Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Merhaba Arkadaşlar

Biliyorum benim gibi kim bilir kaç tane kadın var ama bunu kendime inandıramıyorum.Sanki bir tek benim başımdaymış gibi birtek bana oluyormuş gibi oluyor.Alllahım kimseye ruh hastalığı vermesin gerçekten yaşamayan bilemez.Benim 7 yaşında bir kızım var ve 28 haftalık hamileyim.Daha önceden depresyonum vardı malesef.İlk kızımı doğururken çok sıkıntılar yaşadım. Epidurel sezeryan doğum yaptım.Omur iliğimde sıvı kaçağı oldu.Ve çok zor günler geçirdim.Herkes psikolojik sandı.Baş ağrılarım,halisilasyonlarım uykusuzluklarım vb.. Meğerse ondanmış.Doğumdan bir hafta sonra tekrar bir operasyona girdim omuriliğime yama yapıldı.İyileştim ama bu bende panik atak lohusa depresyonu olarak kaldı malesef.40 gün kustum sürekli.Daha sonraki bir yıl çok zorlu geçti.Emzirdiğim için ilaç alamadım.Yavaş yavaş atlattım.Fakat malesef ara ara gelip beni yokladı.Uzun yola çıkamamak kaldı mesela.Sonra kendi kendime iyileştiğimi düşünüp birden hamile kaldım.Kızım çok istiyordu kardeşi olsun.Fakat malesef iyileşememişim.Şuanda 28 haftalığım ve şekerim var insülün kullanıyorum.Yine kusmaya başladım.İçimdeki bu bitmek bilmeyen hiçlik duygusu ve en kötüsüde pişmanlık.Hazır değilmişim neden kalkıştım ikinci çocuğa diye.Hemen linç etmeyin biliyorum çocuk sahibi olmak için yanıp tutuşan anneler var ama inanın kötü durumdayım evde bekleyen bir evladım,karnıımda büyüyen bir bebeğimle ben sürekli ağlıyorum ve sürekli kusuyorum.Yemek yemek için dua ediyorum Allaha.Neyapacağmı şaşırdım öncelikle sizden dua isyiyorum benim için ne olur dua edin.Birde benim giib olup düzelen varmı varsa nasıl yapmış banada anlatırsanız çok sevinirim.Geçen hafta yazdım bunları bir konu açıp ama kimse yorum yazmadı bende bu grubu buldum ve size yazmak istedim.5 Gün önce psikiyatriye gittim ve malesef ilaca başlamak zorunda kaldık.Ativan ile zestat kullanıyorum.Kusmalarım durdu şükürler olsun ama hala uyuyamıyorum.Sizlere sorum sanki ben bu ilaçları kullanmaya başladığımdan beri bebek daha az oynuyor.Bunu yaşayan varmı ? Kadın doğumcuma sordum öyle bir etkisi olmaz merak eme deid.Birde Psikiyatrim emzirmeyi unut dedi .Emziripte ilaç kullanan varmı aranızda.Çok oldum ama hamilelikte ilaç kullanıpta doğum yapmış anneler varmı aranızda bebekleriniz nasıl gerçekten söyleyeceklerinize çok ihtiyaıcm var ne olur yardım edin

Öncelikle geçmiş olsun yanlız değilsin bu hastalık maalesef hamilelikte dayanılmaz bi hal alıyor ben bile çok istediğim bebeğime pişman olmuştum neden yaptım kendiminde onunda hayatını mahvettim diye Allah affetsin bunları hissetmen normal ilaç kullanmaya başlaman iyi olmuş ilaçlıda ilaçsızda çok çok zor bi süreç 12 haftayı ilaçsız tamamlamışsın bu güzel bişey emzirme konusunda da her doktorun görüşü farklı benim doktorum bi sorun olmayacağını söyledi bundan önce gittiğim doktor da aynı şeyi söylemişti tabi dozlarını ayarlıyorlar emzirme döneminde bence farklı bi doktora sormanda fayda var çünkü bebek için anne sütü çok önemli benim okuduğum birsürü insan var gebeliğinin başından beri emzirme dönemide dahil ilaç kullanan buna uygun ilaçlar var

Gecmis olsun oncelikle tek degilsin bu hastaligi bu formdakilerde yasadi ve bir cok kadin yasiyor malesef ama guclu olamk zorundasin zor ama yapacak bir sey yok bnde yasadim hamileligimde cok zor gunlerdi iyi bilirim..tavsiyem doktorun ne derse onu yap ne yazikki bu zikkim hastalik ilac kullanmadan gecmiyor az zamanin kalmis sabret ilaclarini kullan bebegin oynamasina gelince ilacla bnce ilgisi yoktur bebekler surekli oynamiyor zaten bazen cok bazen az oynuyorlar.stres yapma dua et herzam..emzirmedede ilac tabiki kullananlar var.bn psikiyatrise sormustum bunu hamilelikte kullanilan antidepresanlar cok az geciyormus bnde emziriyorum suan ama kullanmiyorum cok zorda kalirsam mecbur baslarim yapacak bir sey yok..bnce sen suan emzirmeyi dusunme hamileligini guzel gecrmeye odaklann kendinide yanliz hisstme tek sen degilsin emin ol..dua+sabir+ilac bunlar en buyuk yardimcilarin

Geçmiş olsun çaresiz hissetme. Kullandığın ilaçlar düzenlenebilir, emzirirken kullanılabilen ilaçlar var. Emzirmeyi unut diye bişey yok. İnsanlar ne kolay söyleyebiliyor. Doktorunu değiş cnm emziriyorum ve ilaç kullaniyorum

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Şuan iyi geldi ilaçlar.Doktorumla birdaha görüşeceğim emzirmek için.Umarım izin verir.İnşallah Rabbim bütün hamişlere annelere yardım etsin

Cnm hamileyken iki gün lutsral elli aldim az hareket etti bebek benimde sonra alerji yapti bana icmedim ben emziriyorum yedi buçuk aylık oldu yuz selektra içiyorum iki aylıkken başladım ilaca dibe vurmustum artik daha fazla dayanamadım bebegim ben ilaci alip biriki saat içinde emzirince hep kustu hemen emziriyorum yemek yiyor etki azalinca emziriyorum kusma olmuyor ilaca başladıktan sonra sık sık hastalandi neyse durum onu yazicam dedim ilaçtan dolayı doktor hep ondan degil dedi elliyle baslayip yüze çıktım yine aynı şekilde doktor yine ilaçtan dolayı değil dedi bence ondan insan fark etmez mi daha mutluyum daha anlayışlı biriyim artik evde huzur kalmamıştı ilac iyi geldi simdi ilac icip yatırıyoruz sonra yemek veriyorum yatırıyorum etki cok azalıyor zarari kusmuyo halsiz olmuyo iki aylıkken başladım ilaca kusma halsizlik yorgunluk yaptığı icin uykiya derin yatinca ilaç kullandim iyi oldu boyle

Elli pek etkili degil yuz iyi ama unutkanlık çok yapiyo

Canım selam ben de 20 mg ilaç kullaniyorum aynı kusma durumu bende de var ya. Beslenmeden sonra kusuyor çok aşırı degil ama çıkarıyor işte çocuk ben de endiseleniyorum ama ilacı da birakirsam ben berbat oluyorum. Kusmalara nasıl çare buldun?

Hemen emzirme doyduktan sonra ic iki saat girsin araya biraz sik sonra emzir

Arkadaşlar lustral kalp çarpıntısı yapıyor mu? Ben kullanmaya başlayalı iki ay oluyor ama kalp çarpıntısı yaptı sanki

Merhaba anneler ve anne adayları buraya ilk defa yazıyorum içimi kemiren bir konuda sizlerinde düşüncesini almak istiyorum benim gibi düşünen varsa dertleşelim diye,5 senedir panik atak ve anksiyete bozukluğu var bende ikinci bebeğime hamileyim oğlumda pek panik atayım yoğun değildi ama ona rağmen doğurana kadar korku heyecan ölüm arasında gidip geldim çok zor bir süreçti normal doğum yapmıştım şimdi ikinci doğumumda işler daha da zor olucak çünkü panik atak ve yoğun anksiyete bozukluğu var o doğum anını düşündükçe kötü oluyorrum o an atağım gelirse şiddetli kalp çarpıntısı nefes darlığı uyuşma vs bunları yaparşam aşırı heyecan yapıp kendi canımı ve bebeği tehlikeye atıcam diye çok korkuyorum zaten ilk doğumda yapayalnız bıraktılar beni koca odada sancımı tek çektim neler yaşadım bir ben bir Allah bilir bundada aynı şeyleri yaşayıp birde panik atak ve anksiyete ile mücadele etmek beni kötü düşüncelere sürüklüyor bu arada ilk doğumumı devlette yaptım sanırım yine öyle olucak durumumuz yok çünkü :/

Mrb canim nasilsin bebegin nasil merak ettm insallah iyisindir
Çok şükür doğum güzel geçti bebekte saglıcakla geldiii ama hastaneden mıkrop almıs gözü enfeksıyon yaptı hastanede yatıoz ama oda duZeldı cok şükürrr cumartesı evımıze gıdıcez ıhsaşlahhh sen nasılsınnn

Çok mutlu oldum sağlıkla büyüt inşallah

Gecmis olsun canim tekrerdan gozun aydinolur oyle ufak defek seyler..Allahim huzurla saglikla buyitmeyi nasil etsin insallh

Mrbblar ayni dogum korkusunu bnde yasadim hamileligim boyunca ya o an panik ataggim gelirse korkarsam cildirirsam gibi gibi dusunceler beynimi kemirdi zor bir surec gecirdim ve 25 ci haftda ilaca mecburen basladim cunku diger turlu daha kotuye gidiyordum..ama hicte korktugum gibi olmadi rahattim zaten verdikleri anestezi falan insanin beynini bile uyusturuyor dusunemiyosun bile dogru duzgun...eger ataklarla mucadele edebileck derecedeyse mucadele edin dayanin derim ama dayanilmayacak dereceye gelirsede hemen psikiyatrste gidin hamilelikte kullanilan dusuk doz ilaclar var..inanin streste buyuk zarar verio hem gebeye hem bebege bu laf olsun diye soylenmis bir sey degil..bnm tavsiyem bu Allah yardimciniz olsun saglicakla kucaginiza alirsiniz insallhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…