Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Kızlar rabbime şükür 5 haftalık gebeyim . tedavi oluyordum fakat tedavisiz hamile kalmışım haberim olmadan.
5 +2 dedi dr keseyi gördük ayın 18.nde
bayramdan sonra gel dedi bana :49:
Saçma sapan şeyler düşünüyorum acaba kalbi attımı atıyomu ki
kese kan pıhtısınamı dönüştüü Rabbim cok evhamlıyım al şu dusuncelerı uzerımdeeeennn
Rabbim Hayırlı Olanı yazssın gönlümüze

Son düzenleme:
Bu konuyu açandan da ,konuya katkıda bulunanlardan da Allah binlerce kez razı olsun.Bugün bana resmen cansimidi oldu yazdıklarınız.
10 haftalık hamileyim ve panik bozukluk (beklenti anksiyetesi+Panik atak) yaşamaktayım.Hamile kaldığım dönemlerden itibaren ekstrasistollerim artmaya başladı ve bir çoğunuz bilirsiniz ekstarasistollerin ne kadar rahatsız edici ve atakları tetikleyici olduğunu.Dolayısıyle ekstaralarla birlikte yaşama sevincimin de azaldığı,geleceğe yönelik kaygılarımın arttığı bir dönemdeydim ki bu başlığa denk geldim.Çok rahatladım sayenizde.tekrar teşekkürler .
Ayrıca şunu sormak istiyorum size ;normal doğum düşüneniniz var mı?ben narkoz almamak için normal doğum düşünüyorum fakat bu ekstrasistollerle doğurabilir miyim bilmiyorum.Herkesin duaları kabul olsun inşallah ..Sağlıklı ve bebişlerinizin mis kokusunu içinize huzurla çekeceğiniz günler diliyorum..

ben normal düşünüyorum olabilirse eğer herhangi bir sorun olmazsa ve zaman yaklaştıkça korkularım olmazsa, şimdiki düşüncem isteğim bu bakalım kısmet 35deyim 38de duruma bakmak lazım...sezaryende olacaksa epidural düşünüyorum narkoz alınmadığı için

Son düzenleme:
Kızlar rabbime şükür 5 haftalık gebeyim . tedavi oluyordum fakat tedavisiz hamile kalmışım haberim olmadan.
kese kan pıhtısınamı dönüştüü Rabbim cok evhamlıyım al şu dusuncelerı uzerımdeeeennn

Hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin. Tedavi olduğuna göre çok istiyordun bebek sahibi olmayı ve Allah sana sürpriz bi şekilde nasip etmiş çok şükür. Bunun getirdiği bir kaygıyla bişey olacak diye (Allah korusun) korkuyorsun muhtemelen. Eh normal yani. Ama sana tavsiyem, korkularını alışkanlık haline getirme. Kaygıya dönüşmesin. Bence doktoruna anlat bu durumu. Gerekirse bi psikologdan-psikiyatrdan akıl al. Ama korkularının önüne geçebilirsen, günlük hayatını etkilemezse sorun yok. Hamileyken bunları düşünmek çok normal. Mesela burda okumuşsundur, doğumdan sonra da bebeğe bakabilecek miyim diye kaygılanan arkadaşlar (ben dahil) var...

merhaba
daha önce de panik atağım vardı ama ilaçsız olarak telkinle geçirmeye çalışıyordum şimdi hamileyim ve panik atağım tamamen bebekle alakalı olmaya başladı ..sonuçlarım iyi çıksa bile kötüyü düşünüyorum .neredeyse kendimi sağlıklı olmadığına bile inandırdım bebeğin ..o kadar kötü günler geçiriyorum ki aklımdan çıkmıyor bir türlü
böyle bir sorun yaşayan var mı
şimdiden teşekkürler

Yaa neler neler düşündük bi bilsen :) Çok şükür bu günümüze... Ben bir de panik atak yüzünden doktora gidemedim doğru dürüst. Ne test, ne tahlil hiç bişey yaptıramadım. Çok korktum Allah biliyor. Bir de 32+2'de doğum yaptım, kızım 28 gün hastanede kaldı. Sen düşün kafamda neler kurduğumu. Allah'a şükür şu an her şey yolunda. Bence kaygıların artmadan bi terapi al. Korkuların yeniyken terapiyle önüne geçebilirsin ilaç gerekmez belki. Hamilelikte korku-kaygı ne varsa tavan yapıyor. İnşallah en kısa sürede atlatırsın.

ya arkdslar coktand ıyıydm ama panıkler gene başladı ya napcm bılmym kendıme hakım olamym carpıntı daralmalr basladı gundz yokta geceleri daha cok oluyo bıde ramazan hep evdeym ya bişey sorcm sizinde hamılelıkte tansıyonunz yukselıyo muy du ataklardan fuja ordamısn canm yardııııııııııııımmmmmmmmm

Sakin ol...Sakin ol... Eh yani tansiyon yükselmesi (başka bi sebebi yoksa) çok normal. Düşebilir de çıkabilirde.Hareket ederken yükselebilir. Hava sıcak, vücudunda daha çok kan ve yük var. Biraz yükselmesi normal. Bol bol su iç. Sıvı şeylerle beslen. Ayaklarını uzat sık sık. Eğer tansiyonun çıkıyorsa başını yükselt. Fazlaca bi yükseklik varsa doktoruna danış bence.

Sakin ol...Sakin ol... Eh yani tansiyon yükselmesi (başka bi sebebi yoksa) çok normal. Düşebilir de çıkabilirde.Hareket ederken yükselebilir. Hava sıcak, vücudunda daha çok kan ve yük var. Biraz yükselmesi normal. Bol bol su iç. Sıvı şeylerle beslen. Ayaklarını uzat sık sık. Eğer tansiyonun çıkıyorsa başını yükselt. Fazlaca bi yükseklik varsa doktoruna danış bence.

tesekkur ederm canm ya sıcaklardan bıde panıkten yukseldı sanırm ya korkym doguma gıderkende yukselırse naparm ılk dogum normal ama buna hıc cesaretm yok napcm bılmym ya daha var zamanıma inş gecer su ataklar ne guzel ıyıydm ılacsz geldm bu gunlere bı kere 14 7 cıktı ama ozamanda bende düştü sandm tuzlu ayaran içtm ondan oldu sanırm normalde 11 7 12 8 öyle panık yapıym ya kalp carpıntısı falan acaba yükselıyomudr kendımı hep sezaryana ayarlıym çünkü normalde tansıyonm cıkar nefesm darlırsa nAPArm ya sezaryandada yaparm büyük bi ihtimal sezaryan olan arkdslr nasl kolay mı gectı

tesekkur ederm canm ya sıcaklardan bıde panıkten yukseldı sanırm ya korkym doguma gıderkende yukselırse naparm ılk dogum normal ama buna hıc cesaretm yok napcm bılmym ya daha var zamanıma inş gecer su ataklar ne guzel ıyıydm ılacsz geldm bu gunlere bı kere 14 7 cıktı ama ozamanda bende düştü sandm tuzlu ayaran içtm ondan oldu sanırm normalde 11 7 12 8 öyle panık yapıym ya kalp carpıntısı falan acaba yükselıyomudr kendımı hep sezaryana ayarlıym çünkü normalde tansıyonm cıkar nefesm darlırsa nAPArm ya sezaryandada yaparm büyük bi ihtimal sezaryan olan arkdslr nasl kolay mı gectı

Cnm merhaba oncelikle gecmis olsun insalla hepiniz saglicakla alixaksiniz kucaginiza burada nilll diye bi arkadasim vardi ve bikac arkadasimiz hepsi sagkicakla aldi kucagina bebeklerini hatta nilll in bebesi huysuzca iyi geldi ona

Bu arda sanarim sakaryalisin cnm benim gittigim dr umunda bi hastasi vardi panikatak mis oda arka arkaya girdik ameliyata sezeryan yolu ile dunyaya getirdi bebegini cok memnun kaldi sonrasindada karsilastik rahat gectiginden bahsetti

Seb sakaryadami oturuyorsun hangindr gidiyorsyn

Korkma canım bak bu sitede aynı korkuyu yaşayıp kaç kişi düşündüğü endişeler başına gelmeden doğum yaptı ne kadar kaldı doğuma sanırım panik olduğumuz anlardada biraz çıkabiliyor o an birazda sıcaklar doğumda yaklaştıkça kaygılar

Hosgeldin
Ben yeni dogum yaptim 1 ay oldu
epidural sezaryen oldum 38+1 de
Normali gôze alamadim acikcasi daha dogrusu hemen alinsin istedim normali bekleyemedim desem daha dogru olur
Ameliyata korkarak aglayarak girdim ama abartilacak bi yani olmadigini gördüm ve gayet sakindim
Hayirli dogumlar dilerim sanada
Hoşbuldum sevimdeniz.Allah uzun ve güzel ömürler versin yavrunuza.ne kadar sürüyor epidural doğum?biraz bilgi verir misiniz?

Hoşgeldin.

İnşallah hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın. Ben mecburiyetten 32+2 de sezeryan oldum ama zaten sezeryan istiyodum. Normal doğumu kaldıracak ruh halinde değildim.

Sıkıldıkça yaz. Cevaplarız. Sohbet ederiz. Belli bir haftadan sonra ilaç alıp daha rahat bi hamilelik yaşayabilirsin. Hatta senin olduğun haftalarda da ilaca başlayan arkadaşlar oldu. Sağlıkla doğum yaptılar. Bebekleri de iyi çok şükür.

İyi dileklerin için teşekkürler. Allah kabul etsin. Amin.
Hoşbuldum domestikus.Ben sıkıldıkça yazıp da sizi de sıkmam umarım çünkü her günüm kaygı dolu :)

Merhabalar arkadaşım öncelikle daha 10 haftalık hamilesin. Doğum için çok zaman var inşallah Allah'ın izniyle. Şimdi bunları düşünüp bence kendini daha fazla strese sokuyorsun. Ki emin ol artık normal yada değil doğumlar daha kolaylaştı. Normalde ağrısız sancısız var sezeryande narkoz yerine genelde uyku Hali veriliyor birde bu tarAfından düşün sen canım benim. Bu arada Dr gidiyormusun paniklerin için Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah.
Amin canım.ÇOK teşekkürler güzel dileklerin için .Ben uzun yıllardır bu rahatsızlıkla yaşıyorum dolayısıyle sürekli ilaç kullandım taki hamile kalana kadar.fakat evlilik dolayısiyle yşadığım ili değiştirdiğim için burda hangi doktora gitmem gerektiğine henüz karar veremedim.Ama terapi almayı düşünüyorum.

Gözünüz aydın olsun .Kaygılarınızı ben de yaşamıştım :)Benim en çok üzüldüğüm nokta da şu ki ;bu kadar çok istediğiniz bir şeyi bu saçma sapan yersiz düşünceler yüzünden tadına vararak yaşayamıyorsunuz değil mi :(

ben normal düşünüyorum olabilirse eğer herhangi bir sorun olmazsa ve zaman yaklaştıkça korkularım olmazsa, şimdiki düşüncem isteğim bu bakalım kısmet 35deyim 38de duruma bakmak lazım...sezaryende olacaksa epidural düşünüyorum narkoz alınmadığı için
İnşaallah kolayca kurtuluverirsin .Gelişmelerden haberdar et bizi olur mu?

Benim 1-2 defa 13-8 gibi çıkmıştı. Tansiyonum çıktı diye kudurdum. Eşim dahil herkes "aman yaaa 13 tansiyon mu hamilelikte..." diye beni ciddiye bile almadılar :)) Tansiyonunu ölçmeden öyle tuzlu ayran-limon filan içme. Sadece su iç eğer ölçemiyorsan.

Eğer içim rahatlasın diyosan, her gün aynı saatte, aynı şart altında, en az 15-0 dakikalık dinlenmeden sonra ölç tansiyonunu. Eminim bişey çıkmayacaktır :)

Ha bir de hamileliğinin ilerleyen günlerinde bebeğinle ilgili rüyalar görebilirsin. mesela bebeğini emzirmeye çalışmak gibi, bebeğinin ağlaması gibi, aç kalması gibi... Bunlar normal rüyalarmış. Anne, bilinçaltında bebeğe yetebilecek miyim diye düşünürmüş. O yüzden de rüya görürmüş.

İkinci bebeğini doğuran-doğuracak olan panik ataklı anneler, benim gözümde kahramansınız :) Doğum anından herkes çok korkuyor. Ben de korkuyordum. Allah bi kolaylık nasip ediyor bi şekilde. İnşallah sen de korktuğun hiç bir şeye uğramadan sağlıkla doğumunu yaparsın. Bir kere başardın, bir daha neden başaramıycaksın ki? :) Boş yere üzme kendini.

Hoşbuldum sevimdeniz.Allah uzun ve güzel ömürler versin yavrunuza.ne kadar sürüyor epidural doğum?biraz bilgi verir misiniz?

Hoşbuldum domestikus.Ben sıkıldıkça yazıp da sizi de sıkmam umarım çünkü her günüm kaygı dolu :)

Amin canım.ÇOK teşekkürler güzel dileklerin için .Ben uzun yıllardır bu rahatsızlıkla yaşıyorum dolayısıyle sürekli ilaç kullandım taki hamile kalana kadar.fakat evlilik dolayısiyle yşadığım ili değiştirdiğim için burda hangi doktora gitmem gerektiğine henüz karar veremedim.Ama terapi almayı düşünüyorum.

Gözünüz aydın olsun .Kaygılarınızı ben de yaşamıştım :)Benim en çok üzüldüğüm nokta da şu ki ;bu kadar çok istediğiniz bir şeyi bu saçma sapan yersiz düşünceler yüzünden tadına vararak yaşayamıyorsunuz değil mi :(

Neden sıkılalım aşkolsun. Burda herkesin derdi ortak. Herkes bir diğerinin fikrinden, tecrübesinden faydalanıyor. Burdaki bir çok kişi gibi yaz ki için boşalsın, rahatla. İnşallah sana yardımcı olabiliriz.

Meraba sevimcim benim yaramaz oğlum internet kotamı doldurmuş istesemde giremiyorum. Allah'tan eşimin Tlf nundan girebiliyorum akşamları. Benim 7. Ayıma 1 hafta falan kaldı Allah nasip ederse yine bir oğlum olucak inşallah sen nasılsın gece uykuların düzene girdimi bebeğin nasıl sevim.

Bebegim cok sükür ii canim
Bende 3-4 saat uyuyabiliyorum
Tabi bundA bebeginde etkisi var gece uyaniyor o gıg demeden ben uyaniyorum idare ediyoruz
Allah senide sag salim kurtarsin insallah

Canim beni iceri aldiklarinda saat 13.10 falandi hazirliklar epidural ignenin yapilmasi ki iki kez girdiler ilki olmadi ama hic hissetmedim gibi biseydi koldan yapilan serum daha cok can yakiyor bence
Ameliyat basladi ben sakindim gayet 13.30 da bebegim dogdu
Bebek hemen 5 dk da cikti zaten
Sonra dikisler falan birazda ameliyathanede bekledim saat 14.00 da odamdaydim
Hic korktugum gibi olmadi acisi da ilk gun zordu ilk ayaga kalkma ani e okdarda olack tabi
Eger epidural olacaksan düsunürsen korkma
Ben sırtüstu yatamaZdim hamileyken günlerce aglayip daraldim o masaya nasil yatarim diye doktora basimi yukseltemezmisin bile dedim
Oda hayir dedi bende yattim ve hiic panik olmadim
Sanada hayirli dogumlar
Korkma ben korktum uykularim kacti dogum anini düsunmekten ama bosunaymıs

Nasıl oldun iyimisin doğum anı her aklına geldiği zaman hep şunu düşün. Bizim gibi yüzlerce insan var ve herkez bunu yaşıyo ve yaşicak emin ol şu anki yaşadıkların daha zor doğum göz açıp kapayıncaya kadar geçiyo Allah'ın izniyle. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bak sevim ne kadar zorluklar yaşasanda kızların yardım çağrılarına Cvp vermeye çalışıyorsun çok sevindim buna bu senin iyi olmaya çalıştığını eskisinden bir nebzede olsa ii old gösterir. Ne kadar zor şeyler yaşıyoruz değilimi Allah söylediğimden sınamasın tabiki çok daha zor durumlar hastalıklar vardır şüphesiz ama herkez kendi yaşadığını bilir birde kendi gibi olanları. Allah yardımcımız olsun bir önceki yazında nasılsın diye sormuşsun onu farkında olmadan atlamışım bende idare ediyorum malum doğum yaklaşıyor ilacı yavaş yavaş kesmek istiyorum Dr gidicem yakında bakalım o ne dicek bu duruma Herkez gibi bende acabalarla gidip geliyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun

Domestikus meraba nasılsın uzun zamandır yazışmadık seninle sen nasılsın nasıl oldun paxil e başladıktan sonra değişiklik oldumu. Yalnız gezmelere başlayabildinmi. Yanında biri varken düğüne yada kalabalık bir ortama girebiliyomusun dışarda.

Domestikus meraba nasılsın uzun zamandır yazışmadık seninle sen nasılsın nasıl oldun paxil e başladıktan sonra değişiklik oldumu. Yalnız gezmelere başlayabildinmi. Yanında biri varken düğüne yada kalabalık bir ortama girebiliyomusun dışarda.

Merhaba. Paxil'e başladıktan sonra sanki biraz daha iyiyim. Çok da düşünmedim bunu. Hır-gür içinde geçip gidiyor günler.

Yok öyle yalnız gezmeye filan gitmiyorum. Öyle yakın çevrede dolanıyorum ama mesela bi arabaya bineyim de biyerlere gideyim demedim hiç. Kızım durmuyor zaten. Çarşı-düğün gibi yerlere gidemem. Hem hazır değilim, hem kızım durmaz.

Dün eşimle markete gittim çok şükür. Bu benim için önemli bi gelişme. Apartmanda iftar yemeklerine gidiyoruz mesela. O da önemli. Benim acelem yok. Kızım rahat olsun, huzuru olsun, ben de yaparım bişeyler yavaş yavaş.

ya arkdslar coktand ıyıydm ama panıkler gene başladı ya napcm bılmym kendıme hakım olamym carpıntı daralmalr basladı gundz yokta geceleri daha cok oluyo bıde ramazan hep evdeym ya bişey sorcm sizinde hamılelıkte tansıyonunz yukselıyo muy du ataklardan fuja ordamısn canm yardııııııııııııımmmmmmmmm

selam panikli ... sen y,ine iyi dayanmışsın benim daha 4 ayda başlamıştı ataklarım .. Bende ilaçsız hamileleik geçirenlkrdenim .. Tansiyon konusuna gelince panik atakla(panik atakla ilgiliyse önemsenecek bir durum deil çünkü anlık olur ve normale döner ), sıcaklarla alakalı olabilir ..Kadın doğum uzmanına söyle mutlaka .. yüksek tansiyon olabiliyor gebelikte ...Ama korkulacak bir durum değil çok kolay kontrol altına alınabilen bir durum ... İstersen sende takibe alabilrisin her gün aynı saatlerde oturarak dinlenirken ölçüp kayıt tutabilirisin ... ama iş yaptıktan sonra yada hızlı yürüdükten sonra ölçtürme farklı sonuç verir ... Benimde gecveleri çok yoğun oluyordu ama çok şükür psikoloğa düzenli gitmeye başladığımdan beri nberdeyse hiç panik atak geçirmedim .. psikolog resmen bende ilacın etkisni gösterdi ....Kendinle gurur duy bak hiç ilaçsız bu günlere gelebileceğini düşünebilrimiydin ? ben hayal bile edemezdim ... Bu bir süreç vede bitecek .. çokta az kalmış senin ... ayrıca şunu asla unutma geçireceğin en şiddetliii en büyük .. en güçlü panik atak sana ve bebeğinbe asla zarar veremez ... Şimdiye kadar milyonlarca kez geçiridin bişey oldumu ? Hayır :) Zaten olmayacakta sadece biz olacağını düşünüyoruz ama tıbben imkansız ... Zaten şu panik atağı biz panik ataklılardan başka kimse ciddiye almıo ... özelliklede doktorlar .. sebebi de ney bi,liomusun çünkü hastaya zarar veren bir durum deil fiziksel olarak ... Bugüne kadar tıp tarihinde panik ataktan ölen yada yaralana kimse yok :)))) Geldiği zamanda meydan oku ona ..ben öyle yapıorum ve çok işe yarıo .. gel diorum hatta en şiddetli bi şekilde gel bakalım neler yapabiliosun diorum .. anında geçio :)))) İlk başta geçmiodu ama üstüne gittikçe azalıo bazen artıo ama teklrar azalıo azalıo vede bu sefer daha kolay başa çıkabiliosun .. yılmak yok yola devammmmm ...arada seni yerden yere vursada yılma insan tekrar ayağa kalkıyor .... Kalkmayanıunı görmedim bu güne kadar ...

Back