Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

aynı durumdayız canım.banada bugün kes dediler lustrali.öğreneli4 gün oldu ve giderek kötüleşiyorum.bebeği istemiyor gibi hissediyorum kendimi.yoksa hastalığımdan mı öle geliyor bilmiyorum.lütfen tecrübeliler paylaşsın bildiklerini :18:çok korkuyorum

canım aynı fikir bana da geliyor ara ara,ama bebeklerimizi istememekle ilgisi olduğunu sanmıyorum bunun...sadece korkuyoruz ve anne olmanın tam olarak ne olduğunu anlamamız için de zamana ihtiyacımız var bence.aklına bebeğe dair istememe fikri geldiği zaman aç doğum videoları izle, netten bebek kıyafetlerine bak,şu an kaç haftalıksın bebekte neler oluyor onları falan incele...bebek istediğini düşün, isteyerek yaptığını onu çok seveceğini...iyi şeyler düşünmeye çalış canım benim dediğin gibi aynı durumdayız ben bunları yapmaya çalışıyorum,daha önce doğurmadım bende çok tecrübeli sayılmam ama telkin amaçlı bunlar bana iyi geliyor doğrusu.

Hoşgeldin :)

O kasılmalar psikolojik. Tabi sen yine de doktoruna söylemeyi ihmal etme. Aynısı benim ensemde vardı 7 ay boyunca. Daha önce yazdım, sanki ensemde bi tuğla bağlı. Başım sıkışmış. Biri beni ensemden tutup ittiriyor gibi.. Çok şükür tansiyonum filan yoktu. Sonra anladım ki hem ilaç yoksunluğu hem de panik atak yüzünden bu sıkışmalar. Doğumdan sonra yavaş yavaş geçti çok şükür. Seninki de geçecektir Allah'ın izniyle.

hoşbuldum teşekkürler :)
malesef ki psikolojik, daha lisedeyken vertigo ile tanıştım ve sonrasında hep bi baş dönmesi hissi, aslında yokmuşum gibi hissetme felan derken aldığım yardımlar sayesinde epeyce toplandım şükür.. Ama şuan hamilelikte özelliklede bu son dönemlerde daha fazla alıngan ve sinirli olmak, oturup herşeye ağlayabilme noktasına gelmek bu sorunların tekrar ortaya çıkmasına neden oldu diye düşünüyorum.. Doğumu hayırlısıyla bi atlatayım sonrasında yine toparlanırım, güçlü olmam lazım değil mi, annelik kolay değil :)
Sizlerde ne var ne yok ? Ters bir durum yoktur inşallah... Aramızda sevimdeniz den sonra doğum yapan var mı onu göremedim..

hoşbuldum teşekkürler :)
malesef ki psikolojik, daha lisedeyken vertigo ile tanıştım ve sonrasında hep bi baş dönmesi hissi, aslında yokmuşum gibi hissetme felan derken aldığım yardımlar sayesinde epeyce toplandım şükür.. Ama şuan hamilelikte özelliklede bu son dönemlerde daha fazla alıngan ve sinirli olmak, oturup herşeye ağlayabilme noktasına gelmek bu sorunların tekrar ortaya çıkmasına neden oldu diye düşünüyorum.. Doğumu hayırlısıyla bi atlatayım sonrasında yine toparlanırım, güçlü olmam lazım değil mi, annelik kolay değil :)
Sizlerde ne var ne yok ? Ters bir durum yoktur inşallah... Aramızda sevimdeniz den sonra doğum yapan var mı onu göremedim..

Panik atak-anksiyete kaynaklı vertigo da varmış sanırım. Bu konuda ben de doktora görünmeliyim ama ne yazık ki hastaneye gidemiyorum :))

Güçlü olmak lazım ama ben bu gün pek güçlü değilim. Akşam bi uykum kaçtı, ondan mıdır bilmiyorum gece başım ağrıdı. Hala da ağrıyor. Parol aldım. hafifletti ama geçirmedi. Çok da içmeyeyim diyorum. Bakalım dayanabildiğim kadar. Sevim'den sonra doğum yapan yok sanırım. Varsa da ben şu an hatırlayamıyorum :))

Merhaba arkadaşım. Yazını okudum bende senin gibiydim. Şu an benim 2. Hamileliğim ilk oğlumdada psikolojim çok bozuktu anksiyete ataklar çok Aşerdim çok çok zordu. Terapilerle rahatlamıştım 5. Aydan sonra tabi kötüyken isteyip istemediğimden emin değildim. Kötü günler geçince okadar güzel bir gebelik yaşadımki anladımki o düşünceler bana ait değildi. Psikolojimle alakalıydı. Hele dünyaya gelip onunla zaman geçirmek anlatamam yaşamak lazım Rabbim sanada nasip edecek inşallah. Şimdi değil belki ama zamanla bu heyecanın tadına varıcaksın Allah'ın izniyle inşallah. Şimdi 2. Hamileyim sürpriz bir bebek oldu hiç düşünmüyordum çok istediğim halde.aynı şeyleri yaşamaktan korktuğum için ki keza öylede oldu. İlaç kullanıyorum 8 buçuk aylık hamileyim. İlacımın dozunu düşürdüm doğuma 4 gün kalada kesicez benim dualarım bebeğimi sağlıcakla kucağıma alıp ilacı bırakmam beni etkilenmemesi. Hepimiz içinde tabi. Şu an ilacı bırakmanın hezeyanlarını yaşıyosun ama zamanla hafifler inşallah. Geçmezse ilerleyen aylarında Dr kullanmana izin verir belki. İnşallah gerek kalmaz lütfen sabırlı olmaya ve Hastalığınla savaşmaya çalış.

Selam herkese kızlar yeni arkadaşlar gelmiş. İnşallah güzel geçer hamilelikleri..
Bu aralar bende çok baş dönmesi başladı bebeğimle yalnız kalmaya korkar oldum ya başım dönerse fenalaşırsam korkusu daha da kötü olmama sebep oluyor malesef :( Sanırım bir doktora görünücem çünkü çok fazlalaştı olur olmaz zamanlarda oluyor içimde hep bir tuhaflık var sanki içim kayıyor gibi oluyor.. Bu baş dönmeleri anksiyetenin de geleceğinin habercisi olabiliyor malesef inşallah yanılıyorumdur ilacım çok düşük dozda çünkü.. Çocuğumu emzirmek istiyorum rahat rahat yükseltmekten çekiniyorum.. İnşallah gerek kalmaz. :(
Tabi yorgunluk, uykusuzluk, stres de buna etken olabiliyor..
Çocuk büyütmek çok zormuş çok çok güzel bir duygu ama oldukça da yorucu..
Allah sağlık versin yavrularımıza..

Selam herkese kızlar yeni arkadaşlar gelmiş. İnşallah güzel geçer hamilelikleri..
Bu aralar bende çok baş dönmesi başladı bebeğimle yalnız kalmaya korkar oldum ya başım dönerse fenalaşırsam korkusu daha da kötü olmama sebep oluyor malesef :( Sanırım bir doktora görünücem çünkü çok fazlalaştı olur olmaz zamanlarda oluyor içimde hep bir tuhaflık var sanki içim kayıyor gibi oluyor.. Bu baş dönmeleri anksiyetenin de geleceğinin habercisi olabiliyor malesef inşallah yanılıyorumdur ilacım çok düşük dozda çünkü.. Çocuğumu emzirmek istiyorum rahat rahat yükseltmekten çekiniyorum.. İnşallah gerek kalmaz. :(
Tabi yorgunluk, uykusuzluk, stres de buna etken olabiliyor..
Çocuk büyütmek çok zormuş çok çok güzel bir duygu ama oldukça da yorucu..
Allah sağlık versin yavrularımıza..

Selam...

Vitamin ve kan ilacını içiyor musun Melek?

Bugün bende de oldu aynısı. Zaten malum, panik atak-anksiyete dedin mi baş dönmesi yanıbaşında. Bir de başım ağrıdı bugün. Sersem oldum. İnşallah geçer seninki de, benimki de, bütün panik ataklılarınki de...

Şimdi mevsim geçiş dönemi. Belki ondan da etkilenmişsindir.

Selam...

Vitamin ve kan ilacını içiyor musun Melek?

Bugün bende de oldu aynısı. Zaten malum, panik atak-anksiyete dedin mi baş dönmesi yanıbaşında. Bir de başım ağrıdı bugün. Sersem oldum. İnşallah geçer seninki de, benimki de, bütün panik ataklılarınki de...

Şimdi mevsim geçiş dönemi. Belki ondan da etkilenmişsindir.

İçmiyorum canım ihmal ettim malesef ki :(
Bakalım az daha bekleyeceğim olmadı bir kan testi yaptırırım kansızlık var mı diye..

merhaba ben de maalesef panik atak yaşıyorum. benim 2. hamileliğim ilk panik atağım oğlumun 3-4 yaş civarındaydı. ilaç kullanmaya başladım bebek düşündüğümüz için 8 aydır içmiyorum bıraktım ama bu son dönem yoklamaya başladı. ve hamileliğimin henüz 5. haftasındayım nasıl geçecek çok korkuyorum. çarpıntım oluyor göğüs ağrısı başlıyor beraberinde, akşam yatarken tutarsa sabahlıyorum. ilk hamileliğim çok güzel geçmişti ama birkaç ay önce düşük yaptım ve şuan yine düşük korkusu yaşıyorum. olumlu düşünmeye çalışıyorum ama bu panik atak çok kötü bir şey gayet mutluyken bile gelebiliyor atak.
Umarım bebeğimin kalp atışlarını duyarım ve ataklarım azalır...

canım hemile olduğumu öğrenene kadar içiyordum,sürekli test yapıyordum zaten erken öğrenebileyim diye,ayın 2'sinde yani 4 gün önce yine yaptım test idrarda çok silik çıkınca hemen kandan baktırdım 33 küsur çıktı kandada,daha çok yeniyken öğrenebildim çok şükür.işte pazartesi almadım ilaçları keseli 4 gün oldu...bende korkuyrum bir anda kestim ilaçları ama şimdilik kötü değilim,iyi şeyler düşünmeye çalışıyorum telkin etmeye çalışıyorum kendimi..

Allah iyilik versin canım inşallah hep böyle gider

merhaba ben de maalesef panik atak yaşıyorum. benim 2. hamileliğim ilk panik atağım oğlumun 3-4 yaş civarındaydı. ilaç kullanmaya başladım bebek düşündüğümüz için 8 aydır içmiyorum bıraktım ama bu son dönem yoklamaya başladı. ve hamileliğimin henüz 5. haftasındayım nasıl geçecek çok korkuyorum. çarpıntım oluyor göğüs ağrısı başlıyor beraberinde, akşam yatarken tutarsa sabahlıyorum. ilk hamileliğim çok güzel geçmişti ama birkaç ay önce düşük yaptım ve şuan yine düşük korkusu yaşıyorum. olumlu düşünmeye çalışıyorum ama bu panik atak çok kötü bir şey gayet mutluyken bile gelebiliyor atak.

buradaki herkes hamilelignde senin yaşadıklarını yaşıyor hamile olmayanlarda yaşıyor bu yaşadıklarımızdan çok zor Allah hepimizin yardımcısı olsun sen doktorunla konuş ama ilk üç ay önermiyorlarmış dayanabilecegin yere kkadar dayan eger çook kötü oluorsan doktara git

Merhaba.

Hamileliğin hayırlı olsun. Allah tamamına erdirsin. Terapi alsan? İlaç kullanmanın uygun olacağı haftaya kadar terapi işe yarar belki?

merhabalar...bende 5 haftalık hamileyim,panik atak ve okb var bende de.düne kadar gayet iyi gibiydim telkin ediyordum kendimi.ama dünden beri bana mısın demiyor saat 00.30 dan beri uykusuzum,senin gibi sabahladım...acaba aldırsammı dedim,hazır mı değilim dedim ooo daha neler neler...ne olacak bu halimiz bilemedim cidden çok zor:(

kızlarr dünden beri çok kötüyüm gece uyuyamadım bildiğiniz sabahladım:(geceden panik atak geldi hala uğaşıyorum ilacı keseli 5 gün oldu anormallikler gelmeye başladı ne yapacağımı şaşırdım,geçmez bu 9 ay:(((

kızlarr dünden beri çok kötüyüm gece uyuyamadım bildiğiniz sabahladım:(geceden panik atak geldi hala uğaşıyorum ilacı keseli 5 gün oldu anormallikler gelmeye başladı ne yapacağımı şaşırdım,geçmez bu 9 ay:(((

Hamile olmasan da aynı şekilde bunalacaktın. İlaç bırakmann etkisi bunlar. Lütfen bebek aldırma mevzusunu ise hiç aklına getirme. İstiyordun bebek. Buraya yazmıştın. Şu an ilaç kullanamadığın için, seni engelleyen ne varsa kurtulmak istiyorsun. Panik atak olduğu sürece de bebeğe hazır olmak diye birşey olmayacak çünkü hep aynı şeyi hissedeceksin. Lütfen hemen bi psikiyatra git.

Merhaba canım ben aldırmaya bile gittim ama doktorum beni oyaladı sonrasında ise yapamadım.. Senin yaşadıklarını yaşadım çok çok zor günler geçirdim geçmiş mesajlarımı okursan daha iyi anlarsın.. Şimdi kızım 2,5 aylık bugünleri görebileceğim hiç aklıma gelmedi.. Ben ilaç kullanmaya 6. hafta gibi falan başladım.. Doktor kontrolünde tabiki.. Çünkü yemiyor içmiyor sabahlara kadarda titriyordum.. İlaca başladım tabi düşük dozda o da çok bir fayda etmedi.. Yaşadıklarımı anlatmaya kelimeler yetmez inan bana.. Eşime dedim doğurayım ne olur beni hastaneye yatır dedim. Çocuğu aldırayım sonrada boşanalım dedim.. Bunları söylerken çok ciddiydim.. Allahtan eşim anlayışlı da bugünleri görebildik..
SABRIN SONU SELAMET inan buna
Bulutların arkasında güneş vardır ve birgün ihtimal bile vermesende o bulutlar dağılıyor güneş yüzünü gösteriyor..
Allah yar ve yardımcın olsun arkadaşım..

Sakın aldırma fikrini aklının ucundan bile geçirme lütfen. Böyle düşünsende yapmayacağını biliyorum Allah'ın izniyle inşallah. Çünkü bende senin gibiydim. Kesinlikle istemediğimden değil aslında çok istediğim ama yaşadıklarımdan korktuğum içindi. Bu benim 2. Gebeliğim ondada aynı şeyleri yaşadım. Tekrar kaldıramam diye düşündüm. Ama psikolojik olarak rahatladığında o düşüncenin sana ait olmadığını anlıyorsun. Zaten ilk zamanlarda farkındasın ama o ataklar öyle bir noktaya getiriyorki insanı o an hiç bişey düşünemiyorsun. Ama İnan zamanla geçiyo seninde geçiçek hafiflicek Allah'ın izniyle inşallah. Zaten bugün Allah korusun aldırmış olsanda yine çocuk isticeksin ve hep kaçıcaksın bu duygudan bak şimdi var ve şimdi mücadele zamanı lütfen kendini bırakma. Hemen bir Dr git lütfen şu an en en çok ihtiyacın old. Dönem bende bunları yaşadığım için bu şart lütfen ihmal etme.

Back