Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Canim beni iceri aldiklarinda saat 13.10 falandi hazirliklar epidural ignenin yapilmasi ki iki kez girdiler ilki olmadi ama hic hissetmedim gibi biseydi koldan yapilan serum daha cok can yakiyor bence
Ameliyat basladi ben sakindim gayet 13.30 da bebegim dogdu
Bebek hemen 5 dk da cikti zaten
Sonra dikisler falan birazda ameliyathanede bekledim saat 14.00 da odamdaydim
Hic korktugum gibi olmadi acisi da ilk gun zordu ilk ayaga kalkma ani e okdarda olack tabi
Eger epidural olacaksan düsunürsen korkma
Ben sırtüstu yatamaZdim hamileyken günlerce aglayip daraldim o masaya nasil yatarim diye doktora basimi yukseltemezmisin bile dedim
Oda hayir dedi bende yattim ve hiic panik olmadim
Sanada hayirli dogumlar
Korkma ben korktum uykularim kacti dogum anini düsunmekten ama bosunaymıs

inş canım sennkı gıbı gecer dogumm hakkımızda hayırlısı artık son ay psıkolojıme baglı dogumum

Nasıl oldun iyimisin doğum anı her aklına geldiği zaman hep şunu düşün. Bizim gibi yüzlerce insan var ve herkez bunu yaşıyo ve yaşicak emin ol şu anki yaşadıkların daha zor doğum göz açıp kapayıncaya kadar geçiyo Allah'ın izniyle. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

ben ıyım bıraz daha canm en azından 2 ay daha var önümde bebeğim için bişeylerle ugrasym mesgul olym allahım saglıklı dogurmayı nasıp etsn herkese her gun dua edıym benm gıbı hamıleler içinde dua edıym evet yasadıklarmz daha zor her gun belkı son ay bi cesaret gelır normal bıle apabılrm

selam panikli ... sen y,ine iyi dayanmışsın benim daha 4 ayda başlamıştı ataklarım .. Bende ilaçsız hamileleik geçirenlkrdenim .. Tansiyon konusuna gelince panik atakla(panik atakla ilgiliyse önemsenecek bir durum deil çünkü anlık olur ve normale döner ), sıcaklarla alakalı olabilir ..Kadın doğum uzmanına söyle mutlaka .. yüksek tansiyon olabiliyor gebelikte ...Ama korkulacak bir durum değil çok kolay kontrol altına alınabilen bir durum ... İstersen sende takibe alabilrisin her gün aynı saatlerde oturarak dinlenirken ölçüp kayıt tutabilirisin ... ama iş yaptıktan sonra yada hızlı yürüdükten sonra ölçtürme farklı sonuç verir ... Benimde gecveleri çok yoğun oluyordu ama çok şükür psikoloğa düzenli gitmeye başladığımdan beri nberdeyse hiç panik atak geçirmedim .. psikolog resmen bende ilacın etkisni gösterdi ....Kendinle gurur duy bak hiç ilaçsız bu günlere gelebileceğini düşünebilrimiydin ? ben hayal bile edemezdim ... Bu bir süreç vede bitecek .. çokta az kalmış senin ... ayrıca şunu asla unutma geçireceğin en şiddetliii en büyük .. en güçlü panik atak sana ve bebeğinbe asla zarar veremez ... Şimdiye kadar milyonlarca kez geçiridin bişey oldumu ? Hayır :) Zaten olmayacakta sadece biz olacağını düşünüyoruz ama tıbben imkansız ... Zaten şu panik atağı biz panik ataklılardan başka kimse ciddiye almıo ... özelliklede doktorlar .. sebebi de ney bi,liomusun çünkü hastaya zarar veren bir durum deil fiziksel olarak ... Bugüne kadar tıp tarihinde panik ataktan ölen yada yaralana kimse yok :)))) Geldiği zamanda meydan oku ona ..ben öyle yapıorum ve çok işe yarıo .. gel diorum hatta en şiddetli bi şekilde gel bakalım neler yapabiliosun diorum .. anında geçio :)))) İlk başta geçmiodu ama üstüne gittikçe azalıo bazen artıo ama teklrar azalıo azalıo vede bu sefer daha kolay başa çıkabiliosun .. yılmak yok yola devammmmm ...arada seni yerden yere vursada yılma insan tekrar ayağa kalkıyor .... Kalkmayanıunı görmedim bu güne kadar ...

cok tesekkurler canım ıyıkı varsınz moral depolyrm ınankı bıraz daha yatıstm ıyıym evet canm ılk 3aym cok kötü gectı sabah kalkarm düşünmekten kafam odun gıbıydı butun gun kalbım kut kuıt aglamalarla gecırdm gögsüme agrılr gırrdı panıkten yukselıyo tansıynm normalde yok takıp ettm canm arkdsta var tansyn aletı ölctrym 11 7 128 falan cıkıyo has her gıdışmde ölçtrym saglık ocgna gttgmde falan ıyı cıkıyo cok şükür bu zamanlara geldım ama cok zordu şimdide yenıden hortlamasına ızın vermıcm dedıgn gıbı üzerine gıdıcem

cok tesekkurler canım ıyıkı varsınz moral depolyrm ınankı bıraz daha yatıstm ıyıym evet canm ılk 3aym cok kötü gectı sabah kalkarm düşünmekten kafam odun gıbıydı butun gun kalbım kut kuıt aglamalarla gecırdm gögsüme agrılr gırrdı panıkten yukselıyo tansıynm normalde yok takıp ettm canm arkdsta var tansyn aletı ölctrym 11 7 128 falan cıkıyo has her gıdışmde ölçtrym saglık ocgna gttgmde falan ıyı cıkıyo cok şükür bu zamanlara geldım ama cok zordu şimdide yenıden hortlamasına ızın vermıcm dedıgn gıbı üzerine gıdıcem
Çok sevindim böyle düşünmene .. Şimdiden 1- 0 galipsin panik atağa karşi ...Tansiyonda kontrol altındaysa bir sorun yok o zaman ... Bende bu pazartesi itibariyle aslında 35 + 1 im :) bebek normalden önde gidio ... Allahın izniyle bir alalım kucağımıza şu minikleri ...Gerisi boş ...Doğum heyecanıda oluyor tabi son aylarda .. Ben çok araştırdım doğumu ..Nerdeyse doğum yapmış olduğunu düşündüğüm her keze soruyordum bir ara nasıl doğurdun diye ...:) sonradan anladımki doğum işi tamammen kişiye özel vede bu işe sen değil genelde bebek karar verio ki bence en güzeli .. O günden beride internette doğumla ilgili araştırmaları bıraktım ...Sorarsan korkuyor musun diye ..evet çok korkuyorum .. çok heyecanlıyım .. Amöa sanırım her kadın panikli paniksiz bunalrı hissediyor ... Umarım çok güzel anılar oşlarak kalır aklımızda doğumda

Çok sevindim böyle düşünmene .. Şimdiden 1- 0 galipsin panik atağa karşi ...Tansiyonda kontrol altındaysa bir sorun yok o zaman ... Bende bu pazartesi itibariyle aslında 35 + 1 im :) bebek normalden önde gidio ... Allahın izniyle bir alalım kucağımıza şu minikleri ...Gerisi boş ...Doğum heyecanıda oluyor tabi son aylarda .. Ben çok araştırdım doğumu ..Nerdeyse doğum yapmış olduğunu düşündüğüm her keze soruyordum bir ara nasıl doğurdun diye ...:) sonradan anladımki doğum işi tamammen kişiye özel vede bu işe sen değil genelde bebek karar verio ki bence en güzeli .. O günden beride internette doğumla ilgili araştırmaları bıraktım ...Sorarsan korkuyor musun diye ..evet çok korkuyorum .. çok heyecanlıyım .. Amöa sanırım her kadın panikli paniksiz bunalrı hissediyor ... Umarım çok güzel anılar oşlarak kalır aklımızda doğumda

inş canım cok korkuyorm dok bıle her gıttgmde panık oluyrm ya bı sorun olursa dıye tabıkı her hamılede oluyo ama dedıgn gıbı bebeklermz karar verck benm ılk dogum normaldı bıldgm içn korkyrm zaten ılk dogumda cahıldm 19 yasnda dıydm herkes doguryo kücücük kızlar bıle bende dogurrm şimdide dıyrm 19 yasnda dogurdn yıne dogurrsn dıye işte tek derdm bu has ya dıym normal dogumda nefesm daralır cocuk nefessz kalırsa onu tehlıkeye atarsm ya tansynm cıkarsa ya kalp carpıntısı orda nasıl basa cıkarm ama nette arastrdm bende cogusu dıyo bebegını düşünyn carpıntı falan aklına gelmıyo dıyo bılmym ya işte kuruym da kuruym kafamda dok gıttgmde sorcm yada son aydakı psıkoljme beglı bıraz dogum seklım senınde az kalmıs bız 30 a gırdk daha var

Kızlar biktinizbelki benim sorularımdan ama birşey sormak istiyorum ben
Bu aralar özellikle fazlalasti kendime yabancılaşma hissediyorum ve bu çok huzursuz ediyor beni
Yani tarif etmesi anlatması da çok zor ama başka bir boyuttaymisim gibi oluyor
Hiç böyle birşey yaşayan var mı normal mı bu?
Bazen endişeleniyorum böyle olunca :((

aranıza yeni katıldım öncelikle hepinize merhaba... kızlar ben 29 haftalık hamileyim ve bu panik atak yüzünden çok zor günler geçiriyorum ilaç kulanıyordum 7 öncee çok iyiydim keyfime dicek yoktu hamile kaldığımı öğrenince ilacı bıraktım.. ve 7 aydır içmiorum 6 ayım çok iyi geçti son 1 aydır panik geçiriyorum ama yabancılaşma çok oluyor son 1 aydırçok korkuyorum geçmicek die hep ben böyle yaşıcam bu yabancılaşmayla kızım doğuncada ilgilenemicem die çok korkuom mutlu deilim 1 aydır çok kötüyüm geçmicekmi kızlar buuuuuuuuuuuuuuu çok kötüyümmm :5::5::5::5::5::5::5::5::5::5::49:

aranıza yeni katıldım öncelikle hepinize merhaba... kızlar ben 29 haftalık hamileyim ve bu panik atak yüzünden çok zor günler geçiriyorum ilaç kulanıyordum 7 öncee çok iyiydim keyfime dicek yoktu hamile kaldığımı öğrenince ilacı bıraktım.. ve 7 aydır içmiorum 6 ayım çok iyi geçti son 1 aydır panik geçiriyorum ama yabancılaşma çok oluyor son 1 aydırçok korkuyorum geçmicek die hep ben böyle yaşıcam bu yabancılaşmayla kızım doğuncada ilgilenemicem die çok korkuom mutlu deilim 1 aydır çok kötüyüm geçmicekmi kızlar buuuuuuuuuuuuuuu çok kötüyümmm :5::5::5::5::5::5::5::5::5::5::49:

Hoşgeldin.

Ben de hamileliğimi öğrenince ilacımı bırakıp, sonra tekrar başladım. Hamileliğim çok kötü geçti. Maşallah sana, sen ilaçsız bu güne gelmişsin. Sanırım anksiyete çok fazla olduğu zaman bu yabancılaşma oluyor. Ben de yaşadım hamileliğimde bunu. Bir de hiç geçmeyen baş dönmesi. Doğum yapınca hafifliyceksin İnşallah. Sonra azalarak geçecek. Ama bence şu an için bi psikiyatrdan yardım al. Gerekirse ilaca başla. Doğum sonrası içinse mutlaka psikiyatra git. İlaç kullanman gerekiyorsa korkma kullan. Şu durumun, ilaç içmenden daha çok zarar verebilir hem sana, hem bebeğine.

Allah'ın izniyle doğum yapıp, bebeğine de bakabileceksin. Her annenin düşündüğü, kaygılandığı konular bunlar ama biz panik ataklı olduğumuz için çok daha yoğun yaşıyoruz.

Cnm benim insallah sag salim kurtulacaksin sende bebisini saglicakla alacaksin kucagina
Tansiyon konusuna gelince benim normalde tansiyonum hep 9-5 falan cikar düsüktür yani
Ama hamileyken ki bu kadar sicak olmamasina ragmen hep 13 7 12 8
Cikardi senin gibi kalpte dakikada 100den asagi pek inmezdi sırt üstü iki dakika yatip duramazdim geriye dönuk okuduysan ne kadar bahsettigimi görmüşsündür
Hamilelikte tansiyon ve nabiz yükselmesi normal ama yinede günlük takip edilmeli
Günde 1 kez sakin bir anda ölçmemi istemisti benim doktorum
Bu degerler cok abartili degil canim korkma zor evet cok ii biliyorum ama insallah gececek geciyor yani hamilelikte olan sıkıntılar

canm bende 30 haftlıgm bende daha önceden vardı gecmıştı aynı hamıle kaldgımı ögrendgm gun bır basladı 3ayım aglaya zırlaya mutsz gectı sonra bu aya kadar ıyıydm ama bu aralr yıne yoklamaya basladı dogum aklıma geldıkce baslıyo daralmalr carpıntılr cok zor az zamanmz kaldı panık atakla savaşıcz bebişlermz içn

Cnm benim insallah sag salim kurtulacaksin sende bebisini saglicakla alacaksin kucagina
Tansiyon konusuna gelince benim normalde tansiyonum hep 9-5 falan cikar düsüktür yani
Ama hamileyken ki bu kadar sicak olmamasina ragmen hep 13 7 12 8
Cikardi senin gibi kalpte dakikada 100den asagi pek inmezdi sırt üstü iki dakika yatip duramazdim geriye dönuk okuduysan ne kadar bahsettigimi görmüşsündür
Hamilelikte tansiyon ve nabiz yükselmesi normal ama yinede günlük takip edilmeli
Günde 1 kez sakin bir anda ölçmemi istemisti benim doktorum
Bu degerler cok abartili degil canim korkma zor evet cok ii biliyorum ama insallah gececek geciyor yani hamilelikte olan sıkıntılar

canm cok saol ya gercekten rahatlatyosn benı naplım baş edıcz senn daha önceki yazılarını okumustm ılk 3 ay ben hep bu sayfalardaydm sonra bızm dügnler cemıyeytler basladı ben atlttm kafam dagıldı unuttm atakları şimdide ramazan ya hep evdeym bırazda ondan sanrm butun gun evdeym her gun aynı ondan gerı geldı ataklr ben evde durmaya pek gelmym inş bı gun dogurp yazarm buraya sezzaryanı sen mı sectn nemutlu ya amelıythanede hıc panık yapmamısn ben panıkten uyku bıle uyuyamazdm hamılelıgmn son zamnlarda hep sıcaklaa geld bırazda ondan sızlern destegıyle bugunlerde gecıcek allah razı olsn sızden

Senin adına çok sevindim o market dediğin şey bence düğünle seyranla eş değer dediğinde doğru zaten o minik tatlı meleklerle bu dönemlerinde bir yere gidilmiyor bende oğlumdayken kolay kolay hiç bir yere çıkamazdım durmadı. Zaten bir kadına gerçek anlamda lazım olan her şeyi göğüsleyebiliyosun en önemlilerinden annelik daha ne olsun gerisi gelir Allah'ın izniyle.

Senin adına çok sevindim o market dediğin şey bence düğünle seyranla eş değer dediğinde doğru zaten o minik tatlı meleklerle bu dönemlerinde bir yere gidilmiyor bende oğlumdayken kolay kolay hiç bir yere çıkamazdım durmadı. Zaten bir kadına gerçek anlamda lazım olan her şeyi göğüsleyebiliyosun en önemlilerinden annelik daha ne olsun gerisi gelir Allah'ın izniyle.

Çok teşekkür ederim, çok güzel şeyler yazmışsın... İnşallah anneliği layıkıyla yapabiliyorumdur. Market boştu bu arada :)) Olsun, bu da bi gelişme.Sıkılıyor benim kızım. Anasına benzemez İnşallah :)

kızlar ben doğum yaptım ama belden uyuşturma sezeryanla. normal doğumu çok istedim ama nasip olmadı.

perşembe akşamı azar azar suyumun geldiğini farkettim, emin olmak için kayınvalideme gösterdim oda emekli hemşire olunca suyumun geldiğini söyledi. apar topar hastaneye gittik. açılmaya baktılar, açılma yok. nst cihazına girdim sancıda yok.

doktorumu aradılar, doktor sabah gelsin dedi. cuma sabahı doktora gittik, oda açılmama baktı, açılma yok. suyumun geldiğini oda gördü. nst cihazında çocuğun kalp atışları düzensizdi. git bir yemek ya, dolaş hava al gel dedi, bir daha girdim nstye yine aynı durum. çocuğu 24 saat içinde almalıyız dedi. suni sancıda versek çocuğun kalp atışları normal olmadığı için sağlıklı bir doğum olmaz dedi.

genel anestezi ve spinal arasında kaldım bu sefer. genel anestezinin olumsuzlukları, spinalın korkutucu yanı. bebek için spinal daha iyi ve benim içinde..

korka korka spinal yaptırdım :42: öğlen 12 de yatışım yapıldı, akşam 7:15e kadar ecel terleri döktüm :52: ama o an geldiğinde gerçekten farklı bir ruh haline bürünüyor insan. Allah sabırını gerçekten veriyor. ne panik atak krizi yaşadım, ne de korku. ameliyat sırasında müzik bile açtırdım :) Allah eşimden onbinlerce kez razı olsun. onun desteği duası, morali olmasa cesaret edemezdim spinale. :16: ameliyattan sonra söyledi bana, seni orada ameliyathanede tek başına bırakmak zor geldi dedi. hemşire bebeği kucağında getirdi gösterdi, hemşire bebek için yukarı çağırdı ama seni bırakamadım dedi.

Ameliyat sırasında bebeğin kordonunun çok kısa olduğunu söyledi doktor. ve o ilk ses :) :46: o sesi duyduğumda Allaha nasıl şükrettiğimi ben biliyorum. Bana bunları yaşatıp, cesaret verdiği için.

Allaha güvenin kızlar, Ona güveneni boşta bırakmıyor. birde inşirah suresini devamlı okuyun, yüreğinize genişlik ferahlık veriyor :)

kızlar ben doğum yaptım ama belden uyuşturma sezeryanla. normal doğumu çok istedim ama nasip olmadı.

perşembe akşamı azar azar suyumun geldiğini farkettim, emin olmak için kayınvalideme gösterdim oda emekli hemşire olunca suyumun geldiğini söyledi. apar topar hastaneye gittik. açılmaya baktılar, açılma yok. nst cihazına girdim sancıda yok.

doktorumu aradılar, doktor sabah gelsin dedi. cuma sabahı doktora gittik, oda açılmama baktı, açılma yok. suyumun geldiğini oda gördü. nst cihazında çocuğun kalp atışları düzensizdi. git bir yemek ya, dolaş hava al gel dedi, bir daha girdim nstye yine aynı durum. çocuğu 24 saat içinde almalıyız dedi. suni sancıda versek çocuğun kalp atışları normal olmadığı için sağlıklı bir doğum olmaz dedi.

genel anestezi ve spinal arasında kaldım bu sefer. genel anestezinin olumsuzlukları, spinalın korkutucu yanı. bebek için spinal daha iyi ve benim içinde..

korka korka spinal yaptırdım :42: öğlen 12 de yatışım yapıldı, akşam 7:15e kadar ecel terleri döktüm :52: ama o an geldiğinde gerçekten farklı bir ruh haline bürünüyor insan. Allah sabırını gerçekten veriyor. ne panik atak krizi yaşadım, ne de korku. ameliyat sırasında müzik bile açtırdım :) Allah eşimden onbinlerce kez razı olsun. onun desteği duası, morali olmasa cesaret edemezdim spinale. :16: ameliyattan sonra söyledi bana, seni orada ameliyathanede tek başına bırakmak zor geldi dedi. hemşire bebeği kucağında getirdi gösterdi, hemşire bebek için yukarı çağırdı ama seni bırakamadım dedi.

Ameliyat sırasında bebeğin kordonunun çok kısa olduğunu söyledi doktor. ve o ilk ses :) :46: o sesi duyduğumda Allaha nasıl şükrettiğimi ben biliyorum. Bana bunları yaşatıp, cesaret verdiği için.

Allaha güvenin kızlar, Ona güveneni boşta bırakmıyor. birde inşirah suresini devamlı okuyun, yüreğinize genişlik ferahlık veriyor :)

Gözün aydın. Allah sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin. Ben de suyum geldiği için 32+2 de doğum yaptım genel anestezi sezeryanla. Benim de kalp atışları bozulmaya başlamıştı ve tabiri caizse son anda doğum yaptım. Çok şükür...

Çok geçmiş olsun .....Darısı tüm hamilelerimizin başına (ben dahil ) :)))).... Allahtan annalı bablı mutlu bir ömür dilorum bebişin adına ..

Kizlar nasilsiniz??
Ben sanirim 6 gun oldu selectraya baslayali 25mg yarisini aliyorum geceleri xanaxla birlikte
Ellerimde titreme soguk soguk terleme el ve ayaklarimda uyusmalar oluyor bunlar fiziksel belirtiler
Gün icerisinde kendimi bazen ii baZense cok huzursuz hissediyorum
Bunlar acaba ilacin yan etkilerimi
Yoksa hastaligin olagan belirtilerimi
İlaclara baslarken sizler ne hissediyorsunuz
İlacin etki etme suresi en az 2 hafta biliyorum ama ilactanmi hastaliktanmi ayirt edemiyorum

Kizlar nasilsiniz??
Ben sanirim 6 gun oldu selectraya baslayali 25mg yarisini aliyorum geceleri xanaxla birlikte
Ellerimde titreme soguk soguk terleme el ve ayaklarimda uyusmalar oluyor bunlar fiziksel belirtiler
Gün icerisinde kendimi bazen ii baZense cok huzursuz hissediyorum
Bunlar acaba ilacin yan etkilerimi
Yoksa hastaligin olagan belirtilerimi
İlaclara baslarken sizler ne hissediyorsunuz
İlacin etki etme suresi en az 2 hafta biliyorum ama ilactanmi hastaliktanmi ayirt edemiyorum

Sevim'cim, bunlar ilaç etkileri de olabilir, anksiyete de olabilir. Her iki türlü de, geçmesi için henüz erken. Dalgalanmalar çok doğal. İlaç kullanmasan bile, düşünsene bazen günlük hayatta bişeylere kızıyoruz, kafaya takıyoruz, uykumuz kaçıyor, tadımız olmuyor. Kaldı ki neler neler yaşadın, ne günler geçirdin. Bu yaşadıkların da azalacak İnşallah. Ama bıçak gibi kesilmesini de bekleme. Dünyanın en en en iyi ,en en en etkili ilacını da kullanıyo olsak, insanız sonuçta. Ruhen her şeyi hissedebiliriz. Her türlü ruh haline bürünebiliriz.

İçin rahat etsin istiyorsan bir de kan sayımı yaptır. Belki kansız kalmışsındır. Muhtemelen kan ilacına ve vitamine devam ediyorsundur zaten.

Kizlar geciyo demi bu durum yabancilasma yardim edin ben korkuyorum bu durumdan hc gecmcek gbi gelyor. Hep bole kalcam gbi gelio gecio demi.

Kizlar geciyo demi bu durum yabancilasma yardim edin ben korkuyorum bu durumdan hc gecmcek gbi gelyor. Hep bole kalcam gbi gelio gecio demi.

Hiç korkma. Geçiyor Allah'ın izniyle. O kadar ağır bi hamilelik yaşadım ki!! Şimdi çoğu belirti yok. Burda daha önce yazmıştım, hastanede hemşireye aynı şeyi sordum doğumdan sonra. Kafam düzelmedi dedim. Seni 7 ay bi hormon yönetti. Şimdi eski haline dönmeye çalışıyor vücut. Gün geçtikçe düzeleceksin demişti. Sen de düzeleceksin gün geçtikçe ama yine diyorum, bi psikiyatra görünürsen daha sancısız bi dönem olur senin için.

Biz aradk doktoru hamilelikte insan daha hasas hormonlardan daha kötu olablyormus.en erken o gecicek dedi cocugu kucagna al bsey kalmicak dedi ama inanasimda gelmio bu durumda doktora. Napcm blmyrum

Back