Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Benim ilk doktorum da prof.du...Her ay çağırıyordu. İyi miyim diyodum, iyisin iyisin diyodu. Gelsin paralar.Yazdıklarınızı okuyunca MustafaBey'e rastaldığım için şükrediyorum. Prof değil, doktor sadece ama, Allah ondan razı olsun. İlaçlarımı hiç değiştirmeden sadece dozlarını değiştirerek 1 sene içinde beni çok iyi yerlere getirdi. Keşke hepiniz İstanbul'da olsanız da, onunla görüşseniz.

Diploma değildir insanlara şifa sağlayan. Doktorun empatisidir bana göre.

Katiliyorum canim ben yine engin beyi bulayim en iyisi bi konusup anlatayim yasadiklarimi

Ben sezaryen oldum goze alamadim normali
Doktorumla sen bu panikle normal yapamazsin demisti
Ama ilk gunden beri anksiyeteden ve bebekle ilgilenmek icin surekli ayakta gezindigim icin 25, gunum olmasina ragmen agrilarim devam ediyor
Yapabilecegine inaniyorsan normali düsün derim

dokotorum biliyor, çatı muayenesinde normal yapabilirsin dedi. panik atak konusunu sordum hele bir o zaman gelsin dedi.

çatı muayenesinde bile gayet cesaretliydim. yapabilirim sanırım normali..

Benim gittigim adam doc ve 3 ayda gittigim 4. Doktor
Psikiyatr ve psikoterapist
Beni kendisi tedavi etmeyip yaninda calisan psikologa yonlendirmesi beni kizdirdi acikcasi hafife alindigimi hissettirdi
Psikolog gerekirse tekrat geri yonlendirecekmia oyuncakmi bu benim ilgilenmem gereken minicik bebegim var
Kendisi bir psikoterapist ve calisanina yonlendiriyor ben siradan bir psikologada giderdim okadar para bayilamazdim
Ozaman
Guvenim kirildi acikcasi

:) benimde aynı ama o iş öyle yani ben psikiyatriste gidiyorum ..o sadece ilaç işine bakıo yani psikiyatristler terapi yapmıyorlar çünkü o terapinin eğitimini almamış oluo çoğu .. terapileri psikologlar yapıyor .. benim gittiğim yerde de aynı s,stem var ilaç dozu için tıp doktoru olan psikiyarist ilgileniyor ama terapilerimi psikolog ile yapıyorum ... bu güne kadar 1 tane psikiyatrist ile tanıştım aynı zamanda terapi yapan oda mezuniyetten sonra özel kurslara gitmiş ... Boşuna hiç kızma :) psikiyatristler zaten terapi işinden anlamıyolar ... vede bence senin gittiğin yer gayet profesyonel gözüküo .. ha bide bazı aç gözlü psikiyatristler terapilerin parasını paylaşmamak için kendileri yapmaya çalışıo sonuççç feeelaket çünkü oda başıma geldi .. adam aynen şunu sölüodu ..panik atakmı hahhah gülüp geçiceksin bana bişey yapmazsın diceksin diyerek bana terapi yapmaya çalışıodu .... bu cümleler terapide kullanılmaması gereken cümleler aslında çünkü hastayı dahada sterse sokuo .. ozaman şey die düşünüo hasta ..yahu bu kadar basitse ben nie yapamıorum ..demekki benim durumum daha ciddi yada kendini sucluo allah kahretsin ben beceriksizim bu kadar basit bişeyi yapamıosam ben hiç bisey yapamam die ..neysem bende çok laf uzatıorum ... iyi bir psikolağa başla inann çoooooook rahatlıcaksınnn umarım dogru ve iyi olanı denk geir ..çünkü tecrübe etmeni çok isterimmmm olumlu bir terapiyi ...

kızlar normal doğumu düşünüyor musunuz? doktorunuz bu konu hakkında ne diyor?

ben aslında normal istiyorum .. kadın doğum uzmanın kesinlikle normali öneriyor ki panik bozukluğum olduğunu bilmesine rağmen .. psikoloğumda normali öneriyor ... karar bana kaldı yine :) normal doğum helede epidural anastezi ile şu and aen çok uygulananı (tıbbi olarak engelin yok ise ) çünkü şiddetli sancıları hisettmiyorsun epiduralden dolayı ... normal olduğu içinde doğum ertesi gün zıpkın gibi oluosun .... ama gel görki bazen korku sarıo vede diorumki sezeryan olucam :) en azından stress ameliyathaneye gidene kadar :) al anasteziyi uyu ... uyan ... ilk gün kötüdür heralde çünkü dikişin ağrısı işte bağırsaklarının tekrar çalışması birde anastezinin mağmurluğu ama ikinci gün tamammen toparlanmış olunuo bir tek hareket kısıtlılığı oluo dikişlerden .....bende bi tülü kara veremiorummm .. bazende dua ediorum bebek benim yer,me versin kararı bende neyse başıma gelen hesasız kitap yapamadan yaşıyım gitisn :)))..sen ne düşünüosun

Ben sezaryen oldum 25. Gunde hala aci cekiyorum cunku ilk gunden itibaren dinlenmeden ayaktayim anksiyeteden yatamadim
İstedigim anda istedigim gibi ayaga kalkamamak benim anksiyetimi artirdi halada devam ediyor
Ameliyat sanildigi kadar kotu degil yani benim korktugum gibi olmadi ama sonrasi zordu
Yapabilirseniz kizlar normali tercih edin bence daha cabuk toparlamirsiniz

ben aslında normal istiyorum .. kadın doğum uzmanın kesinlikle normali öneriyor ki panik bozukluğum olduğunu bilmesine rağmen .. psikoloğumda normali öneriyor ... karar bana kaldı yine :) normal doğum helede epidural anastezi ile şu and aen çok uygulananı (tıbbi olarak engelin yok ise ) çünkü şiddetli sancıları hisettmiyorsun epiduralden dolayı ... normal olduğu içinde doğum ertesi gün zıpkın gibi oluosun .... ama gel görki bazen korku sarıo vede diorumki sezeryan olucam :) en azından stress ameliyathaneye gidene kadar :) al anasteziyi uyu ... uyan ... ilk gün kötüdür heralde çünkü dikişin ağrısı işte bağırsaklarının tekrar çalışması birde anastezinin mağmurluğu ama ikinci gün tamammen toparlanmış olunuo bir tek hareket kısıtlılığı oluo dikişlerden .....bende bi tülü kara veremiorummm .. bazende dua ediorum bebek benim yer,me versin kararı bende neyse başıma gelen hesasız kitap yapamadan yaşıyım gitisn :)))..sen ne düşünüosun

ben normali düşünüyorum. psikiyatrisim bana korkularının sana hükmetmesine izin verme demişti. bu sözü ben düstur edindim. Allah izin verirse normal yapacam. doktorum müdahele ederse orası ayrı.

uçağa binemem diye korkuyordum, bindim..

dişimi çektiremem sanıyordum çektirdim..

bunuda yapacam Allahın izni ile..

ben normali düşünüyorum. psikiyatrisim bana korkularının sana hükmetmesine izin verme demişti. bu sözü ben düstur edindim. Allah izin verirse normal yapacam. doktorum müdahele ederse orası ayrı.

uçağa binemem diye korkuyordum, bindim..

dişimi çektiremem sanıyordum çektirdim..

bunuda yapacam Allahın izni ile..

kararlı olman çok güzel ...Bende bir karar vericem inşallah şu anda araştırma aşamasındayım ... epidural yaptırıcakmısın yoksa tamamen doğal yapmayımı düşünüosun ?... Ve de ne olur doğumdan sonra bizleri unutma :)))) burda dört gözle hem senin iyi olduğunun haberini hemde doğum deneyimini duymayı bekleyen bir sürü panikli anksiyeteli depresyonlu :) hamile ve hamile adayları var .... bende aslında normal düşünüyorum ama normalde sürede uzuo şu açılma evresi 10 cm olana kadar nasıl geçeçek die düşünüorum ... yoksa masaya yattıktan sonrası fiziksel olarak yorucu ve zor olabilir ama psikolojik olarak sorunsuz kısmı çünkü full konsantre doğum olayına odaklanıosun ... Ama senin karalı olman çok hoşuma gitti .. inşallah bende en kısa zamanda vericem ..

Ben sezaryen oldum 25. Gunde hala aci cekiyorum cunku ilk gunden itibaren dinlenmeden ayaktayim anksiyeteden yatamadim
İstedigim anda istedigim gibi ayaga kalkamamak benim anksiyetimi artirdi halada devam ediyor
Ameliyat sanildigi kadar kotu degil yani benim korktugum gibi olmadi ama sonrasi zordu
Yapabilirseniz kizlar normali tercih edin bence daha cabuk toparlamirsiniz

ben esas anasteziden uyanma kısmından irrite oluorum bide bi kaç yerde işte yok yutkunma zorluğum oldu .. öksürüğüm oldu diyenler var ufff aslında hiç okumamak lazım böyle şeyleri ama dayanamayıp okuyorum işte :))) ama benim anladığım bu tip sorunlar çok nadir oluyor .. çünkü çoğunluk uyandım bebepğim kucağımdaydı ...en çok dikişlerim acıdı diye yazmışlar.Ama çoğunluğu çok memnun şeyler yazmış genel anastezi ile ilgili ... Dikiş ağrısı kaçınılmaz sonuçta orda dokuda hasar var ...onun haricinde ben anastezi ile kısmını çok merak ediorum .. senin nasıldi

ben esas anasteziden uyanma kısmından irrite oluorum bide bi kaç yerde işte yok yutkunma zorluğum oldu .. öksürüğüm oldu diyenler var ufff aslında hiç okumamak lazım böyle şeyleri ama dayanamayıp okuyorum işte :))) ama benim anladığım bu tip sorunlar çok nadir oluyor .. çünkü çoğunluk uyandım bebepğim kucağımdaydı ...en çok dikişlerim acıdı diye yazmışlar.Ama çoğunluğu çok memnun şeyler yazmış genel anastezi ile ilgili ... Dikiş ağrısı kaçınılmaz sonuçta orda dokuda hasar var ...onun haricinde ben anastezi ile kısmını çok merak ediorum .. senin nasıldi

Benimki epidural sezaryendi
Doktorum inatla reddetti genel anesteziyi
Aglayarak girdim ameliyathaneye
Ama ne belden igne nede operasyon gozumde buyuttugum gibi olmadi
Sonrasi zorladi beni
Oda dedigim gibi tamamen anksiyeteden
Okudunmu bilmiyorum ama benimki gebelikte basladi ve tam olarak ilac kullanamadim hic
Dogumdan sonra hersey bitecek sandim oyle odaklandim ama hersey daha kötu oldu
Ama dedigim gibi ameliyat epidural olmama ragmen korkulacak bisey degilmis

kararlı olman çok güzel ...Bende bir karar vericem inşallah şu anda araştırma aşamasındayım ... epidural yaptırıcakmısın yoksa tamamen doğal yapmayımı düşünüosun ?... Ve de ne olur doğumdan sonra bizleri unutma :)))) burda dört gözle hem senin iyi olduğunun haberini hemde doğum deneyimini duymayı bekleyen bir sürü panikli anksiyeteli depresyonlu :) hamile ve hamile adayları var .... bende aslında normal düşünüyorum ama normalde sürede uzuo şu açılma evresi 10 cm olana kadar nasıl geçeçek die düşünüorum ... yoksa masaya yattıktan sonrası fiziksel olarak yorucu ve zor olabilir ama psikolojik olarak sorunsuz kısmı çünkü full konsantre doğum olayına odaklanıosun ... Ama senin karalı olman çok hoşuma gitti .. inşallah bende en kısa zamanda vericem ..

epiduralı doktoruma sorduğumda gereksiz masraf dedi. o yüzden epiduralı düşünmüyorum her şey tamamen normal olacak. o masaya yatma evresine kadar olan kısım benide düşündürüyor :)) ama başa çıkabileceğime inanıyorum. başa çıkamazsamda ne yapalım. bunları düşünüpte strese koyma kendini :) relax ol.. arada endişelerim artıyor benimde artmıyor değil, ama dikkatimi dağıtacak bişeyler bulurum illaki. olmadı nete bakarım :) dua ederim bol bol.. birde geceleri bastırıyor bu düşünceler, uzaklaştırmaya çalışıyorum kendimi

zaten normal doğum yapim yazacam buraya doğum hikayemi :1:

epiduralı doktoruma sorduğumda gereksiz masraf dedi. o yüzden epiduralı düşünmüyorum her şey tamamen normal olacak. o masaya yatma evresine kadar olan kısım benide düşündürüyor :)) ama başa çıkabileceğime inanıyorum. başa çıkamazsamda ne yapalım. bunları düşünüpte strese koyma kendini :) relax ol.. arada endişelerim artıyor benimde artmıyor değil, ama dikkatimi dağıtacak bişeyler bulurum illaki. olmadı nete bakarım :) dua ederim bol bol.. birde geceleri bastırıyor bu düşünceler, uzaklaştırmaya çalışıyorum kendimi

zaten normal doğum yapim yazacam buraya doğum hikayemi :1:

sen hangi ildesin hangi doktor... ben daha böyle bir dr bulamadım hepsi sezaryenci olmadı epidural.bende normal istiyorum ..Bakalım muayenede ne diycek normal doğum yapabılırsın dıyecekmi merak ediyorum...son yıllarda gördüğüm herkeste çatı dar, yok açılmadı diye sezaryen oldular. bildiğim 2 kişi var normal yapan...doktorlarda parayla kafayı bozmuşlar.

sen hangi ildesin hangi doktor... ben daha böyle bir dr bulamadım hepsi sezaryenci olmadı epidural.bende normal istiyorum ..Bakalım muayenede ne diycek normal doğum yapabılırsın dıyecekmi merak ediyorum...son yıllarda gördüğüm herkeste çatı dar, yok açılmadı diye sezaryen oldular. bildiğim 2 kişi var normal yapan...doktorlarda parayla kafayı bozmuşlar.

ben adanadayım. ortadoğudaki ayten baymas çöktüye gidiyorum. kadın o kadar yoğunki sezeryana vakit olacağını sanmıyorum. o kadının paraya ihityacı olduğunu sanmıyorum. benimle hamile kalanların çoğu normal yaptı.

çoğu normal diyor son anda sezeryana çeviriyorlar. hayırlısı. son 10 günüm kaldı.. bekliyorum artık.

Sen zaten bu adamdan elektrik alamadın bir Dr olarak değiştir bence. Hem doçent olsa bile baksana vicdanı sağır o yüzden hiç ummadığın taş yarar baş misali belkide hiç ummadığın bir Dr gider belki memnun kalırsın. Ki bizim rahatsızlığımızın en en en önemli noktası Dr la Olan iletişimimiz. Orda kopukluk varsa biz zaten kopmuş vaziyetteyiz ne anladık bu işten. Birde eşlerinizin yanında bunun bişeyi yok demiyolarmı fitil oluyorum. Tabiki onlar Dr onlar en iyisini bilirler. Ama biZde uydurmuyoruz yani canımızla cebelleşiyoruz. İnşallah iyi bir Dr bulursun sevimcim

Sen zaten bu adamdan elektrik alamadın bir Dr olarak değiştir bence. Hem doçent olsa bile baksana vicdanı sağır o yüzden hiç ummadığın taş yarar baş misali belkide hiç ummadığın bir Dr gider belki memnun kalırsın. Ki bizim rahatsızlığımızın en en en önemli noktası Dr la Olan iletişimimiz. Orda kopukluk varsa biz zaten kopmuş vaziyetteyiz ne anladık bu işten. Birde eşlerinizin yanında bunun bişeyi yok demiyolarmı fitil oluyorum. Tabiki onlar Dr onlar en iyisini bilirler. Ama biZde uydurmuyoruz yani canımızla cebelleşiyoruz. İnşallah iyi bir Dr bulursun sevimcim

Dün ilk gittigim uzman doktoru aradim adam tam 10 dk telefonda konustu benimle
Anlattim kisaca dogumdan sonra yasadiklarimi ona ulasamadigimi söyledim yurtdisinda oldugu icin
Gittigim docenti tanidigini iyi bi uzman oldugunu soyledi
Bende olabilir ama beni hafife aldigini hissettim deyip anlatinca haklisin dedi
Ozaman gel ilac takibini ben yapayim ama psikoterapi icin anksiyetede kesin cözüm olabilir dedi
Onerdi yani ama cok hakli dusunuyorsun şu asamada psikoterapiye cevap veremeyebilirsin
Zaman alir dedi ilacla birlikte psikoterapi dedi bakalim hangi ilaci verecek emzirme olayini napcaz gidince karar verip konusacaz

Anlattim kisaca dogumdan sonra yasadiklarimi ona ulasamadigimi söyledim yurtdisinda oldugu icin
Ozaman gel ilac takibini ben yapayim ama psikoterapi icin anksiyetede kesin cözüm olabilir dedi
Onerdi yani ama cok hakli dusunuyorsun şu asamada psikoterapiye cevap veremeyebilirsin
Zaman alir dedi ilacla birlikte psikoterapi dedi bakalim hangi ilaci verecek emzirme olayini napcaz gidince karar verip konusacaz

Sevindim senin adına.İnşallah kısa zamanda iyi gelişmeler kaydedersin. Dediğim gibi, insan ilişkilerini diploma değil, anlayış ve empati çözüyor.

Canım çok sevindim biran önce başla ilaca emzirirken kullanılan ilaçlarda var inşallah öyle birşey verir
Bıraksan da emzirmeyi sakın üzülme önce senin sağlığın önemli çocuklar her şekilde büyüyorlar..
Hadi bakalım güzel haberlerini bekliyorum ne zaman gideceksin?

Canım çok sevindim biran önce başla ilaca emzirirken kullanılan ilaçlarda var inşallah öyle birşey verir
Bıraksan da emzirmeyi sakın üzülme önce senin sağlığın önemli çocuklar her şekilde büyüyorlar..
Hadi bakalım güzel haberlerini bekliyorum ne zaman gideceksin?

Yarin gidicem canim
İlaca baslarken ne gibi yan etkiler olacak bu arada xanaxi nasil birakcAz bilmiyorum
Biraz endiseliyim acikcasi tek basina antidepresan vermez heralde cunku o etki edene kadar anksiyetemi hafifletcek bisey lazim belki xanax a devam eder bakalim bu arada emzirmek istiyorum kizimi
Şifa ya şafi şifa hepimiz icin

Merhaba Arkadaşlar;
2 yıldır bende obk,anksiyete ve artık depresyon yaşıyorum.Gebe değilim ama çok istiyorum anlıyacağınız gibi korkuyorum da çok düşündükçe uykularım kaçıyor.lustral 50mg ve xanax verdi dr ama kullanamadım.Lustral acayip bir mide ağrısı yaptı.İnanın uzun zamandır yazmak istiyordum ama cesaretimi toplayıpta yazamadım.Dakikasına uymayan bir ruh halim var sürekli abartmıyorum sürekli bir ağlama,yorgunluk,iştahsızlık,hiç bir şey yapmak istememek vs... bende birde titizlikte vardı hala var ama şimdi yapamıyorum yapamadıkça huzursuz oluyorum.Yardımlarınıza ihtiyacım var dedri çeken bilir ...

Çok sevindim sevim en azından seni anlayan birini buldun çok şükür inşallah bundan sonrası daha kolay geçer Allah'ın izniyle.

Back