• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Canım bak sadece burada yüzlerce insan var bizim gibi olan.. Doktorunun böyle bir durumla karşılaşmaması gerçekten çok ilginçmiş.. Bana 2 kadın doğum doktoru karşılaştığımız durumlar bunlar dedi.. Şuan biliyorumki geçemeyecek sanıyorsun.. İnsan yaşarken kim ne derse desin gerçekten öyle sanıyor.. Ama doktorunun dediği gibi tedavisi var.. Ve öyle bir geçiyor ki hiç yaşamamış gibi iyi hissediyorsun kendini.. İlaçlar gerçekten nimet kim ne derse desin öyle olacağıma ömür boyu ilaç kullanmaya razıyım..psikiyatrine güven canım o da kendini tehlikeye atacak birşey yapmaz.. Biliyorum çok endişelisin inan bende aylardır hep ilaç kullandığım için endişeliyim.. Ama korkma Allah koruyor onları.. bizim yavrularımızı da koruyacak inşallah... Sende bende güzel haberler yazacağız buraya :)

Birde benimde nabzım 100den aşağı düşmüyor gebelikte nabız yükseltiyor ama tabi kaygınında etkisi var.. Korkulacak bir durum değil sakın nabzın yükseldiği için endişe etme çok yüksek değil..

sağol melekcim senle aynı zamanlarda doğurcaz sanırım 33. haftanın içindeyiz biz sen ne düşünüyosun doğumla ilgili ben yazmıştım bnm doktor normal olmaz bebegide cok bekletmeye gerek yok genelanestezi yapmam epidural yaparım senide hafif uyuturum bişey anlamicaksın korkma rahat ol falan dedi bakalım önce Allah sonra doktorlar:(

İnşallah hamilelikten sonra geçer, bir daha uğraşmazsın panik atakla. Nabzın hamilelikten de yükselir. Kan hacmin arttı, bebek akciğer ve diyaframa baskı yapıyor böyle olması çok normal. İnternette bi yazı okumuştum, gözü bozuk olanların gözlük numarası bile yükseliyormuş hamileyken. Tansiyonun da biraz yükselebilir veya düşebilir. Doktoruna söyle sadece. Korkma gayet normal bir hamilesin :)

aslında hepsinin farkındayım gebelikte olacaklara kendimi az cok hazırlıyordum ama bu hastalık cıkınca normal bişey bile korkutuyor beni benim doktora ne desem normal diyor zaten:) el bileklerinde yanma ve siddetli uyuşma var uyutmayacak kadar dedim norml diyor yapacak bişey yokmuş..

aslında hepsinin farkındayım gebelikte olacaklara kendimi az cok hazırlıyordum ama bu hastalık cıkınca normal bişey bile korkutuyor beni benim doktora ne desem normal diyor zaten:) el bileklerinde yanma ve siddetli uyuşma var uyutmayacak kadar dedim norml diyor yapacak bişey yokmuş..

Evet sinir sıkışması da hamilelikte ortaya çıkıyormuş. Geçici bi durum. İnsanın siniri bozuluyor dimi? Birsürü rahatsız edici durum var, ama hepsi normal. İnsan kendinde kabahat arıyor. Sadece hamileyim, madem bunlar normal, neden hasta gibi hissediyorum diye düşünüyor...

Evet sinir sıkışması da hamilelikte ortaya çıkıyormuş. Geçici bi durum. İnsanın siniri bozuluyor dimi? Birsürü rahatsız edici durum var, ama hepsi normal. İnsan kendinde kabahat arıyor. Sadece hamileyim, madem bunlar normal, neden hasta gibi hissediyorum diye düşünüyor...

ay hiç sorma ya ellerde uyuşma ayaklarda yanma nefes darlığı ve carpıntı hepsi normal ama yasam kalitesinide uyku kalitesinide bozan bir sürü şey vücuttaki çatlak yüzdeki lekelerimi saymıyorum bile onlar umrumda bile degil artık:) 1 ay öncesine kadar ay çatladım leke oldu fazla kilo aldım derken şimdi iyi olayımda onlar dert değil diyorum beterin beteri varmış çünkü allah daha beterinden korusun:(
şimdi kilo veriyorum üstelik elimde olmadan yemek istemiyorum carpıntı olacak diye normal hamileler gibi canım şunu istiyor bunu istiyor olayını hiç yasayamadım:(
gecen gün eşime karnımın altına BAksana catlamışmı dedim oda askım onları boşver kafan çatlamasın yeter diyor artık adam beni bi an güldürmek için çabalıyor:) bunlar hamilelikten gececek gececek diye telkin ediyor beni

ya Allahım bana sabır ver kafayı yicem sonunda bugün bir internet sitesinde bi kadın doğum uzmanına panik atak hastaları için en uygun doğum yöntemi nedir dedim bide ilacı doğumdan ne kadar önce kesmeliyim dedim ben ilaç kullanma taraftarı olmayan biriyim sizin kullandğınız ilacın ve diğer tüm psikiyatrı ilaçlarının cok ciddi yan etkileri var diyor:(
bizde ilaç kullanmak istemiyoruz ama ne yapacağımızıda bilmiyoruz ne bilim kafam iyice allak bullak oldu yav:(

ay hiç sorma ya ellerde uyuşma ayaklarda yanma nefes darlığı ve carpıntı hepsi normal ama yasam kalitesinide uyku kalitesinide bozan bir sürü şey vücuttaki çatlak yüzdeki lekelerimi saymıyorum bile onlar umrumda bile degil artık:) 1 ay öncesine kadar ay çatladım leke oldu fazla kilo aldım derken şimdi iyi olayımda onlar dert değil diyorum beterin beteri varmış çünkü allah daha beterinden korusun:(
şimdi kilo veriyorum üstelik elimde olmadan yemek istemiyorum carpıntı olacak diye normal hamileler gibi canım şunu istiyor bunu istiyor olayını hiç yasayamadım:(
gecen gün eşime karnımın altına BAksana catlamışmı dedim oda askım onları boşver kafan çatlamasın yeter diyor artık adam beni bi an güldürmek için çabalıyor:) bunlar hamilelikten gececek gececek diye telkin ediyor beni

Eşinin yaklaşımı da iyiymiş :))

Çatlak ve leke mi?? O-hooo ne ilk ne de son. Kilo alıp verirken zaten çatlak oluşuyor. Leke de güneşten oluyor. Onlar çerezlik şeyler :) Yemeği azar azar ye. Ben eskiai gibi yiyebilicemi sanıp yük bindirmiştim mideme. 1 tabak ye bir saat sonra yine ye mesela. Öyle eskisi gibi 3-4 saat arayla yiyicem, tabak tabak yiyicem diye uğraşma.

ya Allahım bana sabır ver kafayı yicem sonunda bugün bir internet sitesinde bi kadın doğum uzmanına panik atak hastaları için en uygun doğum yöntemi nedir dedim bide ilacı doğumdan ne kadar önce kesmeliyim dedim ben ilaç kullanma taraftarı olmayan biriyim sizin kullandğınız ilacın ve diğer tüm psikiyatrı ilaçlarının cok ciddi yan etkileri var diyor:(
bizde ilaç kullanmak istemiyoruz ama ne yapacağımızıda bilmiyoruz ne bilim kafam iyice allak bullak oldu yav:(

Ya bırak Allah aşkına!! İyi ki yazdınız, ben onları şeker niyetine yiyodum yazsaydın :)) Sen kendini hangi doğum şeklinde rahat hissedeceksen onu seç.

Eşinin yaklaşımı da iyiymiş :))

Çatlak ve leke mi?? O-hooo ne ilk ne de son. Kilo alıp verirken zaten çatlak oluşuyor. Leke de güneşten oluyor. Onlar çerezlik şeyler :) Yemeği azar azar ye. Ben eskiai gibi yiyebilicemi sanıp yük bindirmiştim mideme. 1 tabak ye bir saat sonra yine ye mesela. Öyle eskisi gibi 3-4 saat arayla yiyicem, tabak tabak yiyicem diye uğraşma.

Ya bırak Allah aşkına!! İyi ki yazdınız, ben onları şeker niyetine yiyodum yazsaydın :)) Sen kendini hangi doğum şeklinde rahat hissedeceksen onu seç.

valla doğru söylüyorsun cok araştırdıkça da iş cıkmaza giriyor ne bilim artık daha fazla sağa sola koşturmicam zaten 5 haftam falan kaldı sabredip ilacı yine sadece aksamları alıcam artık:(

ben 20haftalıgm ama bendede ellerde uyuşma var onları takmıym artk ya benm bademcklerm şişik bogaz agrım var dun dok söyledm ilac verdı bogazlrm şişik ya sankı bogazımı sıkıyolr rahat nefes alamym dıye acaba dıyom tıraıd mı var dıye ama olsa tahlıl de cıkardı aman ne bılıym işte kendı kendıme kuruym panık atagım öncekınde göre yok sayılır endişe var ilk dogumumda hıc catlagm yoktu bılmem bunda olurmuydu hıc 3kılo almısm daha son aylardn korkuym bebekte buyuck nefesm hepten daralıck allh yardımcımz olsn

arkadaşlar geçen gün mutfak tezgahının üstündeki mini fırını kaldırdım, arkamı dönüp masanın üstüne koyup oraları sildim. akşam karnımın sağ tarafında batma oldu. kanama falan bir şey yok. çok korktum bir şey olmuş mudur :(( okuyup geçmeyin lütfen cevaplayın...

arkadaşlar geçen gün mutfak tezgahının üstündeki mini fırını kaldırdım, arkamı dönüp masanın üstüne koyup oraları sildim. akşam karnımın sağ tarafında batma oldu. kanama falan bir şey yok. çok korktum bir şey olmuş mudur :(( okuyup geçmeyin lütfen cevaplayın...

cnm daha dikkatli ol 3 ay bitinceye kadar ama o dönemler genelde tek taraflı kasık agrısı oluyor özellikle sagda ben gece yataktan sancıyla uyandığım günleri hatırlarım ama için rahat olması için bi doktoruna git istersen

ben 20haftalıgm ama bendede ellerde uyuşma var onları takmıym artk ya benm bademcklerm şişik bogaz agrım var dun dok söyledm ilac verdı bogazlrm şişik ya sankı bogazımı sıkıyolr rahat nefes alamym dıye acaba dıyom tıraıd mı var dıye ama olsa tahlıl de cıkardı aman ne bılıym işte kendı kendıme kuruym panık atagım öncekınde göre yok sayılır endişe var ilk dogumumda hıc catlagm yoktu bılmem bunda olurmuydu hıc 3kılo almısm daha son aylardn korkuym bebekte buyuck nefesm hepten daralıck allh yardımcımz olsn

ben boğaz ağrısında pastil alırdım rahatlatırdı ama sende işe yararmı bilmiyorm cnm ben 28 haftaya kadar nerdeyse 12 kilo almıştım ozaman tabi bu kaygı bozukluğu yoktu sonum nolcak catladım PATLADIM LEKELENDİM DERKEN şimdi kilo kaybı iştahsızlık var son 4 haftada 2 kilo verdim catlak matlak olmadı üstüne olsada umrumda değil artık napimm ruh sağlıgı daha önemli onları boş verelim bnce:(
karnımda nefesimi daraltacak kadar büyümedi benim sorunum çarpıntı oda psikolojikmidir nedir bilmem
bu arada sende ilaç kullanıyormuydun yeniyim ya sitede daha tam öğrenemedim:)

İnsanın gözü hiç birşey görmüyor gerçekten ne kilo ne çatlak ruh sağlığı çoook ama çoook önemli.. Bana psikiyatrim dedi ki eğer kadın doğum doktorun ben ilaca karşıyım kullanamazsın falan derse onu hemen bırak öyle doktorların mesleğini ne kadar iyi icra ettikleri hakkında şüphelerim var dedi...Senin yaşadığın bu durum ilaçtan çok çok daha zararlı bebeğe dedi.. Şimdi düşünsene ilaç kullanmadık diyelim.. Ya durumumuz daha çok ağırlaşırsa? Hastanede yatmak ve çok daha ağır ilaçlar kullanmak zorunda kalırsak... Ki böyle olma olasığıda yüksek... O zaman o ilaca karşı olan doktor mu verecek bunun hesabını kim verecek?.. Yemeden içmeden, uyumadan mutlu olamadan geçirilen hamilelikten ne hayır gelir peki? Bunun da cevabını versin o ilaca karşı doktorlar... Sakın araştırma canım soruşturma.. Bende bir ara internette çok araştırma yapıyordum işler daha çok sarpa sarıyor.. Allah'a havale et Rabbim herşeyi kararlamıştır...

cnm daha dikkatli ol 3 ay bitinceye kadar ama o dönemler genelde tek taraflı kasık agrısı oluyor özellikle sagda ben gece yataktan sancıyla uyandığım günleri hatırlarım ama için rahat olması için bi doktoruna git istersen

teşekkür ederim arkadaşım. ilk ve son kez o gece öyle bir şey olunca çok endişelendim.

Anneler, anne adayları Anneler gününüz kutlu olsun. Allah bize anneliği nasip etti. Şükürler olsun...İnşallah isteyen herkes bir gün anne olur...

tüm annelerin canım seninde benim gibi anne olacaklarında anneler günü kutlu olsun
Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin size ve bebişlerinize
bizede sağ salim kavuşmayı nasip etsin inşallah:)

Son düzenleme:
Günaydın morelim çok bozuk üşütmüşüm dün acile gittim serum taktırdım malum ne olsa panikliyorum ya atlatmasam die malum hamilelikte hersey zor benim gibi soğuk algınlığı yaşayıp antidepresan kullanıp üşütme için başka ilaçlarda kullanan varmı

Günaydın morelim çok bozuk üşütmüşüm dün acile gittim serum taktırdım malum ne olsa panikliyorum ya atlatmasam die malum hamilelikte hersey zor benim gibi soğuk algınlığı yaşayıp antidepresan kullanıp üşütme için başka ilaçlarda kullanan varmı

Geçmiş olsun korkma. Kuzenim iki hamileliğinde de ağır antibiyotikler kullanmış.İki bebeği de çok sağlıklı Maşallah. Doktor en doğru ilacı verecektir.

sanada gecmiş olsu cnm bencede geçici ama sanırım benim durumum sizden biraz farklı oldugu için böyle günü kurtarmaya calışıyo galiba doktor
benim gebelikte cıktıgı için tedavi sürecini doğumdan sonra devam edip etmemesine göre degerlendircek sanırım yani ben öyle tahmin ediyorum
senin doktorun doğum sekliyle ilgili bişey öngörüyormu sana şimdiden?

doktorum bana seni normal doğum yapamam dedi bir kaç aydır beni kötü gördüğü için güya aslında kendısı için bu düşüncesi gun ver saat ver kes biç parasıda daha fazla sonuçta son zamanlarda moda oldu zaten ... ben normal istiyorum dememe rağmen ! ben o kadar kötüyken bile normal istedim doğalı neyse o olsun düşüncesiyle, ama doğum yaklaşınca korkum olur ya da başka sıkıntı o zaman ok, o da epidural olur... ama daha 3 ay onceden böyle birşeyı soylemesı guvenımı sarstı... doktor değişikliği olacak sanırım artık...

Eskilerden pek takilan yok galiba buralara onlar nasil oldular acaba bende atak degilde sürekli ic sıkıntisi var kalbim sıkısıyor ve ölüm düsüncesi sürekli aklimda ölüm korkusuda var ama ben sadece kendim degil tum sevdiklerim icin endiseliyim dünya gözüme bombos geliyor benim gebelikte cikinca devam edecekmi diye düsünüyorum sürekli eskilerden okuyan olursa gebelikten sonra nasil hissettiler acaba kendilerini???

doktorum bana seni normal doğum yapamam dedi bir kaç aydır beni kötü gördüğü için güya aslında kendısı için bu düşüncesi gun ver saat ver kes biç parasıda daha fazla sonuçta son zamanlarda moda oldu zaten ... ben normal istiyorum dememe rağmen ! ben o kadar kötüyken bile normal istedim doğalı neyse o olsun düşüncesiyle, ama doğum yaklaşınca korkum olur ya da başka sıkıntı o zaman ok, o da epidural olur... ama daha 3 ay onceden böyle birşeyı soylemesı guvenımı sarstı... doktor değişikliği olacak sanırım artık...

Valla ben hep normal diyordum simdi yapamam heralde diyorum benim doktorda bana sen hic merak etme ben senin dogum seklini kafamda olusturdum anladim senin hissettiklerini dedi bakalim hayirlisi sende normal yapabilirsen ne güzel ama olmazsada artik kendini zorlama insallah sag salim alicaz bebeklerimizi kucagimiza

Back