Xanax i ne kadar kullandin
Nasil 1 gunde biraktin uygunmu bu yani
Birde biraktiginda muhtemelen baska ilac kullanmaya devam ettin
Cekilmeleri nasil oldu sikayetlerin döndümü
Bu arada dr bana anksiyeteye eslik eden depresyon dedi
Yani xanax endiselerimi hafifletsede ben mutsuz isteksizim
Bu dogum sonrasi depresyonudur umarim ve gecer
Senin doktorun ne dedi görüstünmü emzirme konusunda
Ulan parol icmek icin iki saat düsünen ben
Kismette bunlari icmek de varmis
İcim hic rahat degil zaten bu ara icim hic bi seye rahat degilde hoş
Allaha emanet yavrular
Su mübarek gunlerin yüzü suyu hurmetine bizlere meleklerimize şifa ya şafi ya rabbi
Canım benim psikiyatri o kadar rahat ki anlatamam gönül rahatlığıyla iç diyor bana..
bebeğe zarar verme ihtimali milyonda bir diyor bu kadar düşük bir risk için kendini hiç kasma diyor..
Hiç sütünü sağ falanda demedi..
Ama gel sen benim içime sor nasıl huzursuz içiyorum.. Ama içmezsemde bebeğimle ilgilenmekte zorlanırım..
İki ucu b..klu değnek yani.. Mecburuz yapacak hiç birşey yok..
Gerçi dediğin gibi onu içmesem kafaya takacak birşey elbet bulurum ben..
Hamileyken de içmiştim.. Allah evlatlarımızı korusun..
Xanax'ı senelerce kullandım ben. Hamileliğimi öğrenince bıraktım. Hala da içmiyorum. Tabii ki bu şekilde bırakmak uygun değil ama mecburen işte... Yazmıştım, hamileliğimde önce Atarax kullandım, onu bırakıp Cipram ve Dideral kullandım. Şu an sadece Paxil içiyorum. Doktora gitsem muhtemelen Xanax veya benzeri bişey kullanmam gerekecek. Şu an hamileliğimdeki sıkıntılarımın yüzde 80'i yok. Ama hamilelik öncesi kadar iyi de değilim çünkü ilaçları tam ve dozunda içemiyorum. Kızım zorlamadığı sürece iyiyim :)) (Çok şükür)
Sevim'cim insanlar nelerle uğraşıyorlar, dertlerinin çaresi olmadığını bile bile ilaç kullanıyorlar. Allah önce onlara şifa versin, bizi de unutmasın. Açıkçası sosyal hayata döneyim ve panik atak gelmesin, ben ilaç içmeye razıyım. Sana bir öneri, hayatta ve anksiyete-depresyon olayında beklenti çerçeveni geniş tut. O olmazsa şöyle olur, öyle de iyidir... gibi. Yani demek istediğim -örneğin- 5 sene ilaç kullanman gerekebilir mesela. Ya da 3 sene sonra iyileştiğin bir anda nüksedebilir. Depresyon bu. Gelmek için bahanesi bol :)
Anksiyeten hafifleyince depresyonun da azalır. Yeter ki istekli ol. Bak baştan beri nereden nereye geldin çok şükür. Daha iyisi de olur Allah'ın izniyle.
Cok haklisin
İste benim saplantili ve takintili kisiligim burdada belli ediyorm kendimi
Normalde oyleyim simdi bu halim depresifligim tavan yapior
Ya ilaci alma taraftariyim bende
Beni endiselendiren ilac kullandikca ayni etkiyi gostermez bu sorunda buyur gider gibi hissedip duruyorm
Olayın en başından, belki de hiç olmayacak bir şey yüzünden kendine sınır çizip, kötü senaryo üretiyorsun ve emin ol, sen o kötü senaryoyu düşündükçe gelir seni bulur. Burda bi yazı paylaşmıştım. Diyor ki yazıda; ne söylediğine, ne istediğine dikkat et. Çünkü çok düşünüp çok tekrar edersen o şey, senin duan haline gelir. O şeyi Allah'tan istiyor olursun. Mesela sabah uyandığında bu gün kötüyüm dersen ve sürekli bunu tekrar edersen, gerçekten kötü hissedersin. Çünkü bu senin duan olur. (Deliye 40 gün deli dersen delirir...derler. Onun gibi :) )
Çok çok çok extrem bi durum olmadıkça ilacı artırmana gerek olmaz. Aksine, iyi hissettikçe ilacı azaltırsın. ama tabi ne zaman iyi olucam diye kendini şartlandırmamak, şu sürede diye süre belirlememek lazım.
Bunları yazıyorum ama aynı hataya ben de düşüyorum. İnşallah vazgeçebilirim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Hemen bütün anksiyete ve panik ataklılarda mükemmeliyetçilik had safhada. Oysa aciz kullar olarak mükemmellik ne haddimize...
Geçmiş olsun. Hoşgeldin.
Depresyonun tedavisi var. Antidepresanlar serotonin salgılanmasını düzeltiyor kabaca. Ama depresyonun da, panik atağın da nüks etme olasılığı var. Ağrıların da muhtemelen depresyondandır.
Uygun ilaçları yeteri kadar kullandığında delirecekmiş hissi de geçer, ağrıların da geçer. Ama okb için gerçekten kendini zorlamalısın. Onu ilaç tek başına tedavi etmez. (Aslında depresyon ve panik atak için de aynı şey söz konusu.)
Tedavini aksatma, yarım bırakma, ilaç dozlarını kafana göre değiştirme. Bunları yaparsan, ilaca bağışıklık kazanan mikrop gibi, güçlenerek geri döner belirtiler. Başlangıçta daha da kötüleşebilirsin. İlacın tam etki etmesi için en az 3 ay 6 ay gibi tedavini sürdürmelisin.
Amin cnm
Melis nasil kilosu falan iyi gidiyormu
Çok şükür canım iyi görünüyor salı günü doktor kontrolümüz var 1 aylık olucak
Bakalım kaç kilo almış merak ediyorum..
Asya nasıl? Kaç kilo oldu?
Birde o sütünü sağdığın arada mama mı veriyorsun sevimcim?
Acaba bende sağsam mı diye düşünüyorum..
Çok şükür canım iyi görünüyor salı günü doktor kontrolümüz var 1 aylık olucak
Bakalım kaç kilo almış merak ediyorum..
Asya nasıl? Kaç kilo oldu?
Birde o sütünü sağdığın arada mama mı veriyorsun sevimcim?
Acaba bende sağsam mı diye düşünüyorum..
Bu konuyu açandan da ,konuya katkıda bulunanlardan da Allah binlerce kez razı olsun.Bugün bana resmen cansimidi oldu yazdıklarınız.
10 haftalık hamileyim ve panik bozukluk (beklenti anksiyetesi+Panik atak) yaşamaktayım.Hamile kaldığım dönemlerden itibaren ekstrasistollerim artmaya başladı ve bir çoğunuz bilirsiniz ekstarasistollerin ne kadar rahatsız edici ve atakları tetikleyici olduğunu.Dolayısıyle ekstaralarla birlikte yaşama sevincimin de azaldığı,geleceğe yönelik kaygılarımın arttığı bir dönemdeydim ki bu başlığa denk geldim.Çok rahatladım sayenizde.tekrar teşekkürler .
Ayrıca şunu sormak istiyorum size ;normal doğum düşüneniniz var mı?ben narkoz almamak için normal doğum düşünüyorum fakat bu ekstrasistollerle doğurabilir miyim bilmiyorum.Herkesin duaları kabul olsun inşallah ..Sağlıklı ve bebişlerinizin mis kokusunu içinize huzurla çekeceğiniz günler diliyorum..
Bu konuyu açandan da ,konuya katkıda bulunanlardan da Allah binlerce kez razı olsun.Bugün bana resmen cansimidi oldu yazdıklarınız.
10 haftalık hamileyim ve panik bozukluk (beklenti anksiyetesi+Panik atak) yaşamaktayım.Hamile kaldığım dönemlerden itibaren ekstrasistollerim artmaya başladı ve bir çoğunuz bilirsiniz ekstarasistollerin ne kadar rahatsız edici ve atakları tetikleyici olduğunu.Dolayısıyle ekstaralarla birlikte yaşama sevincimin de azaldığı,geleceğe yönelik kaygılarımın arttığı bir dönemdeydim ki bu başlığa denk geldim.Çok rahatladım sayenizde.tekrar teşekkürler .
Ayrıca şunu sormak istiyorum size ;normal doğum düşüneniniz var mı?ben narkoz almamak için normal doğum düşünüyorum fakat bu ekstrasistollerle doğurabilir miyim bilmiyorum.Herkesin duaları kabul olsun inşallah ..Sağlıklı ve bebişlerinizin mis kokusunu içinize huzurla çekeceğiniz günler diliyorum..
merhaba
daha önce de panik atağım vardı ama ilaçsız olarak telkinle geçirmeye çalışıyordum şimdi hamileyim ve panik atağım tamamen bebekle alakalı olmaya başladı ..sonuçlarım iyi çıksa bile kötüyü düşünüyorum .neredeyse kendimi sağlıklı olmadığına bile inandırdım bebeğin ..o kadar kötü günler geçiriyorum ki aklımdan çıkmıyor bir türlü
böyle bir sorun yaşayan var mı
şimdiden teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?