Çok sağol. Allah senden de razı olsun.
Daha önceki yazıları okuduysan belki rastlamışsındır, yazmıştım. İlk 4 ay uyumadım neredeyse. Gecede 2-3 saat uyusam oh diyodum, ne güzel uyudum. Bi ayak sesi, buzdolabının çalışıp durma sesi, normalde hiç dikkatimi çekmeyecek şeyleri duyuyordum. Uykum kaçıyordu. O zaman da gelsin çarpıntı, gelsin atak :) Sonraları uyuyabildim tabi. Çok şükür. Genelde sağlıkla ilgili ne varsa gece çıkar. Vücut kendini dinlendirmeye başladığı için sanırım.
Hamileyken çarpıntın olur, başın döner, tansiyonun oynar, miden bulanır, halsizlik olur, nefesin kesilir vs... Bunlar hep hamilelik belirtisi. Ama biz ayırt edemiyoruz. Acaba atak mı geçiriyorum şu an? O yüzden mi bunlar oluyor diyoruz. Hiç korkma. Allah'ın izniyle bebeğini istiyorsun ve ona alışacaksın. Sıkıldıkça yaz. Bu yaşadığının geçici bir süreç olduğunu kendine hatırlat. Kafanı oyalayacak birşeyler bul. En önemlisi de sakın belirtilerle ilgili internette araştırma yapma. Emin ol kendine yakıştıracak bir sürü hastalık bulursun ve boş yere kaygını arttırırsın. Eğer merak ettiğin birşey varsa doktoruna sor. Vitaminlerini aksatma. Onlar da mide bulantısı yapabilir. Bi ara beni de fena etmişti. Burnumu tutup yutuyordum :)
İnşallah yarının bu gününden iyi olsun... Allah kolaylık versin...