• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Eskilerden pek takilan yok galiba buralara onlar nasil oldular acaba bende atak degilde sürekli ic sıkıntisi var kalbim sıkısıyor ve ölüm düsüncesi sürekli aklimda ölüm korkusuda var ama ben sadece kendim degil tum sevdiklerim icin endiseliyim dünya gözüme bombos geliyor benim gebelikte cikinca devam edecekmi diye düsünüyorum sürekli eskilerden okuyan olursa gebelikten sonra nasil hissettiler acaba kendilerini???

Eskilerden ben kaldım :)) Anksiyete var sende sanırım. Anksiyete zaten bi süre sonra panik atak olarak geri dönebiliyor. Tam olarak soruna cevap veremiycem (çünkü bende hamilelik öncesinde de panik atak vardı) ama hamilelikte hissettiğim -senin iç sıkıntısı. ölüm korkusu vs... diye tabir ettiğin duygular geçti çok şükür. Doğurur doğurmaz "aha hepsi geçti" olmadı tabi ama bir-iki haftaya yavaş yavaş toparladım. Bu günüme şükürler olsun.

Eskilerden ben kaldım :)) Anksiyete var sende sanırım. Anksiyete zaten bi süre sonra panik atak olarak geri dönebiliyor. Tam olarak soruna cevap veremiycem (çünkü bende hamilelik öncesinde de panik atak vardı) ama hamilelikte hissettiğim -senin iç sıkıntısı. ölüm korkusu vs... diye tabir ettiğin duygular geçti çok şükür. Doğurur doğurmaz "aha hepsi geçti" olmadı tabi ama bir-iki haftaya yavaş yavaş toparladım. Bu günüme şükürler olsun.

Ya dün annemden geldim evime doguma allahin izniyle tam 5 haftam var benim en büyük derdim uykusuzluk gece ilaci icip yatiyorum ozaman endiselerim biraz hafifliyor ya biraz uyuyorum ama yine nerdeyse saat basi uyaniyorum simdi kalktim bu saatte aglayarak ic sıkıntısiyla esim ise gitcek ya ona taktim kafayi yalniz kalicam diye yatiyorum daliyorum 15 dk sonra biri kalbimi sıkıyor pat geri kalkiyorum genelde aglayarak durum bu cnm noldugunu anlamadim bende:( allahim su cocugu sag salim dogursaydim bi:(

ben boğaz ağrısında pastil alırdım rahatlatırdı ama sende işe yararmı bilmiyorm cnm ben 28 haftaya kadar nerdeyse 12 kilo almıştım ozaman tabi bu kaygı bozukluğu yoktu sonum nolcak catladım PATLADIM LEKELENDİM DERKEN şimdi kilo kaybı iştahsızlık var son 4 haftada 2 kilo verdim catlak matlak olmadı üstüne olsada umrumda değil artık napimm ruh sağlıgı daha önemli onları boş verelim bnce:(
karnımda nefesimi daraltacak kadar büyümedi benim sorunum çarpıntı oda psikolojikmidir nedir bilmem
bu arada sende ilaç kullanıyormuydun yeniyim ya sitede daha tam öğrenemedim:)

banada dok gargara verdı bıode antıbıyotık ama düşük dozda inş faydası olur çatlak ilk dogummda yoktu kıloda fazla almdm ya ALSAmda önemlı degıl yeterkı panıkatak olmym bende cok cektm hamılelık öncesı gecmıstı hamılelıkte tetıkledı ılk 3 ay hıc gecmedı hergun aglamalar bır gun bıttı dıye sevınıyodm allahıma şükürler şimdi yok bıde düsün ilacsz atlattm inş benmde fazla buyumez karnımda sıkıntı cekmem her gun gezıyorum kafamı dagıtyorm bebek kıyafetlerıne bakıym evde temızlık yapıym napym cok zor gunler gecırdm daha cok var dogumada ama yaz simdi gunler cabuk gecıyo boşver üzme kendını bak allah bıze neguzel evlatlr nasıpettı onlar olunca onlarla ugrasırken unuturz ben okudum öncekılerı cogu bebeklerı olunca panık atak falan kalmamıs

Günaydın morelim çok bozuk üşütmüşüm dün acile gittim serum taktırdım malum ne olsa panikliyorum ya atlatmasam die malum hamilelikte hersey zor benim gibi soğuk algınlığı yaşayıp antidepresan kullanıp üşütme için başka ilaçlarda kullanan varmı

canm banada dok yenı vardı bogaz için gargara ve antıboytk 375mg bogazlarm agrıyodu antıbıyotk herkes kullanıyokı ama ben antı deprasan kullanmym atlattm ılacsz doktorn sana en dogru ılacı verır endıselenme gecmıs olsn

Ya dün annemden geldim evime doguma allahin izniyle tam 5 haftam var benim en büyük derdim uykusuzluk gece ilaci icip yatiyorum ozaman endiselerim biraz hafifliyor ya biraz uyuyorum ama yine nerdeyse saat basi uyaniyorum simdi kalktim bu saatte aglayarak ic sıkıntısiyla esim ise gitcek ya ona taktim kafayi yalniz kalicam diye yatiyorum daliyorum 15 dk sonra biri kalbimi sıkıyor pat geri kalkiyorum genelde aglayarak durum bu cnm noldugunu anlamadim bende:( allahim su cocugu sag salim dogursaydim bi:(

Ben ilk 4 ay hiç uyumadım.Gecede 2-3 saat uyuduğumu bilirim.Sabaha kadar tv seyrediyodum napayım.En ufak ayak sesine, kapı sesine çarpıntıyla uyanıyodum.Bi de uyanırken korkuyodum. Benzer şeyler bende de vardı. Yaşadığın o korkuların yansıması. İnşallah doğumdan sonra geçecek.

Ben ilk 4 ay hiç uyumadım.Gecede 2-3 saat uyuduğumu bilirim.Sabaha kadar tv seyrediyodum napayım.En ufak ayak sesine, kapı sesine çarpıntıyla uyanıyodum.Bi de uyanırken korkuyodum. Benzer şeyler bende de vardı. Yaşadığın o korkuların yansıması. İnşallah doğumdan sonra geçecek.

İnsallah :( hergün gün sayilirmi saya saya bitermi endiseyle sıkıntıyla annemi aradim sabah aglayarak annem geri gel diyor yalniz kalma ama 1 aydir ordayim kardeslerim annem falan yine sıkıntıli ama onlarla idare ediyordum esim ise hergun git gel yoruldu adam faha dogrusu o babamin annemin yaninda rahat hareket edemiyor bende evde yalniz kalamiyorum bilmiyorum bakalim bi kac gun alismaya calisacam su uykuya dalma sorunu ve korkuyla irkilerek uyanma olmasa baya ilacla sakinlesiyirum ama ilac ona fayda etmiyor niyeyse, rabbim beterinden korusun demekki kaderimizde bunlarda varmis bebisimde benden nefret etti heralde:( dün hic kimildamadi nerdeyse esim isten geldi kızim napiyomus bakalim diye elini karnima koydu kıpır kıpr döndu boncugum baba beni kurtar bu deliden dedi heralde:)

İnsallah :( hergün gün sayilirmi saya saya bitermi endiseyle sıkıntıyla annemi aradim sabah aglayarak annem geri gel diyor yalniz kalma ama 1 aydir ordayim kardeslerim annem falan yine sıkıntıli ama onlarla idare ediyordum esim ise hergun git gel yoruldu adam faha dogrusu o babamin annemin yaninda rahat hareket edemiyor bende evde yalniz kalamiyorum bilmiyorum bakalim bi kac gun alismaya calisacam su uykuya dalma sorunu ve korkuyla irkilerek uyanma olmasa baya ilacla sakinlesiyirum ama ilac ona fayda etmiyor niyeyse, rabbim beterinden korusun demekki kaderimizde bunlarda varmis bebisimde benden nefret etti heralde:( dün hic kimildamadi nerdeyse esim isten geldi kızim napiyomus bakalim diye elini karnima koydu kıpır kıpr döndu boncugum baba beni kurtar bu deliden dedi heralde:)

Güldürdün beni sevimdeniz.. :) Zaten doğsalar hayırlısıyla eminim herşey düzelecek eskisi gibi olucak Allahın izniyle... Benimde korkularım başladı bir kaç gündür doğumla ilgili senaryolar var hep kafamda.. Bu yüzden de sabahları biraz kötü kalkıyorum.. İlacımın dozunuda epey düşürdüm sanırım yetersiz ama sabredeceğim diyorum şurda ne kaldı doğurayım eski dozuna geri dönerim.. Psikiyatrinle mutlaka doğum sonrası tedavin hakkında konuş canım sonuçta pat diye kesilmeyecektir diye düşünüyorum... Allahım yardım etsin kucağımıza alalım sağsağlim... Bende epidural sezeryan istiyorum ama bir iki gündür acaba genel daha mı iyi olur epiduralde çok heyecanlanır mıyım dayanabilir miyim diye soru işaretleri var kafamda.. Allah kararlamıştır elbet ama işte zor yaa :(

merhaba kızlar,umarım hepiniz çok iyisinizdir.çok uzun süredir takip edemiyorum sizleri,inşallah daha az ataklarla bu dönemi tamamlarsınız.melekçim artık sen de sonlara geliyorsundur inşallah bebini kucağına alınca sıkıntıların azalacak.ben daha önce birkaç kez yazmıştım.doğumdan sonra sihirli bir değnek değdi sanki,çok şükür.hamileliğimi çok zorlanarak ilaçsız geçirmiştim.halada kullanmıyorum.ama çok şükür sanki uzun bir tedaviden çıkmış gibiyim.kızım ilke masal,5 aylık oldu.ve doyasıya anneliği yaşıyorum.hepinize ataksız ve sağlıklı günler.çok öpüyorum hepinizi.

Güldürdün beni sevimdeniz.. :) Zaten doğsalar hayırlısıyla eminim herşey düzelecek eskisi gibi olucak Allahın izniyle... Benimde korkularım başladı bir kaç gündür doğumla ilgili senaryolar var hep kafamda.. Bu yüzden de sabahları biraz kötü kalkıyorum.. İlacımın dozunuda epey düşürdüm sanırım yetersiz ama sabredeceğim diyorum şurda ne kaldı doğurayım eski dozuna geri dönerim.. Psikiyatrinle mutlaka doğum sonrası tedavin hakkında konuş canım sonuçta pat diye kesilmeyecektir diye düşünüyorum... Allahım yardım etsin kucağımıza alalım sağsağlim... Bende epidural sezeryan istiyorum ama bir iki gündür acaba genel daha mı iyi olur epiduralde çok heyecanlanır mıyım dayanabilir miyim diye soru işaretleri var kafamda.. Allah kararlamıştır elbet ama işte zor yaa :(

Ay cnm kendi kendime bazen diyorum hersey olacagina varir ama yüregimin pır pır etmesi hic gecmiyor:( bende doktora dedim epidural yapacam dedi ya bende paniklerim dedim sen merak etme ben sana sakinlestirici yapcam hic paniklemiceksin dedi zaten cogu epiduralde öyle yapiyorlarmis yani pa olmaya gerek yok o an cogu kadin heyecanlaniyormus zaten, ya melek benim anlamadigim benim psikiyatr ilaci yavasca kesecez diyor her hafta kontrole gittigimde bi hafta daha kullan gel diyor bu cuma yine gitcem anlamadim zaten rivotril anlik etki eden bi ilac kesildiginde ertesi gün yine ayni oluyor insan zaten düşük doz aldigim icin tam rahatlama saglamiyor sürekli oyalanmaya calisiyorum bakalim bi dogsun kelebegim sag salim zaten gerekli görürse psikiyatrm tedavi mutlaka olurum tabi

merhaba kızlar,umarım hepiniz çok iyisinizdir.çok uzun süredir takip edemiyorum sizleri,inşallah daha az ataklarla bu dönemi tamamlarsınız.melekçim artık sen de sonlara geliyorsundur inşallah bebini kucağına alınca sıkıntıların azalacak.ben daha önce birkaç kez yazmıştım.doğumdan sonra sihirli bir değnek değdi sanki,çok şükür.hamileliğimi çok zorlanarak ilaçsız geçirmiştim.halada kullanmıyorum.ama çok şükür sanki uzun bir tedaviden çıkmış gibiyim.kızım ilke masal,5 aylık oldu.ve doyasıya anneliği yaşıyorum.hepinize ataksız ve sağlıklı günler.çok öpüyorum hepinizi.

Allah bagıslasin saglikli uzun ömürler versin ikinizede darisi bizim basimiza insallah

Merhaba sevim kaç aylık hamilesin merakımın sebebi ilacımı kesecek dediğin için Dr merak ettim bide kullandığın ilaç antidepresan değil sadece anlık sakinleştirici değilmi

Domestikus ve panikli cvp larınız için teşekkürler kızlar domestikus cibram ve cipralex aynı grup ilaçlarmı

Merhaba sevim kaç aylık hamilesin merakımın sebebi ilacımı kesecek dediğin için Dr merak ettim bide kullandığın ilaç antidepresan değil sadece anlık sakinleştirici değilmi

merhaba ben şuan 8. ayı bitiriyorum yani bugün 33+1 haftalık olduk sezaryen olursam ki büyük ihtimal öyle görünüyor doğumuma 5 hafta falan var inşallah evet bu arada ilaç antidepresan değil günlük sakinleştiren kaygı giderici rivotril damla cnm

Epidural derken normal sancısız doğummu yapmayı düşünüyorsun melek

Yok canım normal hiç düşünmüyorum.. Epidural sezeryan Allah nasip ederse tabi heyecanlanmazsam...
Kızlar bu aralar ben pek iyi değilim bir an önce bitsin şu hamilelik diye dört gözle bekliyorum ooofff iç sıkıntılarım başladı yine..
Özellikle sabahları kötü düşüncelerle kalkıyorum... İlacı düşürdükten sonra başladı ama yükseltmeyeceğim kararlıyım bırakmayacağım çünkü ben doğuma yakın bari en minimum dozda kullanayım.. Evladım için bu kadarını çekmem lazım diyorum kendime :(
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah...

Yok canım normal hiç düşünmüyorum.. Epidural sezeryan Allah nasip ederse tabi heyecanlanmazsam...
Kızlar bu aralar ben pek iyi değilim bir an önce bitsin şu hamilelik diye dört gözle bekliyorum ooofff iç sıkıntılarım başladı yine..
Özellikle sabahları kötü düşüncelerle kalkıyorum... İlacı düşürdükten sonra başladı ama yükseltmeyeceğim kararlıyım bırakmayacağım çünkü ben doğuma yakın bari en minimum dozda kullanayım.. Evladım için bu kadarını çekmem lazım diyorum kendime :(
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah...

ayy melek hiç sorma zaman geçsin kavuşayım bebeğime diyorum artık sabırsızlığım tavan yaptı
hem heyecan hem korkuda sardı doğumla ilgili Rabbim bi yoluna koymuştur elbet hayırlısı olsun hakkımızda

Bende ilk doğumumu epidural Sezer' yan yaptım tansiyonum yükseldiği için narkoz değilde uyku hâli vermişlerdi ayılmasında kolay hemşire uyandırdığında uyandım hersey bitmişti sakın korkma baktınki o an korktun hemen uyutuluyosn narkoz olmadığı için uykudan uyanır gibi uyanıysn ve o an kesinlikle paniklerindeki korkuların aklına gelmio doğum anındaki cok farklı ve o kadar kısa sürüyoki ben uyandığımda inanamamştm sevinçten ağlamıştım ilacı Dr mu düşür dedi dozunu melek

Bende ilk doğumumu epidural Sezer' yan yaptım tansiyonum yükseldiği için narkoz değilde uyku hâli vermişlerdi ayılmasında kolay hemşire uyandırdığında uyandım hersey bitmişti sakın korkma baktınki o an korktun hemen uyutuluyosn narkoz olmadığı için uykudan uyanır gibi uyanıysn ve o an kesinlikle paniklerindeki korkuların aklına gelmio doğum anındaki cok farklı ve o kadar kısa sürüyoki ben uyandığımda inanamamştm sevinçten ağlamıştım ilacı Dr mu düşür dedi dozunu melek

Ayyy ne güzel anlatmışsın canımmm.. Çok sağol cidden cesaret verdi yazdıkların.. Yok doktor demedi canım zaten bu aralar psikiyatrime gidemiyorum çünkü çok pahalı bebiş geliyor birde çok masraf yaptık zaten ama en son gittiğimde bir önceki dozum için doğurduğun gün bile içebilirsin demişti.. Kadın doğum doktorumda ne kadar düşük kullanırsan doğuma kadar o kadar iyi olur dedi.. O yüzden yarıya düşürdüm.. Ama zorluyor gerçekten...

Haklısın pskytrisler gercekten ateş pahası. İnsan haa deyince gitmek istiyo ama dengelemek lazım. Sanırım bünyen ilacın dozunu düşürmene tepki verio. Bir süre sonra bunada alışır inşallah. Baktın seni zora sokuyo yapamıyosun pskytrsnle konuşur ona göre devam edersin doğumda yaklaşıyo inşallah bunaltma kendini annesi bebişin sana kavuşmak için gün sayıyo kandiliniz mübarek olsun kızlar. Rabbim sağlıklı bir şekilde bebeklerimize hepimize ve bütün hamile kardeşlerimize nasip eder inşallah. Dualarınız kabül olur inşallah. Melek doğumla ilgili merak ettiğin ne olursa yaz ben ne biliyorsam paylaşırım arkadaşım emin ol hamilelik çok daha zor doğum bunların yanında hiçbirşey. Allah'ın izniyle inşallah

Doğum çok yaklaşmış ne güzel en yakın zamanda hem bebeğine kavuşacak hemde kurtulacaksın inşallah. Zaten doğumdan sonra seni çok zorlarsa ilaç kullanma şansın olucak inşallah gerek kalmaz bu gün kandil çok dua edelim kızlar. Rabbim bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı bizleride bu hastalıktan kurtulmayı nasip eder inşallah.

Back