• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Merhaba arkadaşlar inşallah daha iyisinizdir..
Ben çok şükür daha iyiyim.. bebeğimin iyi olduğunu ve herşeyin yolunda gittiğini öğrendim çok şükür.. Allah daim eder inşallah..

Fuja canım bende ilk 3ay kullandım Allahıma emanet
Sudemeltem buradakilerin çok büyük kısmı paxil kullanarak sağlıklı bebekler doğurdu geçmişi okursan orada bir çok örnek görebilirsin
Efrah sen nasılsın? Güzel kızında iyidir inşallah..
Allah'a emanet olun arkadaşlar.. Tevekkül ve bolbol dua etmek en güzel yol..

Sonsuz sukurler olsun melek cok cok iyiyim sizler de iyi olacksnz lutfen buna inanin.kendinizi herkesin durumundan fsrkli cikmazda hissediyorsunuz belki ama zamanla hersey yoluna gireck ins

Kızlar bende panik atak hastalıgı geçirdim su an iyiyim şükür ama cok üzüldüğüm,sinirlendiğim,heyecanlandıgım,stres altına girdiğimde gene azda olsa tutuyo nefes egzersizi yapıyorum benim sorum şu hamile değilim ama bi kac içinde bebek düşünüyoruz eger olduki hamile kaldım dogumda korkudan heyecandan atagım tutarsa ki biraz pipirikli biriyim ve tırsagımdır ilk gecemizi bile daha bi ay oldu yasayalı evlenir evlenmez olmadı yani. Benim sorum su dogumda eger böyle durumlar olursa sezeryanamı alıyolar bebege bişey olmasın diye cünku insan ister istemez kasılıyor titriyoo kalp atısı yükseliyo halsizleşiyor. panik atak olanlar sorunsuz dogum yapabilirlermi yaniiiiiii ?? hepimize acil şifalar kızlar

Hoşgeldin... Önceki sayfaları okursan göreceksin normal doğumdan korkup sezeryan isteyen ama normal doğum yyapıp panik atak yaşamayan arkadaşlar var. Bu durum psikiyatr, kadın doğumcu ve hamile olan kişi arasında karar verilecek bir şey sanırım? Ben sezeryan oldum. Normal doğumu düşünmedim panik atak olurum diye. Zaten istemesem de sezeryan olmak zorundaydım. Her şey o kadar hızlıydı ki, neler oluyor diye düşünmekten panikleyemedim bile :) Allah o an bi sükunet lütfediyor.

Selam kızlar.. Efrahcım iyi olmana çok sevindim bizlerde Allahın izniyle göreceğiz inşallah güzel günler..
Dün gece sabahı sabah ettim kızlar kafaya takmaktan..
Şimdiki konum ya ilaç bebeğe zarar verirse?
Sabaha kadar yabancıların yazılarını falan bile inceledim..
Oooff Rabbim yardım etsin hepimize... Bunu yapmaktan nefret ediyorum gerçekten...
Ama dönem dönem yoğun olarak yaşıyorum.. Bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma alamama korkusu çok fazla yaşıyorum
Uykularımda çok düzensiz..

Merabalar kizlar bende dun dr gittim ama yuregim yarilarak gittim 2 ay 5 gunluk su anki gelismeler normal onumuzdeki ay nasil gidicem onu dusunuyorum korkuyorum. Ah kizlar insallah bir gun hepimiz artik gecti o kotu gunler deyip guzel seylerden laflariz. Melek sagol canim destegin icin dualarimdasiniz hepiniz arkadaslar

Merabalar kizlar bende dun dr gittim ama yuregim yarilarak gittim 2 ay 5 gunluk su anki gelismeler normal onumuzdeki ay nasil gidicem onu dusunuyorum korkuyorum. Ah kizlar insallah bir gun hepimiz artik gecti o kotu gunler deyip guzel seylerden laflariz. Melek sagol canim destegin icin dualarimdasiniz hepiniz arkadaslar

Canım bak bu kontrol geçti bitti.. Önümüzdeki aya daha çok var şimdiden düşünme iyiymiş çok şükür bebişin..
Sende daha iyi olucaksın özellikle ilk üç ayı atlatınca biraz daha rahatlarsın..
Cipralex'e devam ediyor musun?

Evet melek kullaniyorum malesef. Bir dahaki gidisimde artik sakinledtirici ile gitmeyi dusunuyorum cok zordu. Allah yardimcimiz olsun. Senin kac aylik oldu bebegin melek ne zor dimi uykusuz geceler bas agrilari bulantilar. Gececek insallah.

Evet melek kullaniyorum malesef. Bir dahaki gidisimde artik sakinledtirici ile gitmeyi dusunuyorum cok zordu. Allah yardimcimiz olsun. Senin kac aylik oldu bebegin melek ne zor dimi uykusuz geceler bas agrilari bulantilar. Gececek insallah.

Evet canım çok zor ben bulantı yaşamadım çok şükürki.. Benim 25 hafta bitmek üzere bende depresyonla birlikte oluyor ozaman çok zorluyor
Çoğu zamanda sanki başka bir boyuttaymışım gibi bir his oluyor belki yaşamışsındır tarifi çok zor tuhaf bir duygu.. ozaman bütün sinirlerim boşalıyor
Allah yardımcımız olsun çok zor bir hastalık ama iyileşince hiç yaşamamışsın gibi gidiyor.. İyileşene kadar çok çekiyoruz o ayrı tabi..
Bunun birde doğum sonrası var.. Doğum sonrası depresyonundan da korkuyorum... Sen yaşamışmıydın Fuja ilk çocuğunda??

Evet canım çok zor ben bulantı yaşamadım çok şükürki.. Benim 25 hafta bitmek üzere bende depresyonla birlikte oluyor ozaman çok zorluyor
Çoğu zamanda sanki başka bir boyuttaymışım gibi bir his oluyor belki yaşamışsındır tarifi çok zor tuhaf bir duygu.. ozaman bütün sinirlerim boşalıyor
Allah yardımcımız olsun çok zor bir hastalık ama iyileşince hiç yaşamamışsın gibi gidiyor.. İyileşene kadar çok çekiyoruz o ayrı tabi..
Bunun birde doğum sonrası var.. Doğum sonrası depresyonundan da korkuyorum... Sen yaşamışmıydın Fuja ilk çocuğunda??

Başka boyut duygusu bende de oluyor. Hamilelikte tavan yapmıştı o duygu. Doktoruma anlatmıştım. Sanırım kontrolü elden bırakmamaya çalıştığımız için oluyor. Bir de bende çok önceden panik anında şöyle bişey oluyordu, sanki bi koku duyuyordum bir iki saniyeliğine. Kötü, küf gibi, burnuma bişey dayamışlar gibi bişey. Bunu doktora hiç anlatmamıştım. Bi gün bana "koku duyuyor musun?" diye sormuştu şaşırmıştım. Bu güne kadar 2-3 kişide rastladım demişti. Böyle bi koku duyarsanız normal.

Ilk sezeryandan ciktiktan sonrs 2. Gunu benimkiler gelmeye basladilar o gun biraz zor gecmisti sonra ben bir sekilde basetmistim. Ve sonra olmadi. Ama gunluk hayatimda old zaman basedebiliyodum zaten normalde bu derece siddetli degild ama dogum sonrasi olacak die bisey yok korkma ben korktugum icin olmustu. Yasayinca olmadigini gordum. Allahin izniyle yine yasamayiz.

İnşallah bende yaşamam Fuja zaten hamilelikte çekiyoruz bu illetten bari doğumdan sonra rahatlayalım..
Domestekus aynı şekilde bendede oluyor o koku ama adlandıramıyordum tam da o başka boyuta geçme anında oluyor...
Heyy Rabbim ne tuhaf bir hastalıktır bu ya...

Insallah olmaz canim. Hamileliginden once senin rahatsizligin ne boyuttaydi bu arada disari cikabiliyomusun melek komsuya yada arkadasina. Ben sadece apartmanimiz aile apartmani kiz kardesim yanimda oglumla apartmanda dolasiyorum normalde evimde olmayi severim ama benimkileri atlatabilmek icin bir o kapi bir bu kapida kafa dagitmaya calisiyorum. zaten hamileliginde vermis old bir halsizlik var disari cikmak istesemde cikamyrm. Genelde gittigim yerdede uzaniyorum

Insallah olmaz canim. Hamileliginden once senin rahatsizligin ne boyuttaydi bu arada disari cikabiliyomusun melek komsuya yada arkadasina. Ben sadece apartmanimiz aile apartmani kiz kardesim yanimda oglumla apartmanda dolasiyorum normalde evimde olmayi severim ama benimkileri atlatabilmek icin bir o kapi bir bu kapida kafa dagitmaya calisiyorum. zaten hamileliginde vermis old bir halsizlik var disari cikmak istesemde cikamyrm. Genelde gittigim yerdede uzaniyorum

Çok şükür canım ben rahat çıkıyorum dışarı hatta evde kötü oluyorum çoğunlukla... arkadaşıma falan gidiyorum araba kullanıyorum yürüyüş yapabiliyorum.. Onları yapmazsam daha kötü oluyorum evde olmak bana hiç iyi gelmiyor.. Hamilelikten öncede kötü günler geçirmiştim ama hamilelikteki kadar uzun sürmemişti hiç ilacın bile etkisi çok geç oldu.. Hastalık uzadıkça daha da kötü oldum panik atağın yanına birde depresyon gelince çok daha zor oluyor.. 1 hafta banyo yapmadığımı bilirim ilk zamanları hamileliğimin :(((
Oooff çok zordu canım yaa.. Allah beterinden korusun....

Ne guzel kendi basina cikabiliysn. Bende su an cok zor dusa giriyorum ne gicik birsey bu hastalik. Bu arada kuf kokusu diye bir kokudsn bahsettinizya panik aninda zaten sicak basmasiyla birlikte migde bulants oluyo koku bunlarlami alakali

Ne guzel kendi basina cikabiliysn. Bende su an cok zor dusa giriyorum ne gicik birsey bu hastalik. Bu arada kuf kokusu diye bir kokudsn bahsettinizya panik aninda zaten sicak basmasiyla birlikte migde bulants oluyo koku bunlarlami alakali

Melek Maşallah sana. Nazarım değmesin :)

Öncelikle o kokunun hamilelikle ilgisi yok. Başkalarının böyle bi koku duyduğunu doktorum söyleyince öğrendim. Sadece bende oluyo sanıyodum. Bendeki mide bulantısıla ilgili değildi. Bi an gelip geçiyordu. Çok şükür uzun zamandır yok.

Aman aman bir daha hic olmaz kokten biter bu illet hastalik insallah. Sen dogum yaptigin icin ilaclarini iciyosundur dimi yeterli gelmedimi arkadasim sende benim gibi disari cikamiyorum diyodunya o yuzden merak ettim

Fuja canım başa çıkamadığım için ilaç kullanmaya başladım zaten keşke dediğin gibi başa çıkabilseydim...
Ailem, eşim de benimle birlikte mahvoldular annem her gece bana dualar okudu... Domestekus ta bilir ilk zamanlar neler yazıyordum buraya
3 haftadır falan eskiye göre çok daha iyiyim.. Yine gelgitler yaşıyorum ama o iç sıkıntısı aşırı bunaltı ciddi derecede azaldı..
İnsan yaşarken hiç geçmeyecek gibi geliyor.. Ama ben kendimi hep geçecek buda bitecek diye diye avutmaya çalıştım..

Melek Maşallah sana. Nazarım değmesin :)

Öncelikle o kokunun hamilelikle ilgisi yok. Başkalarının böyle bi koku duyduğunu doktorum söyleyince öğrendim. Sadece bende oluyo sanıyodum. Bendeki mide bulantısıla ilgili değildi. Bi an gelip geçiyordu. Çok şükür uzun zamandır yok.

Sağol canım benim sana da maşallah :)

Aman aman bir daha hic olmaz kokten biter bu illet hastalik insallah. Sen dogum yaptigin icin ilaclarini iciyosundur dimi yeterli gelmedimi arkadasim sende benim gibi disari cikamiyorum diyodunya o yuzden merak ettim

Evet hamileyken kullandığım ilaçlara devam ediyorum. Bunlar benim hamilelik öncesi içtiğim ilaçlar değil. Daha rahatım artık. Ama sosyal hayata henüz hazır değilim. İlaçların değişik olmasının yanında, evde kalmaya alıştığım için zolanıyorum biraz.

Bende tum kalbimle inaniyorumki insallah gececek yada biz bunu alt etmeyi cok ii bir sekilde ogrenicez. Dun esim oglum kardesim ben disari ciktik geziyoduk ama ben kotuyum tabi. Basim agriyo migdem bulaniyo yemege gidelim dedik taktim kafaya kendimi tutuyorum iyi olmaliyim alismaliyim diye. Benimkiler geldi yemek salonunda hatta melek yazini okudum ama cvp yazamyrm baktim olacak gibi dgl yarim ativan aldim biraz sakinleserek gunun tadini cikarmaya calistim. Tabi agri kesici bulanti ilaci aldiktan sonra en son tercihim sakinlestirici oluyo.

Back