Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Mrb arkadaşlar, bende 2buçuk sene öncesinde buranın müdavimiydim. İsteyerek hamile kaldım hamile kaldığımdada ilaç kullanıyordum.İlaç kullanmadan 6ay öncesinde babamı kaybettim ve onun ölümünden sonra anksiyete atagı geçirdim ilaca başladım ama doktora hamilelik düşündüğümüde söyledim o da hamile kalırsan haber verirsin demişti ilaçlar ilk on 10 kötü yapsada sonra çok iyi geldi bende hamileliğe kendimi hazır hıssettim tabi ilaçların etkisiyle korunmayı bırakıp kısa sürede hamile kaldım, fakat bende hastane ve doktor fobisi vardı teste çift çizgiyi görünce içimi bir anda korku kapladı nasıl 9ay kontrollere gidecem diye hep her kontrole gittiğimde sanki bebek te bir problem duyacakmısım yada dogumda ölecekmişim gibi geliyordu kan aldırırken tansiyonum düşüyordu, hastane kapısna geldiğimde daha doktorun yanına gelmeden heycandan kalbim çarpıyordu, hem bebegi çok istiyor hemde dogum korkumdan keşke hamile kalmasaydım ben yapamazmışım diyordum,yani sırf dogum korkumdan 9ayı kaygılı geçirdim atak şeklinde yaşamadım ama pekte iyi değildim.,ilaç 27 ile 31 hafta arası lustral kullandım ama ya bebege zarar verirse düşüncesiyle onuda içmedim, çarpıntı içinde dideral vermişti onuda çantamda taşıdım hep onada gerek duymadım ama kendimi idare edemiyor olsaydım tabiyki ilaçları içerdim, iilaça karşı değilim kimse keyfinden içmiyor. Benim sıkıntım kendimi iyi şeylere layık görememeydi galiba hep güzel bir şeyin arkasından kötü bir sey olacak hissi vardı sanki dogumda kötü bişey olacakta o mutlulugu yaşayamıyacaktım. Hamileyken bebege cok az kıyafet aldım alınan kıyafetlere bakıp acaba bunları giydirebilecemm mii diye aglardım. Aile içinde genç yaşta kayıplar cok yaşadık çocuk dönemimin tranvalarıydı bunlar, ama cok güzel bir dogum yaptım ne korku ne kaygı hiç biri gelmedi aklıma dogumdan sonra psikolojik olarak biraz agrım oldu ama lohusalık sendromu yaşamadım evet ilk 3 ay cok kolay geçmiyor 3 ayı atlatınız mı hersey çorap söküğü gibi geliyor kendimi hep motıve ettim kafana neler taktın bak hiç biri olmadı bundan sonrada olmayacak diye böyle böyle 22 ay emzirdim ilaçsız, bazen dalgalandı ruh halim ama kendimi motıve edebildim bir de dini açıdan kendimi daha cok geliştirmeye çalıştım namazlarımı daha dikkatli ve vaktinde kılmaya, kuranı anlamaya çalışarak daha düzenli okumaya başladım bu günüme milyon kere şükür ediyorum kızım da çok iyi herşeyi normal onu gördükçe mutluluğum katlanıyor iyi ki beni bırakmamış diyorrum. Karanlık kapıların arkasında aydınlık mutlaka var arkadaşlar merak etmeyin Allah yardım ediyor sizde ilaçla terapiyle duayla pes etmeyin ben 2.yapamam diyordum ama şimdi kızım isterse neden olmasın diyorum o yuzden her sıkıntının bir sonu var merak etmeyin.

Kizlar nasilsiniz nasil gidiyor hamilelik insallh iyisinizdir..burasi baya sessiz kalmis yazayim dedim😊

Kizlar nasilsiniz nasil gidiyor hamilelik insallh iyisinizdir..burasi baya sessiz kalmis yazayim dedim😊
Benim ruh halim bir iyi bir kötü :) selectraya başlayalı 20 gün oldu bir gün kalkıyorum baya iyiyim diyorum ertesi gün bi tuhaf :KK43: senin tam olarak etkisini gösterdi mi ilacın iyi misin

Benim ruh halim bir iyi bir kötü :) selectraya başlayalı 20 gün oldu bir gün kalkıyorum baya iyiyim diyorum ertesi gün bi tuhaf :KK43: senin tam olarak etkisini gösterdi mi ilacın iyi misin
Ayni durum bendede var malesef 😕 tm iyi oldum diyorum 2 ci gun bir garibim..galiba hamilelikte tam bir iyilik hali yok..yani tam olarak etkisini gostermedi 1 aydir kullaniyorum bende..

Selam kızlar, güncel haberlerim ile geldim. Remeron kullanıyordum ama sadece uyutma hem de fazlası ile uyutma etkisi sebebiyle doktora başvurdum. O kadar çok uyuyorum ki sabah baş ağrısı ile uyaniyorum kalitesiz yani. Nispeten işimi gücümü yapiyorum ama bir isteksizlik hali genel. Remeron kullananlar bilir deli gibi iştah açar o etkisini bile yapmadı, sadece ^yiyebiliyorum^ Bazen canım hiçbişey istemiyor, bazen de idare eder modunda takılıyorum. Kendi islerimi halledebiliyorum çok şükür ama kaygı belirtileri var maalesef. İsteksiz olmaktan çok yoruluyorum çünkü.

Neyse doktor ile konuştum bugün, zestat yanına ek olarak citoles verdi. 5 mg ile başlayacagim. Aslında ikinci bir antidepresan baslamak istemiyordum ama sosyal hayattan kendimi çok çektim, kimseyle konuşasım yok, evde zaten yalnızım. Annem gelecek yarin Allah affetsin o bile gözümde büyüyor, ya beni kaygılı görüp üzülürse ya yine bu sıkıntılı halimş görürse diye beynim konuşuyor. 😭 Bu anksiyete depresyon degil de nedir? Hamilelik hiç stabil olmayan bir süreç, bizim gibi alışkanlıklarına bağlı, düzen sevenler için ekstra zor geçiyor sanki.

citoles kullanmıs olan var mi aranızda, iyi midir kendileri 😅 yan etki vb cok yapmaz umarim onlarla uğraşacak halim bile yok. (Cipralex muadili cipralex kullannlar da fikir belirtebilir.) herkese hayirli hamilelikler diliyorum.

Ayni durum bendede var malesef 😕 tm iyi oldum diyorum 2 ci gun bir garibim..galiba hamilelikte tam bir iyilik hali yok..yani tam olarak etkisini gostermedi 1 aydir kullaniyorum bende..
Şükrediyorum yine önceki halime göre depresif halim kalmadı en azından :) bakalım yarın randevum var ne diyecek doktor

Selam kızlar, güncel haberlerim ile geldim. Remeron kullanıyordum ama sadece uyutma hem de fazlası ile uyutma etkisi sebebiyle doktora başvurdum. O kadar çok uyuyorum ki sabah baş ağrısı ile uyaniyorum kalitesiz yani. Nispeten işimi gücümü yapiyorum ama bir isteksizlik hali genel. Remeron kullananlar bilir deli gibi iştah açar o etkisini bile yapmadı, sadece ^yiyebiliyorum^ Bazen canım hiçbişey istemiyor, bazen de idare eder modunda takılıyorum. Kendi islerimi halledebiliyorum çok şükür ama kaygı belirtileri var maalesef. İsteksiz olmaktan çok yoruluyorum çünkü.

Neyse doktor ile konuştum bugün, zestat yanına ek olarak citoles verdi. 5 mg ile başlayacagim. Aslında ikinci bir antidepresan baslamak istemiyordum ama sosyal hayattan kendimi çok çektim, kimseyle konuşasım yok, evde zaten yalnızım. Annem gelecek yarin Allah affetsin o bile gözümde büyüyor, ya beni kaygılı görüp üzülürse ya yine bu sıkıntılı halimş görürse diye beynim konuşuyor. 😭 Bu anksiyete depresyon degil de nedir? Hamilelik hiç stabil olmayan bir süreç, bizim gibi alışkanlıklarına bağlı, düzen sevenler için ekstra zor geçiyor sanki.

citoles kullanmıs olan var mi aranızda, iyi midir kendileri 😅 yan etki vb cok yapmaz umarim onlarla uğraşacak halim bile yok. (Cipralex muadili cipralex kullannlar da fikir belirtebilir.) herkese hayirli hamilelikler diliyorum.
Bence hic oyle dusunme annenin gelmesi senin icin iyi olacaktir..sana yardimci olur destek olur moral verir cunku bu hastalik yalnizligi sevmiyor daha cok dusunup kaygilaniyor insan yalniz oldugunda..pozitif dusunmeye calis elinden geldigi kadar..

Hamilelik hormonlarından malesef ki ilaçlar etkisiz kalıyor. Zaten karaciğer normalde içtiğimiz hapın %25ini alırmış vucuda 75 i kalırmış gebelikte daha da düşüyormuş doktorum söylemişti. Zira ben 21.haftadan beri ilaç içiyorum doğuracağım artık hala tam iyileşemedim.

Merhaba. Ben hamile değilim ama citoles 10 mg kullanıyorum. Kullanmadan önce sürekli ağlayan, elini kaldıramayan, stresten karnına ağrılar giren biriydim. O hallerim çok azaldı. Ama benim asıl sorunum dışarıya çıkmakta zorlanıyorum. Onda çok etkili olmadı. Aslında olamadı demek daha doğru korona sebepli ben de üzerine gitmedim bu durumun. Allah hepimize şifalar nasip etsin..

Merhaba. Ben hamile değilim ama citoles 10 mg kullanıyorum. Kullanmadan önce sürekli ağlayan, elini kaldıramayan, stresten karnına ağrılar giren biriydim. O hallerim çok azaldı. Ama benim asıl sorunum dışarıya çıkmakta zorlanıyorum. Onda çok etkili olmadı. Aslında olamadı demek daha doğru korona sebepli ben de üzerine gitmedim bu durumun. Allah hepimize şifalar nasip etsin..
Emzirirken mi başladınız citolese? Dışarı çıkma korkusu için paxera öneriyorum yine her zamanki gibi. 6 sene önce ben anneanneme bile gidemezdim paxera geçirdi bunu.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben de bir dönem çıkamıyor, çıkmak istemiyordum. Onun için malesef ilaç bir yere kadar etki ediyor kendinizi zorlayıp ilk adımı siz atmalısınız malesef. Kronikleşmesine izin vermeyin. Her gün 5 dakika bahçeye çıkın en kötü bir tur atın geri girin. Bu şekilde yavaş yavaş süreleri artırın. İnan dışarıya adım atabildigim gün bir daha girmek istemedim yürüdüm yürüdüm yürüdüm. Başarma hissi baska bir şey. Ne kadardır kullanıyorsunuz ilacı? Sizi rahatsız eden yan etkisi vb oldu mu ve ne kadar sürede geçti? Amin, Allah şifa isteyen herkesin dualarını duysun. 🤲🏻

Hamilelik hormonlarından malesef ki ilaçlar etkisiz kalıyor. Zaten karaciğer normalde içtiğimiz hapın %25ini alırmış vucuda 75 i kalırmış gebelikte daha da düşüyormuş doktorum söylemişti. Zira ben 21.haftadan beri ilaç içiyorum doğuracağım artık hala tam iyileşemedim.
Ne olduysa bana hamilelikte oldu daha önce hiç kullanmadım ben ilaç :KK43: bir de etki etmiyor ne kötü

X