Insallah hayirli haber alirsin arkadasim ilac kullaniyomusun kaldigini ogrendgnde birakicakmisin
Bende 7 haftalik hamileyi anksiyete ataklar kaygilar vs bunlarla bogusuyorum ilac kullaniyorum. Allah yardimcimiz olsun insallah hepimizin
merhabalar arkadaşlar, ben 3 yıl önce obsesif kompulsif bozukluk-takıntıdan dolayı doktora gittim..bana önce misol verdi sonrada lustral'e geçtik..sorun şu ki ben tedavi olamadım.doktora sık gidemedim başka şehirde öğrenciydim,ilaçları da defalarca kafama göre azaltarak da olsa brakmaya kalktım..ki neredeyse 1 yıl olacak ilaç kullanmıyorum.haliyle düzenli ilaç tedavisine devam etmeyip kafama göre bırakmaya kalkınca iyileşemedim..atanamadım, üzerine belli başlı ailesel sıkıntılarda eklenince uzun süredir bastırdığım bendeki durum evelsi akşam patladı,takıntılarım başladı-stres mideme vurdu mide ilacı aldım ve gece boyunca hiç uyumadım evelsi akşam..sabah uyumam gerekir ya, hayır...yine uyuyamadım!dün akşamda yine aynı oldum, acile gittik diyazem vurdular, lustral aldım tekrar dün gece..uyuduğumda saat 3 buçuktu-7 buçukta uyandım...atak geliyor unun da yanında, bacaklarım uyuşuyor, çarpıntı başlıyor nefes alamıyorum gibi oluyor..
eskisi gibi ilaç tedavisine geçer iyileşirim diyorum, ancak bir problem var ki biz bebek düşünüyoruz..hamileyken bu takıntıları ve atakları geçirebilecek bir ilaç kullanamaz mıyım...yani öyle bir ihtimal yoksa ilaç dışında alternatif napabilirim..
Hoş geldin ve geçmiş olsun. İnsanların en büyük yanılgısı, obsesyonu ve panik atağı ilaçsız yenebileceklerini sanmaları. İlaçsız iyileşme örnekleri vardır belki bilemiyorum... Bana sorarsan önce biraz tedavi ol. Şu yoğun ruh halin biraz gevşesin. Sonra ilaçları azaltıp durumuna bak doktor kontrolünde ve doktor uygun görürse hamile kal... Burda bir kaç tip hamilelik geçiren insanlar var. İlacını hiç bırakmayanlar, ilacını hamilelikte kullanılabilecek bir ilaçla değiştirip hiç ilacını bırakmayanlar, ilacı bırakıp bir süre sonra başlayanlar, hiç ilaç kullanmayanlar.. Hepsi de sağlıklı bebekler doğurdu çok şükür. Ben hamile olduğumu öğrenince ilacı bıraktım, 18. haftada uygun bir ilaca başladım ve su an süt veriyorum ve ilaca devam ediyorum. Dediğim gibi, öncelikle biraz tedavi görmelisin bence. Çünkü bir de şöyle bişey var; normalde işe yarayan doz hamilelikte daha az etkili olabiliyor. Hormon değişikliği nedeniyle duyguları daha yoğun yaşayabiliyorsun...
İnşallah en kısa sürede hayırlısıyla bebeğin olur.
İlaç disinda bir alternatif TMS yi araştır lütfen maddi durumun ve yaşadığın yer uygunsa.ilacsiz bir depresyon tedavisidir hamileliktede uygulanabilir.cok gecmis olsun ..çok doğru söylüyorsun..bu rahatsızlık malesef ilaç kullanmadan geçmeyecek gibi..ilacı 1 yıla yakındır almıyorum, şimdi ilaç kullanmam gerekecek, doktora bebek düşündüğümü söylesem ona göre bir ilaç verse iyi olur diye düşündüm..ilaç değiştirmek de iyi gelmiyor bana, daha önce misol den lustrale dönerken az çekmedim. yani şimdi lustral kullanıp atıyorum bi kaç ay sonra hamile olursam ve ilaç değişikliği olursa bunu kaldıramayabilirim..hamileliği ertelesem diye düşünmedim değil,ancak bir yol varsa bunu ertelemek de istemiyorum...
Rabbim nerde varsa şifa versin bizde dahil gelilmelerden haberdar edicem ptesi kan tahlili yaptırcam artık bakalım hayırlısı şimdi lafı geçiyor tabi ama gerçeğe binince nasıl hissedicem çok merak ediyorum
merhabalar arkadaşlar, ben 3 yıl önce obsesif kompulsif bozukluk-takıntıdan dolayı doktora gittim..bana önce misol verdi sonrada lustral'e geçtik..sorun şu ki ben tedavi olamadım.doktora sık gidemedim başka şehirde öğrenciydim,ilaçları da defalarca kafama göre azaltarak da olsa brakmaya kalktım..ki neredeyse 1 yıl olacak ilaç kullanmıyorum.haliyle düzenli ilaç tedavisine devam etmeyip kafama göre bırakmaya kalkınca iyileşemedim..atanamadım, üzerine belli başlı ailesel sıkıntılarda eklenince uzun süredir bastırdığım bendeki durum evelsi akşam patladı,takıntılarım başladı-stres mideme vurdu mide ilacı aldım ve gece boyunca hiç uyumadım evelsi akşam..sabah uyumam gerekir ya, hayır...yine uyuyamadım!dün akşamda yine aynı oldum, acile gittik diyazem vurdular, lustral aldım tekrar dün gece..uyuduğumda saat 3 buçuktu-7 buçukta uyandım...atak geliyor unun da yanında, bacaklarım uyuşuyor, çarpıntı başlıyor nefes alamıyorum gibi oluyor..
eskisi gibi ilaç tedavisine geçer iyileşirim diyorum, ancak bir problem var ki biz bebek düşünüyoruz..hamileyken bu takıntıları ve atakları geçirebilecek bir ilaç kullanamaz mıyım...yani öyle bir ihtimal yoksa ilaç dışında alternatif napabilirim..
Merhaba canım senin yaşadıklarının aynısını yaşadım vede aynen bende ilaç tedavisini yarım bıraktım şimdide hamilelik şüphesi var ne yapacağımı bilmiyorum ama bebekleri çok seviyorum ve istiyorum
atanmayıda istiyordum artanmadan yapmam diyordum ama baktımki yaşta geçiyor bizler anormal değiliz sadece olduğundan fazla hassasız bakın etrafınıza bencil insan depresyona giriyormu hassas olduğumuz için takıyoruz hamileliğin bile tadını bu yüzden çıkaramam diye çok korkuyorum rabbim hepimize yardım etsin
bende dün doktoruma gittim, ilaç tedavisine başladık yine;lustral alıyorum yeniden..birde tranko buskas die bi ilaç daha verdi, uyumadan önce bir tane al-atak geleceğini hissettiğin zamanlarda da ekstra al dedi..dün başladım, yine uyumakta zorlanıyorum ama kendimi telkin etmeye çalışıyorum birazda ilaç desteği ile toparlanmaya çalışıyorum..
bu arada bebek düşündüğümüzü söyledim doktora, bana ilk üç ay hiçbirşekilde ilaç kullanmayı önermediğini söyledi, şimdi ilaçla başla ilaç+ terapi devam edelim..hamile kaldığında ilacı keser terapiye devam ederiz..ilk üç aydan sonra ihtiyaç duyarsan uygun bir ilaçla devam ederiz dedi..ben cesaret edemiyorum, ilacı kesmekten korkuyorum..bu nedenle çok üzülüyorum ama bebek fikrini ertelemem en mantıklısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?