- 12 Ocak 2021
- 44
- 9
- 34
Anladim dokunmuyorss sıkınti yok iyi olda hepimiz iyi oluruz umarimSenin ilacın ne güzel c grubuymuş benimki d grubu ama mecbur kaldım başladım,doktor da artık bu haftadan sonra zarar vermez dedi bir perinatolog ile görüştüm o da aynı şeyi söyledi o yüzden içiyorum rahatlıkla. Prozac da c grubu bu arada. Çoğu ilaç c grubu bir paxil var işte d olan xanax var
Anladim dokunmuyorss sıkınti yok iyi olda hepimiz iyi oluruz umarim
Sutede gecmiosa iyi dogumdan sonra daha buyuk dert cunku
Bu linkteki tabloya bakarak ilaçlar ve olası etkiler ve gruplarını görebilirsin. Prozac da C grubu, emzirmede de süte nispeten geçiyor. Emzirmede güvenli olanlar selectra, lustral ve ilginç şekilde neredeyse cok az geçen paxil/paxera. Paxilin D grubu olması da ilk 3 ay kullanımda özellikle kardiyovasküler sisteme zarar verme etkisinin ciddi oluşuymuş. Diğerlerinde de var bu risk paxilde daha yüksek. O yüzden ölsen ilk trimester vermiyolar işte, bebek olabilğince gelişsin diye bekliyorlar illa kullanmak gerekiyorsa. Bu bizim sorun tabi senin değil
en altta remeron var neredeyse hiçbir etkiyle ilişkilendirilmemiş. Bilinen bir etkisi yok anne karnındaki bebeğe. Ben de kullanıyorum, kullandıktan sonta kalp atışını da dinledim sorun yoktu gelişim vb iyiydi. Bundwn sonra da öyle gider ilk trimesterda almadim diye kendimi avutuyorum işte avutmadan gecmiyo. Haftan da ilerlemis olacak dr gittiğinde konuşabilirsin bence remeron için tabi en iyisini dr bilir
Hamilelik öyle böyle geçer aynen dedigin esas o sürece hazırlanmak, lohusalığı karşılayabilmek. Ben o süreç için yapiyorum araştırmamı hep bi şekil dayanıcam öyle ya da böyle geçiyo günler işte :) Son 2 ayıma girdigimde kendi ilacıma döneceğim paxile bi aksilik olmazsa şimdilik öyle düşünyprum hepimziin hakkında hayirlisiSutede gecmiosa iyi dogumdan sonra daha buyuk dert cunkuilk trimesteri bende bekledim o kadar beklemem bile.bi mucizeydi bende bunla avutuyorum kendimi:)
Tesekkur ederim canim :) yani 10 kullaniyordum oncesinde 1 ay falan 5 mg kullandim falan sonra hamile oldugumu ogrendim birakmayi hic dusunmedim zaten. Ancak iste uyku ve istah sorunu yasayinca direk sanki anksiyete yasiyorum gibi oluyor. Remeron uyku icin mi acaba 3 ayi tamamlayinca yazarlar mi ,sen simdi iyi misinHayirli olsun :) daha oncesinde 5 mg kullaniodun peki yoksa azalttinmi? Ben hamile oldugumu ogrenince iki ilacımıda ani kesmiştim ilk haftalar bulantilardan insan kotu oluo bide o duruma alisma sureci var ama 10. Haftada yavas yavas alisiosun ve düzeliyorsun merak etme
İstah sorunu baata bulantidan ister istemez oluyor malesef zamanla alisiyorsun bana kadim.dogumcum.mide bulantı hapi vermisti prilam dr die o uykuda yapar dedi o sayede onu.icinde direk uyuyodum. Remeron evet benim cocuklugumdan beri uyku sorunum var ondan dolayiydi ama hamile.kaldigimdan beei ilaci icemesemde uyuyorum herhalde oda mide bulantisi hapindan dolayi ben ilk zamanlara gore daha iyiyim ilk basta neden hamile.kaldim bunu cekmek icinmi die aglardim:) sonra alisio insan merak etmeTesekkur ederim canim :) yani 10 kullaniyordum oncesinde 1 ay falan 5 mg kullandim falan sonra hamile oldugumu ogrendim birakmayi hic dusunmedim zaten. Ancak iste uyku ve istah sorunu yasayinca direk sanki anksiyete yasiyorum gibi oluyor. Remeron uyku icin mi acaba 3 ayi tamamlayinca yazarlar mi ,sen simdi iyi misin
Merhaba canım gecmis olsun öncelikle. Benim de ilk olacak ve yorum yapmak ne kadar doğru olur bilemiyorum ama bence yaşadıkların normal. Herkese bir anda o ulvi annelik hissi gelmiyor malesef. Bir arkadaşım daha doğum yaptıktan sonra istemiyorum bu çocuğu benim değil götürün falan demişti. Sonra sonra alıştı bebeğine.Ah kızlar size geçti iyiyim demeyi nasıl isterdim. Doğumdan sonra ben daha kötü oldum lohusa depresyonu geldi sanırım. Hamilelikten beter oldum. Yabancılaşma yasıyorum. Anksiyetem tavan halde hersey sanki rüya gibi. Hamileligin basında da korkudan böyle olmustum ama yabancilaşma falan yoktu. Su an hersey okdr zorki ağrılar bi yanda bebek bi yanda ruh halim. Alışamadim benimseyemedim. Evden kacıp gitmek istiyorum. Keşke hamilelik öncesine dönebilsem diyorum. Cok cok kötü oldum ben. Paxerayı 30 a çıkardım. İskence cekiyorum resmen. Dogurunca gececek sanmıstım cok daha kötüsü geldi. Dua edin nolur. Cabucak gecsin su lohusa sendromu. Yasayan cok kisi var ama biz daha meyilliyiz. İlaç ictigim halde oldu bunlar. Cevremle paylasamıyorum utanıyorum cok. Anneler beni anlar mi
Ah kızlar size geçti iyiyim demeyi nasıl isterdim. Doğumdan sonra ben daha kötü oldum lohusa depresyonu geldi sanırım. Hamilelikten beter oldum. Yabancılaşma yasıyorum. Anksiyetem tavan halde hersey sanki rüya gibi. Hamileligin basında da korkudan böyle olmustum ama yabancilaşma falan yoktu. Su an hersey okdr zorki ağrılar bi yanda bebek bi yanda ruh halim. Alışamadim benimseyemedim. Evden kacıp gitmek istiyorum. Keşke hamilelik öncesine dönebilsem diyorum. Cok cok kötü oldum ben. Paxerayı 30 a çıkardım. İskence cekiyorum resmen. Dogurunca gececek sanmıstım cok daha kötüsü geldi. Dua edin nolur. Cabucak gecsin su lohusa sendromu. Yasayan cok kisi var ama biz daha meyilliyiz. İlaç ictigim halde oldu bunlar. Cevremle paylasamıyorum utanıyorum cok. Anneler beni anlar mi
Ben bir kaç kere ilk panik ataklarda yaşamıştım. Unutmusum bu hissi. Tekrar gelince cok kötü oldum cok korktum. İnsallah cabuk toparlarım. Hem hamilelikte çektim hem lohusalıkta bin beter oldu. Yeter diye bagırmak istiyorum. Ne günah isledim de bebegimn bile tadını cıkaramıyorum. Dogurunca gececek sanmıstım.. bu sefer depresyona girdim. İcim patlayacak sanki olsnlsrı düsündükçe icim icime sıgmıyo gibi. Uykusuzluk mahvetti, kanamalar acılar, gögüslerin acısı. İlgi bekleyen bebek ve ağlayan benAh ah canım reddress sen en büyük zoru başardın kaç ay sabırla bekledin burda bir çok kişiyede yazılarınla desteklerinle umut oldun canım lohusa nedir sakın takılma bak ne güzel bebişi kucağına aldın sağlıkla ... ve darısı diğer güzel anneler başına ben sürekli takip ediyorum burada yazılanları çevrenle seni anlamayan insanlarla zaten hiçbirşeyini paylaşma boşver burda kızlar var biz varız doktorunla paylaş başkada diğer kişileri boşver.. bu yabancılaşma bana olmadı ama belki bilirsin o duygu geldiği an yüksek sesle etrafında olan üç nesneye bak ve bunu yüksek sesle söyle sonra ne işe yaradıklarını söyle akabinde sağ ve sol topuklarını sık ve burdayım andayım de bir arkadaşım çok sık yaşıyordu bunu bunu çok sık yapıyordu .. biz panik ataklılar anksiyeteliler kaygı bozukluğu aslında baktığında hepsi aynı şey ben de yıllardır çekiyorum en güzel yıllarım heba oldu (tabi ALLAH dermansız hastalık vermesin kimselere) ama bu da işte değişik birşey kimseye anlatamazsın yaşamayan bilemez .....
Bir de sanırım dedigin gibi 9 ay sabırla bekleyip sona gelince napcagimi sasirdim. İlaç ictigim halde yaşadıklarıma bak.. meger dogumdan sonra basladı işin aslı. Kimseyi üzmek istemiyorum utanıyorum bu durumdan. Herkes bebege kavusunca dünyanın en mutlusu oluyo ben neden böyleyim anlayamıyorum. Ki cok cok istediğim, aylarca neler cekip onu bekledigim bir tekme atmasa noldu diye panikledigim, her türlü alısverisini aşık olarak yaptığım, odasını hazırladıgım.. benim cocugum. Sanki dünyada bi ben böyleyim gibi geliyoAh ah canım reddress sen en büyük zoru başardın kaç ay sabırla bekledin burda bir çok kişiyede yazılarınla desteklerinle umut oldun canım lohusa nedir sakın takılma bak ne güzel bebişi kucağına aldın sağlıkla ... ve darısı diğer güzel anneler başına ben sürekli takip ediyorum burada yazılanları çevrenle seni anlamayan insanlarla zaten hiçbirşeyini paylaşma boşver burda kızlar var biz varız doktorunla paylaş başkada diğer kişileri boşver.. bu yabancılaşma bana olmadı ama belki bilirsin o duygu geldiği an yüksek sesle etrafında olan üç nesneye bak ve bunu yüksek sesle söyle sonra ne işe yaradıklarını söyle akabinde sağ ve sol topuklarını sık ve burdayım andayım de bir arkadaşım çok sık yaşıyordu bunu bunu çok sık yapıyordu .. biz panik ataklılar anksiyeteliler kaygı bozukluğu aslında baktığında hepsi aynı şey ben de yıllardır çekiyorum en güzel yıllarım heba oldu (tabi ALLAH dermansız hastalık vermesin kimselere) ama bu da işte değişik birşey kimseye anlatamazsın yaşamayan bilemez .....
Bende dogumunBir de sanırım dedigin gibi 9 ay sabırla bekleyip sona gelince napcagimi sasirdim. İlaç ictigim halde yaşadıklarıma bak.. meger dogumdan sonra basladı işin aslı. Kimseyi üzmek istemiyorum utanıyorum bu durumdan. Herkes bebege kavusunca dünyanın en mutlusu oluyo ben neden böyleyim anlayamıyorum. Ki cok cok istediğim, aylarca neler cekip onu bekledigim bir tekme atmasa noldu diye panikledigim, her türlü alısverisini aşık olarak yaptığım, odasını hazırladıgım.. benim cocugum. Sanki dünyada bi ben böyleyim gibi geliyo
Bende doğumdan 3 gün sonra senin gibi oldum ilaç iciyosun sen zaten insallah daha kötü olmazsın canimBende dogumun
Lütfen umutsuzluğa kapılma ne güzel moral veriyodun hamileyken hormonlar yüzünden böylesindir ama eğer gün geçtikçe daha kötü olursan dr danış öyle bir hastalıklı gün geçtikçe ilerliyoBen bir kaç kere ilk panik ataklarda yaşamıştım. Unutmusum bu hissi. Tekrar gelince cok kötü oldum cok korktum. İnsallah cabuk toparlarım. Hem hamilelikte çektim hem lohusalıkta bin beter oldu. Yeter diye bagırmak istiyorum. Ne günah isledim de bebegimn bile tadını cıkaramıyorum. Dogurunca gececek sanmıstım.. bu sefer depresyona girdim. İcim patlayacak sanki olsnlsrı düsündükçe icim icime sıgmıyo gibi. Uykusuzluk mahvetti, kanamalar acılar, gögüslerin acısı. İlgi bekleyen bebek ve ağlayan ben
İnş ilacın dozunu da artırdım. Cabucak ise yarar umarım. Sen neler yasamıstın?Bende doğumdan 3 gün sonra senin gibi oldum ilaç iciyosun sen zaten insallah daha kötü olmazsın canim
Inşallah canim bende 3.gün iç sıkıntısı iştahsızlık uykusuzluk mide bas her yerim ağrıyor nefes alamıyorum sanki veanlamadık en kötüsü de 40 gün ac susuz yaşadım çok zor gunlerdiİnş ilacın dozunu da artırdım. Cabucak ise yarar umarım. Sen neler yasamıstın?
Bende kesildim yemeden icmeden ya. İstah sıfır bi de emziriyorum.uykusuzluk zaten ruh gibiyim. Midem bulanıyo açlıktan. Bi de işte alışamama hissi yabancılık hissi. İcim daralıyor yineInşallah canim bende 3.gün iç sıkıntısı iştahsızlık uykusuzluk mide bas her yerim ağrıyor nefes alamıyorum sanki veanlamadık en kötüsü de 40 gün ac susuz yaşadım çok zor gunlerdi
Bende kesildim yemeden icmeden ya. İstah sıfır bi de emziriyorum.uykusuzluk zaten ruh gibiyim. Midem bulanıyo açlıktan. Bi de işte alışamama hissi yabancılık hissi. İcim daralıyor yine
Canım benim içini ferah tut hiç bir şey kalici degil genelde lohusali kadinlar daha hassas olur bu dönemde ama bizde biraz daha fazla istersen bir dr iletişime geç ilerlemesinBende kesildim yemeden icmeden ya. İstah sıfır bi de emziriyorum.uykusuzluk zaten ruh gibiyim. Midem bulanıyo açlıktan. Bi de işte alışamama hissi yabancılık hissi. İcim daralıyor yine
Bugun daha iyiyim sükür yavas yavas atlatıcam sanırımCanım benim seni çok iyi anlıyorum ilerlemeden bir doktorunla iletişime geç insirah suresi oku ve ana odaklan keşke beynimize söz geçirebilsek bol bol su iç yoksa bas agrisi oluyor nitekim bende olmuştu yiyip i
Canım benim içini ferah tut hiç bir şey kalici degil genelde lohusali kadinlar daha hassas olur bu dönemde ama bizde biraz daha fazla istersen bir dr iletişime geç ilerlemesin