Ben dogum sabahı selectrayı aldım hıc bırakmadık kızım turp gıbı maşallahMerhaba doğum yaptiizmi bebeğiniz nasıl iyidir inşallah
Ben şu an 24 haftaligim.misol 50 mg ve olfrex 2.5 mg kullanıyorum. Ben de 18. Haftada depresyon ve anksiyete başlamıştı.Merhabalar bende kronik major depresyon ve anksiyete rahatsızlığı war hastalığım nuksedince dünyadan kopuyorum intihar düşünceleri çok fazla oluyor hamilelik döneminde hangi ilaçları kullandınız acaba
Ben bu başlığı çokça okudum. İlk uc ayda ilac kullanip sağlıklı çocukları olanları okudum. Ben de şu an ilac kullanıyorum.16 haftalık hamileyim okb hastasıyım drum selectra yazdı bu aylarda ilaç başlayıp sağlıklı doğurup büyüten var mı çok korkuyorum vicdanım bir iç diyor bir içme aranızda yaşayan varsa fikir almak istedim
Bende yaşıyorum bunları gebelikten bence bunlar bitsin diye gün sayıyorum çok zorlu geçiyor psikolojik bi yandan bi yansın çok ağrım kasılmalarım var dört gözle bekliyorum doğumuMerhaba hanımlar umarım herkes iyidir.Ben ilaca başlayalı 1 ay oldu. Misol 50 mg kullanıyorum. Biraz toparladım. Ama hamilelikten o kadar sıkıldım ki.Saglikli beslenmek zorunda olmak,su içmeye kendimi zorlamak, karnımın büyümesi, daha doğuma 3,5 ay var. Sıcaklarda ne yapacağım bilmiyorum. Sizce ilacın dozumu az yoksa bunları yaşayan var mı aranızda.Icimden hiç birsey yapmak gelmiyor.Duzelmedi mı bu depresyon sizce
Bende efexor kullanıyorum doktorum kesme dedi ve hamileyken de kullanacaksın dedi 75 mg kullanıyorum ona rağmen iyi degilimŞuan efexor ve abilify kullanıyorum tabi geçen hafta öğrenince anı kestim bende
Cok sagol canim dusunmen yeterli insallhhCanım benımkıde 9 olucak cok şükür ne cabuk gecmısss zamann bana tesellı verıyordun az kaldı dıe dıee sımdı kucagımzdalar ben diyarbakırlıyım didime gıdıcez yazlıga ıhsallahhhh sız nereye gıdıceksınız beklerım herzaman
R.ederim canim..Beyhan Budak ismi guzel mantikli geliyor bu psikologun konusmalari bana o yuzden dinlerdim..bi sizde dinleyin isterseninz..bide tavsiyem insirah suresini cok okuyun yutubeden gece dinleyin.sukur 16 cinhaftaya gelmissiniz tehlikeli donemleri gecirmissiniz..elinizden geldigi kadar direnin her yolun deneyin..baktiniz cok zor durumdasiniz doktora gidersinizÇok teşekkür ederim cnm inşallah ama bende yavaş yavaş daralmaya başladım şimdiden Beyhan hocanın soyadı ne acaba bende Bi bakıyım belki dediğin gibi faydası olur
Merhaba..hamilelikte tam bir iyilik hali olmuyor malesef..helede bzim gibi mental rahatsizligi olanlara o guzel surec izdiraba donusuyor..benimde hamlilelik surecimde omrumden omur gitmisti sanki..aslinda o kadar guzel bir surecki bebisin karnini tekmelemesi onu hisstmek cok essiz bir sey ama gel gor ki zikkim olasica bu hastalik insana huzur vermiyor..sizde kendinizi motive edin onumuz yaz bol bol disari cikin evde durmayin..3 bucuk ay kalmis cogu gitmis azi kalmis oyle dusunun..dogumu yaptiginizda rahatlicaksiniz bunlarla telkin edin kendinizi..insallh saglikla gelir bebisinin huzur mutluluk getirir evinizeMerhaba hanımlar umarım herkes iyidir.Ben ilaca başlayalı 1 ay oldu. Misol 50 mg kullanıyorum. Biraz toparladım. Ama hamilelikten o kadar sıkıldım ki.Saglikli beslenmek zorunda olmak,su içmeye kendimi zorlamak, karnımın büyümesi, daha doğuma 3,5 ay var. Sıcaklarda ne yapacağım bilmiyorum. Sizce ilacın dozumu az yoksa bunları yaşayan var mı aranızda.Icimden hiç birsey yapmak gelmiyor.Duzelmedi mı bu depresyon sizce
Ilac kullanıyor musunuz. Ben kullanmama rağmen ic sıkıntım gecmiyor.Bende yaşıyorum bunları gebelikten bence bunlar bitsin diye gün sayıyorum çok zorlu geçiyor psikolojik bi yandan bi yansın çok ağrım kasılmalarım var dört gözle bekliyorum doğumu
Merhaba doğumdan sonra hormonlar normale dönünce iyileşme gördünüz müMrhba..hamileligimde cok kotu olunca 25 ci haftamda basladim ilaca..doguma kadar mecburi kullandim..emzirme doneminde ilac kullanmadim..halen oglum emiyor 1 yasina girecek bu ay..emzirme donemindede zor gunler gecirdim ama hamilelikteki kadar degildi..hamileligim cok kotu gecti ilac kullanmaya baslayana kadar..stres yapmayin daha erken bnce simdi onlari dusunmeyin hamileliginizi guzel pozitif gecirmeye bakin..benn yapamadim siz yapindogduktan sonra bir caresi bulunuyor inanki..bnde cok korkmustum bn emzirmem demistim ama Rabbim inanin yardim ediyor
Bana sorulmamıs ama ben cevaplayım. Hormonlar gidince eski halime döndüm. Eskisi gibi aktif mutlu ve huzurluyum. Zamanla geçecek emin ol..Merhaba doğumdan sonra hormonlar normale dönünce iyileşme gördünüz mü
İlaç kullandınız mı peki hamilelikteBana sorulmamıs ama ben cevaplayım. Hormonlar gidince eski halime döndüm. Eskisi gibi aktif mutlu ve huzurluyum. Zamanla geçecek emin ol..
Bende öyleyimArkadaşlar hamileliğin 3. Ayındayım depresyon geçiriyorum 2 gün aralıksız ağladım ama şimdi ara ara iç sıkıntısı devam ediyor ara ara hala ağlıyorum . Böyle bir süreç yaşayıp bebeğini sağlıkla kucağına alanlar varmı acaba
Merhaba..hamilelikten sonra baya baya azaliyor..ozelliklede ilk 6 ayi gecirdikten sonraMerhaba doğumdan sonra hormonlar normale dönünce iyileşme gördünüz mü
Gozun aydin..cok sevindiim sizin adiniza..hatirliyirum arastiriyordunuz..ne guzel dogum yapmissiniz..Allahim saglik sihat versinMerhaba arkadaşlar. 14 yıldır depresyon ve anksiyete rahatsızlığım var. Bu süre zarfında paxera kullandım hep. Çocuk istediğim için 3 kez bırakma deneyimim oldu. Ancak her seferinde korku kaygı ve depresyon kısa süre içinde geri geldi. En fazla bırakma sürem 2 ay. Mecburen geri başladım her seferinde. Bir seferinde de paxera dışında başka bir ilaç kullandım. Ancak o da işe yaramadı. Herşey başa sardı. En son bırakma ve geri başlama sürecim sonrasında burayı keşfettim.tüm paylaşımları okudum. Antidepresanla hamile kalan kişilerle konuştum. Onların sağlıklı doğumlar yapması bana çok cesaret verdi. Uzun araştırmalarım sonrasında hamile kaldım ve 15 gün önce doğum yaptım. Hamileliğim boyunca psikiyatristimin ve kadın doğumcumun da bilgisi dahilinde 20 mg paxera kullandım.Bebeğim gayet sağlıklı. Hamilelik sürecinde de hiçbir sorunla karşılaşmadık. Oldukça huzurlu sağlıklı bir hamilelik geçirdim. ilaç içtiğim için hiç kendimi üzmedim strese sokmadım. Onun sağlıklı doğacağına tüm kalbimle inandım. Şimdi yani başımda minik kızım.
Bu kararı almam 5 yılımı aldı. Her bırakma sonrası yaşadığım anksiyete atakları, her başlama sonrası yaşadığım hayal kırıklıkları, hiçbir zaman çocuğumun olmayacağı düşüncesi, çaresizliğim hiç kolay değildi. Ancak herşeyin bir çıkar yolu varmış. Kimseye ilaç kullanın yada kullanmayın diyemem. Bu sadece sizin verebileceğiniz bir karar. Kendi hikayemi paylaşarak benim gibi çıkmazda hissedenlere örnek olabilmek istedim. Sizlere umut olmak dileğiyle.
Mrb..benimkide 3 cu ayimda baslamisti cok zor gunlerdi..ataklar mahvetmisti..ama sukur saglikla dogdu oglum..Arkadaşlar hamileliğin 3. Ayındayım depresyon geçiriyorum 2 gün aralıksız ağladım ama şimdi ara ara iç sıkıntısı devam ediyor ara ara hala ağlıyorum . Böyle bir süreç yaşayıp bebeğini sağlıkla kucağına alanlar varmı acaba