Tüh o daha kötü olmuş acil şifalar diliyorum hepimize. Benim hamilelikten korkma sebebim ilacımdı zaten, ilacı bırakmaktı. Korktuğum geldi başıma işte 21 hafta iyiydi sonra her şey ters yüz oldu hala da geçmiyor. Bana normalde 3 haftada etki eden ilacım 5 hafta bitti hala etki etmedi... Inşallah doğum yaptıktan sonra iyileşiriz hepimiz. Son ayıma girdim bakalım kaçıncı haftada doğuracağım. 38 ile 39 arası gelsin istiyorum artık sabrım kalmadı.Ne olduysa bana hamilelikte oldu daha önce hiç kullanmadım ben ilaçbir de etki etmiyor ne kötü
Malesef oyle tam bir iyilik hali yok bir gun iyi diger gun kotu geciyor gunler..senin az kalmis dogumdan sonra en azindan sorumlulugun olmaz istedigin ilaci istedigin dozda kullanirsin..Hamilelik hormonlarından malesef ki ilaçlar etkisiz kalıyor. Zaten karaciğer normalde içtiğimiz hapın %25ini alırmış vucuda 75 i kalırmış gebelikte daha da düşüyormuş doktorum söylemişti. Zira ben 21.haftadan beri ilaç içiyorum doğuracağım artık hala tam iyileşemedim.
Insallh canim insallh cumlemizzMaşallah az kalmış sizin ,bir avazda kurtulur sağlıkla alırsınız inşallah kucağına bebişini :) burda doğum ve sonrasını da konuşalım inşallah..
Ben de hep öyle diyordum ama bu sefer emzirmemek vicdan yaptırıyor insanda. Şimdiden ağlıyorum karnıma bakıp yazık ona ememicek diye.. Vallahi bu hormonlardan bıktım ya gerçekten. Her şeye ağlar mı bi insan bugün kıyafet yıkadım yine ağlaya ağlaya iç sıkıntısıyla. Ya emziremezsem anne ya iyileşemezsem anne diye diye annemi de kahrettim.Malesef oyle tam bir iyilik hali yok bir gun iyi diger gun kotu geciyor gunler..senin az kalmis dogumdan sonra en azindan sorumlulugun olmaz istedigin ilaci istedigin dozda kullanirsin..
Kullandığınız ilaçtan dolayı mı emzirirken kullanabileceğiniz ilaç alsanız bir tek Paxera iyi geliyordu ama size dimiBen de hep öyle diyordum ama bu sefer emzirmemek vicdan yaptırıyor insanda. Şimdiden ağlıyorum karnıma bakıp yazık ona ememicek diye.. Vallahi bu hormonlardan bıktım ya gerçekten. Her şeye ağlar mı bi insan bugün kıyafet yıkadım yine ağlaya ağlaya iç sıkıntısıyla. Ya emziremezsem anne ya iyileşemezsem anne diye diye annemi de kahrettim.
Size yazacağıma başka arkadaşa yazmışım.. İlaca emzirirken mi başladınız?Malesef canim ben
Selam,Selam kızlar, güncel haberlerim ile geldim. Remeron kullanıyordum ama sadece uyutma hem de fazlası ile uyutma etkisi sebebiyle doktora başvurdum. O kadar çok uyuyorum ki sabah baş ağrısı ile uyaniyorum kalitesiz yani. Nispeten işimi gücümü yapiyorum ama bir isteksizlik hali genel. Remeron kullananlar bilir deli gibi iştah açar o etkisini bile yapmadı, sadece ^yiyebiliyorum^ Bazen canım hiçbişey istemiyor, bazen de idare eder modunda takılıyorum. Kendi islerimi halledebiliyorum çok şükür ama kaygı belirtileri var maalesef. İsteksiz olmaktan çok yoruluyorum çünkü.
Neyse doktor ile konuştum bugün, zestat yanına ek olarak citoles verdi. 5 mg ile başlayacagim. Aslında ikinci bir antidepresan baslamak istemiyordum ama sosyal hayattan kendimi çok çektim, kimseyle konuşasım yok, evde zaten yalnızım. Annem gelecek yarin Allah affetsin o bile gözümde büyüyor, ya beni kaygılı görüp üzülürse ya yine bu sıkıntılı halimş görürse diye beynim konuşuyor.Bu anksiyete depresyon degil de nedir? Hamilelik hiç stabil olmayan bir süreç, bizim gibi alışkanlıklarına bağlı, düzen sevenler için ekstra zor geçiyor sanki.
citoles kullanmıs olan var mi aranızda, iyi midir kendileriyan etki vb cok yapmaz umarim onlarla uğraşacak halim bile yok. (Cipralex muadili cipralex kullannlar da fikir belirtebilir.) herkese hayirli hamilelikler diliyorum.
Evet yabancı kaynaklarda da citolapram/escitolapram diye ortak geçiyor. Aynılar herhalde. Size iyi geldi mi, çok yan etki yaptı mı? Etki göstermesi ne kadar sürdü merak ediyorum :) valla buradaki herkes icin cok iyi olur özet. Yurtdışında nasil bilmyorym ama burada çoğu doktor paxil / paxera yazmak istemiyor. Calismalardan haberdardırlar eminim ki benim de eski ilacım yeniden geçmeyi cok isterdim ama kafa karışıklığı ile malesef cesaret edemiyorum ne doktor ne ben :)Selam,
Citoles =escitalopram ben bunun citalopram halini kullanıyorum es kısmı molekülün başındakı bir eklenti diye açıklamıştı bilgili bi eczacım, citalopram ve escitalopramın etken maddesi aynı ama escitalopramda atık madde daha çok çıkıyor diye bi açıklama yapmıştı.
Annem beni böyle görecek üzülecek kaygısı benim en temel anksiyete kaynaklarımdan biri çok iyi anlıyorum, annem geleceği zaman iyiysem de hasta olma korkusundan hasta olduğum olur...
En kötü annen yine üzülür geçer diye düşünmekten başka çare yok, annenin üzülmesinin seni ne kadar ğzdüğünü anlatmayı denesene. Benim annemde çok işe yaramasa da.
bi de bugun yeni jinekoloğa geçtim. Paxeranın defecte yolaçtığı eski bilgiydi, aksi kanıtlandı dedi. artık ssri ların tamamı güvenli kategoride, çok fazla kullanan olduğu için çalışmalar ilerledi dedi, bi kitapçık verdi tamamen hamilelikte ssri ile ilgili. Daha okuyamadım okuyunca özet geçerm.
Seni anliyorum o durumlar bendede var..ama ilac kullanip emzirende cok en aziznda 6 7 ay emzirsen o bile iyi yani..ben emzirmeyi suan icin pek takmiyorum ama bndede asiri sekilde kaygi var ya iyilesemezsem ya iyi bakamazsam ya daha kotu olursam diye..Ben de hep öyle diyordum ama bu sefer emzirmemek vicdan yaptırıyor insanda. Şimdiden ağlıyorum karnıma bakıp yazık ona ememicek diye.. Vallahi bu hormonlardan bıktım ya gerçekten. Her şeye ağlar mı bi insan bugün kıyafet yıkadım yine ağlaya ağlaya iç sıkıntısıyla. Ya emziremezsem anne ya iyileşemezsem anne diye diye annemi de kahrettim.
Çok teşekkür ederim paxera bırakılması zor bir ilaç diye duymuştum o yüzden doktor önermesine rağmen kullanamadım. Yok ben yaklaşık 2 yıldır çeşitli ilaçlar kullanıyorum. En son citoles fayda sağladı.Emzirirken mi başladınız citolese? Dışarı çıkma korkusu için paxera öneriyorum yine her zamanki gibi. 6 sene önce ben anneanneme bile gidemezdim paxera geçirdi bunu.
Çok sağolun önerileriniz için. Gönülden amin diyorum çekmeyen anlayamaz bizi. Geçen sene temmuz başında başladım ilaca. Ondan önce farklı ilaç kullanıyordum. Ancak doktor bana uygun ilaç vermemiş başka doktora gidince o söyledi. O dönem çok daha kötüydüm. Citolesin belirgin bir yan etkisi yok. Biraz iştahımı açtı o kadar. Ona da sevindim çünkü epey zaman yemek yiyemiyordum. Allah kimseye vermesin o durumu. Doktor çocuklara dahi verdiğini söylemişti bu ilacı. Yan etkisi en az olan ilaçlardanmış.Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de bir dönem çıkamıyor, çıkmak istemiyordum. Onun için malesef ilaç bir yere kadar etki ediyor kendinizi zorlayıp ilk adımı siz atmalısınız malesef. Kronikleşmesine izin vermeyin. Her gün 5 dakika bahçeye çıkın en kötü bir tur atın geri girin. Bu şekilde yavaş yavaş süreleri artırın. İnan dışarıya adım atabildigim gün bir daha girmek istemedim yürüdüm yürüdüm yürüdüm. Başarma hissi baska bir şey. Ne kadardır kullanıyorsunuz ilacı? Sizi rahatsız eden yan etkisi vb oldu mu ve ne kadar sürede geçti? Amin, Allah şifa isteyen herkesin dualarını duysun.
Paxera iyi geliyor evet, paxera ile emzirebiliyorum sıkıntı yok onda güvenli bir ilaç emzirmede. Ben anksiyete ataklarım tutarsa iç sıkıntım geçmezse xanax alırsam emziremezsem diye korkuyordum ama bir çocuk doktoruyla görüştüm. Öyle bi durum olursa sütümü sağacağım.Kullandığınız ilaçtan dolayı mı emzirirken kullanabileceğiniz ilaç alsanız bir tek Paxera iyi geliyordu ama size dimi
Kullandığınız ilaçtan dolayı mı emzirirken kullanabileceğiniz ilaç alsanız bir tek Paxera iyi geliyordu aBen de hep öyle diyordum ama bu sefer emzirmemek vicdan yaptırıyor insanda. Şimdiden ağlıyorum karnıma bakıp yazık ona ememicek diye.. Vallahi bu hormonlardan bıktım ya gerçekten. Her şeye ağlar mı bi insan bugün kıyafet yıkadım yine ağlaya ağlaya iç sıkıntısıyla. Ya emziremezsem anne ya iyileşemezsem anne diye diye annemi de kahrettim.
o zaman çok iyi bir çok yerde okudum ve dinledim emzirmek mutluluk hormonunu arttırıyormuş inşallah hepimiz sıkıntısız emziririz bebeklerimize iyi geldikçe daha iyi oluruz ♥Paxera iyi geliyor evet, paxera ile emzirebiliyorum sıkıntı yok onda güvenli bir ilaç emzirmede. Ben anksiyete ataklarım tutarsa iç sıkıntım geçmezse xanax alırsam emziremezsem diye korkuyordum ama bir çocuk doktoruyla görüştüm. Öyle bi durum olursa sütümü sağacağım.
Ben de ilk doz 5 mg aldım bugün hayırlısı sabah atak ile uyandım uzun zaman sonra. Aynı sizin gibi kaygılı olunca ben de yiyemiyorum icemiyorum kötü oluyorum :/ Bıktım artık valla ya, hamilelikte uğraşmak cok zormuşÇok sağolun önerileriniz için. Gönülden amin diyorum çekmeyen anlayamaz bizi. Geçen sene temmuz başında başladım ilaca. Ondan önce farklı ilaç kullanıyordum. Ancak doktor bana uygun ilaç vermemiş başka doktora gidince o söyledi. O dönem çok daha kötüydüm. Citolesin belirgin bir yan etkisi yok. Biraz iştahımı açtı o kadar. Ona da sevindim çünkü epey zaman yemek yiyemiyordum. Allah kimseye vermesin o durumu. Doktor çocuklara dahi verdiğini söylemişti bu ilacı. Yan etkisi en az olan ilaçlardanmış.
Allah ın izniyle 15 gün sonra çok daha iyi olmaya başlayacaksınız. Allah yardımcınız olsun. Bir de bana da yine kk da önerilmişti lavanta yağını koklamak da anksiyeteyi azaltıyor. Benim lavanta yağım var burnuma yakın yere sürüyorum iyi geliyor. Hamilelikte koklamak zararlı olur mu bilmem doktorunuza danışıp siz de deneyin derim.Ben de ilk doz 5 mg aldım bugün hayırlısı sabah atak ile uyandım uzun zaman sonra. Aynı sizin gibi kaygılı olunca ben de yiyemiyorum icemiyorum kötü oluyorum :/ Bıktım artık valla ya, hamilelikte uğraşmak cok zormuş
o zamanla geçiyo canım merak etme bol su iç temiz beslenBen 6 aydır ilaç kullanıyordum hamile kaldığımı öğrenince bırakmak zorunda kaldım ama ilacın yoksunluğunu çok çekiyorum herşeye ağlar oldum napıcam bilmiyorum lütfen yardım edin
Basedebiliyirsan et elinden geldigince dayanmaya calis..ama basedilemeyecek duruma geldiginde bence doktora git..Ben 6 aydır ilaç kullanıyordum hamile kaldığımı öğrenince bırakmak zorunda kaldım ama ilacın yoksunluğunu çok çekiyorum herşeye ağlar oldum napıcam bilmiyorum lütfen yardım edin
Bugun de yeni bi görüşme yaptım, psikiyatrist+riskli durumlar jinekoloğu varsı webcam görüşmesinde. Israrla paxeranın da uygun ve aynı olduğunu ona geçebileceğimi söylediler, ama ben öncelikle işe başlarken citalopramı 20 den 30 a çıkartmayı denemeye karar verdik ilaç değişimi de sıkıntı yaratabileceği için.Evet yabancı kaynaklarda da citolapram/escitolapram diye ortak geçiyor. Aynılar herhalde. Size iyi geldi mi, çok yan etki yaptı mı? Etki göstermesi ne kadar sürdü merak ediyorum :) valla buradaki herkes icin cok iyi olur özet. Yurtdışında nasil bilmyorym ama burada çoğu doktor paxil / paxera yazmak istemiyor. Calismalardan haberdardırlar eminim ki benim de eski ilacım yeniden geçmeyi cok isterdim ama kafa karışıklığı ile malesef cesaret edemiyorum ne doktor ne ben :)