• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Bu mübarek gecede hepinize hepimize dua ettim Rabbim kabul etsin... Sizlerinde dualarını kabul eylesin inşallah..
Fuja canım sormak istediğim şeyler var sana 1. si hamileliğinin ilk aylarının kötü geçtiğini biliyorum son ay nasıldın? doğumun yaklaştıkça? 2. si doğumdan hemen sonra kurtuldun mu geçtimi bütün sıkıntıların yada ne kadar sonra geçti?
İlaçsız atlatmışsın sanırım tebrik ederim kolay iş değil ilaçsız geçirebilmek..
İnşallah bu hamileliğinde sağlıkla su gibi akıp gider.. Hamilenin duası daha çabuk kabul olurmuş.. Bol bol dua etmek rahatlatıyor gerçekten..

Evet melekcim çok zor 5 ay geçirmiştim. İlaç fobimde vardı. Bekar old dönemde yine bu rahatsızlığa yakalanmştm bir ilaç kullandım 3 ay sonra iyileşmeye başlamıştım ama bu süreçte old daha kötü olmuştum ve hamile kalıncada nasıl içerim die korktm aynı şeyleri yaşamaktan terapilerle acillerde uykusuz gecelerde geçirdim. Ama 5 ay sonra düzelmeye başladım bende aynı senin gibi böyle iyiyken arada kötü oluyodum ama terapide Dr anlattıklarıyla atlatıyodum onları çünkü iyileşmeye başladığım için daha kolaydı hep kendime yalnız olmadığımı benim gibi bir çok kişinin old düşünerek o an mutlu olabileceğim şeyleri düşünüydm. Dr bir arkadaşım var kendiside panik ataklı hamileliğinde bir iki kere panik atak geçirmiş. Ama oda doğumdan sonra daha yoğun yasamış ataklarını bunu söylediği için ben hep son zamanlara bunu düşünüp korkuyordum ama aslında iyiydim ama sonrasını düşünmekti elimde olmadan bütün derdim sonra doğum yaptım ilk gün gayet iyiydim hastanede 2. Gün onun arkadaşımın söyledikleri gelince aklıma benimkilerde gelmeye başladı o gün düşündüm aslında ben iyiydim onun gibi olurmuyum düşüncesiyle kötü oluyodum. Çünkü insan kötüyse hiçbirşey telkin etmiyo. Yani melekcim ve sonra bir daha hiç yaşamadım bide bebek doğduğunda o kadar yoğun geçiyoki aklına bile gelmio. Şimdide ilaç kullandığım için bende senin gibi bırakmaya korkuyorum. Ama emin ol şu an artık iyisin ve inşallah bir daha ilk günlerdeki yaşadığın gibi kötü günler geçirmiceksin inşallah. Allah'ın izniyle. Ama İnan son aylarıma doğruda ara sıra olumsuz düşünceler geçsede gayet güzel geçmişti. Hep dua edelim. Allah'a sığınalım arkadaşım.

Ya kizlar simdi ben sirt üstü yatamiyorum nefesim daraliyor carpintim basliyor yan yatabiliyorum epidural sezaryen olanlar sirt ustu nerdeyse 1 saate yakin yatacagimi ve kalkamayacagimi bilmek beni simdiden geriyor kasiyor strese girdim uyku arasinda bile sirt ustu yatinca uyaniyorum acaba sezaryen sirasinda doktorum uyuturum dedi ama sanki uyku sirasinda bile daralacamda kalkamicam gibi hissediyorum cokmu abartili düsünüyorum deneyimi olanlar ne hissettiniz???

Ya kizlar simdi ben sirt üstü yatamiyorum nefesim daraliyor carpintim basliyor yan yatabiliyorum epidural sezaryen olanlar sirt ustu nerdeyse 1 saate yakin yatacagimi ve kalkamayacagimi bilmek beni simdiden geriyor kasiyor strese girdim uyku arasinda bile sirt ustu yatinca uyaniyorum acaba sezaryen sirasinda doktorum uyuturum dedi ama sanki uyku sirasinda bile daralacamda kalkamicam gibi hissediyorum cokmu abartili düsünüyorum deneyimi olanlar ne hissettiniz???

Bence çok abartıyosun ve kendini çok bunaltıyosun. Ameliyat masasına yattığımda ben de bi darlandım haliyle. Ama 2-3 dakika en fazla. Hadi 10 dakika olsun ne olacak? Orda düşünmem gereken bebekti. Panik ataklılar için kendinden başka bişey düşünmek zor oluyor. Atak katlanılmaz bişey çünkü. Doğum zamanı geldiğindeyse Allah bi sükunet, bi rahatlık nasip etti bana. Daha önce yazmıştım. Atak geçirmem lazım, geçiremiyorum :) Öyle bi halim vardı. Eğer kendine güvenemiyorsan genel anesteziyle sezeryan yapacak bi doktor bul, olsun bitsin...

Bence çok abartıyosun ve kendini çok bunaltıyosun. Ameliyat masasına yattığımda ben de bi darlandım haliyle. Ama 2-3 dakika en fazla. Hadi 10 dakika olsun ne olacak? Orda düşünmem gereken bebekti. Panik ataklılar için kendinden başka bişey düşünmek zor oluyor. Atak katlanılmaz bişey çünkü. Doğum zamanı geldiğindeyse Allah bi sükunet, bi rahatlık nasip etti bana. Daha önce yazmıştım. Atak geçirmem lazım, geçiremiyorum :) Öyle bi halim vardı. Eğer kendine güvenemiyorsan genel anesteziyle sezeryan yapacak bi doktor bul, olsun bitsin...

Ya dun aksam biraz uzanayim dedim sirt ustu 5 dk duramiyorum ben nefesim kesiliyor sanki bi an aklima geldi ben nasil orda 1 saat yatacam diye ne bileyim ilk dogum olunca ve hic ameliyathane gormeyince ustune bide panikli yapim ve kaygi bozuklugu hastaligim eklenince hersey daha zor hale geliyor:(

Ya dun aksam biraz uzanayim dedim sirt ustu 5 dk duramiyorum ben nefesim kesiliyor sanki bi an aklima geldi ben nasil orda 1 saat yatacam diye ne bileyim ilk dogum olunca ve hic ameliyathane gormeyince ustune bide panikli yapim ve kaygi bozuklugu hastaligim eklenince hersey daha zor hale geliyor:(

canm kac aylıksn sen ben 5aylıgm benımde nefes daralmalarm oluyo ılk dogumm normal bunu nasıl yapcm bılmym ya dıym dogumda nefesm kesılrse korkyrm bende hıc amalıyathane görmdm sezaryndanda korkym bıde dıym bebek buyudukce son aylrda daha cok nefesm daralck

canm kac aylıksn sen ben 5aylıgm benımde nefes daralmalarm oluyo ılk dogumm normal bunu nasıl yapcm bılmym ya dıym dogumda nefesm kesılrse korkyrm bende hıc amalıyathane görmdm sezaryndanda korkym bıde dıym bebek buyudukce son aylrda daha cok nefesm daralck

Ben suan 33+4 haftaligim 8. Ayim bitti sayilir yani benimde ozamanlar arada oluyordu ama benim psikolojik rahatsizligim 7. Ayda ortaya cikinca simdi kiloda artinca iyice artti nefes daralmasi sirt ustu hic yatamiyorum sanki sezaryende uyusam bile daralacam gibi düsünüyorum ne bilim ilk cocuk gözümü korkuttu iyice normal dogummu yapsam diyorum annem onu hic kaldiramazsin sen en iyisi tumden bayil diyor bakalim bu ayin sonunda dogum seklime karar vercez doktorla rabbim saglikla kurtulamyi nasip etsin sizede banada herkesede

Ben suan 33+4 haftaligim 8. Ayim bitti sayilir yani benimde ozamanlar arada oluyordu ama benim psikolojik rahatsizligim 7. Ayda ortaya cikinca simdi kiloda artinca iyice artti nefes daralmasi sirt ustu hic yatamiyorum sanki sezaryende uyusam bile daralacam gibi düsünüyorum ne bilim ilk cocuk gözümü korkuttu iyice normal dogummu yapsam diyorum annem onu hic kaldiramazsin sen en iyisi tumden bayil diyor bakalim bu ayin sonunda dogum seklime karar vercez doktorla rabbim saglikla kurtulamyi nasip etsin sizede banada herkesede

bıtmış sayılr senn ya allah saglıklı sıhhatlı kucagına almayı nasıp etsn korkma allah yardm eder benm ılk 3ay berbattı ben ona göre ıyım arada bı oluyo bıde buaralr cok kacırıym yemegı oda rahatsz olablır bıtıck allah ızın verrse benm hamılelık öncesıde vardı gecmıstı hamıle kalınca tetıkledı 5aya gelecegımı bıle dusunemydm cok sukur geldm ins bıter bebışlerımızı alırz kucagımıza epıduraldada uyutuyolarmıs bende konusucm dok son aydakı psıkolojıme baglı hem nefesımz kesılırse oksıjen verırler öyle cok detayına ınme ınan ınsan kafayı yıyo dusunurken ben 3 ay mahvettm kendımı carpıntıdan duramydm ılacta kullanmdm kafamı hıc bıseye veremıydm sımdı dusunmym ogun gelınce allahm yardm eder belkıde hıc korktgmz gıbı olmck anlamcz bıle sonrada bebıslerle ılgılenmekten aklımıza gelmz hıc yıpratma arkadsm kendını burda bızm gıbı cok ınsan var doguraN hıc bırısı ölmemıs

bıtmış sayılr senn ya allah saglıklı sıhhatlı kucagına almayı nasıp etsn korkma allah yardm eder benm ılk 3ay berbattı ben ona göre ıyım arada bı oluyo bıde buaralr cok kacırıym yemegı oda rahatsz olablır bıtıck allah ızın verrse benm hamılelık öncesıde vardı gecmıstı hamıle kalınca tetıkledı 5aya gelecegımı bıle dusunemydm cok sukur geldm ins bıter bebışlerımızı alırz kucagımıza epıduraldada uyutuyolarmıs bende konusucm dok son aydakı psıkolojıme baglı hem nefesımz kesılırse oksıjen verırler öyle cok detayına ınme ınan ınsan kafayı yıyo dusunurken ben 3 ay mahvettm kendımı carpıntıdan duramydm ılacta kullanmdm kafamı hıc bıseye veremıydm sımdı dusunmym ogun gelınce allahm yardm eder belkıde hıc korktgmz gıbı olmck anlamcz bıle sonrada bebıslerle ılgılenmekten aklımıza gelmz hıc yıpratma arkadsm kendını burda bızm gıbı cok ınsan var doguraN hıc bırısı ölmemıs

Orasi öyle dogru söylüyorsun düsünsekte düsünmesekte hersey olacagina varir rabbim sag salim kurtulmayi nasip etsin hayirli dogum hayirli ömürler versin hepimize bebegin dogumu bile beni korkutuyor onun gelisine hazirmiyim diye düsunüyorum oysaki bebegimi isteyerek yaptim rabbimde nasip etti ama bakalim dogunca ne hissetcem

Orasi öyle dogru söylüyorsun düsünsekte düsünmesekte hersey olacagina varir rabbim sag salim kurtulmayi nasip etsin hayirli dogum hayirli ömürler versin hepimize bebegin dogumu bile beni korkutuyor onun gelisine hazirmiyim diye düsunüyorum oysaki bebegimi isteyerek yaptim rabbimde nasip etti ama bakalim dogunca ne hissetcem

Aynı şeyleri bende düşünüyorum sevebilecek miyim? GÖrünce ne yapacağım? Severim elbet ama tahammülüm olucak mı öyle çok şey var ki kafamda keşke hiç gelmeseler aklıma iyice sinir oluyorum bu sefer kendime... Ama herşeyi olacağına bırakabilsek zaten yaşayıp göreceğiz..

Aynı şeyleri bende düşünüyorum sevebilecek miyim? GÖrünce ne yapacağım? Severim elbet ama tahammülüm olucak mı öyle çok şey var ki kafamda keşke hiç gelmeseler aklıma iyice sinir oluyorum bu sefer kendime... Ama herşeyi olacağına bırakabilsek zaten yaşayıp göreceğiz..
aynı seylerı dusunyrm ama benm 6 yasında kızm var aradan 6sene sonra bıde bu panıklı hamılelık hersey zor geldı acaba bakabılırmym gece kalkabılırmym dıye 19 yasında baktm kızıma sımdı 25 yasındym dahada guzel bılınclı bakarm dıye dusunym ama böyle dusunmeyelım kücücük sevgıye bıze muhtac sevılmezmı bakılmazmı insan herkesten kıskanır ya bıde mıs gıbı kokuyolr

kızlar ne olur bana yardım eden. hamile kaldığımı öğrendim ardından hamile olduğumu unutarak yoga yapıyordum bir an nefesi mi tuttuğumu hatırladım. ondan sonra sürekli nefes darlığı başladı. göğüs doktoru bir şey bulamadı. bu haftada kkb ye gideceğim. nedir bu sizce psikolojik mi

kızlar ne olur bana yardım eden. hamile kaldığımı öğrendim ardından hamile olduğumu unutarak yoga yapıyordum bir an nefesi mi tuttuğumu hatırladım. ondan sonra sürekli nefes darlığı başladı. göğüs doktoru bir şey bulamadı. bu haftada kkb ye gideceğim. nedir bu sizce psikolojik mi

Hoşgeldin ve hayırlı olsun.

Muhtemelen bebeğe zarar verir miyim diye korktun ve bu yüzden sürekli nefesini kontrol ediyorsun. Kontrol ettiğin için de nefesin daralıyor. Panik ataklılar iiçin nefes açma çalışmaları var. Onları deneyebilirsin. Ya da yogada da bu tarz çalışmalar varsa onları da deneyebilirsin. Hamileliğin ilerledikçe zaten nefes daralması yaşayacaksın korkma.

iyi geceler kızlar, yeni bir hamile olarak aranıza katıldım.. Malesef ki malesef ben de taaa en başından paxil ( 10 Mg. ) mağduruyum, çok üzülüyorum ama yapçak bişey yok malesef.. Allah büyüktür Allah' a emanet.. farklı ilaç kullanan arkadaşları gördüm ama eskilerden nil haricinde var mı bu ilacı kullanan...

iyi geceler kızlar, yeni bir hamile olarak aranıza katıldım.. Malesef ki malesef ben de taaa en başından paxil ( 10 Mg. ) mağduruyum, çok üzülüyorum ama yapçak bişey yok malesef.. Allah büyüktür Allah' a emanet.. farklı ilaç kullanan arkadaşları gördüm ama eskilerden nil haricinde var mı bu ilacı kullanan...

Hoşgeldin. Hamilelik öncesi ve hamileliğimi öğrenene kadar ben de Paxil kullandım. Doğum sonrası emzirme dönemimde doktor Paxil kullanabilicemi söylemişti.

Allah kolaylıklar versin...

Amin, Allah razı olsun hepimize inşallah.. Hamilelik döneminde dr. önermedi tabi doğal olarak dimi, sen ilaç kullandın mı peki, kullandıysan kaçıncı ayında başladın.

Amin, Allah razı olsun hepimize inşallah.. Hamilelik döneminde dr. önermedi tabi doğal olarak dimi, sen ilaç kullandın mı peki, kullandıysan kaçıncı ayında başladın.

Paxil sadece Nil değil çok insan kullandı.. Panikduygu diye bir arkadaşımız 20 mg kullanıyordu sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi...
Bir kaç kişi daha vardı.. Benim şuan kullandığım ilacıda çoğu doktor kullanamazsın demişti.. Ama profosor tavsiye etti..
Doktorlar kendilerini riske atmıyorlar yoksa ne yaşadığın umurlarında değil..
Eminim onlar bile bizim yaşadıklarımızı yaşasalardı kullanırlardı hamileykende...

Son düzenleme:
Kizlar yine bana uyku yok gibi gece gunduz süren endiseli halim biraz hafifledi derken simdi bogazim agriyor ve kuruyor diye uyuyamiyorum tam uykuya dalacakken aklima yaklasan dogumum geliyor bogazimin kurumasida buna eklenince bogulacak gibi olup yataktan kalkiyorum hemen hep uyanik ve ayakta olmak istiyorum cok uykum var ve yorgunum ama dogum anini düsundukce korkudan uyuyamiyorum nefes daralmasi simdiki en buyuk derdim Allahim yardim etsin bana ve herkese:(((

Gecmis olsun Rabbim yardimcin olsun seninde hepimizinde bende yeni sayilirim kim ne kullandi pek bilemiyorum ama ben son haftalara yakinim rivotril damla kullaniyorum maalesef Allahim korusun meleklerimizi

Back