• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Su an saat 8 25 her gun cok erken kalkiyorum malum biz anksiyeteli ve atakli hamileler ne tuhaf degilmi hepimiz farkli sehirlerde baska baska hayatlarimiz var. Ama ayni kaderi yasiyoruz. Ama kizlar suna inaniyorum rabbim sabirla bu gecirdgmz bunalimli gunlerin bize mukafatini verecek insallah bunu unutmayalim olurmu arkadaslar birbirimizede dua edelim guzel gunler yakinda insallah.

Insallah hayirli haber alirsin arkadasim ilac kullaniyomusun kaldigini ogrendgnde birakicakmisin

inşallah canım Rabbim yazdıysa olur haberdar edicem muhakkak burdaki arkadaşlara bir önceki sayfada uzuuuun anlatmıştım okursan daha açıklayıcı yinede yazayım şu an ilaç kullanmıyorum doktorada uzun zamandır gitmedim ama takıntılarım devam ediyor muhtemelen okb geçmedi idare etmeye çalışıorum inşallah hamilelikte kötü olmam hamilelikte yada sonrasında tedavi olmayı düşünüyorum çünkü tek başıma atlatamayacağım sanırım atlatabilirim zannetmiştim ama olmuo bayağı bi önceden 2 ay civarında ilaç kullanmışlığım var oda tam tedavi olmadı doğal olarak sizin sıkıntılarınız neler peki şu an tedavi oluomusunuz

Bende 7 haftalik hamileyi anksiyete ataklar kaygilar vs bunlarla bogusuyorum ilac kullaniyorum. Allah yardimcimiz olsun insallah hepimizin

Bende 7 haftalik hamileyi anksiyete ataklar kaygilar vs bunlarla bogusuyorum ilac kullaniyorum. Allah yardimcimiz olsun insallah hepimizin

Rabbim nerde varsa şifa versin bizde dahil gelilmelerden haberdar edicem ptesi kan tahlili yaptırcam artık bakalım hayırlısı şimdi lafı geçiyor tabi ama gerçeğe binince nasıl hissedicem çok merak ediyorum

merhabalar arkadaşlar, ben 3 yıl önce obsesif kompulsif bozukluk-takıntıdan dolayı doktora gittim..bana önce misol verdi sonrada lustral'e geçtik..sorun şu ki ben tedavi olamadım.doktora sık gidemedim başka şehirde öğrenciydim,ilaçları da defalarca kafama göre azaltarak da olsa brakmaya kalktım..ki neredeyse 1 yıl olacak ilaç kullanmıyorum.haliyle düzenli ilaç tedavisine devam etmeyip kafama göre bırakmaya kalkınca iyileşemedim..atanamadım, üzerine belli başlı ailesel sıkıntılarda eklenince uzun süredir bastırdığım bendeki durum evelsi akşam patladı,takıntılarım başladı-stres mideme vurdu mide ilacı aldım ve gece boyunca hiç uyumadım evelsi akşam..sabah uyumam gerekir ya, hayır...yine uyuyamadım!dün akşamda yine aynı oldum, acile gittik diyazem vurdular, lustral aldım tekrar dün gece..uyuduğumda saat 3 buçuktu-7 buçukta uyandım...atak geliyor unun da yanında, bacaklarım uyuşuyor, çarpıntı başlıyor nefes alamıyorum gibi oluyor..
eskisi gibi ilaç tedavisine geçer iyileşirim diyorum, ancak bir problem var ki biz bebek düşünüyoruz..hamileyken bu takıntıları ve atakları geçirebilecek bir ilaç kullanamaz mıyım...yani öyle bir ihtimal yoksa ilaç dışında alternatif napabilirim..

merhabalar arkadaşlar, ben 3 yıl önce obsesif kompulsif bozukluk-takıntıdan dolayı doktora gittim..bana önce misol verdi sonrada lustral'e geçtik..sorun şu ki ben tedavi olamadım.doktora sık gidemedim başka şehirde öğrenciydim,ilaçları da defalarca kafama göre azaltarak da olsa brakmaya kalktım..ki neredeyse 1 yıl olacak ilaç kullanmıyorum.haliyle düzenli ilaç tedavisine devam etmeyip kafama göre bırakmaya kalkınca iyileşemedim..atanamadım, üzerine belli başlı ailesel sıkıntılarda eklenince uzun süredir bastırdığım bendeki durum evelsi akşam patladı,takıntılarım başladı-stres mideme vurdu mide ilacı aldım ve gece boyunca hiç uyumadım evelsi akşam..sabah uyumam gerekir ya, hayır...yine uyuyamadım!dün akşamda yine aynı oldum, acile gittik diyazem vurdular, lustral aldım tekrar dün gece..uyuduğumda saat 3 buçuktu-7 buçukta uyandım...atak geliyor unun da yanında, bacaklarım uyuşuyor, çarpıntı başlıyor nefes alamıyorum gibi oluyor..
eskisi gibi ilaç tedavisine geçer iyileşirim diyorum, ancak bir problem var ki biz bebek düşünüyoruz..hamileyken bu takıntıları ve atakları geçirebilecek bir ilaç kullanamaz mıyım...yani öyle bir ihtimal yoksa ilaç dışında alternatif napabilirim..

Hoş geldin ve geçmiş olsun. İnsanların en büyük yanılgısı, obsesyonu ve panik atağı ilaçsız yenebileceklerini sanmaları. İlaçsız iyileşme örnekleri vardır belki bilemiyorum... Bana sorarsan önce biraz tedavi ol. Şu yoğun ruh halin biraz gevşesin. Sonra ilaçları azaltıp durumuna bak doktor kontrolünde ve doktor uygun görürse hamile kal... Burda bir kaç tip hamilelik geçiren insanlar var. İlacını hiç bırakmayanlar, ilacını hamilelikte kullanılabilecek bir ilaçla değiştirip hiç ilacını bırakmayanlar, ilacı bırakıp bir süre sonra başlayanlar, hiç ilaç kullanmayanlar.. Hepsi de sağlıklı bebekler doğurdu çok şükür. Ben hamile olduğumu öğrenince ilacı bıraktım, 18. haftada uygun bir ilaca başladım ve su an süt veriyorum ve ilaca devam ediyorum. Dediğim gibi, öncelikle biraz tedavi görmelisin bence. Çünkü bir de şöyle bişey var; normalde işe yarayan doz hamilelikte daha az etkili olabiliyor. Hormon değişikliği nedeniyle duyguları daha yoğun yaşayabiliyorsun...

İnşallah en kısa sürede hayırlısıyla bebeğin olur.

Gunaydin kizlar. Umarim herkez cok iyidir bugun pazar kocalarla gezme gunu bir cogunun sanirim. Cok sevdigim ve guvendigim kayinvalidemin bir arkadsi var kendisi hoca cok takvali ve iyi bir insan bana dualar verdi. Sinir sistemi rahatsizligi yasayan insanlar icin tesbihle yada icinizden el muğni sayisi yok istediginiz kadar migde bulantisi yada migdeyle alakali bir sorun icin 5gun boyunca her gun315 defa el rezzak ve baska bir cok problem icin dualar verdi. Kesinlikle dualarin,karsiligi var kizlar edelim olurmu zaten rahatsizis oturdugunuz yerde is yaparken ara sira okuyalim faydasini goruruz insallah rabbimin izniyle

Hoş geldin ve geçmiş olsun. İnsanların en büyük yanılgısı, obsesyonu ve panik atağı ilaçsız yenebileceklerini sanmaları. İlaçsız iyileşme örnekleri vardır belki bilemiyorum... Bana sorarsan önce biraz tedavi ol. Şu yoğun ruh halin biraz gevşesin. Sonra ilaçları azaltıp durumuna bak doktor kontrolünde ve doktor uygun görürse hamile kal... Burda bir kaç tip hamilelik geçiren insanlar var. İlacını hiç bırakmayanlar, ilacını hamilelikte kullanılabilecek bir ilaçla değiştirip hiç ilacını bırakmayanlar, ilacı bırakıp bir süre sonra başlayanlar, hiç ilaç kullanmayanlar.. Hepsi de sağlıklı bebekler doğurdu çok şükür. Ben hamile olduğumu öğrenince ilacı bıraktım, 18. haftada uygun bir ilaca başladım ve su an süt veriyorum ve ilaca devam ediyorum. Dediğim gibi, öncelikle biraz tedavi görmelisin bence. Çünkü bir de şöyle bişey var; normalde işe yarayan doz hamilelikte daha az etkili olabiliyor. Hormon değişikliği nedeniyle duyguları daha yoğun yaşayabiliyorsun...

İnşallah en kısa sürede hayırlısıyla bebeğin olur.

çok doğru söylüyorsun..bu rahatsızlık malesef ilaç kullanmadan geçmeyecek gibi..ilacı 1 yıla yakındır almıyorum, şimdi ilaç kullanmam gerekecek, doktora bebek düşündüğümü söylesem ona göre bir ilaç verse iyi olur diye düşündüm..ilaç değiştirmek de iyi gelmiyor bana, daha önce misol den lustrale dönerken az çekmedim. yani şimdi lustral kullanıp atıyorum bi kaç ay sonra hamile olursam ve ilaç değişikliği olursa bunu kaldıramayabilirim..hamileliği ertelesem diye düşünmedim değil,ancak bir yol varsa bunu ertelemek de istemiyorum...

çok doğru söylüyorsun..bu rahatsızlık malesef ilaç kullanmadan geçmeyecek gibi..ilacı 1 yıla yakındır almıyorum, şimdi ilaç kullanmam gerekecek, doktora bebek düşündüğümü söylesem ona göre bir ilaç verse iyi olur diye düşündüm..ilaç değiştirmek de iyi gelmiyor bana, daha önce misol den lustrale dönerken az çekmedim. yani şimdi lustral kullanıp atıyorum bi kaç ay sonra hamile olursam ve ilaç değişikliği olursa bunu kaldıramayabilirim..hamileliği ertelesem diye düşünmedim değil,ancak bir yol varsa bunu ertelemek de istemiyorum...
İlaç disinda bir alternatif TMS yi araştır lütfen maddi durumun ve yaşadığın yer uygunsa.ilacsiz bir depresyon tedavisidir hamileliktede uygulanabilir.cok gecmis olsun ..:34:

Son düzenleme:
Ben cipraleks kullaniyorum sudecim 8haftalik hamileyim. Benim psikiyatrisim gerekirse 3ay sonra dedi. Ama ben ilaca baslarken cok zorlandim birakmayada korktugum icin birakamiyorum zaten 2aydir kullaniyorum hamile old bilmidydm dr gttm antidepresana basladm 2hafta sonra test yaptim hamileyim oncesindede yasiyodum panikler ama hamilelikte direk tavan yapiyo ayrica bu benim 2. Hamileligim 2bucuk yasinda bir oglum var o donemde olmustu ama ilacsiz atlatmistim ama bunda yapamyrm. Dogru bir ornek dglm ama cok zor seyler yasiyorum. Ama dr bana ativan diye bir sakinlestirici verdi cok bunaldgn anlarda alablrsn dedi. Zaten ictigim halde yetmiyo sen nasilsin sude rahatsizligin ne boyutta ne zamandr kullaniysn ilacini.

Yazmammi canim benim su an kayinvalidemde yazili kagit ayni apartmandayiz zaten tevhidleri var bitsin alir yazarim senin ozellikle istedigin bir sey icin varmi korkular icin bir duada var onuda yazarim bu arada bunalimli haller geldg anda elemneşrahleke diye bir dua varmis gõgsun genislemesi ve ferahlamak icin birde vel asri diye bir dua cüzlerde bulabilirsin bende henuz bu ikisine bakmadim yazardim sana ama internette de bulabilirsin inan dualar cok ise yariyor

Merhaba arkadaşlar inşallah daha iyisinizdir..
Ben çok şükür daha iyiyim.. bebeğimin iyi olduğunu ve herşeyin yolunda gittiğini öğrendim çok şükür.. Allah daim eder inşallah..

Fuja canım bende ilk 3ay kullandım Allahıma emanet
Sudemeltem buradakilerin çok büyük kısmı paxil kullanarak sağlıklı bebekler doğurdu geçmişi okursan orada bir çok örnek görebilirsin
Efrah sen nasılsın? Güzel kızında iyidir inşallah..
Allah'a emanet olun arkadaşlar.. Tevekkül ve bolbol dua etmek en güzel yol..

Slm kızlar nasılsınız bakalım bugün dr.gittim yarına kaldı bakalım ne olacak bi türlü öğrenemedim hayırlısı bakalım zaten heyecanlı insanlarız iyice heyecan sardı inanırmısınız şimdiden herşeyi düşünmeye başladım neden herkes gibi rahat değiliz kafam birbirimize yardımcı olalım bunları atlatıcaz inşallah hamile olduğum kesinleşirse kan tahliliyle psikyatriye gitmeyi düşünüyorum keşke hamilelik öncesinde tedavi olsaydım

Son düzenleme:

Merhaba canım senin yaşadıklarının aynısını yaşadım vede aynen bende ilaç tedavisini yarım bıraktım şimdide hamilelik şüphesi var ne yapacağımı bilmiyorum ama bebekleri çok seviyorum ve istiyorum
atanmayıda istiyordum artanmadan yapmam diyordum ama baktımki yaşta geçiyor bizler anormal değiliz sadece olduğundan fazla hassasız bakın etrafınıza bencil insan depresyona giriyormu hassas olduğumuz için takıyoruz hamileliğin bile tadını bu yüzden çıkaramam diye çok korkuyorum rabbim hepimize yardım etsin

Merhaba canım senin yaşadıklarının aynısını yaşadım vede aynen bende ilaç tedavisini yarım bıraktım şimdide hamilelik şüphesi var ne yapacağımı bilmiyorum ama bebekleri çok seviyorum ve istiyorum
atanmayıda istiyordum artanmadan yapmam diyordum ama baktımki yaşta geçiyor bizler anormal değiliz sadece olduğundan fazla hassasız bakın etrafınıza bencil insan depresyona giriyormu hassas olduğumuz için takıyoruz hamileliğin bile tadını bu yüzden çıkaramam diye çok korkuyorum rabbim hepimize yardım etsin

bende dün doktoruma gittim, ilaç tedavisine başladık yine;lustral alıyorum yeniden..birde tranko buskas die bi ilaç daha verdi, uyumadan önce bir tane al-atak geleceğini hissettiğin zamanlarda da ekstra al dedi..dün başladım, yine uyumakta zorlanıyorum ama kendimi telkin etmeye çalışıyorum birazda ilaç desteği ile toparlanmaya çalışıyorum..
bu arada bebek düşündüğümüzü söyledim doktora, bana ilk üç ay hiçbirşekilde ilaç kullanmayı önermediğini söyledi, şimdi ilaçla başla ilaç+ terapi devam edelim..hamile kaldığında ilacı keser terapiye devam ederiz..ilk üç aydan sonra ihtiyaç duyarsan uygun bir ilaçla devam ederiz dedi..ben cesaret edemiyorum, ilacı kesmekten korkuyorum..bu nedenle çok üzülüyorum ama bebek fikrini ertelemem en mantıklısı :(

bende dün doktoruma gittim, ilaç tedavisine başladık yine;lustral alıyorum yeniden..birde tranko buskas die bi ilaç daha verdi, uyumadan önce bir tane al-atak geleceğini hissettiğin zamanlarda da ekstra al dedi..dün başladım, yine uyumakta zorlanıyorum ama kendimi telkin etmeye çalışıyorum birazda ilaç desteği ile toparlanmaya çalışıyorum..
bu arada bebek düşündüğümüzü söyledim doktora, bana ilk üç ay hiçbirşekilde ilaç kullanmayı önermediğini söyledi, şimdi ilaçla başla ilaç+ terapi devam edelim..hamile kaldığında ilacı keser terapiye devam ederiz..ilk üç aydan sonra ihtiyaç duyarsan uygun bir ilaçla devam ederiz dedi..ben cesaret edemiyorum, ilacı kesmekten korkuyorum..bu nedenle çok üzülüyorum ama bebek fikrini ertelemem en mantıklısı :(

Geçmiş olsun. Korkma. Hamileliği ertelesen ne olacak? Sanki (misal) 5 sene sonra panik ataktan kurtulmuş mu olacaksın? İnşallah kurtulursun tabi de, öyle bişey yok. Bu yüzden ne kadar ertelersen ertele, illaki çocuk yapmak isteyeceksin. Yaşını bilmiyorum ama yaş faktörünü de göz önüne almakta fayda var. Zaten hamilelikte ruhsal değişiklikler oluyor. Farzet ki hamileliğin ağır geçiyor. 3 aydan sonra başlarsın ilaçlara. Emin ol çok samimi söylüyorum, ilaç poşetini açıp ilaçlarımı seyrediyodum. Bi kereden bişey olmaz diye... Ama içmemem gereken ilacı hiç içmedim çok şükür. Çok zor günler geçirdim. Kontrollerime bile gidemedim düşün... Allah'a şükür doğum yaptım, geçti o günler hiç yaşamamış gibi. Zor ama imkansız değil. Bence cesaretini topla. Ama şöyle bişey de diyeyim; bu durumu eşinle, annenle konuş. Zor olabileceğini anlat. Sana destek verirlerse daha kolay olur. Benim eşim, "orda (yatakta) yatman gerekiyosa yatacaksın, ilaç yok..." dedi. Benden bi bardak su bile istemedi. Allah onun ayağına taş değdirmesin. Ümitsizliğe kapılma lütfen :)

Son düzenleme:
Back