Bugun de yeni bi görüşme yaptım, psikiyatrist+riskli durumlar jinekoloğu varsı webcam görüşmesinde. Israrla paxeranın da uygun ve aynı olduğunu ona geçebileceğimi söylediler, ama ben öncelikle işe başlarken citalopramı 20 den 30 a çıkartmayı denemeye karar verdik ilaç değişimi de sıkıntı yaratabileceği için.
İlk 3 ayda da ekstra bir etkisi olmadığını söylediler hatta.
citalopram bana 30 mg 6 hafta kullandıktan sonra iyi gelmeye başlamıştı. Hafif bulantı yapmıştı başta. Ama hala paxera daha iyi miydi diye düşünüyorum. 30 mg citalopramı sadece 5-6 ay kullandım sonra 20 den devam ettim çocuk arzusuyla.
bu kısa kitapçıkta çocukta çekilme semptomları olabilir, ilk 3 gün iyi yemeyebilir ağlayabilir fln yazıyor.
Bir de kötü olarak şunlar yazıyor çevirdim şu şekilde hangi ssri olduğundan bağımsız olarak:
“SSRI kullanımının sonuçları Doğmamış çocukların, annelerinin SSRI ilacı kullanması durumunda biraz daha kötü büyüdüğüne dair göstergeler vardır. Erken doğum gibi diğer komplikasyonların riski artmış görünmüyor. Hamilelik sırasında bir SSRI kullandığınızda, ilacın bir kısmı da göbek kordonu yoluyla plasentadan bebeğe geçecektir. Bunun üç ana sonucu olabilir. Konjenital anomaliler İlk olarak, konjenital anomaliler gelişebilir, özellikle de kalp yarıları arasındaki bölmede bir açıklık gelişebilir. Bu, anneleri hamilelik sırasında SSRI ilacı kullanan tüm çocukların% 1 ila 1.5'inde görülür. Bu, annenin SSRI kullanmadığından 3 ila 5 kat daha sıktır. Genellikle bu anormallik için tedavi gerekmez ve eğer öyleyse tedavi genellikle başarılı olur. Bu arada, Hollanda'daki tüm çocukların% 3 ila 5'i doğuştan bir kusurla doğmuştur. Diğer konjenital anormalliklerin de SSRI kullanımıyla daha sık ortaya çıkma derecesi, bilimsel araştırmalardan tamamen açık değildir. Çoğu ciddi doğuştan anormallik, 20 haftalık bir ultrasonda açıkça tanımlanabilir. Uyuşturucuya alışma İkinci olarak, yenidoğan uyuşturucuya alışır. Doğumdan sonra bebek aniden herhangi bir ilaç almayı bırakır. Bu, neonatal yoksunluk semptomları adı verilen çeşitli semptomlara neden olabilir. Aşağıdaki tabloda listelenmiştir. Üç çocuktan biri, özellikle anne hamileliğin ikinci yarısında SSRI ilacı almışsa bundan muzdarip olacaktır. Belirtiler genellikle birkaç gün sürer ve genellikle tedavi olmaksızın kaybolur. Bilindiği kadarıyla yenidoğanda hiçbir şey kalmadı. Yenidoğan yoksunluk belirtileri Ortaya çıkabilecek belirtiler şunlardır: beslenme sorunları, daha az iyi içme sinirliliği ve daha fazla ağlama, artan kas gerginliğidir uyku sorunları çok az hareket ve çok reaktif değil, düşük sıcaklıkta inleyen nefes alma daha az idrar üretimi Solunum sorunları Üçüncü olarak, yenidoğan acı çekebilir solunum problemlerinden. Bu sorunlar doğumdan hemen sonra ortaya çıkabilir ve bu nedenle tedavi edilmelidir. Bu nedenle hastanede doğum yapmanızı tavsiye ediyoruz. Yenidoğanın akciğerlerindeki kan basıncının yükselmesi nedeniyle solunum problemleri ortaya çıkar. Bunun şansı çok düşük, yani% 1'den az. Hamilelikte SSRI kullanımının herhangi bir etkisi olup olmadığı henüz belli değil”