peki doğuma kadar ilac aldın mı
kızlar ativanı ararştırdım da tehlikeli görünüyo baya...bende diğer yeni gittiğim doktorumla konuştum akşam,alora dediği hap hemen etki östermezmiş zaten,ir hafta geçsin bakalım falan dedi bende bu süreci rahat atlatmak adına yanında ativan mı alayım yoksa norodol damladan düşük dozda mı alayım dedim?doktor da damlayla alorayı al dedi..bakalım nolcak şu an ativan aldım rahatladım gibi biraz..bir de böyle denicez bakalım...damlanın dozunu yarıyarıya düşürünce kasılma yapmaz belkii...inşallah yapmaz:
Bende ativan kullanananlardanım birde hatırladığım melis vardı galiba. Hatta norodol denilen damladanda kullanmıştı. Ativan çabuk bağımlılık yaptığından Dr norodol denilen damlaya çevirmişti yalnız damlanın adından çok emin değilim ya norodol yada rivotrilmi öyle bişeydi. Evet ativan konusunda tereddüt etmekte haklısın bende içerken hem korkuyordum ama içmedende yapamıyordum. Çünkü insanı gerçekten rahatlatıyo ama günü kurtarıyor sadece tedavi amaçlı değil. Hatta bazen Dr lar ilaçların yan etkilerinin çok rahatsız etmemesi içinde veriyo Dr lar. Kaygı giderici bir tür. Ben o kadar endişe ediyodumki bağımlı olmaktan 1 mg kullanıyodum Dr çok bunaldığında yarım alabilirsin dedi. Bende zamanla yarımında yarısını alarak bıraktım. Yani çok gerekliyse kullanmak lazım tabi ama en güzeli kullanmamak inşallah hiç kullanmak zorunda kalmazsın. Ama asıl ilacın fayda etmeye başladığında hiç ihtiyacın kalmicak Allah'ın izniyle inşallah sabır arkadaşım çok zor biliyorum ama bizim ilacımız bir nevi zaman.
İnşallah kısa sürede ilaçların etkisini görürsün ve rahatlarsın.
Bende ativan kullanananlardanım birde hatırladığım melis vardı galiba. Hatta norodol denilen damladanda kullanmıştı. Ativan çabuk bağımlılık yaptığından Dr norodol denilen damlaya çevirmişti yalnız damlanın adından çok emin değilim ya norodol yada rivotrilmi öyle bişeydi. Evet ativan konusunda tereddüt etmekte haklısın bende içerken hem korkuyordum ama içmedende yapamıyordum. Çünkü insanı gerçekten rahatlatıyo ama günü kurtarıyor sadece tedavi amaçlı değil. Hatta bazen Dr lar ilaçların yan etkilerinin çok rahatsız etmemesi içinde veriyo Dr lar. Kaygı giderici bir tür. Ben o kadar endişe ediyodumki bağımlı olmaktan 1 mg kullanıyodum Dr çok bunaldığında yarım alabilirsin dedi. Bende zamanla yarımında yarısını alarak bıraktım. Yani çok gerekliyse kullanmak lazım tabi ama en güzeli kullanmamak inşallah hiç kullanmak zorunda kalmazsın. Ama asıl ilacın fayda etmeye başladığında hiç ihtiyacın kalmicak Allah'ın izniyle inşallah sabır arkadaşım çok zor biliyorum ama bizim ilacımız bir nevi zaman.
Evet ilk 3 ayda başladım. Zaten ben meye başladığımda hamile old. Bilmiyodum 5. Haftamda öğrendim o süreçte kullanıyodum sonra pskytrise gittim.saniye olsun rahat bir anım yoktu ufacık dahi olsun rahat olamıyodum uyku yok sokaklarda deli gibi geziyodum yatak pijamalarımla Dr gidiyodum. Günlerce banyo yapamadım düşün yani artık hayat benim için sıfırlanmış gibiydi. Allah daha beterinden korusun tabiki daha büyük dertler vardır ama herkez kendi yaşadığını bilir. Yani bu durumdayken hiç istemediğim halde kullanmak zorunda kaldım. Ama şöyle düşün şu an bazı şeyler kötüye gidiyorsa seninde nefes almaya ihtiyacın var. Hem bunu sana veren bir Dr. Üstelik benim gittiğim Dr ilaca çok karşı old. Halde verdi ama çok bunaldığında yarım demişti. Ben nerdeyse içmeden durAmıyodum içince rahattım ama çok direndim içmediğim günlerde oldu. Sonra bağımlılık riski old için 1mg yarısınında yarısını alarak kestim yavaş yavaş. 1mg günü kurtarıyordu yarım yarısını onunda yarısı 1 kaç saat diyebilirim. Ben kendime 1 kaç saat mola vererek kendime geliyordum geri kalan zamandada mücadeleye devam. Ama dikkatli kullandığın sürece bişey olmaz Allah'ın izniyle inşallah. Çok ihtiyacın old. Anlarda elinden geldiği kadar düşük dozlarda almaya çalış lütfen. Çok zor biliyorum keşke elimden bir şey gelse herkez için bişeyler yapabilsem kendin içinde tabi :)) ama zaman sabır arkadaşım. Hamd olsun şimdi o zamanlara nazaran iyiyim. 8 buçuk aylık hamileyim. Bende şimdi ilacın dozunu düşürdüm doğuma dört gün kala tamamen kesicez dedi bende bunlarla uğraşıyorum. İnşallah bir problem olmaz dualarınızı bekliyorum. Sen daha önce ne kullanıyodun ilaç Birdenmi kestin.
canım inşallah sağ salim kucağına alırsın bebeğini..ben daha önce zedprex ve tranko buskas alıyordum hamile olduğummu öğrenir öğrenmez de kestim.işte sonra çok kötü olunca senin dediğin gibi pijamalarla hastahanelere gidince hiç uyuyamayınca vs. tekrar doktora gittim o da bana norodol diye bir damla vardi sabah 10 damla akşam 10 damla olarak verdi, ama o ilk gün iyi geldi sonrasında ise kasılmalar yaptı bende. dün konuştum bana damlayı azalt dedi yan etki yapıyordur dedi,günde 20 değil 10 damla al dedi. içim rahat etmedi ayaklarım o kadar kasıldıki;korktum yanına gittim doktorun o da bana alora diye bir kapsül verdi bitkisel kapsülmüş bunu kullan dedi. bende onu kullanıcam ama bitkisel pasifloranın faydasını görmeyince bunada çok güvenmiyorum açıkçası.en son eski doktoruma gittim o da bana ativan verdi işte zorda kalmadıkça kullanma dedi 2,5 mg yarım aldım dün gece işte.iyi geldi cidden ama sonra bi araştırdım baya da tehlikeli dio ativan için.tekrar norodolu veren doktoru aradım ve anlattım durumu,alora denilen hap hemen etki yapmazmış zaten bende dedim ki bu hap etki edene kadar kolaylaştırmak adına yanında ativan mı alayım yoksa o damlayı mı azaltayım alayım mı dedim damlayı al bence dedi...işte bugün sabah da norodol ile alora kapsülü aldım.bilmiyorum açıkçası doktorlarada anlam veremiyorumki napcamı şaşırdım:s
Ama ativan tek başına yeterli bir kaygı giderici. Onu içtiğinde damladan içme bence. Hemde 2 buçuk yarısı yeterli bir doz. Damlayı aldığındada Ativanı alma lütfen çünkü bu 2 antidepresanı içmek gibi bişey. Zaten damla vermesindeki sebep ativan çok çabuk etki edip rahatlatıyo ve insan sürekli almak istiyo o yüzden bağımlılık yapıyo haliyle. Bu arada kaçıncı ayındasın. Yazılarını hep takip ediyorum yazmışsındır ama bendede çok unutkanlık var.
canım ben şu an 5 buçuk haftalık hamileyim...ben doğru düzgün bir doktor bulamadım işin açığı canım,bir ona koşuyorum bir buna koşuyorum herkez farklı birşey söylüyor..en son geldiğim noktada doktorlarada güvenim azaldı ben arıyorum konuşuyorum ilaç dozunu ben ayarlıcam artık neredeyse,biri desen hiç içme dio kar-zarar hesabına gitmeden,biri desen vur dedik öldürdü ativanı dayadı geçti..canım bendeki bunalım halini anksiyeteyi tetikleyen de bir durum bu.en son artık karar verdim olmıcak böle çok eski babannemin gittiği bir doktor vardı babam anlatırdı bugün gittim herşeyi en başından ona anlattım-takıntıları ilaçları değişiklikleri...artık başkasına gitmek de istemiyorum cidden yoruldum.bu kadın son olsun diyorum artıkbana önerilerde bulundu,zolapine(olanzapin'miş bileşeni) diye bir ilaç verdi bana sadece onu alıcam,dediğine göre bu ilaç norodol gibi kasılma yapmazmış,etkisi de ativan'a yakınmış.gebelik kategosrisi c grubu bir ilaç...doktorun dediği şey şu;biri vardır cayır cayır film çektirir deli gibi antibiyotikler ilaçlar alır sağlıklı bir bebek dünyaya getirir kimisi de üzerine titrer bebek düşer.anlıcan bazı şeyler kader...kullanma kararını bana bıraktı ve ekledi;gebelikte hiçbir ilaç için %100 zararsızdır denemez,bu ilaç için de zararlı diyemem ama zararı olmaz da diyemem grubu c grubu,kullananlardanda herhangi bir sakatlık okumadığını söyledi.nihayetinde ben de bunda karar kıldım Allahıma emanet bebeğim de bende...sen duydun mu hiç zolapine diye bir ilaç?
canım ben şu an 5 buçuk haftalık hamileyim...ben doğru düzgün bir doktor bulamadım işin açığı canım,bir ona koşuyorum bir buna koşuyorum herkez farklı birşey söylüyor..en son geldiğim noktada doktorlarada güvenim azaldı ben arıyorum konuşuyorum ilaç dozunu ben ayarlıcam artık neredeyse,biri desen hiç içme dio kar-zarar hesabına gitmeden,biri desen vur dedik öldürdü ativanı dayadı geçti..canım bendeki bunalım halini anksiyeteyi tetikleyen de bir durum bu.en son artık karar verdim olmıcak böle çok eski babannemin gittiği bir doktor vardı babam anlatırdı bugün gittim herşeyi en başından ona anlattım-takıntıları ilaçları değişiklikleri...artık başkasına gitmek de istemiyorum cidden yoruldum.bu kadın son olsun diyorum artıkbana önerilerde bulundu,zolapine(olanzapin'miş bileşeni) diye bir ilaç verdi bana sadece onu alıcam,dediğine göre bu ilaç norodol gibi kasılma yapmazmış,etkisi de ativan'a yakınmış.gebelik kategosrisi c grubu bir ilaç...doktorun dediği şey şu;biri vardır cayır cayır film çektirir deli gibi antibiyotikler ilaçlar alır sağlıklı bir bebek dünyaya getirir kimisi de üzerine titrer bebek düşer.anlıcan bazı şeyler kader...kullanma kararını bana bıraktı ve ekledi;gebelikte hiçbir ilaç için %100 zararsızdır denemez,bu ilaç için de zararlı diyemem ama zararı olmaz da diyemem grubu c grubu,kullananlardanda herhangi bir sakatlık okumadığını söyledi.nihayetinde ben de bunda karar kıldım Allahıma emanet bebeğim de bende...sen duydun mu hiç zolapine diye bir ilaç?
Allah yardmıcın olsun. Bakıyorum da, 2-3 gündür çırpınıp duruyorsun. Sevimdeniz de böyle olmuştu. O doktor senin bu doktor benim gezip durmuştu fayda bulana kadar. İnşallah senin için de bu doktor son olur.
Doktor doğru söylemiş. Kısaca Allah'a emanetiz işte. İnşallah senin için de hayırlısı olur.
Bu iacı hiç duymadım. Muadili Zyprexa diye bi ilaçmış. Onu duymuştum. Belki bi süre kullanınca iyi hissedersin ve ilacı bırakırsın.
aynen canım herşey kader..sen gönlünü ferah tut..doktorum ilaç kullanırken hamileliğini 4.ayında fark eden hastam var dedi..gayette sağlıklı bir bebek dünyaya getirmiş..keyfi bir şey yapmıyosun..hiç bir şey olmaz Allah ın izniyle..sonra gelir buraya ayy bebeğim uyumuyo ayy gazı var diye anlatırsın inşallah:))
sorma canım ya çırpınmakki ne çırpınmak...napsam olmuyo,en son geldim dayandım ıraktım kendim bu doktora hayırlısı artık inşallah bebeğe birşey olmaz...olmaz değilmi ya
inşallah canım benim sağlıcakla sağlıklı birbiçimde dünyaya gelsin de bi adak adadım zaten,tek kullanan ben değilimdiir heralde ya, kaç yaşında doktor,bana zararı olan bir şey vermez heralde..kader diyoruz ya,inşallah bebeğimin de benim de kaderimiz iyi olur...
Allah size bağışlasın, analı babalı büyüsün, adıyla yaşasın inşallah :)arkadaşlar ben 1 eylülde tam 37,5 saatlik maceradan sonra normal doğum ile oğlum batuyu dünyaya getirdim :) 10 senedir panik bozukluk ve anksiyete hastası oldumu ve 10 senedirde bifill paxil kullandım ama hamileliğimin 2 ci ayında kestim ... zor bir hamilelik geçirdim ama çokta zor deildi doğumum oldukça zorluydu ben ilaç yutamayan insan epidural b,le taktıtdım paniğin p si bile uğramadı :) o yüzden ne yapılması gerekiosa yapın panik atak gecirmicenizin garantisi benden :) ayrıntılı anlatacağım su anda batuyu emziriyorum ... ben yaptıysam hepiniz yaparsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?