Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Kizim öksuruyor agliyor uyumuyor
Ben uyusuyorum ter bosaniyor ates basiyor
Oyy Allahim ne guzeldi eskiden hayatin tadi vardi :(((((((((

Deme öyle Sevim... Allah beterinden korusun. Bu günümüze şükür. Kızın iyileşmedi mi henüz? Kontrolü vardı, ne dedi doktor? Kızına üzülüyosun tabi, onun için belirtiler çoğalıyor. İnşallah ikiniz de daha iyi hissedersiniz.

mrb.forumda yeniyim ve arama yaptığımda lustral konusunda sizi buldum.bende 2yıllık evliyim ve hamileyim 4 haftalık.yıllardr ilaç kullanıyorum.birkaç yıldır da lustral kullanıyorum.bırakmıştım 3 ay önce.ama bir aydır hastalğım nüksetti.şimdi çarasiz başladım.ama korkuyorum da.sizin deneyiminz oldumu bukonuda.lütfen yardımm:5:

Merhaba. Hoşgeldin ve bebeğin hayırlı olsun :)

Doktoruna danıştın mı ilaca başlamadan önce? Burda hamileyken Lustral kullananlar oldu ama 4. hafta çok erken. Biraz sabretsen. Psikiyatrla ve kadın doğumcuyla konuştuktan sonra uygun zamanda uygun dozda ilaca başlarsın. Ben dahil çok zor günler yaşadık hamilelikte. Ama uygun haftayı beklemek zorundayız.

İnşallah senin için de bebeğin için de hayırlısı olsun.

Deme öyle Sevim... Allah beterinden korusun. Bu günümüze şükür. Kızın iyileşmedi mi henüz? Kontrolü vardı, ne dedi doktor? Kızına üzülüyosun tabi, onun için belirtiler çoğalıyor. İnşallah ikiniz de daha iyi hissedersiniz.
m

Haklisin tabi üzüntuden ne dedigimi bilmiyorum bazen:(
Kontrole goturemedim kendimle ugrasmaktan yarin yada cuma gitcez

mrb.forumda yeniyim ve arama yaptığımda lustral konusunda sizi buldum.bende 2yıllık evliyim ve hamileyim 4 haftalık.yıllardr ilaç kullanıyorum.birkaç yıldır da lustral kullanıyorum.bırakmıştım 3 ay önce.ama bir aydır hastalğım nüksetti.şimdi çarasiz başladım.ama korkuyorum da.sizin deneyiminz oldumu bukonuda.lütfen yardımm:5:

canım bende lustral kullandım uzun süre, ama ben düzensiz kullandığım için duyarsızlaşma yaratmış bende doktor zedprex ve tranko buskas ile değiştirdi ilaçları, bende daha yeni 5. haftama girdim bir kaç gün önce öğrendim ve doktor hemen kesmem gerektiğini söyledi kestim...ilk üç ay hiçbirşekilde önermiyoruz dedi bana doktorum ama bilemedim senin durumunu da...doktorunla bi konuş terapiyle falan bir dene istersen..

Sağolun kızlar söylediklerinizi dikkate alıcam. Sevim bu arada lütfen sütünü sağmayı çok bunalsanda ihmal etme. Haklısın bu hengâmenin arasında zor mutlaka ama bebeğin için gerekli. Bebeğin şu an daha çok küçük old. İçin huysuzluğu normaldir bence biz yetişkinler bile hastalandığımızda ne kadar zorlanıyoruz ki o ne yapsın annesi daha bağışıklık sistemi bile çok zayıf böyle tepkileri bence çok olağan böyle düşün rahatlamaya çalış lütfen. Tabi Dr götürmeyide yinede ihmal etme. Senin ihmal etmicepini çok iyi biliyorum ya benimkide laf. :))

canım bende lustral kullandım uzun süre, ama ben düzensiz kullandığım için duyarsızlaşma yaratmış bende doktor zedprex ve tranko buskas ile değiştirdi ilaçları, bende daha yeni 5. haftama girdim bir kaç gün önce öğrendim ve doktor hemen kesmem gerektiğini söyledi kestim...ilk üç ay hiçbirşekilde önermiyoruz dedi bana doktorum ama bilemedim senin durumunu da...doktorunla bi konuş terapiyle falan bir dene istersen..

hamile oldugunu ogrenmeden önce ilaçları içiyormuydun canım şimdi nasılsın

ebuşş arkadaşım kötüyüm hala:43:hamile kalmadan önce kesmiştim.iyiydim.bebeği denedikten sonra hastalığım nüksetti.doktorlar önermiyorlar.sadece bir tanesi iç bişey olmaz dedi.pasflora içiyorum.ama içim çook sıkılıyor

Son düzenleme:
merhabalar arkadaşlar forumda daha öncede yazmıştım, ben bebek istiyordum ancak okb ve panik atak hastası olduğum için bir süre ertelemiştim,bu sürede tedavim vardı tabi sabahları iki adet zedprex her gecede bir tane tranko buskas alıyordum.ertele ertele ama nereye kadar,tedavinin ucu açık bu hastalık nedeniyle ne kadar süre ilaç kullanacağım o bile belli değil.neticede eşimle korunmayı bıraktık ve akışına bıraktık bazı şeyleri.dün sabah hamile olduğumu öğrendim ve ilaçları hemen kestim..ilk üç ay asla ilaç kullanmamam gerektiğini söyledi psikiyatristim.bir ayı gitti say kaldı iki ay...ama daha ilk geceden uykum kaçtı korkudan,ya panik atak olursam diye: bu hastalığı yaşayanlar anlar beni en iyi,bu korkuyu üzerimden nasıl atabilirim ne iyi gelir ne yapmalıyım...lütfen tecrübeli arkadaşlar bana yardım edin :(

aynı durumdayız canım.banada bugün kes dediler lustrali.öğreneli4 gün oldu ve giderek kötüleşiyorum.bebeği istemiyor gibi hissediyorum kendimi.yoksa hastalığımdan mı öle geliyor bilmiyorum.lütfen tecrübeliler paylaşsın bildiklerini :18:çok korkuyorum

aynı durumdayız canım.banada bugün kes dediler lustrali.öğreneli4 gün oldu ve giderek kötüleşiyorum.bebeği istemiyor gibi hissediyorum kendimi.yoksa hastalığımdan mı öle geliyor bilmiyorum.lütfen tecrübeliler paylaşsın bildiklerini :18:çok korkuyorum

Burda 100 kişi varsa, 98 tanesi isteyerek hamile kalmış olsa bile bebeğini istemedi. Ben de... İlaç içememe ve daha kötü olma korkusuyla bunu düşündük. Ama aslında düşüncelerimiz böyle değil. Kim istemez ki bi bebeği olsun. Sen de istiyorsun tabii ki. Yukarıda yazdıklarım yüzünden istemediğini sanıyorsun. Az sabret. İnşallah uygun haftaya gelince ilaca başlarsın. Şimdilik terapi alsan? Belki işe yarar. Konuşup içini boşaltırsan rahatlarsın belki. Sıkıldıkça yaz. Biz cevap veririz sana. Burdaki herkes benzer şeyler yaşadı. Yalnız değilsin. Lütfen ümitsizliğe kapılma.

Sağolun kızlar söylediklerinizi dikkate alıcam. Sevim bu arada lütfen sütünü sağmayı çok bunalsanda ihmal etme. Haklısın bu hengâmenin arasında zor mutlaka ama bebeğin için gerekli. Bebeğin şu an daha çok küçük old. İçin huysuzluğu normaldir bence biz yetişkinler bile hastalandığımızda ne kadar zorlanıyoruz ki o ne yapsın annesi daha bağışıklık sistemi bile çok zayıf böyle tepkileri bence çok olağan böyle düşün rahatlamaya çalış lütfen. Tabi Dr götürmeyide yinede ihmal etme. Senin ihmal etmicepini çok iyi biliyorum ya benimkide laf. :))

Bugün gittik kizimla bronsiti gecmis cok sukur gozleri sulaniyordu goz nezlesi dedi dr damla verdi
3 ekime kadar raporluyum bende calismicam
Psikiyatrim calis dedi ama israr edince verdi raporu
Asyaya kim bakacak bilmiyorum kayinvalidem daha bakmadan naza basladi kadin iyi ama cok konusuyor hastaligimdan falan bi haber tabi kendinden kotuleri dusun deyip diyor neyim eksikmis
Hah iste sorunda orda tam olarak benim dunya malinda gozum yok gelde anlat
Bi ortamda 10 kisi varsa herkesi bastiriyor e haliyle beni bunaltiyor dinle dinle krize giriyorum anksiyete tavan yapiyor ota boka yorum yapiyor bos cene yani
Annemde evde baban var calisiyor ben gelemem diyor
Kayinvalide gelince kayinpeder emekli oda gelir birinin cenesi birinin yaninda emzirmek dert egilmene kalkmana giydigine dikkat et tutucular esim benim askili falan giymeme karismaz kendisi alir kayinbabam pantolona bile karsi düsünün tezatligi ayy bilmiyorum ne halt etcem
Anneme yalvariyorum ya bakici gelir kizi dover ya kaynana gelir ben timarhaneye giderim tercih yap diye duygu somurusu yapiyorum:)

Cok gecmis olsun
Domestikus anlatmis ama bende soylim isteyerek yaptim kizimi Rabbimde uygun gorup nasip etti
Ben daha once hasta degildim kizima hergun ninni sarki soyler kiyafetlerini severdim 28. Haftada yakalandim anksiyete bozukluguna
Evimden kacar gibi anneme yerlestim bebegi istemedim hareket etsin diye sekerli seyler yiyen ben kimildamasin diye dua ettim ben ben degildim sanki sevemicem bakamicam yadirgayacam diye agladim agladim hergun her gece
Kiyafetleri gormemek icin kaldirdik
Kesinlikle hastaliktan simdi 2,5 aylik bebegim ve nasil bir sevgi anlatamam korkma suclama kendini
Allahin izniyle atlatirsin sende

Selam kızlar, iyi akşamlar..
Epeydir fırsat buldukça geçmişte paylaştıklarınızı elimden geldiğinde okuyorum..
Ankarada iken işim olmadığından girebiliyodum ama Ispartaya geldim, 1,5 ay abimler misafirimizdi.. 0 sırada nette 3 hafta iptaldi.. 0nlar gittikten sonra ev olarak biraz rahatladık, ekim topiğine döndüm sonunda.. ama hamişliğin sonlarına doğru panik mi dersiniz, kaygı mı dersiniz ne varsa ortaya çıkmaya başladı..
Kaç zamandır kendimi bastırıyorum, telkin ediyorum ama bikaç gündür öyle ya da böyle bi şekilde patlak veriyo..
Hamileliğin bu dönemlerinde bu sıkıntıları yaşayan arkadaşlarıda okudukça çarenin bizde olduğunu görüyorum her defasında ama ne fayda.. İnsanı öyle bi konumda yakalıyoki, kendi kendine söz geçiremez kılıyo..
Şuan bile alnımın biraz daha üstünde bi kasılma var bi türlü anlam veremediğim, kendimi dinledikçe hangi hastalıklara yorabildiğimi gayet iyi bilirsiniz zaten.. Ben doğumdan korkmuyorum çok şükür ama panik atak için aynı şeyi söyleyemiyorum. Güçlü olup düşünmemem gereken yerde oturdum deli gibi kafamdaki bu kasılma ne diye ağlıcak kadar oluyorum...
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun, çok zor dönemler gerçekten....

Bugün gittik kizimla bronsiti gecmis cok sukur gozleri sulaniyordu goz nezlesi dedi dr damla verdi
3 ekime kadar raporluyum bende calismicam
Psikiyatrim calis dedi ama israr edince verdi raporu
Asyaya kim bakacak bilmiyorum kayinvalidem daha bakmadan naza basladi kadin iyi ama cok konusuyor hastaligimdan falan bi haber tabi kendinden kotuleri dusun deyip diyor neyim eksikmis
Hah iste sorunda orda tam olarak benim dunya malinda gozum yok gelde anlat
Bi ortamda 10 kisi varsa herkesi bastiriyor e haliyle beni bunaltiyor dinle dinle krize giriyorum anksiyete tavan yapiyor ota boka yorum yapiyor bos cene yani
Annemde evde baban var calisiyor ben gelemem diyor
Kayinvalide gelince kayinpeder emekli oda gelir birinin cenesi birinin yaninda emzirmek dert egilmene kalkmana giydigine dikkat et tutucular esim benim askili falan giymeme karismaz kendisi alir kayinbabam pantolona bile karsi düsünün tezatligi ayy bilmiyorum ne halt etcem
Anneme yalvariyorum ya bakici gelir kizi dover ya kaynana gelir ben timarhaneye giderim tercih yap diye duygu somurusu yapiyorum:)

Seviiimmm çok sevindim kızının iyileşmesine. Göz nezlesi de alerjiktir heralde. Malum mevsim değişiyor. İnşallah o da geçer...

Of okurken ben yoruldum bu nedir yaaa!! Allah kolaylık versin sana. Bu anneler de kocalarıyla diğer çocuklarını bırakamıyor :)) Annem bana geldi bir kaç gün doğumdan sonra, bir kaç gün de bebek eve gelince. İki de bir, ben gidiyorum evde baban, kardeşin napıyodur diyodu. Babam aşçı, kardeş dediği çocuk da 32 yaşında kocaman adam :))) Bi akşam kardeşim aradı, evde sakatat pişiriyoruz dedi (söylemesi ayıp) annem sevmez öyle şeyler. Ben gidiyorum battı mutfak diye kalktı ayağa. Hem üzüldüm hem sinirlendm. Aldım telefonu elime, ben daha g.tümü kaldıramıyorum, ne biçim şaka yapıyosunuzzzz.... derken lafımı bitiremeden bi başladım ağlamaya... ama ne ağlamak... :)))))

Bebekler için de kreş var galiba ama insan güvenip bırakamaz ki. İnşallah bi çıkış yolu bulursun...

Selam kızlar, iyi akşamlar..
Epeydir fırsat buldukça geçmişte paylaştıklarınızı elimden geldiğinde okuyorum..
Ankarada iken işim olmadığından girebiliyodum ama Ispartaya geldim, 1,5 ay abimler misafirimizdi.. 0 sırada nette 3 hafta iptaldi.. 0nlar gittikten sonra ev olarak biraz rahatladık, ekim topiğine döndüm sonunda.. ama hamişliğin sonlarına doğru panik mi dersiniz, kaygı mı dersiniz ne varsa ortaya çıkmaya başladı..
Kaç zamandır kendimi bastırıyorum, telkin ediyorum ama bikaç gündür öyle ya da böyle bi şekilde patlak veriyo..
Hamileliğin bu dönemlerinde bu sıkıntıları yaşayan arkadaşlarıda okudukça çarenin bizde olduğunu görüyorum her defasında ama ne fayda.. İnsanı öyle bi konumda yakalıyoki, kendi kendine söz geçiremez kılıyo..
Şuan bile alnımın biraz daha üstünde bi kasılma var bi türlü anlam veremediğim, kendimi dinledikçe hangi hastalıklara yorabildiğimi gayet iyi bilirsiniz zaten.. Ben doğumdan korkmuyorum çok şükür ama panik atak için aynı şeyi söyleyemiyorum. Güçlü olup düşünmemem gereken yerde oturdum deli gibi kafamdaki bu kasılma ne diye ağlıcak kadar oluyorum...
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun, çok zor dönemler gerçekten....

Hoşgeldin :)

O kasılmalar psikolojik. Tabi sen yine de doktoruna söylemeyi ihmal etme. Aynısı benim ensemde vardı 7 ay boyunca. Daha önce yazdım, sanki ensemde bi tuğla bağlı. Başım sıkışmış. Biri beni ensemden tutup ittiriyor gibi.. Çok şükür tansiyonum filan yoktu. Sonra anladım ki hem ilaç yoksunluğu hem de panik atak yüzünden bu sıkışmalar. Doğumdan sonra yavaş yavaş geçti çok şükür. Seninki de geçecektir Allah'ın izniyle.

Aleykümselam. Hoşgeldin.

Bi şikayetin yoksa kür yapma. İlk 3 ay mı yoksa bütün hamilelik boyunca mı bilmiyorum ama maydonoz, nane, adaçayı, hurma yeme. Neden boş yere bebeğini riske ediyosun? Doğal yöntem de olsa zararlı yanları olabilir.

Ben hamilelikte Cipram kullandım. Psikiyatrınla görüş. Yukarıda da yazdım, belki sadece terapi yeterli olur. Belki düşük dozda ilaç alırsın. Bence doğal olsa bile maydonozdan uzak dur.

kötüyüm.panikatak tavan yaptı yine yatağa bağladı beni üstelik taşınma arafesinde..:25:kür işe yaramadı gerçi sadece 3 gün yapmıştım belki hamile olduğum için işe yaramadı bilemiyorum.herneyse cipralexe başladım doktor tavsiyesi ile bana en iyi gelen ilaç bir zararı olmadığını söledi umarım öledir..zaten 10 mg.

ebuşş arkadaşım kötüyüm hala:43:hamile kalmadan önce kesmiştim.iyiydim.bebeği denedikten sonra hastalığım nüksetti.doktorlar önermiyorlar.sadece bir tanesi iç bişey olmaz dedi.pasflora içiyorum.ama içim çook sıkılıyor

sıkma canını canım bu zamanlarda gelip geçer inş.Allahın izniyle bende çok kötü günler geçirdim seni çok iyi anlıyorum şimdi bn lustral kullanıorum evliligimiz kasımda 1 yıl olcak şimdilik düşünmüyoz ama ilerde elbet olacak bebek nasıl olacak nasıl dayanacam bilmiyorum

kötüyüm.panikatak tavan yaptı yine yatağa bağladı beni üstelik taşınma arafesinde..:25:kür işe yaramadı gerçi sadece 3 gün yapmıştım belki hamile olduğum için işe yaramadı bilemiyorum.herneyse cipralexe başladım doktor tavsiyesi ile bana en iyi gelen ilaç bir zararı olmadığını söledi umarım öledir..zaten 10 mg.

Ben de yattım bütün hamileliğim boyunca. Baş dönmesi hiç geçmemişti. İnşallah ilaç işe yarar. Allah yardımcın olsun.

hamile oldugunu ogrenmeden önce ilaçları içiyormuydun canım şimdi nasılsın

canım hemile olduğumu öğrenene kadar içiyordum,sürekli test yapıyordum zaten erken öğrenebileyim diye,ayın 2'sinde yani 4 gün önce yine yaptım test idrarda çok silik çıkınca hemen kandan baktırdım 33 küsur çıktı kandada,daha çok yeniyken öğrenebildim çok şükür.işte pazartesi almadım ilaçları keseli 4 gün oldu...bende korkuyrum bir anda kestim ilaçları ama şimdilik kötü değilim,iyi şeyler düşünmeye çalışıyorum telkin etmeye çalışıyorum kendimi..

Back