• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Amin, Allah razı olsun hepimize inşallah.. Hamilelik döneminde dr. önermedi tabi doğal olarak dimi, sen ilaç kullandın mı peki, kullandıysan kaçıncı ayında başladın.

Melek'in dediği gibi, doktorlara bıraksan hiç bişey önermiyorlar ilaç olarak :) Ben 18. haftada Atarax'a başladım. Sonra bırakıp Cipram'a başladım. Cipram'la beraber yarım Dideral aldım. Doğumum ani olduğu için ilaçları hiç bırakmadım. Hala kullanıyorum.

evet öyle insan yaşadığını hissettiğini sadece kendisi biliyo.. ve karşı tarafada bunu anlatmak çok zor. Peki arkadaşlar sizde yiyeceklere karşı tiksinti oldu mu, ben de 8. hafta da iyice kendini hissettirdi kusma çok az şimdiye kadar 3 ya da 4 kez falan oldu ama yemeklere karşı tiksinti var sulu yemek asla yiyemiyorum, hep kuru gıdalar.. iştahım yok.. ne zaman geçer bu iştahsızlık ve tiksinti ?

Kızlar merhaba!
Ben de aranıza yeni katılıyorum, henüz 1 ay 1 haftalık hamileyim. Yıllardır panik atak hastasıyım, aynı zamanda tiroit hastasıyım ve ilaç kullanıyorum hamile kaldıgımı ögrendigimde yarım içtigim ilacımı bir anda korkuyla kestim, özellikle akşamları panik atak yasıyorum ve arkasından hemen midem bozuluyo ve ishal oluyorum,bütün gün bas dönmesi yasıyorum acaba bunların hepsi hamilelikle mi ilgili henüz 1 ay 1 haftayken bebek, bu şekilde şeyler yogun hissetmem normal mi kendimi çok aciz hissediyorum =((

Kızlar merhaba!
Ben de aranıza yeni katılıyorum, henüz 1 ay 1 haftalık hamileyim. Yıllardır panik atak hastasıyım, aynı zamanda tiroit hastasıyım ve ilaç kullanıyorum hamile kaldıgımı ögrendigimde yarım içtigim ilacımı bir anda korkuyla kestim, özellikle akşamları panik atak yasıyorum ve arkasından hemen midem bozuluyo ve ishal oluyorum,bütün gün bas dönmesi yasıyorum acaba bunların hepsi hamilelikle mi ilgili henüz 1 ay 1 haftayken bebek, bu şekilde şeyler yogun hissetmem normal mi kendimi çok aciz hissediyorum =((

Hoşgeldin ve hayırlı olsun.

Hava sıcak. Bol su iç. Hem güçsüz kalmazsın, tansiyonun düşmez, hem bebeğin susuz kalmaz. Hamilelikle de ilgili, panik atakla da ilgili.Bütün belirtiler birbirine giriyor bu dönemde :) Ben 32 haftalıkken doğum yaptım ve 32 hafta boyunca baş dönmesi yaşadım. Hem ilaç bırakmanın, hem hamileliğin etkisi vardı. Doğumdan sonra geçti çok şükür. Yorgunluk, duygularda yoğunluk, bitkinlik çok normal. Doktorun da yol gösterecektir zaten. Diğer sayfaları incelersen benzer sıkıntıları olan arkadaşları ve çözüm mnerilerini okuyabilirsin. Allah kolaylık versin.

evet öyle insan yaşadığını hissettiğini sadece kendisi biliyo.. ve karşı tarafada bunu anlatmak çok zor. Peki arkadaşlar sizde yiyeceklere karşı tiksinti oldu mu, ben de 8. hafta da iyice kendini hissettirdi kusma çok az şimdiye kadar 3 ya da 4 kez falan oldu ama yemeklere karşı tiksinti var sulu yemek asla yiyemiyorum, hep kuru gıdalar.. iştahım yok.. ne zaman geçer bu iştahsızlık ve tiksinti ?

Bulantı-kusma çok çok normal. Benim de çok bulantım oldu ama kusmadım hiç. Demir ve vitamin hapları da bulantı yapıyormuş. Burnumu tutup içiyordum napayım. Hep kuru beslenme. Vücudunun ve bebeğinin suya ihtiyacı var. Hem de hamilelik ilerledikçe kabızlık da olabiliyor. Ben hiç yaşamadım mesela. Ama 4-5 günde 15 litrelik suyu içiyordum :) Bebecik biraz büyüyünce iştahın açılır sanırım. Kesin bi kuralı yok bunun. Kimisi doğuma kadar bulantı-kusma yaşıyor, kimisi bebek kıpırdayana kadar (Büyüklerden öğrendiğime göre, sıkıntı vs bebek kımıldayınca geçermiş. Öyle diyorlar :) ) Su, ayran, yoğurt, komposto (ekşi meyvelerden az şekerli) içmek çok iyi gelir. Biraz zorlanacaksın ama geçecek İnşallah. Allah kolaylık versin.

Ben bebegi ogrendigimde 4,5 haftalikti bi kac gun sonra baslayan bulanti ve kusmalarim 14. Haftada kesildi ben evden bile tiksinmistim kimseye tarif edemedigim bi koku vardi yemegi birak su bile kokuyordu bende hep peynir ekmek bisküvi meyve gibi seylerle gecirdim ogunleri ustelik ben hergun mutlaka kusuyordum ve aşıri hAlsizlik oluyordu ama 3 ay bittikten sonra hepsi gecti ve istahim acildi deli gibi bi ara simdi 35. Haftama girdim ve istahim cok degil sende kafana takma gececek insallah

Arkadaşlar selam,

14 haftalık hamileyim.hamile olduğumu öğrendiğim zaman tofranil içiyordum onu bıraktım.iyiydim bu haftaya kadar.ama artık dayanamıyorum galiba ilaca tekrar başlayacağım.bakalım psikiyatristim hangi ilacı önerecek.bugün kadın doğumcumu aradım.ilaç olayını söyledim,önermeyiz pek ama psikiyatristin diyorsa kullanabilirsin dedi.ne olur bana yardım edin,fikirlerinize ihtiyacım var.ama yaşam kalitemde oldukça düştü.

Arkadaşlar selam,

14 haftalık hamileyim.hamile olduğumu öğrendiğim zaman tofranil içiyordum onu bıraktım.iyiydim bu haftaya kadar.ama artık dayanamıyorum galiba ilaca tekrar başlayacağım.bakalım psikiyatristim hangi ilacı önerecek.bugün kadın doğumcumu aradım.ilaç olayını söyledim,önermeyiz pek ama psikiyatristin diyorsa kullanabilirsin dedi.ne olur bana yardım edin,fikirlerinize ihtiyacım var.ama yaşam kalitemde oldukça düştü.

Hoşgeldin cnm, ben de en başından beri paxil 10 mg. içiyorum 10 haftalık hamileyim.. Psikiyatrim ile görüşmüştüm kullanabilirsin demişti bana, kullanıyorum ama korka korka işte.. Sen en kısa zamanda görüş dr. unla bakalım ne diyecek, hem hamileliğin yaşattıkları hem de kendi ruh halimizle başa çıkmak zor. Allah' ım hepimizin yardımcısı olsun..

Ben bebegi ogrendigimde 4,5 haftalikti bi kac gun sonra baslayan bulanti ve kusmalarim 14. Haftada kesildi ben evden bile tiksinmistim kimseye tarif edemedigim bi koku vardi yemegi birak su bile kokuyordu bende hep peynir ekmek bisküvi meyve gibi seylerle gecirdim ogunleri ustelik ben hergun mutlaka kusuyordum ve aşıri hAlsizlik oluyordu ama 3 ay bittikten sonra hepsi gecti ve istahim acildi deli gibi bi ara simdi 35. Haftama girdim ve istahim cok degil sende kafana takma gececek insallah

Aynen mutfak ve mutfağı oluşturan teçhizatlardan bile soğudum artık.. İnşallah benim de geçer, iştahımın açılmasını ama fazlasıyla açılmasını herşeyi yiyebilmeyi herşeye aşermeyi çok istiyorum :))) inşallah ben de o günleri görürümmm tez vakitte inşallah...

Arkadaşlar selam,

hayirli olsun canim bebegin olayin özeti soyle hic bir kadin dogumcu ilaca onay vermiyor benim gördugum ama bizde keyfimizden ilac icmiyoruz Bazi ilaclara psikiyatrlar evet derken bazilari hayir diyor orasida bir muamma senin güvendigin bir psikiyatrin varsa onla iletisim kur dedigini uygula benimde 29. Haftamda kaygi bozuklugum cikti kadin dogumcum ilaca hayir desede 2 psikiyatr ve bir perinatalog ortaklasa rivotril damlaya baslattilar beni bende kullandim korka korka ama mecburuz yaşamayan bunu anlayamaz hic kimse bebegine zarar vermek istemez tabiki bebislerimiz allaha emanet sende sakin olmaya calis psikiyatrina guven allah yardimcin olsun

Aynen mutfak ve mutfağı oluşturan teçhizatlardan bile soğudum artık.. İnşallah benim de geçer, iştahımın açılmasını ama fazlasıyla açılmasını herşeyi yiyebilmeyi herşeye aşermeyi çok istiyorum :))) inşallah ben de o günleri görürümmm tez vakitte inşallah...

İnsallah göreceksin ama benim tavsiyem istahin acilincada cok abartma son aylarda nefes darligi zaten olagan bisey fazla kilo bunu artiriyor panik atak hastalarinin arayipta bulamadigi sey:) oyuzden kilonu kontrolde tut:) ben gecmez diyordum bu 10 hafta gecmez diyordum bak nerdeyse 4 haftam kaldi doguma rabbim saglik versin insallah

arkadaslar ya pan'gm gecti bogazlarim sis simdide cok rahatsz ediyo kizark bogazm dok 375mg antibiyotkle gargara verdi gecmedi ya napcm bilmym zaten herseyn kotusunu dusunuym benm gibi yasayanlr varmi simdide kbb cikcm bakym limon 'ctm ihlamur fayda etmedi zaten takintilym bogazm kuruyo takiym simdi bunu ya banada yardm edn

arkadaslar ya pan'gm gecti bogazlarim sis simdide cok rahatsz ediyo kizark bogazm dok 375mg antibiyotkle gargara verdi gecmedi ya napcm bilmym zaten herseyn kotusunu dusunuym benm gibi yasayanlr varmi simdide kbb cikcm bakym limon 'ctm ihlamur fayda etmedi zaten takintilym bogazm kuruyo takiym simdi bunu ya banada yardm edn

Ay canim bende nerdeyse 1 haftadir bogaz agrisi cekiyorum bogazim kuruyor sinirden agliyorum burnumda tikaniyor nefesim tam kesiliyor iyice panik olup uyuyamiyorum bide atesimde var hafiften ama 2 günden beri pastil aliyorum parolda aliyorum bi tane yatmadan bide ben gün icinde 3-4 kez koyu kivamli oldugu icin salep iciyorum bogazimi yumusatiyor sanada tavsiye ederim bu arada soguk hic bisey yiyip icmiyorum

Kızlar canım sıkıldı az önce kullandığım ilacın anne sütüne tamamen geçtiğini okudum.. Reçetesinde de öyle yazıyor ilacımı değiştirmem gerekebilir doğumdan sonra.. Hatta doğumdan önce doktoruma gitmem gerekicek sanırım.. Artık eşime nasıl söylerim bilmiyorum birşey demez ama çok masraf yaptık 300 milyon doktorumun muayenesi...
Zaten bebeğime bir etkisi olmuşmudur diye çok kafama takıyorum Allahımmm sağ sağlim doğsun kızım.. :14:

Dün doktor randuavumuz vardı bu arada 2500gr olmuş kızım.. Çok şükür herşeyi iyi dedi.. Benim kilo almama çok kızdı toplamda 20 kilo aldım ve ödem başladı.. :( doğum için haziran sonu dedi..

Kızlar canım sıkıldı az önce kullandığım ilacın anne sütüne tamamen geçtiğini okudum.. Reçetesinde de öyle yazıyor ilacımı değiştirmem gerekebilir doğumdan sonra.. Hatta doğumdan önce doktoruma gitmem gerekicek sanırım.. Artık eşime nasıl söylerim bilmiyorum birşey demez ama çok masraf yaptık 300 milyon doktorumun muayenesi...
Zaten bebeğime bir etkisi olmuşmudur diye çok kafama takıyorum Allahımmm sağ sağlim doğsun kızım.. :14:

Dün doktor randuavumuz vardı bu arada 2500gr olmuş kızım.. Çok şükür herşeyi iyi dedi.. Benim kilo almama çok kızdı toplamda 20 kilo aldım ve ödem başladı.. :( doğum için haziran sonu dedi..

Melek'cim korkma. Hemen Cipram ve Paxil'in prospektüsüne baktım. Bak ne yazıyor...

Paxil

Az miktarda paroksetin anne sütü ile atılır. Yayınlanmış çalışmalarda paroksetin emzirilen bebeklerin serum konsantrasyonlarında tayin edilebilir düzeyin altında (<2ng/ml) veya çok düşüktür (<4ng/ml). Bu bebeklerde ilaç etkisi gözlenmemiştir. Yine de, Paxil anneye sağlaması beklenen yararları bebeğe olan potansiyel riskinden fazla değilse emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Cipram

Çok düşük konsantrasyonlarda süte geçer.

Bunlardan birine başlarsın.Üzme kendini.Kızına ve sana da Maaşallah Tü tü tü :)) Allah'ın izniyle vardır bi çare. Allah dermansız dert vermesin yeter ki...

Melekcim sen profesöre gidiyorum denmiştin sanırım bu bilgiyi reçetede yada internetten okudun sanırım ama Dr bu konuda uzman emin ol bunları sana söylerken her şeyin hesabını yaparak söylemiştir ama sen yine en kısa zamanda git melekcim belki daha uygun bir ilaçla değiştirebilir. Dr ücretleri konusundada çok haklısın ama şu anki aşaman çok önemli lütfen aksatma. Allah yardımcımız olsun hepimizin inşallah

İnşallah sağ salim alırsın yavrunu kucağına.. Az kalmış maşallah doğumunada Allah' ın izniyle bitirdin sayılır artık.. Canım ilaç içinde yapçak bişey yok söylemesi kolay ama biraz dişini sıkıp gideceksin bi kerecik daha dr. una içinin rahat etmesi için, gebelikte ilaç kullanımı ve emzirirken ilaç kullanımı farklıdır heralde, benim ilaç malesef gebelikte çok daha riskli (Paxil) anne sütüne daha az geçiyormuş.. Allah' ım sen koru yavrularımızı Yarabbim. Bi de ben daha yolun başındayım haftaya ilk en önemli kontol var ense kalınlığı ve sanırım ikili taramada olur büyük ihtimalle.. İnşallah herşey yolunda olur bi sorun çıkmaz kızlar bana da dua edin dualarınızda beni de unutmayın..

y bide ben hamilelik takvimini olusturamdm bilgilermi yazdm ama olmadi nasil yapmm gerekyo bilgilendrrmisnz

cnm mesela benim hamilelik takvimi altına gel orda en altta hamilelik günlüğü oluştur diye bişey var ona tıkla, açılacak sayfada seni yönlendiriyolar zaten, bebeğin doğacağı muhtemel tarihi yazıyosun otomatik oluşuyo zaten..

Gidicem önümüzdeki hafta bugün hemen randuavu alayım ben.. Sağolun kızlar desteğiniz için..
Elifkaptan dua edicem sanada herşey güzel gidicek İnşallah...
Paxil kullanıp doğuran çok insan var bu forumda ama benim ilacımı kullanan hamilelikte sadece 1 kişi vardı oda üyeliğini kapamış irtibat kuramadım..
Domestekus benim reçetede direk ya emzireceksin ya kullanıcaksın diyor anne sütüne olduğu gibi geçiyormuş..
Daha önce ciprelex kullanmıştım olmadı tekrar ona dönerim onuda kullanan varmış emzirirken..

Back