Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Biz aradk doktoru hamilelikte insan daha hasas hormonlardan daha kötu olablyormus.en erken o gecicek dedi cocugu kucagna al bsey kalmicak dedi ama inanasimda gelmio bu durumda doktora. Napcm blmyrum eskisi ben olmak istyrum
kızlar ben doğum yaptım ama belden uyuşturma sezeryanla. normal doğumu çok istedim ama nasip olmadı.
perşembe akşamı azar azar suyumun geldiğini farkettim, emin olmak için kayınvalideme gösterdim oda emekli hemşire olunca suyumun geldiğini söyledi. apar topar hastaneye gittik. açılmaya baktılar, açılma yok. nst cihazına girdim sancıda yok.
doktorumu aradılar, doktor sabah gelsin dedi. cuma sabahı doktora gittik, oda açılmama baktı, açılma yok. suyumun geldiğini oda gördü. nst cihazında çocuğun kalp atışları düzensizdi. git bir yemek ya, dolaş hava al gel dedi, bir daha girdim nstye yine aynı durum. çocuğu 24 saat içinde almalıyız dedi. suni sancıda versek çocuğun kalp atışları normal olmadığı için sağlıklı bir doğum olmaz dedi.
genel anestezi ve spinal arasında kaldım bu sefer. genel anestezinin olumsuzlukları, spinalın korkutucu yanı. bebek için spinal daha iyi ve benim içinde..
korka korka spinal yaptırdımöğlen 12 de yatışım yapıldı, akşam 7:15e kadar ecel terleri döktüm
ama o an geldiğinde gerçekten farklı bir ruh haline bürünüyor insan. Allah sabırını gerçekten veriyor. ne panik atak krizi yaşadım, ne de korku. ameliyat sırasında müzik bile açtırdım :) Allah eşimden onbinlerce kez razı olsun. onun desteği duası, morali olmasa cesaret edemezdim spinale.
ameliyattan sonra söyledi bana, seni orada ameliyathanede tek başına bırakmak zor geldi dedi. hemşire bebeği kucağında getirdi gösterdi, hemşire bebek için yukarı çağırdı ama seni bırakamadım dedi.
Ameliyat sırasında bebeğin kordonunun çok kısa olduğunu söyledi doktor. ve o ilk ses :)o sesi duyduğumda Allaha nasıl şükrettiğimi ben biliyorum. Bana bunları yaşatıp, cesaret verdiği için.
Allaha güvenin kızlar, Ona güveneni boşta bırakmıyor. birde inşirah suresini devamlı okuyun, yüreğinize genişlik ferahlık veriyor :)
Sende yasadinmiki
hu hu kımse yok mu bılmyrm bebegım belırlıcek dogumunu ama dedıgm gıbı son ay cok kötü olursam sezaryan isterm ama şimdi ıyım cok şükür allah yardım eder inş belkıde hıc beklemdgm bı anda sancılanrm olur bıter ne bılıym beklemek daha kötü
Nasil bebegne bir zarari olmadimi . Yani benimde gecicek hamilelikten dolayi demi.
benim 1-2 defa 13-8 gibi çıkmıştı. Tansiyonum çıktı diye kudurdum. Eşim dahil herkes "aman yaaa 13 tansiyon mu hamilelikte..." diye beni ciddiye bile almadılar :)) tansiyonunu ölçmeden öyle tuzlu ayran-limon filan içme. Sadece su iç eğer ölçemiyorsan.
Eğer içim rahatlasın diyosan, her gün aynı saatte, aynı şart altında, en az 15-0 dakikalık dinlenmeden sonra ölç tansiyonunu. Eminim bişey çıkmayacaktır :)
gözün aydın ne mutlu sana inş bizde o günleri görürz inan var ya sanki hic göremcm gıbı gelıyo hayal gıbı ya
tansiyondanmı erken doğum yaptın, ve neden normal olmadı, sezaryenlemi alınmak zorundaydı... Bir de kaç kılo doğdu bebek ve şuan gelişim nasıl
Burda biri vardı. Tam hatırlayamıyorum. Efrah olabilir. O da böyle hangisi olsun derken aniden suyu geldiği için doğum yapmıştı ve hiç de korktuğum gibi olmadı demişti. Sen de belki beklemediğin bi anda doğum yapıp stresten kurtulursun :)
inş canm ya belkıde benmde öyle olur napalım kurtulalımda normal sezaryen panıklı olsun olmasn her hamıle so aylarda dogum stresı yasıyo sanırm panıklı olarak bız bıraz daha yogun yasıyrz sadece allah bu yolda olan herkesn yardımcısı olsn
Ben anksiyete bozukluguna gebeligin 28. Haftasinda yakalandim
Gecmez diyordum ben ölürüm bu 10 hafta gecmez uykusuz gecelerce agladim
Ama simdi bak bebegim 35 günlük oldu epidural sezaryen oldum
Korkma gececek bu gunler
Allahin izniyle alacaksin kucagina
inş canm kucagıma alıp kurtulsam saglıklı sıhhatlı inan dogurnlarn dogum hıkayelerını okuynca aglıyorm sankı ben dogurp kurtulmusm gıbı artk bende pozıtıf dusunuyrm ben kı ılacsz bu gunlere geldım savastm 1gun sancımı cekemcm aslında normal dogumda da sancıdan falan korkmym bebek cıkarken nefesm daralır falan carpıntm olur dıye korkym belkıde an bebegımı düşünmekten atak falan aklıma bıle gelmez yasayanlar öyle dıyo ama yaşayıp görücz
ıkıncı bebgm ama ılk bebek gıbı ılk hamılelıgmde 19 yasndaydm bişeyn farkında degıldm geze toza hamılelıgm gectı cahıldm ılk dogum norml oldu sonra kogusalıgımı bıle anlamdm sarılık oldu bebek dogumevıdekı bı dok yuzume yapbılecgm bişey yok beklıcz dedı ben hungr hungur agldm korkuttu benı sonra ıkı ay falan bı düştü bi cıktı arastrdılr kış gunu bı cıkydk evden sabh bı orda tahlılde bı burda psıkoljm bozuldu kaldıramdı bunyem bıde kacark evlenmıstm bı sene babam konusmdı aılevı sorunlr faln ben cok yıprndm hepsı bırıktı patladı kızm 6 yasnda cok sukur cok saglıklı ıkıncı cocugada cesaret edemdm işte panık ataktn ara verdm şimdi haytm cok sukur yolunda madddı manevı esmle bı tane daha olsn dedık allh verdı inş kucagımıza almayıda nasip eder yanı öyle ark aslında panık ATak senn yıllarca bılıncaltna attıgn bastırdgın duygularn batlaması bence bazen dıyrm keşke gamsz bırı olsam hayatı tiye alsm gulsem gecsem herserye ama olmyo işte belkkı bu bebek bu hastlıgı unuttrr banaDiyorum ya canim ben ameliyata ölüme gidiyormus gibi girdim korkarak aglayarak ama hic panik olmadim oanda
Sende belki normal olur o anda bi sıkınti olursa da müdahale ederler tipta careler var cok sükür ki
İlk bebeginmi bu arada kacinci haftandaydin
Gececek insallah Rabbim büyük
ya kızlr bugun dok gıttm sordm dok bende panık atak var ya normal dogum yapmamı engellermı yapabılırmym dıye sen sezaryanmı istysn ddı yok istemyrm dedm bı sorun olmaz dedı ama hala tedırgınm ben