istemediğim için perdeleri açamadım,yemek yapamadım, ev işi yapamadım, tuvalete gitmek için bile yarım saat düşündüm.Eşime iftar yemeği, sahur yemeği hazırlayamadım,bayramda yan binadaki kayınvalideme el öpmeye gidemedim..... Daha da sayarım. Sitede herşeyi yazmamıştım. Çünkü ben iyi bir örnek değilim. Moral bozmak istemem.Bahsettiğin ilacı da biliyorum. Okumuştum. Şimdi günde 1 tane ilaç içiyorum. Az geliyor, yetmiyor. Ama onu da içmezsem kızıma bakamam. Böyle ilaç kullanmayın, sabredin yazıları görünce de kahroluyorum. Sanki biraz daha sabredebilirdim ama şımarıklık yapıp ilaca başladım diye düşünüyorum. İnşallah kimse hamileyken ilaç kullanmak zorunda kalmaz. İnşallah kimse bu ikilemi yaşamaz...
Ne simarikligi cnm ya
Kim keyfinden icer bunu
Gunlerce uyuyamamak aglamak yiyememek icememek titremek nobetler gecirmek bebege ilactan dahami az zararli?
Kendini uzme mecbur kalmasak yapmazdik bunu benim annem antidepresan falan bilmez hayatinda yasamadi psikolojik sorun Allah yasatmasinda yani bana hamileyken emzirirken ilac almadi ama ben simdi hastayim ve ilac kullaniyorum
Yani bizim bebeklerde belki hic bi sorun olmayacak insallah olmasinda
Doktora emziriyorum xanax icemem dedigimde bana ilacsiz verdigin sut zehir senin demisti cunku stres korku panik dolusun icersen daha az zarar verirsin dedi
Allahim meleklerimizi korusun
Amin...Dünden beri kafamı toparlayamıyorum. Bi de gece gece tam da kızımla uyuduğumuz salon penceresi önünde asfalt aracı çalıştı sabaha kadar. Uykusuzluk had safhada. Ümitsizliğim had safhada...
Cnm merhaba kizdan firsat bulup giremiyorum bide netim bitmis esin evde simdi onun telinden girdim
Bende daha once yoktu bu hastalik gebeligin 28. Haftasinda basladi 29. Haftadan itibaren bende kaygi giderici rivotril kullandim benimde endiselerim vardi ilacla ilgili ama mecburen kullandim simdide xanax ve selectra kullaniyorum
Uzulme biraz rahat olmaya calis lutfen biliyorum zor ama mecburuz ilac kullanmaya
o neymiş ya gece gece yapılırmı o çalışma.uykusuzluk çok huzursuz ediyo beni doz ayarlaması yaparken bi kaç gün zorladı bahsettim buradada...gün içinde kızınla kestir sende birazcık:)
Geçen sene de tam doğumumdan önceki gece yaptılar aynısını. Delirmiştim sabaha kadar. :) Kız uyusa... Ah uyusa :))[/QUOT
uyumuyomu küçük hanım:)bebeklerin uyku düzenini bilmiyorumki..ablamın 6 aylık oldu kızı..emiyo oynuyo uyuyo..bu kadar:)sanırım o çok uyuyo artık başında bekliyoduk acaba bi problemmi var diye:)
Geçen sene de tam doğumumdan önceki gece yaptılar aynısını. Delirmiştim sabaha kadar. :) Kız uyusa... Ah uyusa :))[/QUOT
uyumuyomu küçük hanım:)bebeklerin uyku düzenini bilmiyorumki..ablamın 6 aylık oldu kızı..emiyo oynuyo uyuyo..bu kadar:)sanırım o çok uyuyo artık başında bekliyoduk acaba bi problemmi var diye:)
Maşallah. Aman nazar etmiyelim :) Ne kadar çok uyursa o kadar iyi. Çünkü büyüme hormonu uyurken salgılanıyormuş. Yaklaşık 12-14 saat uyuması gerekiyo benim hanımın. Bak uyuttum, bi karnımı doyurdum, uyandı :) Buna da şükür :)
melek bebek diyolarmış, ye-uyu-oyna-altını pislet :) böyle bi bebek tipi varmış. Ağlamayan, sorun çıkarmayan, uslu bebekler... Benimki uyumuyor ama çok yaramaz dersem şükürsüzlük olur. Sadece meraklı ve çabuk sıkılıyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?